TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Torsdag, 1. maj, 2025

NYHEDER: ANDET






Alle hackere kan få frataget deres udstyr hvis TPP gennemføres

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Onsdag, 14. oktober 2015 - 10:47

  Hardware   Software   Mobil & tablet   Apps   Fotografering   Online   Andet  

Alle hackere kan få frataget deres udstyr hvis TPP gennemføres


En ny international aftale kaldt TPP (Trans-Pacific Partnership) blev lækket på Wikileaks fredag den 9/10 2015, og den kan betyde at alle hackere over hele verden, inklusive white hat hackere, kan få frataget deres udstyr - lige fra biler, henover hackede traktorer til DVD-drev.

Aftalen giver autoriteterne ret til at beordre destruktion af enheder og produkter der er involveret i enhver form for bypass af DRM-teknologier (Digital Rigts Management).

Det betyder at hvis en person bruger en computer til at rippe en DVD-film, kan vedkommende få hele computeren frataget - eller endda destrueret.

Det betyder også at folk ikke lovligt kan undersøge om deres udstyr er sikret pålideligt, hvilket vil øge risikoen dramatisk for exploits fra ondsindede hackere.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 2582


   
Ion-baseret data muliggør lagringsceller i atomstørrelse, der simulerer hjernens strukturer

Billede: nanowerk.com

Onsdag, 14. oktober 2015 - 09:07

  Hardware   Andet  

Ion-baseret data muliggør lagringsceller i atomstørrelse, der simulerer hjernens strukturer


Forskere fra Kiel University og Ruhr Universitat Bochum har fundet ud af at bruge ioner til at lagre informationer, og elektroner til at læse data - hvilket kan være et vigtigt skridt i at migrere fra ladningsbaseret lagring til en lagringsmodel baseret på modstand.

Forskerne har formået at reducere lagringsceller helt ned til samme dimensioner som et atom, og udviklet komponenter til lagring, der er baseret på elektrisk modstand. Disse komponenter består af to metalliske elektroder, der er separeret af en såkaldt ion-kondutor. Ved at øge spændingen ændrer modstanden i lagringscellerne sig.

Disse celler vil både blive billige at producere, og vil spare enormt meget plads idet størrelsen er den samme som for et atom.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2331


   
Englands politi dropper vagterne udenfor Ecuadors ambassade, hvor Julian Assange opholder sig

Billede: oli mohd, freeimages.com

Tirsdag, 13. oktober 2015 - 15:27

  Andet  

Englands politi dropper vagterne udenfor Ecuadors ambassade, hvor Julian Assange opholder sig


London's Metropolitan Police Service (MPS) har i 3 år holdt vagt døgnet rundt, udenfor Ecuadors ambassade, i håb om at arrestere Wikileaksmedstifteren, Julian Assange.

Det har været en kostbar affære - over med £ 10.500 pund om dagen, er det blevet til mere end £ 9 millioner pund, der dybest set er brugt i håbet om at Assange ville opgive og lade sig anholde.

MPS afholdt i går en pressekonference, hvori de berettede at "det ikke længere er proportionelt at udstationere officerer performanent" udenfor ambassaden.

I stedet for denne åbenlyst synlige tilgang, vil man iværksætte et antal taktikker for mere skjulte operationer.

Assange har befundet sig på Ecuadors ambassade siden maj 2012, hvor det dengang tog ambassaden 3 måneder at skaffe ham asyl.

Sidste sommer udtalte Julian Assange, at han snart ville forlade ambassaden, efter rapporter om at han havde problemet med helbredet.

MPS fastholder at de fortsat vil gøre deres bedste indsats for at anholde Assange.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 2229


   
Open Bionics laver proteser til børn og unge, med Iron Man, Star Wars og Frozen temaer

Billede: Open Bionics

Tirsdag, 13. oktober 2015 - 14:28

  Andet  

Open Bionics laver proteser til børn og unge, med Iron Man, Star Wars og Frozen temaer


Open Bionics, som er en del af 2015 Disney Accelerator programmet, har offentliggjort 3 nye proteser for børn, der er tematiseret i hhv. Iron Man, Elsa fra Frozen samt Star Wars.

Der er tale om 3D-printede bioniske hænder til børn der har brug for proteser, og de vil koste ca. $ 500 dollars stykket, hvilket er langt under hvad proteser normalt koster. De vil udkomme i løbet af næste år.

En model uden Disney-tema som man til gengæld kan få custom-designet, vil komme til en pris på ca. $ 3071 dollars, hvilket dog stadigvæk er markant under hvad mange eksisterende proteser koster.

