TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Tirsdag, 19. marts, 2024
DVB UHD-1 Phase 2 standarden er godkendt af DVB-gruppen

Billede: dvb

Tirsdag, 29. november 2016 - 11:42

  Andet  

DVB UHD-1 Phase 2 standarden er godkendt af DVB-gruppen


DVB-gruppen har godkendt en ny standard, der vil give højere billedkvalitet for TV-kanaler. Navnet er DVB UHD-1 Phase 2 (eller "audio-visual coding specification TS 101 154") og den understøtter 2 formater: PQ (Perceptual Quantizer) og HLG (Hybrid Log Gamma).

Den nuværende aktuelle standard, DVB UHD-1 Phase 1, bruges her i landet af bl.a. Stofa og Viasat.

Med Phase 2 får vi højere opdateringsfrekvenser - over 50/60 Hz, og op til 120 fps. Derudover understøttes højere dynamik med HDR og bedre lyd i form af NGA (Next Generation Audio), der samler en gruppe nye lydformater såsom Dolby Atmos og DTS:X.

Over 30 parter har været involveret i at få denne nye standard på plads, og nu er det op til TV-ydbyderne at få de nye muligheder bragt ud til slutbrugerne.

Den nye standard vil kræve en opdateret TV-tuner - enten indbygget i et nyt TV, eller i form af en ekstern boks.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1915


   
Delphi og MobilEye vil demonstrere deres selvkørende teknologi til CES 2017

Billede: mobileye.com

Tirsdag, 29. november 2016 - 09:47

  Andet  

Delphi og MobilEye vil demonstrere deres selvkørende teknologi til CES 2017


MobilEye var oprindeligt producenten bag chipsættene til Teslas Autopilot system, men Tesla og MobilEye gik hver til sit tidligere på året.

MobilEye vil dog i samarbejde deres nye partner Delphi, fremvise deres nye selvkørende teknologi ved navn CSLP (Centralized Sensing Localization and Planning) i Las Vegas næste år, i forbindelse med CES 2017.

Her vil deres testbil køre over 10 km med blandet motorvej og bykørsel. Ifølge Delphi kan den nye selvkørende platform præcisionsbestemme køretøjets lokation ned til 10 cm, selv uden brug af GPS, og navigere rundt i kørebaner selv hvis der ikke er trukket linjer op på vejen.

Derudover kan platformen detektere fodgængere og andre biler fra alle vinkler. Den færdige version af CSLP forventes udgivet i løbet af 2019.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1634


   
HPs test af The Machine varsler ny æra med hukommelsesfokuserede computere

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Tirsdag, 29. november 2016 - 09:26

  Hardware  

HPs test af The Machine varsler ny æra med hukommelsesfokuserede computere


Hewlett Packard Enterprise har udført en succesfuld test af deres Memory-Driven Computing arkitektur, hvor der er fokus på at øge ydelsen gennem hukommelse fremfor rå processeringskraft.

Der er endnu tale om en prototype ved navn The Machine, men den viser at alt virker: Beregningsenheder der deler en mængde hurtig og permanent hukommelse, hurtige fotonbaserede datalinks og dertilhørende specialsoftware.

Prototypen skal bruge flere beregningsenheder for at udnytte det fulde potentiale, men allerede nu peger simulationer fra designfasen på at Memory-Driven Computing vil være op til 8.000 gange hurtigere end konventionelle PC'er i nogle tilfælde.

Dertil kommer at teknologien er skalerbar - helt ned til IoT-enheder (Internet of Things), så alle kan få glæde af den ekstra ydelse.

Memory-Driven Computing arkitekturen vil dog drage stor nytte af den kommende non-volatile hukommelsesteknologi, der først er sat til at udkomme omkring 2018-2019.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1931


   
Dreamblaster S1 kommer i Limited Black Edition

Billede: serdashop

Mandag, 28. november 2016 - 10:34

  Hardware  

Dreamblaster S1 kommer i Limited Black Edition


Da der har været overvældende interesse for S1 modulet (og X1 modulet med), har manden bag disse bestemt sig for at producere 110 stk. "Limited Black Edition" af S1 modulet.

