TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Tirsdag, 19. marts, 2024
iPhone 6S Plus og Huawei P9 klarer sig dårligt i en antennetest

Billede: Roman Martinyuk, FreeImages.com

Mandag, 05. september 2016 - 10:35

  Mobil & tablet  

iPhone 6S Plus og Huawei P9 klarer sig dårligt i en antennetest


Professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet har undersøgt 26 mobiltelefoners antennekvalitet for Energistyrelsen og de nordiske telemyndigheder. Rapporten kan hentes her. Undersøgelsen er udført ved at holde telefonen op mod øret på en dukke på både venstre og højre side af hovedet og derefter er modtagefølsomheden angivet i TIS-værdier for både 2G (GSM 900 og 1800 Mhz), 3G (UMTS 900 og 2100 MHz) og 4G (800, 1800 og 2600 Mhz). Undersøgelsen er udført på en dukke med og uden krop. Der er foretaget en lignende undersøgelse (PDF) i 2013.

Undersøgelsen viser at iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 6, Huawei P9, Lumia 950 og HTC 10 er de telefoner med den dårligste antenne.

Telefonerne med den bedste antenne er HTC Desire 626, Galaxy S5 mini, Galaxy J1, Doro Easyphone 530X, Lumia 640 og Lumia 950. 

Professor Gert Frølund Pedersen udtaler at de dårligste telefoner har brug for et antennesignal, der 100 gange kraftigere end telefonerne med den bedste antenne. Han mener at den bedste løsning ville være en mærkningsordning, således at forbrugerne kan se hvilke telefoner, der har dårlige antenner. Dog er telefonproducenterne ikke med på sådan en ordning. 

Han mener i stedet at det bedste vil være at se på telefonens antennemodtagelse for GSM 900.


» Læs mere   |   Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1860


   
Google dropper Project Ara

Billede: project ara

Lørdag, 03. september 2016 - 16:23

  Mobil & tablet  

Google dropper Project Ara


Google har i længere tid arbejdet med deres modulære telefon, som kunne bygges op af moduler med forskellige funktionalitet. Projektet hed Project Ara.

Projektet har gennemgået mange ændringer siden det blev annonceret i 2013. Dengang lød planen på en lancering i 2015 og hvor alle telefonens moduler kunne udskiftes. Dette blev sidenhen ændret til en lancering i 2017 og at telefonens CPU, GPU, antenne, sensorer, batteri og skærm ville være ikke-udskiftelige elementer i telefonen.

Google sætter Project Ara på standby og vil licensere teknologien bag Project Ara til andre firmaer.


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1695


   
Google fremlægger planer om at opdatere Android oftere

Billede: google

Onsdag, 31. august 2016 - 08:09

  Mobil & tablet  

Google fremlægger planer om at opdatere Android oftere


Google har fremlagt deres nye planer om at opdatere Android oftere, men det er stadigvæk op til mobilproducenterne at få opdateringerne ud til forbrugerne.

Dette sker i kølvandet på lanceringen af den seneste Android version, Nougat.

We’re moving Nougat into a new regular maintenance schedule over the coming quarters. In fact, we’ve already started work on the first Nougat maintenance release that will bring continued refinements and polish, and we’re planning to bring that to you this fall as a developer preview. Stay tuned!

Der ser dermed ud til at blive tale om en kvartalsvis opdateringsrytme, i stil med det Apple og Microsoft gør.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1772


   
Facebook gør deres software til objektgenkendelse til open source

Billede: Facebook

Tirsdag, 30. august 2016 - 15:00

  Software  

Facebook gør deres software til objektgenkendelse til open source


Facebook har valgt at gøre 3 værktøjer til open source. Det er disse værktøjer som de selv har udviklet til at genkende objekter i billeder - nærmere betegnet drejer det sig om DeepMask, SharpMask og MultiPathNet, der tilsammen kan analysere indholdet i et billede og sætte de relevante data i kontekst.

Simpelt fortalt står DeepMask for at genkende objekter via segmentering, hvor programmet besvarer en række ja/nej-spørgsmål om et givent billede, for at klassificere billedets indhold.

SharpMask står så for at forfine processen for udvælgelse af objekter, og øge præcisionen.

Udvælgelsen som DeepMask og SharpMask foretager, er en grovsortering - hvor de eks. kan udpege både en hund og et får som særskilte elementer i et billede, men de kan ikke kende forskel på disse to dyr.

MultiPathNet tager resultatet og udfører en objektgenkendelse - og kan dermed fortælle om der er tale om en hund eller et får, jvf. ovenstående eksempel.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1930


   
iOS-enheder fejler oftere end Androidenheder

Billede: Apple Android

Tirsdag, 30. august 2016 - 00:33

  Mobil & tablet   Apps  

iOS-enheder fejler oftere end Androidenheder


Et studie fra Blanco Technology Group har undersøgt hvilke enhder der er mest fejlfrie. Studiet har kigget på 2. kvartal af 2016, og har kigget på parameterne operativsystem, producent, model og region.