Alle 3 tematiserede versioner er udstyret med LED-lys, og Iron Man modellen har ydermere end vibrationsmotor til når brugeren vil affyre en "raket".

Det er ikke den første gang superhelte er brugt som tema til børns proteser - tilbage i marts i år, gik en nu berømt video viralt rundt, hvor Robert Downey Jr. leverede en Iron Man-tematiseret protese fra Limbitless Solutions, til en lille dreng.

Se en artikel (på engelsk) om denne protese samt videoen, på engadget.com ved at klikke her.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: Chewy   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 2716


   
Twitter anvendes af forskere til at forudsige jordskælv

Billede: M mani, freeimages.com

Tirsdag, 13. oktober 2015 - 10:35

  Software   Andet  

Twitter anvendes af forskere til at forudsige jordskælv


Seismologerne hos U. S. Geological Survey har fundet ud af, at det kan betale sig at drage nytte af de over 316 millioner aktive brugere som twittere har. De betaler nemlig Twitter for at lede efter jordskælv, via deres algoritme som genkender ordet "jordskælv" på 8 forskellige sprog. Når flere mennesker i samme område skriver det, giver det en advarsel hos USGS, og det har medført hurtigere reaktionstider - ofte 1 minut hurtigere, end hvis de udelukkende afhang af seismologiske målere.

Derudover kan Twitter være til stor hjælp med at advare mod jordskælv.

Næste skridt bliver at sammenkoble systemerne, så sensorerne bliver mere følsomme når Twitter-algoritmen slår alarm.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2213


   
IT-system skal forudsige forbrydelser og præventere forbrydelser

Billede: Gustavo Molina, freeimages.com

Tirsdag, 13. oktober 2015 - 10:25

  Software   Andet  

IT-system skal forudsige forbrydelser og præventere forbrydelser


Hitachis chefingeniør Michael Hay, har på en podcast givet et indblik i hvordan han forestiller sig, at man kan forudsige forbrydelser, baseret på analyse af store mængder data.

I øjeblikket ser vi overvågningskameraer i det offentlige rum, og de sociale medier bruges flittigt til deling af små og store ting i folks liv. Indtil nu har alle de forskellige datakilder været separerede - men målet er at lave et "Predictive Crime Analysis"-system som kan sammenkæde de massive mængder data fra bl.a. overvågningskameraer og sociale medier, for at finde mønstre med kriminelle karaktertræk.

Politiet skal bl.a. kunne tracke en enkelt person på tværs af de forskellige videokameraer i en by, eller opdage mistænkelige adfærdsmønstre ved at analysere personens tweets og facebookopdateringer.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 9   |   Antal visninger 2559


   
Pille der efterligner virkningen af motion, er under udvikling

Billede: Sasha Dunaevski, FreeImages.com

Mandag, 12. oktober 2015 - 13:43

  Andet  

Pille der efterligner virkningen af motion, er under udvikling


Videnskabsfolk har skabt et blueprint over muskelreaktioner når man dyrker motion, på molekylært niveau. Målet er på den måde, at skabe en pille der efterligner virkningen af at dyrke motion.

Dette vil især kunne hjælpe de folk der ikke selv kan træne deres muskler, såsom patienter med muskelsvind, ligesom sengebundne patienter generelt kan hjælpes med at være i bedre form.

University of Sydney's Dr. Nolan Hoffman udtaler dog, at en sådan pille er mindst et årti ude i fremtiden.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 2280


   
Videnskabsfolk bruger en laser til at kontrollere flues hjerte

Billede: Santor1973, freeimages.com

Mandag, 12. oktober 2015 - 10:05

  Andet  

Videnskabsfolk bruger en laser til at kontrollere flues hjerte


Videnskabsfolk har formået at kontrollere hjerterytmen på en bedøvet frugtflue, uden at gøre skade på fluen. Opfindelsen betegnes som en optisk pacemaker, hvor fluens hjerterytme synkroniserede med lysets pulsering.

Ved at benytte optogenetik kunne de påvirke hjertevælvingernes sammentrækninger med pulserende lys, på fluen der var genmodificeret, så dens hjerteceller indeholdt lyssensitive proteiner. Laserlyset kunne gå igennem fluens exoskeleton uden at skade fluen, og dermed aktivere disse proteinindholdige celler.

Denne opfindelse kan bruges til at forske i forskellige aspekter indenfor hjertesygdomme.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2131


   
Hjernesimulation skabt af 82 forskere, afslører nyt om søvn og hukommelse

Billede: youtube

Søndag, 11. oktober 2015 - 17:52

  Andet  

Hjernesimulation skabt af 82 forskere, afslører nyt om søvn og hukommelse


Blue Brain Project er et projekt der er skabt af 82 forskere rundt omkring i verden, med formål at genskabe den menneskelige hjerne digitalt.