Et Dreamblaster S1 modul, er kort sagt et Wavetable og MIDI daughterboard daughterboard, som enten skal monteres i en ekstern MIDI-adapter, monteres på et gammeldags ISA lydkort eller på et Arduino Shield.

Se mere på SerdaShop.

 


Redaktør: brostenen   |   Indsendt af: brostenen   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1823


   
Native Instruments har sat over 140 af deres VST-plugins på udsalg til 50%

Billede: native instruments

Mandag, 28. november 2016 - 09:06

  Software  

Native Instruments har sat over 140 af deres VST-plugins på udsalg til 50%


Native Instruments er den største spiller indenfor VST-plugins til musikproduktion. Fra den 24. november frem til den 5. december, kan man få over 140 af deres populære plugins til halv pris.

Disse plugins indebefatter instrumenter såsom klaverer, strygere, orgler mv. og effekter såsom rumklang. Også synteser og wrappers er sat til halv pris - ligesom forstærkere og guitar-/baseffekter også er at finde.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1742


   
Verdens ældste centralbank lufter muligheden for at indføre egen kryptovaluta

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Torsdag, 24. november 2016 - 07:56

  Online  

Verdens ældste centralbank lufter muligheden for at indføre egen kryptovaluta


Sveriges nationalbank er verdens ældste. Vicenationalbankchef Cecilia Skingley har nu luftet muligheden for at den svenske nationalbank, Riksbank, vil være den første i verden med en kryptovaluta. Den skal have navnet e-krone.

Cecilia Skingley udtaler:

Pointen er, at selv mennesker, der bor i Sverige, men som ikke kan få eller ikke ønsker at benytte kommercielle banktjenester, også bør have en chance for at deltage i økonomien og gennemføre deres daglige transaktioner. Riksbankens e-krone kunne være en mulighed for dem

Der nævnes desuden både tanker om en app eller et særligt kreditkort. Det vil dog ikke være en ukompliceret sag at få en national valuta, da en e-valutaer er særligt følsomme overfor folks tillid. Dette er afspejlet i den statsløse Bitcoins op- og nedture gennem tiden.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1551


   
NVidia introducerer Lens Matched Shading som vil giver højere ydelse i VR applikationer/spil

Billede: nvidia

Onsdag, 23. november 2016 - 14:52

  Software  

NVidia introducerer Lens Matched Shading som vil giver højere ydelse i VR applikationer/spil


NVidia har annonceret en ny VRWorks feature ved navn Lens Matched Shading. Denne forbedrer og erstatter Multi-Res Shading.

Dette gøres ved at undlade at rendere de pixels i hjørnerne som en bruger af et VR-headset alligevel ikke kan se. Som standard renderes 2,1 MPixels til hvert øje, men det endelige output som brugeren kan se, består af blot 1,1 MPixels per øje.

Med Lens Matched Shading renderes der kun 1,4 MPixels per øje, og det giver en 15% ydelsesforbedring ifølge VR-udvikleren Solfar.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1542


   
Ny batteritype giver højere energidensitet, hurtigere ladning og højere holdbarhed

Billede: University of Central Florida

Onsdag, 23. november 2016 - 08:27

  Andet  

Ny batteritype giver højere energidensitet, hurtigere ladning og højere holdbarhed


Vi har før set revolutionerende nye batteriteknologier blive annonceret, men vi har endnu ikke set nogen af dem på markedet. Nu kommer videnskabsfolk fra University of Central Florida med en ny teknologi - i form af en fungerende prototype af et superkondensator batteri.

Prototypen fungerer stadigvæk som ny efter 30.000 ladningscycklusser, og giver en over 20 gange højere energidensitet end traditionelle li-ion/li-polymer batterier. Genopladning tager blot få sekunder.

UCF-videnskabsfolkene har viklet 2D-metaller (TMD'er) der blot er få atomer tykke omkring en 1D-nano tråd, således at elektroner kan passere meget hurtigt fra kernen og ud i skallen.

På den måde opnås et materiale der kan oplades ekstremt hurtigt, og samtidigt give højere energidensitet.

