TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Fredag, 10. maj, 2024

NYHEDER: SOFTWARE






SHA-1-algoritmen kan blive brudt ved årets udgang

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Søndag, 11. oktober 2015 - 14:18

  Software   Online  

SHA-1-algoritmen kan blive brudt ved årets udgang


En af de mest kendte og benyttede kryptografiske algoritmer, er SHA-1 (Secure Hash Algorithm 1).

Allerede i 2005 fandt cryptoanalytikere angreb på SHA-1, der tydede på at algoritmen ikke var til at sikre ting på sigt.

Alle store browsere har haft planlagt at stoppe med at acceptere SHA-1-baserede signaturer fra januar 2017, men en ny undersøgelse fra forskere fra Wiskunde & Informatica i Holland, Inria i Frankrig og Nanyang Technological University fra Singapore, tyder på at SHA-1 vil blive brudt allerede inden årets udgang.

Dette kan potentielt set være katastrofalt, idet mere end 28% af verdens digitale certifikater benytter SHA-1.

Den tidligere advarsel fra 2012, lød nemlig på at real-workd kollissionsangreb på SHA-1, først ville kunne betale sig i 2018. Dette var baseret på estimatet at det ville koste $ 700.000 dollars at udføre et direkte kollissionsangreb på SHA-1 i 2015, og blot $ 173.000 dollars i 2018. Hvor førstnævnte beløb er højt selv for interessegrupper indenfor hackere, så vurderes sidstnævnte beløb til at være indenfor deres rækkevidde.

Men baseret på undersøgelsen af forskere fra de 3 universiteter, vurderes det at sådan et angreb kan financieres i år, for mellem $ 75.000 dollars og $ 120.000 dollars. Årsagen hertil er at forskerne har opdaget en måde hvorpå grafikkort kan bruge teknikken "boomeranging", for at finde SHA-1 kollissioner.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1834


   
Blockbuster har tilføjet download-funktionalitet for film og serier

Billede: Blockbuster

Fredag, 09. oktober 2015 - 13:56

  Software   Apps   Online   Andet  

Blockbuster har tilføjet download-funktionalitet for film og serier


TDC, der ejer YouSee og dermed også BlockBuster som er en tjeneste under YouSee, har nu tilføjet downloadfunktion til Blockbuster app'en - og det er dermed muligt at downloade film og TV-serier, således at man kan se dem når man er offline.

Opdateringen forefindes kun til iOS, og kræver iOS 8 eller nyere. Indenfor et par dage skulle den dog også være at finde til Android.

Downloadede film eller TV-serier til offlinebrug kan dog ikke bruges via hverken Airplay eller Chromecast - indholdet kan udelukkende ses på den enhed, det er downloadet på.

Blockbustertjenesten findes i dag til PC, mobile platformen, Smart TV og spilkonsoller - websitet kører fortsat i betastadie.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 3043


   
Google indfører sit eget HTML for at gøre mobil surfing hurtigere

Billede: Google

Fredag, 09. oktober 2015 - 13:24

  Software   Online  

Google indfører sit eget HTML for at gøre mobil surfing hurtigere


Google er klar med planer til et nyt initiativ der skal gøre nettet hurtigere på mobilen. Initiativet kalder de Accelerated Mobile Pages (AMP), hvilket er et open-source projekt som begrænser visse elementer af HTML, CSS og JavaScript for at skabe en mere strømlinet oplevelse på nettet med øjeblikkelig hentning af sider på mobile platforme. Ved tidlige test har Google observeret en forbedring mellem 15 og 85 procent på en simuleret 3G forbindelse.

Bag ideen ligger en minimering af HTTP kald, hentning af billeder når de skal vises. Både JavaScript og CSS vil blive begrænset, f.eks. vil elementer som animationer blive fjernet og stylesheets må ikke overskride 50.000 bytes.