Skønt de stadigvæk er meget langt fra at realisere dette mål, har de nu annonceret et gennembrud, der har givet bedre indsigt i søvn, hukommelse og neurologiske fejl.

Dette er gjort via en simulation af 1/3 kubikmilimeter af en rottes hjerne, hvilket indbefatter 30.000 neuroner og 37 millioner synapser. Den biologiske præcision er langt over hvad man tidligere har set - og man kunne reproducere kendte hjerneaktiviteter, såsom hvordan neuronerne responderer på berøring.

Denne simulationer tilblevet efter tusindvis af eksperimenter udført på rottehjerner, over en periode på 20 år, hvor man har kortlagt alle synapser og neuroner man har opdaget.

En af de største opdagelser var calciums rolle i hjernen. Det har vist sig at calcium er et styrende grundstof for hvornår vores hjerner sover eller er vågne.

Se en film fra forskerne om rekonstruktion og simulation af mikrokredsløb i hjernen, ved at klikke på "Læs mere"-linket.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2348


   
Smart guns: Sensor til detektion af hvornår et håndvåben trækkes og affyres

Billede: peter malinowsky, FreeImages.com

Søndag, 11. oktober 2015 - 13:50

  Andet  

Smart guns: Sensor til detektion af hvornår et håndvåben trækkes og affyres


Amerikanske Yardarm Technologies Inc. har med tidligere sheriff Phil Wowak fra Californien, gået i gang med at teste et produkt som Texas' politiafdeling skrottede tidligere på året i januar.

Teknologien debutterede tilbage i 2013, og siden er der udviklet en del på den. Via mobiltelefonsignal, fortæller et håndvåben med en speciel chip, når våbnet trækkes fra sit hylster, når det affyres og sættes i hylster igen.

Disse stadier kan i reglen monitoreres fra en hvilken som helst internetforbundet lokation, med adgang til de relevante privilegier.

Rent teknisk er der et problem, da mobildækningen ikke altid er god nok til at disse signaler kan gives effektivt.

Der er dog et muligt juridisk problem i samarbejdet mellem Phil Wowak og Yardarm, idet Wowak har promoveret produktet direkte til sine tidligere arbejdsgivere og sin afløser Jim Hart.

Derudover møder smart gun teknologier modstand fra flere sider, såsom rettighedsgrupper for håndvåben - såsom National Rifle Association, der er bekymrede for at disse teknologier kan bruges til monitorering og konfiskering af våben.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: Chewy   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2152


   
Hollandsk raket der flyver på stearin, skal slå rekord og komme op i 50 km højde

Billede: Dare

Fredag, 09. oktober 2015 - 20:55

  Andet  

Hollandsk raket der flyver på stearin, skal slå rekord og komme op i 50 km højde


En 7 meter høj hollandsk amatørraket fra Dare ved navn Stratos II+, der flyver på bl.a. lattergas og stearin, vil blive opsendt om få dage - nemlig den 13. oktober i år. Den skal nå op i 50 km højde og lande i Atlanterhavet.

Dare har samlet over 100 studerende til projektet, og vil opsende raketten via det spanske rumagentur Intas. De studerende kommer primært fra Delft University of Technology, og er sponsoreret af Airbus Defence og Space Netherlands.

Stratos II+ går under betegnelsen hybridraket, og fungerer ved at lattergas sendes gennem et rør der er støbt med brændstofblandingen stearin, sødemiddelet sorbitol og aluminium.

Den danske Copenhagen Suborbitals (CS) bruge ligeldes lattergas og stearin.

Efter vellykkede motortests, står de studerende nu klar med en motor, der kan yde en trykkraft på mellem 11 og 9 kN.

Faktisk var det meningen at raketten ved navn Stratos II skulle være opsendt sidste år, men pga. en lækage frøs hovedventilen fast. Deraf navnet Stratos II+ denne gang.

I øjeblikket samles en affyringsrampe, og raketten er på vej med lastbil.

Dare blev grundlagt i 2010.

Se en af Dares motortests (der dog ender med at brænde hul i trykkammeret) ved at klikke på "Læs mere"-linket.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 3041


   
Blockbuster har tilføjet download-funktionalitet for film og serier

Billede: Blockbuster

Fredag, 09. oktober 2015 - 13:56

  Software   Apps   Online   Andet  

Blockbuster har tilføjet download-funktionalitet for film og serier


TDC, der ejer YouSee og dermed også BlockBuster som er en tjeneste under YouSee, har nu tilføjet downloadfunktion til Blockbuster app'en - og det er dermed muligt at downloade film og TV-serier, således at man kan se dem når man er offline.