Batteriet er et "proof of concept", og i øjeblikket er teamet ved at patentere de nye processer. Det vil med andre ord tage noget tid før vi kan se et reelt produkt på markedet. Batteriteknologier baseret på superkondesatorer er dog generelt interessante, og spås af mange til at være fremtiden indenfor batteriteknologier.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1891


   
Fotodiox introducerer ny adapter fra Nikon til Sony E/FE

Billede: fotodiox

Onsdag, 23. november 2016 - 07:45

  Fotografering  

Fotodiox introducerer ny adapter fra Nikon til Sony E/FE


Sony E/FE-kameraer nyder allerede godt af at kunne bruge Minolta/Sony A-mount objektiver og Canon EF/EF-S-objektiver udover dem der er tilgængelige på deres egen Sony E/FE-platform.

Nu kan også Nikon G AF/I og AF-S objektiver bruges med autofokus og lysmåling på Sonykameraer med E/FE-mount, via Fotodiox Fusion Smart AF.

Ifølge Fotodiox virker adapteren bedst med Sonys seneste kamerahuse der har fasedetektion, såsom det nyere Sony Alpha 7R II og Alpha 6000/6300/6500.

Adapteren virker også med de ældre modeller der kun har kontrastdetektion, men autofokus vil være langsommere.

Fotodiox Fusion Smart AF bruger en motor indeni adapteren til at håndtere blænden i de tilkoblede objektiver, som erstatning for den fysiske vippemekanisme der er i Nikons egne kameraer. Derudover kan adapteren også bruges til ældre manuelle Nikon F-objektiver som manuel adapter.

Prisen for den nye adapter er USD 370,-.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1693


   
ADVARSEL: Ny ransomware spredes via Facebook

Billede: facebook

Tirsdag, 22. november 2016 - 15:41

  Online  

ADVARSEL: Ny ransomware spredes via Facebook


En ny ransomware spredes i øjeblikket via den populære sociale portal Facebook. I værste tilfælde kan den koste brugerne 2500 kroner idet dette er kravet for at få adgang til sine filer igen, efter ransomwaren har krypteret og låst alle filer på ofrets computer.

IT-sikkerhedseksperten Peter Kruse fra CSIS udtaler at der minimum er tale om at 10.000 personer allerede er ramt over de seneste 2 dage.

Man modtager en besked hvor man skal klikke på et link til et billede i SVG-format, og gør man det sendes selvsamme besked videre til ens venner.

Samtidigt åbnes en side i Google Chrome, der tilbyder at installere en udvidelse. Siger man ja, giver man adgang til en cryptolockervirus der krypterer og låser alle brugerfiler på computeren (billeder, regneark, dokumenter, musik osv.).

Vi anbefaler herfra redaktionen at sprede denne advarsel, og ignorere alle tilsendte beskeder af denne type.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2087


   
Danskere med Samsung Smart TV får vist reklamer i menuerne

Billede: samsung

Tirsdag, 22. november 2016 - 15:23

  Andet  

Danskere med Samsung Smart TV får vist reklamer i menuerne


Samsungs Tizen-baserede Smart TV-modeller er begyndt at vise reklamer i TV'ernes menuer for danskere der ejer en af disse modeller.

Reklamerne er at finde i bundmenuen, som man bl.a. bruger for at få adgang til TV-kanaler og apps.

Reklamerne var annonceret af Samsung allerede tilbage i juni i år - og Samsung har overfor FlatpanelsDK bekræftet at annoncerne er kommet for at blive, og at de er fra Samsungs partnere:

Through our advertising services, partners can promote their apps, drive viewing of linear TV programming, and increase purchases of downloadable content

Samsung er ikke de eneste: Panasonic har eksperimenteret med reklamer der kommer når man skruer lyden op og ned, mens Philips' Android TV har en reklame i TV-guiden. Derudover kommer mange TV i dag med præinstallerede apps fra udvalgte partnere. Disse kan dog typisk afinstalleres.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 2071


   
Her er minimumkravene til de kommende Windows 10 VR headsets

Billede: microsoft

Tirsdag, 22. november 2016 - 08:43

  Hardware   Software  

Her er minimumkravene til de kommende Windows 10 VR headsets


Sidst i oktober annoncerede Microsoft deres Windows 10 VR headsets, og det samarbejde de har indgået med en række 3. parts producenter for at få dette VR-headset ud til forbrugerne.

