TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Lørdag, 27. april, 2024
EU-parlamentet går videre med planer om at blokere og fjerne online terroristrelateret indhold

Billede: wikipedia

Torsdag, 07. juli 2016 - 07:48

  Online  

EU-parlamentet går videre med planer om at blokere og fjerne online terroristrelateret indhold


Planerne for en ny lov der vil blokere for terroristrelateret indhold online, er vedtaget med med 41 stemmer mod 4.

Det vil være op til de enkelte nationale autoriteter at gribe ind og fjerne online terroristrelateret indhold, hvis det hostes i deres territorie. Hvis dette ikke lader sig gøre, skal de blokere adgangen til indholdet.

Parlamentets forhandlingsleder, tyske Monika Hohlmeier, udtaler:

"It’s easy to ban something on the Internet, but of course you can’t ban everything, and if people use terrorist-related Internet facilities, then they will be correspondingly dealt with"


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2160


   
Ny algoritme søger at forudsige ISIS-terrorangreb

Billede: ramzi hashisho, freeimages.com

Fredag, 17. juni 2016 - 10:02

  Online   Andet  

Ny algoritme søger at forudsige ISIS-terrorangreb


En fysiker ved navn Dr. Neil Johnson fra University of Miami har sammen med sit team, skrevet en algoritme der kan scanne ISIS-posts på sociale medier, og bruge disse til at forudsige gruppens næste terroristangreb.

Dr. Neil Johnson og hans team har gennemgået data fra den russiske sociale tjeneste VKontakte, hvor de har set efter pro-ISIS udtalelser på forskellige sprog. De resulterende data har de så brugt til at skabe en statistisk model, hvis mål er at identificere opførselsmønstre blandt ISIS-supportere.

Algoritmen ser på hvordan små, selvorganiserede grupper popper op online, forud for større kampagner.

Modellen kan ikke bruges til at forudsige angreb som dem vi har set i den seneste tid (San Bernardino og Orlando), hvor en eller to individer handler alene, men vil potentielt set kunne bruges til at stoppe store terrorangreb før det kommer for vidt.

Terrorist- og kommunikationseksperter har dog sat spørgsmålstegn ved algoritmens praktiske anvendelse, idet de har testet den på data for 2014-2015. Her kunne algoritmen kun forudsige ét angreb præcist; nemlig angrebet på Kobanî i Syrien i 2014.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1680


   
USA lancerer deres første cyberangreb mod ISIS

Billede: Gustavo Molina, freeimages.com

Mandag, 02. maj 2016 - 08:04

  Online  

USA lancerer deres første cyberangreb mod ISIS


USA lancerer nu en digital krigskampagne mod terrororganisationen ISIS. Ifølge nyhedsmediet New York Times' kilder, betyder dette alt lige fra at imitere kommendører til at afbryde betalinger til ISIS-krigerne.

Dette vil også kunne medføre at ISIS sløves ned, fordi de skal dobbelttjekke oplysninger for ikke at blive ledt ind i en amerikansk fælde.

USA har ellers typisk reserveret deres cyberangreb til at omhandle Iran, Nordkorea og andre nationer der kan udgøre en fysisk trussel - som præventive angreb. Men i dette tilfælde er det nye, at cyberangrebet bruges som et aktivt angreb.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1758


   
FBI fortæller til senatorer hvordan de hackede Farooks iPhone

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 11. april 2016 - 15:08

  Mobil & tablet   Andet  

FBI fortæller til senatorer hvordan de hackede Farooks iPhone


National Journal rapporterer, at FBI overfor Senator Diane Feinstin har afsløret hvordan de fik hacket Syed Rizwan Farooks iPhone. Ligeså vil Richard Burr få indsigt i dette.