Et tidligt udkast til AMP specifikationerne kan findes på GitHub og Google har større sider som Buzzfeed og The Huffington Post bag sig, samt CMS platformen WordPress. 


Redaktør: stig.voss   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2267


   
Kunstig intelligens (AI) fra MIT har samme intelligens som en 4-årig

Billede: Gustavo Molina, freeimages.com

Fredag, 09. oktober 2015 - 09:05

  Software  

Kunstig intelligens (AI) fra MIT har samme intelligens som en 4-årig


Måling af intelligens via IQ-test, anses bredt som den bedste måde at bestemme den intellektuelle kapacitet blandt mennesker. En af de p.t. mest komplicerede og stærke AI maskiner, er nu blevet underlagt en sådan test, af forskere fra University of Illinos.

Det er en AI maskine som er udviklet af Massachusetts Institute of Technology (MIT) der her er tale om, og mens den kunne tackle spørgsmål der testede ordforråd og sammenligninger, fejlede den i de tests der omhandlede indforståede meninger og betydninger af ting og handlinger. Eks. svarede den, at folk giver hinanden hånden fordi de har fået et epileptisk anfald.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2004


   
Danske Bank var i fejlfindingstilstand

Billede: Danske Bank

Torsdag, 08. oktober 2015 - 22:47

  Software   Online  

Danske Bank var i fejlfindingstilstand


Efter en samtale om danske bankers HTTPS sikkerhed på en hacker festival nær Berlin, valgte den hollandske Sijmen Ruwhof at kigge nærmere på en af de større danske bankers hjemmesider, nemlig Danske Bank.

Efter et kig gennem HTML-koden på Danske Banks kunde login, fandt hollænderen noget yderst mistænkeligt. I en JavaScript kommentar bemærkede han intern server information. Efter dekodning af disse data, viste det sig at være forskellige server variabler som også indeholdt klient data. Grundet cache, var det ikke hollænderens egen klient informationer han så, men en anden besøgendes information.

Danske Bank har siden udmeldt at deres server ved en fejl var i fejlfindingstilstand, men at der ikke har været uautoriseret adgang til netbanken og at data'ene ikke kunne bruges til at skabe adgang dertil eller adgang til kunde data.


Redaktør: stig.voss   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 5410


   
Den svenske regering vil appellere rettens beskyttelse af thepiratebay.se domænet

Billede: Jason Morrison, FreeImages.com

Torsdag, 08. oktober 2015 - 08:15

  Software   Online  

Den svenske regering vil appellere rettens beskyttelse af thepiratebay.se domænet


Det svenske retsystem besluttede sig tidligere på året i maj, at firmaet IIS der håndterer de svenske .SE top-level domænenavne (pendanten til de danske dkhostmaster), forbrød sig på copyrightlovene ved at tillade nogen at bruge sider med navnene "thepiratebay.se" og "piratebay.se".

Ligeledes blev der besluttet at domænerne kan betragtes som ejendom, og dermed kan blive eksproprieret. Resultatet blev en ordreudstedelse om at give domænenavnene til den svenske regering.

Men helt så simpelt blev det ikke: Denne beslutning blev anket, og domænerne har fortsat med at eksistere under Pirate Bays kontrol.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1915


   
Dybdegående Android 6.0 Marshmallow anmeldelse fra Ars Technica

Billede: Ars Technica

Onsdag, 07. oktober 2015 - 11:45

  Software   Mobil & tablet  

Dybdegående Android 6.0 Marshmallow anmeldelse fra Ars Technica


Ars Technica har udgivet en dybdegående anmeldelse af det nyligt færdiggjorte Android 6.0 Marshmallow operativsystem for smartphones og tablets.

Der gås i dybden med både features og API'er, så Android-udviklere vil også have interesse i at læse anmeldelsen.

Bl.a. nævner Ars Technica, at Google er langt bagefter konkurrenterne (som primært er iOS og Windows Phone) når det gælder håndteringen af sikkerhed. Af andre negative ting nævnes selve opdateringspolitikken for de forskellige udbydere, og mangel på autorotation i home screen'et.