Det forlyder fortsat at prisen bliver omkring USD 299,- men nu har vi fået minimumkrav for den PC man der skal drive det:

  • 4 GB RAM
  • USB 3.0 understøttelse
  • DirectX 12-kompatibel GPU
  • 4 processorkerner

Dette fund er gjort gennem den seneste build 14971 af Windows, som Windows Insiders der i "Fast ring" har fået. Denne version inkluderer nemlig en "Windows Holographic First Run" app, der undersøger PC'en for netop de ovenstående maskinkrav.

Se en demo for Windows Holographic Shell ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.

Om 4 processorkerner kræver 4 fysiske kerner, eller om 2 kerner med HyperThreading er nok, er endnu uklart.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1716


   
Næsten 3 millioner Androidmobiler er sårbare overfor nyt hijack via OTA-opdatering

Billede: google

Mandag, 21. november 2016 - 13:14

  Mobil & tablet  

Næsten 3 millioner Androidmobiler er sårbare overfor nyt hijack via OTA-opdatering


Ragentek firmwaren der bruges på en række af især de billigere Android smartphones, er ramt af en sårbarhed der kan give angriberne fuld kontrol over Androidenheden.

Forskere fra BitSight Technologies har opdaget 3 internetdomæner der er hard kodet i firmwaren. 2 af disse domæner var ikke registreret - og BitSight bestemte sig således for at registrere dem for at teste lidt.

BitSight opdagede 2,8 millioner enheder forsøgte at forbinde sig til deres domæner via denne exploit - inklusive enheder fra regeringer, banker og sygehuse.

Fordi Ragentek ikke krypterer kommunikationen der sendes til og fra Androidenhederne muliggøres hermed et MITM (Man-in-the-Middle) angreb.

BigSight har potentielt set reddet de 2,8 millioner fra at blive kompromitteret via de 2 domæner de har købt, men det 3. domæne er imidlertid registreret af andre, så der er fortsat et potentielt sikkerhedsproblem.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1402


   
NASA udgiver EmDrive publikation der går imod Newtons 3. lov

Billede: nasa

Mandag, 21. november 2016 - 08:28

  Andet  

NASA udgiver EmDrive publikation der går imod Newtons 3. lov


NASAs Eagleworks Laboratory team har endeligt udgivet deres publikation om EmDrive, som der den seneste måned har floreret en del rygter og leaks omkring.

EmDrive står for Electromagnetic Drive, og blev første gang teoretiseret i 1999 af den engelske opfinder Roger Shawyer.

EmDrive bouncer mikrobølger frem og tilbage i en kegleformet metalbeholder for at generere fremdrift. Ifølge Shawyers beregninger vil EmDrive kunne blive så hurtigt at at vi med denne teknologi vil kunne rejse til Mars på blot 70 dage.

Teknologien går imidlertid også imod Newtons 3. lov, der beskriver at der for hver aktion eksisterer en ligelig og modsat reaktion. Dvs. hvis der skal skabes fremdrift, skal der bringes noget den modsatte vej - og det sker ikke med EmDrive, hvilket umiddelbart virker som en umulighed.

Alligevel har EmDrive bevist at det virker i flere tests - og sidste år fik NASA Eagleworks Laboratory team'et så deres fingre i en EmDrive for at prøve at finde ud af hvad der foregår. Det er de resultater vi endeligt har fået svaret på.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1966


   
Oculus udgiver gratis beta af VR-tegneprogrammet Quill den 6. december

Billede: youtube

Mandag, 21. november 2016 - 08:07

  Software  

Oculus udgiver gratis beta af VR-tegneprogrammet Quill den 6. december


Oculus har annonceret at deres VR-tegneprogram Quill, udkommer i en gratis beta den 6. december i år, på deres Oculus Home Store.

Quill kræver dog at man udover Oculus Rift VR-headset har de nye Touch motion controllers, der udkommer samme dag.

Quill blev oprindeligt udviklet for at give Art Director Wesley Allsbrook en måde at tegne Dear Angelica filmen på, der er tegnet direkte i VR. Programmet blev i sin oprindelige form udviklet på blot 48 timer på en hackaton i 2015, og Oculus har sidenhen løbende tilføjet flere features.

Tjek videoen ved at klikke på "Læs mere" for at se mere om Quill.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1975


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s