Både private og firmaer ønsker at FBI skal offentliggøre deres metoder. Der vides p.t. næsten intet om hvordan hacket er udført - om det relaterer sig til iPhone 5c's specifikke hardware eller den iOS-version der var installeret, eller om det kan bruges i et mere bredt omfang.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1927


   
USAs regering har fået hjælp til at bryde Apples kryptering af ukendt 3. part

Billede: Apple

Tirsdag, 29. marts 2016 - 08:58

  Mobil & tablet   Andet  

USAs regering har fået hjælp til at bryde Apples kryptering af ukendt 3. part


Efter terrorangrebet i USA i San Bernardino den 2. december 2015, udført af Syed Rizwan Farook og Tashfeen Malik, har USAs regering forlangt at Apple skulle kompromittere sikkerheden på Syed Rizwan Farooks iPhone 5C, og give regeringen adgang til de data der ligger på den.

Dette har Apple utvetydigt nægtet, og sagen har kørt frem til nu - hvor regeringen har fået hjælp af en ukendt 3. part, til at bryde Apples sikkerhed og tilgå Farooks data. Rapporter peger på at det er det israelske sikkerhedsfirma Cellibrite der har assisteret FBI med dette.

Metoden de har brugt er ukendt - og USAs regering har dømt det brugte exploit som værende klassificeret.

Regeringen har derfor droppet deres krav til Apple om at låse op for dem - men sagen kan blusse op igen hvis regeringen i fremtiden får brug for at låse op for en i-enhed, som de ikke selv kan bryde igennem.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 2109


   
Facebook aktiverer Safety Check efter 2 terrorangreb i Bruxelles

Billede: weerman@FDuboccage, twitter.com

Tirsdag, 22. marts 2016 - 12:01

  Online   Andet  

Facebook aktiverer Safety Check efter 2 terrorangreb i Bruxelles


Kort før kl. 8 i morges blev der udført terrorangreb ved Bruxelles Lufthavn. Der meldes p.t. 13 dræbte og 35 sårede.

Derudover er en metrostation i Bruxelles tæt på EU-institutionerne også ramt af terrorangreb, og som følge deraf har politiet lukket alle metrostationer i byen. Mindst 10 er døde.

En tredje eksplosion er blevet hørt efter kl. 11, men det drejer sig om en kontrolleret eksplosion udført af politiets SWAT-team.

Facebook har i den forbindelse aktiveret deres Safety Check, hvor man kan se om man har venner i området. Klik her.

Følg med på Reddits live stream her.

--

Opdatering kl. 14:30

CNN beretter at der nu ialt er 14 døde fra angrebet i lufthavnen og 20 døde i angrebet på metrostationen. Ialt er der 170 sårede.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2055


   
USAs Skynet-program fyldt med sjuskede algoritmer: Kan have kostet uskyldige livet

Billede: NSA

Fredag, 19. februar 2016 - 13:15

  Software  

USAs Skynet-program fyldt med sjuskede algoritmer: Kan have kostet uskyldige livet


IT-forsker og direktør for Human Rights Data Analysis Group, Patrick Ball, kalder det amerikanske Skynet program, der er en machine learning-software der automatisk identificerer potentielle terrorister, for noget "forbandet vrøvl", i en udtalelse til Ars Technica.

Et af problemer er at Skynet baserer sine resultater på et alt for tyndt datagrundlag. Nøjagtigheden af hvem der udpeges som terrorister og snigmyrdes, er derfor usikker, selvom det dog ikke er offentligt kendt hvordan NSA og CIA bruger Skynets resultater, og om der er flere faktorer de benytter sig af, før et droneangreb iværksættes.

NSA har defineret 80 variabler, som er med til at identificere potentielle terrorister - det kan være mønstre ift. at slukke/tænde sin mobil ofte, skifte SIM-kort ofte eller gentagne rejser til områder med terroraktivitet.

Skynet-modellen benytter metada fra blot 6 kendte terrorister, til at identificere en 7. terrorist ud af en gruppe på 100.000 tilfældigt valgte personer

Denne måde har eks. udpeget det arabiske nyhedsmedie Al-Jazeeras bureauchef, Ahmed Zaidan, idet han ofte rejser til områder med terroraktiviteter. Softwaren identificerede desuden Zaidan som værende medlem af både Det Muslimske Broderskab samt Al-Queda.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2142


   
Socialdemokraterne laver nyt udspil der kan lukke ekstremisthjemmesider uden varsel og dommerkendelse

Billede: Hans van der Boom, freeimages.com

Tirsdag, 16. februar 2016 - 08:05

  Online  

Socialdemokraterne laver nyt udspil der kan lukke ekstremisthjemmesider uden varsel og dommerkendelse


Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, har fremsat et forslag om at hjemmesider der bidrager til radikalisering og ekstremisme, skal kunne lukkes af myndighederne - uden varsel eller domstolsprøvelse.