Studiet viser at iOS-enheder har en fejlrate på 58% sammenlignet med Androidenhedernes fejlrate på 35%. For iOS-enhederne var det især iPhone 6, der havde den højeste fejlrate på 29% efterfulgt af iPhone 6s og iPhone 6S Plus. For Androidenhederne var det især Samsung som skilte sig ud som den værste producent med en fejlrate på 26%, mens Motorola kunne nøjes med 11%.

Det fremgår også af studiet at 50% af apps på iOS crasher sammenligt med 23% af apps på Android. Det var især Snapchat, Instagram og Facebook på iOS. For Android var det Google Play Services, Google Contact Sync og Address Book, som oftest crashede. 

 


» Læs mere   |   Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2462


   
AMD afslører flere detaljer om Zen

Billede: AMD

Tirsdag, 30. august 2016 - 00:11

  Hardware  

AMD afslører flere detaljer om Zen


TechStart kunne fornylig fortælle at AMD lancerer deres nye processorarkitektur, Zen. Nu har AMD afsløret nogle flere detaljer omkring Zen ved Hot Chips seminaret. Her udtalte Mike Clark at AMD fra begyndelsen af udviklingen af Zen lagde vægt på 3 designmål. Det var kerne, cache og strømforbrug.

Det betyder blandt andet en større kerne med større større instruktionscache og bedre instruktionsfordelere. For cache betyder det en større båndbredde. For strømforbruget fokuserer AMD på bedre klokstyring over hele processoren og brugen af 14 nm i forhold til Bulldozerens 28 nm. 

Dermed kan Zen opnå en 40% stigning i IPC i forhold til Excavator, der AMD's forrige processorarkitektur.


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1817


   
Google afholder festival for indiespil

Billede: Google

Mandag, 29. august 2016 - 23:05

  Spil  

Google afholder festival for indiespil


Google afholder d. 24. september en festival for indiespil i San Franscisco, hvor dommerne har skåret de over 200 indsendte spil ned til blot 30 spil. 

I skrivende stund er det dog ikke alle spil som er tilgængelige via Google Play. Det er kun 10 ud af de 30 spil som er tilgængelige. 

Spillene har titler som Orbit, Hovercraft: Takedown og Parallyzed. Der er en fuld liste på Googles hjemmeside.

Til festivalen kan spillere og dommere afprøve og stemme på deres favoritspil for at finde de 15 bedste spil, der vil deltage om blive kåret som de bedste 3 spil af et panel af industrieksperter. 


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1736


   
Skagen lancerer deres første smartwatch

Billede: Skagen

Mandag, 29. august 2016 - 22:25

  Mobil & tablet   Andet  

Skagen lancerer deres første smartwatch


Skagen har lanceret deres smartwatch-kollektion, Hagen Connected. Hagen Connected har angiveligt et mere "analogt" udseende. 

Hagen Connected kan holde øje med dine motionsmål, give besked ved email og SMS og tilpasses med genveje til almindelige opgaver som fotografering og afspilning af musik.

Hagen Connected ankommer til september til en startpris af $195. De forskellige modeller vil have læderrem eller stålrem.


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2849


   
NVidia fremviser Parker SoC med 256 kerner og 1,5 teraflops ydelse for selvkørende biler

Billede: NVidia

Tirsdag, 23. august 2016 - 13:10

  Hardware  

NVidia fremviser Parker SoC med 256 kerner og 1,5 teraflops ydelse for selvkørende biler


NVidia afslørede deres Pascal-baserede Drive PX2 supercomputer til CES i januar tidligere på året - og nu har de fremvist den Parker System-On-a-Chip (SoC) der driver den.

Parker kan ifølge NVidia både decode og encode 4K-video ved 60fps - et resultat af de 256 kerner processoren består af, og som yder 1,5 teraflops.

Selvom disse tal er imponerende, så er Parker stadigvæk markant svagere end DGX-1 som yder 170 teraflops. DGX-1 er lavet til Elon Musks OpenAI.

Bl.a. den nyannoncerede Volve CX90 bruger Drive PX2, og derudover er der 80 bilfabrikanter, tier 1 leverandører og universitetsforskningscentre der bruger Drive PX2 i øjeblikket.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2172


   
Android 7.0 Nougat er udkommet til Nexus-enheder

Billede: google

Tirsdag, 23. august 2016 - 08:13

  Mobil & tablet  

Android 7.0 Nougat er udkommet til Nexus-enheder


Den nye version af Android, version 7.0 Nougat, er begyndt at rulle ud til de kompatible Nexus-enheder.

Der er mange nyheder - bl.a. nyt multitasking split screen, mulighed for at ændre UI-størrelsen, redesignet notifikationspanel og meget mere.

Den foregående version, Marshmallow, er kun at finde på 15,2% af alle Android-enheder.