Opdateringen forefindes kun til iOS, og kræver iOS 8 eller nyere. Indenfor et par dage skulle den dog også være at finde til Android.

Downloadede film eller TV-serier til offlinebrug kan dog ikke bruges via hverken Airplay eller Chromecast - indholdet kan udelukkende ses på den enhed, det er downloadet på.

Blockbustertjenesten findes i dag til PC, mobile platformen, Smart TV og spilkonsoller - websitet kører fortsat i betastadie.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 3536


   
Efteruddannelse og kompetenceudvikling blandt IT-professionelle understøttes ikke af virksomhedsstrategierne

Billede: Vikas Bhargava, freeimages.com

Fredag, 09. oktober 2015 - 10:51

  Andet  

Efteruddannelse og kompetenceudvikling blandt IT-professionelle understøttes ikke af virksomhedsstrategierne


Fagforeningerne PROSA, HK og Ingeniørforeningen har adspurgt 4.370 IT-professionelle, og generelt kunne virksomhederne være bedre til at støtte medarbejderne i efteruddannelse og kompetenceudvikling, mener fagforeningerne.

77% har fået kompetenceudvikling/efteruddannelse det seneste år, og 52% af disse har bestået af selvstudier mens 25% har bestået af private kurser - og kun 5% har været på et ETCS-givende kursus på en offentlig uddannelsesinstitution.

55% af de adspurgte har svaret at deres arbejdsgiver ikke vil betale for efteruddannelse.

Som grund for deres efteruddannelse har 84% svaret at det er deres egne interesser der ligger bag, 75% at det for at blive mere attraktive på arbejdsmarkedet, og 44% at det er på deres arbejdsgivers foranledning.

Tidspres er en af de ting der primært afholder de adspurgte fra at efteruddanne sig - hele 61% har svaret at netop tidspres er årsagen til at de ikke har været på efteruddannelse.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 2510


   
Den første privatsponsorerede månemission har planlagt affyring i 2017

Billede: SpaceIL

Fredag, 09. oktober 2015 - 08:55

  Andet  

Den første privatsponsorerede månemission har planlagt affyring i 2017


Verdens første privatsponsorerede månemission vil blive affyret om blot 2 år. Det israelske non-profit firma SpaceIL, har skrevet en affyringskontrakt med det Californiske Spaceflight Industries, og målet er at få en rover til månen i 2. halvdel af 2017.

At nå til månen uden støtte fra en regering har været en omstændig og kringlet proces, og SpaceIL har formået at hente hele $ 50 millioner dollars i donationer.

Det er den første affyringskontrakt som opfylder Google Lunar XPrize konkurrencen, med en $ 30 millioner dollars pulje.

For at kvalificere sig til Googles præmiepulje, skal et privat sponsoreret team succesfuldt placere et ubemandet fartøj på månens overflade, og udforske mindst 500 meter og transmittere high-definition video og billeder tilbage til Jorden, inden missionens den 31. december 2017.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2385


   
Offentlige data vitale for samfundsdriften og følsomme persondata er dårligt beskyttet

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Torsdag, 08. oktober 2015 - 08:28

  Online   Andet  

Offentlige data vitale for samfundsdriften og følsomme persondata er dårligt beskyttet


Rigsrevisionen har lavet en større undersøgelse, der har kortlagt sikkerhedsniveauet i flere offentlige systemer.

De kritiserer direkte Energinet.dk, BaneDanmark, National Sundheds-IT, Statens IT, Direktoratet for Kriminalforsorgen og Rigspolitiets Koncern IT.

I den nye rapport skriver Rigsrevisionen:

"Ingen af de 6 undersøgte institutioner har håndteret de udvidede administratorrettigheder med den nødvendige professionalisme."

De udvidede administratorrettigheder giver det højeste adgangsniveau, med fuld kontrol over IT-systemer og data.

En mangelfuld styring og kontrol med de udvidede administratorrettigheder betyder der er en potentiel stor sikkerhedsbrist, som der skal rettes op på.

De nævner endvidere at enkelte ikke-personlige kodeord, ikke er blevet skiftet siden slutningen af 90'erne, og størstedelen af kodeordene er op til 7 år gamle. Ingen af de førnævnte institutioner har haft skiftet kodeord årligt.

 


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2151


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2025   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s