»Vi bliver nødt til at have en anden hastighed i kampen mod radikalisering. Derfor skal vi kunne lukke ned, når vi konstaterer, at noget går over stregen,« udtaler Mette Frederiksen.

Direktør for Justitia, Jacob Mchangama, mener dog at forslaget går over en rød streg, og betragter det som for vidtgående.

Justitsminister Søren Pind er derimod ikke afvisende overfor forslaget, men pointerer at det er vigtigt at der ikke kommer såkaldte snuptagsløsninger i spil.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 6   |   Antal visninger 2274


   
Donald Trump vil lukke for internettet i visse områder

Billede: iamwahid, FreeImages.com

Onsdag, 09. december 2015 - 13:58

  Online  

Donald Trump vil lukke for internettet i visse områder


Præsidentkandidat og rigmand Donald Trump har gjort sig voldsomt upopulær en række udtalelser om især muslimer og terrorister, og en af hans seneste opsigtsvækkende udtalelser lyder:

We're losing a lot of people because of the Internet
...
We have to go see Bill Gates and a lot of different people that really understand what's happening. We have to talk to them about, maybe in certain areas, closing that Internet up in some way. Somebody will say, 'Oh freedom of speech, freedom of speech.' These are foolish people. We have a lot of foolish people.

Hans udtalelser om forbud af al muslimsk indrejse til USA, har dog vagt vrede hos Det Hvide Hus og Pentagon, hvilket aldrig før er sket i verdenshistorien.

Det Hvide Hus udtaler, at Donald Trumps udtalelser har diskvalificeret ham som præsident.

Det Hvide Hus' pressechef udtaler:

Enhver præsident må tages i ed på at bevare, beskytte og forsvare den amerikanske forfatning. Det forhindrer Hr. Trump i at blive præsident

Pentagon er ligeledes misfornøjede med Trumps udtalelser, og Peter Cook, Pentagons pressechef, har udtalt:

Alt der styrker IS' fortælling og spiller USA ud mod den muslimske tro, er til fare for vores nationale sikkerhed


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 2368


   
Frankrig vil blokere Tor og banne gratis Wi-Fi i nødsituationer

Billede: Vullioud Pierre-André, freeimages.com

Tirsdag, 08. december 2015 - 13:39

  Online  

Frankrig vil blokere Tor og banne gratis Wi-Fi i nødsituationer


Terrorangrebene i Paris har forårsaget at regeringen har fremsat et nyt lovforslag der består af 2 akter.

Den ene vil forbyde gratis og delt Wi-Fi i nødsituationer, da brugen af disse gør det tæt på umuligt at forfølge folk der bruger offentlige hotspots.

Det andet forslag vil forbyde Tor, og her er forklaringen at det er for at bekæmpe terrorisme.

Forslagene møder dog allerede modstand af franske civilrettighedsgrupper og fortalere for privatlivet.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1939


   
Frankrigs undtagelsestilstand er forlænget samt tillader blokering af websites og gennemsøgning i beslaglagte enheder

Billede: Vullioud Pierre-André, freeimages.com

Tirsdag, 24. november 2015 - 07:56

  Online  

Frankrigs undtagelsestilstand er forlænget samt tillader blokering af websites og gennemsøgning i beslaglagte enheder


Frankrig har besluttet at forlænge undtagelsestilstanden til 3 måneder. Myndighederne får desuden hjemmel til at foretage en fuld gennemsøgning af beslaglagte enheder samt blokere specifikke websites med øjeblikkelig virkning.

Tidligere var der en forsinkelse på 24 timer før et website blev blokeret, men denne forsinkelse er altså væk nu.