Af positive ting nævnes bl.a. ændringerne på home screen'et, forbedringen af appsøgning, vertical scrolling og genvejene til afinstallering af apps. Derudover er det kommet et overskueligt sted at sætte tilladelser for hver app, og ikke mindst giver "adoptable storage" mulighed for at SD-kort kan fungere langt bedre som supplement til den interne lagring, end tidligere set.

Læs hele den spændende og dybdegående anmeldelse ved at klikke på linket til kilden.

Engadget har desuden lavet en oversigt over hvilke enheder der får det nye 6.0 Marshmallow og hvornår - klik her for at se listen.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2252


   
EU-domstolen har sagt at Safe Harbour er i konflikt med retten til et privatliv

Billede: Jason Morrison, FreeImages.com

Tirsdag, 06. oktober 2015 - 12:46

  Software   Andet  

EU-domstolen har sagt at Safe Harbour er i konflikt med retten til et privatliv


EU-domstolen (CJEU) er kommet med en afgørelse til den irske domstol, hvor EU-domstolen har afgjort at Safe Harbour er i strid med EUs grundlæggende rettigheder angående retten til beskyttelse af personlige data. 

Afgørelsen kommer efter at Max Schrems fra Østrig klagede til det irske Datatilsyn, om Facebooks behandling af hans data. Han mener at Facebook sender hans data til USA, hvor de bliver behandlet og dermed er tilgængelige for NSA og andre amerikanske tjenester. Han mente at det var i strid med Safe Harbour da dataene ikke var sikkert opbevaret i USA jvf. Snowdens afsløringer omkring NSA. 

Hvis den irske domstol kommer frem til samme afgørelse, kan det i teorien betyde at Facebook og andre virksomheder som opbevarer personlige data, rent fysisk skal opbevare dem i EU.


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2071


   
Adblock solgt til ukendt firma

Billede: adblock

Mandag, 05. oktober 2015 - 09:56

  Software   Online  

Adblock solgt til ukendt firma


Den kendte Adblock Extension er ikke længere i skaberen Michael Gundlachs hænder.

Samtidigt er et nyt "Acceptable Ads program" lanceret, som består i at AdBlock som standard lader ikke-irriterende reklamer slippe igennem sit filter. Man kan dog nemt disable denne feature.

Hvem køberne er og hvor meget de har måtte betale, står hen i det uvisse.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: eyeofra   |   Antal kommentarer 6   |   Antal visninger 2469


   
Corel udgiver 3 nye Pinnacle Studio 19 applikationer

Billede: Corel

Mandag, 05. oktober 2015 - 08:23

  Software  

Corel udgiver 3 nye Pinnacle Studio 19 applikationer


Corel har ugivet en trio af nye versioner til deres videoredigeringssuite Pinnacle Studio - nemlig: Pinnacle Studio 19 Ultimate, Pinnacle Studio 19 Plus og Pinnacle Studio.

Af nyheder kan bl.a. nævnes en ny multi-camera editor, der muliggør efterbehandling af flere tracks simultant med audio sync.

Derudover er der mre end 1500 effekter, titeleffekter og templates, 6-track frame præcisionsredigering og mulighed for at dele videoer direkte på Videmo, Youtube og Facebook.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2160


   
Sony PlayStation firmware 3.0 er ude nu

Billede: Sony Images Press

Onsdag, 30. september 2015 - 15:29

  Software   Spil  

Sony PlayStation firmware 3.0 er ude nu


Den store 250 MB firmwareopdatering til PlayStation 4, der bringer versionsnummeret op på 3.0, er ude nu - og der er mange nye ting at hente - bl.a.:

  • Deling af videoklip til Twitter
  • PlayStation Plus har fået sin egen dedikerede sektion
  • YouTube Live er tilføjet
  • Forbedringer til Beskeder og Favoritgrupper
  • Communities er tilføjet: PS4-brugere kan nu oprette communities baseret på fælles interesser, såsom spil, genrer mv.
  • Stickers er tilføjet Messages app'en

Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2116


   
Sikkerhedsfirmaet Akamai har fundet et Linux botnet der udfører 150 Gbps DDoS-angreb

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Onsdag, 30. september 2015 - 14:11

  Software   Online  

Sikkerhedsfirmaet Akamai har fundet et Linux botnet der udfører 150 Gbps DDoS-angreb


Akamais Security Intelligence Response Team har opdaget et massivt Linux-baseret botnet, der er i stand til at ramme websites med DDoS-angreb i størrelsesordenen 150 Gbps. Botnettet spreder sig via en trojanervariant ved navn XOR DDoS.

Denne malware inficerer Linuxsystemer via embeddede enheder såsom netværksroutere, og får SSH-adgang via brute force.

Når malwaren har Secure Shell adgang, downloader og installerer den det nødvendige botnet-software.

Netværket udfører ca. 20 angreb om dagen, og ca. 90% er imod diverse forretninger i Asien - typisk gambling- og uddannelsesorienterede sider.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 6   |   Antal visninger 2113


   
Microsoft og Adafruit har annonceret Windows 10 IoT Core til Raspberry Pi 2

Billede: raspberrypi.org

Onsdag, 30. september 2015 - 10:38

  Software  

Microsoft og Adafruit har annonceret Windows 10 IoT Core til Raspberry Pi 2


Microsoft lancerede tilbage i august, en Insider Release af Windows 10 Core. Nu er den endelige version af Windows 10 IoT (Internet of Things) Core ude, og Raspberry Pi 2 kan fås i en udgave der hedder Windows 10 Core Starter Pack for Raspberry Pi 2.

Pakken kan fås både i en udgave med en Pi 2 og en uden. I pakken er der et SD-kort med Windows 10 IoT Core samt en kasse, strømforsyning, wifi-modul og ethernetkabel. Derudover medfølger breadboard, jumper wires og andre komponenter såsom LED'er, potentiometer og kontakter samt sensorer for lys, farve, temperatur og trykmåling.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: Hykalos   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2300


   
To nye Nexus, to nye Chromecast og en ny Pixel fra Google

Billede: Google

Onsdag, 30. september 2015 - 10:12

  Hardware   Software   Mobil & tablet  

To nye Nexus, to nye Chromecast og en ny Pixel fra Google


I går aftes præsenterede Google efterårets nyheder blandt deres fysiske produkter.

Det blev til to nye Nexus-telefoner, nemlig Nexus 5X og Nexus 6P, der hver især erstatter henholdsvis Nexus 5 og 6. 

Til disse telefoner kommer det nye Android 6 Marshmallow, der ligeledes senere udkommer til Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013) og Nexus 9. Dermed får Nexus 4, 7 (2012) og 10 ikke den nye opdatering.

Herudover kommer der en ny redesignet chromecast og en chromecast audio med tre forskellige udgange: RCA, minijack og optisk udgang.

Sidst kommer der en ny udgave af Chromebook Pixel, som nu hedder Pixel C. Her kan skærmen tages af og monteres i en speciel holder på tastaturet. Det hele holdes sammen af magneter.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: cjoey   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 2111


   
Microsofts spiludvikler suite, Project Spark, bliver gratis fra 5. oktober

Billede: Microsoft

Tirsdag, 29. september 2015 - 12:02

  Software  

Microsofts spiludvikler suite, Project Spark, bliver gratis fra 5. oktober


Microsofts "Project Spark"-værktøj for spiludviklere, bliver gratis per 5. oktober.

Tidligere her Project Spark kørt efter en free-to-play model, men nu bliver alt indhold altså også gratis.

Læs mere om den store opdatering der udrulles 5. oktober, på Project Sparks website her.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1712


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s