Læs Ars Technicas dybdegående gennemgang og anmeldelse af Android 7.0 Nougat.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: brostenen   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2117


   
Linux Kernel 4.6.x er forældet, og brugere rådes til at migrere til Linux 4.7.1

Billede: wikipedia

Mandag, 22. august 2016 - 15:57

  Software  

Linux Kernel 4.6.x er forældet, og brugere rådes til at migrere til Linux 4.7.1


Den kendte Linux-kerneludvikler Greg Kroah-Hartman har annonceret udgivelsen af 4.6.7 kernellen for Linux, hvilket er den 7. og sidste version af 4.6-kernellen.

I den forbindelse råder han derfor alle der benytter en 4.6.x-version, til at migrere til den nye 4.7.1.

Det samme var tilfældet med sidste generation der blev udgivet i juni i år: Da kernel 4.5.7 blev udgivet, rådede Greg Kroah-Hartman også alle 4.5.x-brugere til at migrere til 4.6.1.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1991


   
Sonys seneste betaopdatering for version 4.00 til PlayStation 4 minder om et ægte operativsystem

Billede: Sony

Mandag, 22. august 2016 - 10:01

  Spil  

Sonys seneste betaopdatering for version 4.00 til PlayStation 4 minder om et ægte operativsystem


PlayStation 4 får snart version 4.00 firmware, der lige nu er ude i beta. Af nyheder finder vi bl.a. muligheden for at oprette mapper til at organisere spil og apps, og Share samt Quick menuerne åbner nu som vinduer fremfor at køre i fuldskærm.

Derudover kan man tilføje eller fjerne emner fra Quick menuen.

Af mindre ting kan nævnes nye systembaggrunde, nye ikoner og forskellige tweaks.

Den endelige opdatering vil desuden få funktioner der ikke forefindes i betaversionen, og Sony vil annoncere flere nyheder i de kommende uger.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2148


   
Google udfaser Chrome apps for MacOS, Windows og Linux

Billede: google

Mandag, 22. august 2016 - 09:46

  Online  

Google udfaser Chrome apps for MacOS, Windows og Linux


Google har annonceret at de vil stoppe med at understøtte stand-alone apps for Chrome browseren på MacOS-, Linux- og Windowsplatformene.

Chrome apps vil fortsat være tilgængelige under Chrome OS.

Udfasningen begynder i slutningen af i år, og i midten af 2017 vil der ikke længere være Chrome apps tilgængelige for MacOS, Linux eller Windows.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1599


   
Fejl i Windows 10 Anniversary Update: Webcams crasher pga. nye encoding-formater

Billede: microsoft

Søndag, 21. august 2016 - 16:51

  Software  

Fejl i Windows 10 Anniversary Update: Webcams crasher pga. nye encoding-formater


Windows 10 Anniversary Update har haft en række problemer - og nu melder et nyt stort problem sig på banen: Microsoft har besluttet sig for at droppe MJPEG og H.264 som encoding for webcams, til fordel for NV12 og YUY2-formaterne.

Dette er pga. sikkerhed, men mange webcams er afhængige af at kunne bruge disse formater.

Microsoft har godt vist at der ville være problemer med sådanne enheder, men der er langt flere med problemer end de først antog.

Fejlen vil blive rettet i en opdatering til september.

Bemærk at du kan tilbagerulle Windows 10 Anniversary-opdateirngen indenfor 10 dage efter installation.

Microsoft udtaler:

Windows 10 continues to have the highest customer satisfaction of any version of Windows. We have seen a small number of reports of unexpected behaviors following the Windows 10 Anniversary Update. Engineering and customer support are investigating these on a case by case basis and offering trouble-shooting tips as necessary. If a customer has any issues, we offer customer support at www.microsoft.com/support.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1710


   
AMD lancerer processordesignet ZEN

Billede: AMD

Torsdag, 18. august 2016 - 20:20

  Hardware  

AMD lancerer processordesignet ZEN


AMD har lanceret deres nyeste processordesign, Zen, der skal konkurrere med Intels Core i7 i højperformance markedet for processorer. Zen er ifølge AMD baseret på princippet om høj ydelse og lavt strømforbrug med deres 14 nm arkitektur.

Zen vil være 40% hurtigere i forhold til Excavator-processordesign med et lavere strømforbrug. Zen vil også inkludere Simultaneous Multithreading, der svarer til Intels Hyper Threading. Udover dette vil Zen indeholde en større L2 og L3 cache samt flere pipelines, der i teorien vil Zen 5 gange mere båndbredde i forhold til Excavator.

Den første processor baseret på Zen vil være Summit Ridge, der vil være med 8 kerner og afvikle 16 tråde, have en AMD4-sokel, DDR4 RAM og "next generation" I/O. AMD satte Summit Ridge op imod Intels Core i7-6900 K, og hvor begge processorer kørte 3 GHz. Her vandt Summit Ridge med et 0,5 sekund i Blender rendering benchmark. AMD fremviste også Summit Ridge sammen med deres R9 Fury X, der afspillede Deux Ex: Mankind Divided i 4K med flydende bevægelser. 

 


» Læs mere   |   Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2126


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s