Kritikere frygter at hvis lovforslag gennemhastes mens følelserne endnu ikke har lagt sig, kan regeringen få gennemført ting med uforudsete og skadelige konsekvenser.

Et lovforslag der ville have ulovliggjort besøg af specifikke websites forbundet med terrorisme, er dog blevet afvist.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1846


   
USA og England vil have øget overvågning efter tragedien i Paris

Billede: Thomas D Mørkeberg, freeimages.com

Torsdag, 19. november 2015 - 08:25

  Andet  

USA og England vil have øget overvågning efter tragedien i Paris


I USA mener CIA-direktør John Brennan at masseovervågning har hjulpet på regeringens indsats mod "mystiske trusler", samtidigt med at det dog har været ineffektivt ift. at stoppe angreb, på grund af privatlivsfortalere og whistleblowers.

I England udtaler Prime Minister David Cameron, at England hyrer 1.900 nye sikkerhedsfolk og agenter i MI5, MI6 og GCHQ, svarende til en forøgelse på 15%. En række engelske politikere ønsker desuden at haste en ny overvågningslovgivning igennem, der giver regeringen flere beføjelser i forhold til overvågning.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: brostenen   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2145


   
Belgiens indenrigsminister siger at daesh kommunikerer ved brug af Playstation 4

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 16. november 2015 - 08:07

  Online   Andet  

Belgiens indenrigsminister siger at daesh kommunikerer ved brug af Playstation 4


I kølvandet på fredagens tragedier i både Paris, Frankrig og Beirut, Libanon, gik der en del opmærksomhed til Belgien, idet politiet havde formodninger om at en sort VW Polo med belgiske nummerplader der kørte tæt på teatret hvor daesh-terrorister holdt gidsler fanget, havde tilknytning til sagen. Derudover har politiet haft gennemsøgt et kvarter i Bruxelles, hvor man formoder at 3 af de 8 terrorister har haft boet.

Den øgede interesse for Belgien skyldes også, at daesh har hvervet flere "hellige krigere" fra Belgien end fra noget andet europæisk land.

Den belgiske indenrigsminister Jan Jambon nævner nu, at terrornetværkene på Playstation 4-platformen er i vækst. Ligeså var den kendte spillekonsol impliceret som teknisk kommunikationsværktøj, da en østrisk teenager blev arresteret i juni, for at have downloadet bombeplaner til sin konsol.

Årsagen til at terroristerne bruger konsoller, er at de er svær at monitorere, da man kan chatte direkte i specifikke spil, eller sågar tagge på vægge i spil som Call of Duty. De tilbyder på mange måder derfor en mere sikker måde at kommunikere på, end selv krypterede opkald og beskeder.

Der sammenlignes specifikt med WhatsApp, hvor den kendte konsol skulle være en mere sikker kommunikationsplatform end app'en.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2034


   
Flertal i Folketinget ønsker register over overvågningskameraer inden nytår

Billede: Thomas D Mørkeberg, freeimages.com

Torsdag, 15. oktober 2015 - 08:02

  Fotografering   Andet  

Flertal i Folketinget ønsker register over overvågningskameraer inden nytår


Efter terrorangrebet på Krudttønden i København i februar, kræver et politisk flertal i Folketinget at der oprettes et register over landets 500.000 overvågningskameraer inden udgangen af året.

Årsagen er at betjentene efter terrorangrebet på Krudttønden, spildte tid med at gå rundt i gaderne for at spotte overvågningskameraerne, mens gerningsmanden fortsat var på fri fod. Et register ville have sparet tid, da lokaliseringen af kameraerne ville have foregået langt hurtigere.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, udtaler:
"Det register burde allerede have været oprettet for længst. Men når det nu ikke er sket, så skal det i hvert fald være klar til brug senest 1. januar, så politiet hurtigt kan få overblik over alle kameraer, hvis der igen sker et terrorangreb eller anden grov kriminalitet"

Der er politisk bred støtte fra hhv. Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og de Konservative.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: Reinfeldt   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1821


   
^ Gå til top 1  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s