TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Tirsdag, 19. marts, 2024
Uber vil lancere selvkørende biler i Pittsburgh

Billede: Uber

Torsdag, 18. august 2016 - 19:29

  Andet  

Uber vil lancere selvkørende biler i Pittsburgh


Uber vil lancere selvkørende biler i Pittsburgh, som vil blive brugt til at transportere passagerer rundt med. Via Ubers app, vil passagerer blive tilfældigt udvalgt og turen vil være gratis. Uber har valgt Pittsburgh på grund af deres investering og forskning på Carnegie Mellon University.

De selvkørende biler vil være en modificeret Volvo XC90 med en "fører" i førersædet og en hjælper på forreste passagersæde. Føreren vil under kørslen have hænderne på rattet, og vil kun agere, når bilen giver signal til det. Det er for eksempel kørsel på broer. Hjælperen skal tage noter under kørslen. Passageren vil blive passageret på bagsædet, hvor passageren vil blive informeret om den selvkørende bil. 

Volvo har indtil videre leveret 5 biler, men regner med at have leveret 100 biler ved udgangen af 2016. Volvo har også annonceret at de har indgået en aftale med Uber til værdi af $300 mio om at udvikle fuldt selvkørende biler klar til 2021. 2021 er også den dato som Ford tidligere har meldt er deres mål om selvkørende biler. 

Uber, Volvo og Ford er ikke de eneste som arbejder på selvkørende biler. Google og Tesla er også i gang med at udvikle selvkørende biler. Her har Tesla med deres biler allerede tilbagelagt mange kilometer deres software, mens Google fortsat arbejder på at lave en selvkørende bil.


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1868


   
ICANN overgår til selvstyre

Billede:

Torsdag, 18. august 2016 - 19:06

  Online  

ICANN overgår til selvstyre


Den amerikanske styrelse, National Telecommunications and Information Administration (NITA) har indgået en kontrakt med The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) om at administrere addresserne på internettet, og via the Internet Assigned Numbers Authority (IANA) også at administrere DNS-systemet. Dermed er internettet i teorien underlagt amerikansk kontrol. 

NITA har udtalt, at når kontrakten med ICANN udløber d. 30. september, vil den ikke blive fornyet. NITA har derfor bedt ICANN om at finde en model for selvstyre, der ikke er underlagt andre regeringer eller internationale organisationer som FN. NITA ser gerne at ICANN bliver en selvstyrende organisation kontrolleret af de private aktører som for eksempel the Internet Engineering Task Force (IETF), the Internet Architecture Board (IAB), the Internet Society (ISOC), the Regional Internet Registries (RIRs) og andre relevante aktører.

NITA har udstukket nogle retningslinjer til ICANNs fremtidige rolle. Dette er blandt andet at sikre og forbedre selvstyremodellen, vedligeholde internettet i forhold til sikkerhed og stabilitet og holde internettet åbent og frit.


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1620


   
Intel har indgået en aftale med ARM om at producere chips

Billede:

Torsdag, 18. august 2016 - 18:30

  Hardware  

Intel har indgået en aftale med ARM om at producere chips


Intel har i et forsøg på at booste deres fabrikationforretning for kundetilpassede løsninger indgået en aftale med ARM om at producere system-on-chip med Intels 10 nm teknologi. 

Intel producerer allerede kundetilpassede chips for Netrone og LG Electronics. Med aftalen kan Intel ifølge Zane Ball, direktør hos Intel, tilbyde deres kunder den bedste løsning med høj ydelse, bedste strømforbrug og lavt areal. 


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1607


   
Facebook og Unity indgår samarbejde om en spilplatform

Billede: Facebook

Torsdag, 18. august 2016 - 18:13

  Spil  

Facebook og Unity indgår samarbejde om en spilplatform


Facebook annoncerer at de sammen med Unity vil udvikle en spilplatform, new Facebook Gaming Platform, der ligesom Steam vil give mulighed for at finde og afvikle spil på forskellige platforme. Modsat Steam, vil new Facebook Gaming Platform også fungere på iOS og Android, samt andre PC-platforme end Windows. new Facebook Gaming Platform vil ikke være påvirket af Facebook Newsfeed eller andre Facebook features.

Dermed kan spiludviklere få adgang til Facebooks 630 mio. casual spillere samt almindelige spillere på andre platforme som PC. Der vil både være casual spil og "hardcore" spil. 

Før i tiden krævede det mere arbejde at porte et spil fra Unity til Facebook pga. Facebooks SDK. Nu kan spiludviklerne nøjes med at bruge Unitys indbyggede Facebook feature. 


» Læs mere   |   Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1930


   
Kaspersky mener at NSA er blevet hacket

Billede: Kaspersky

Torsdag, 18. august 2016 - 17:56

  Software   Online  

Kaspersky mener at NSA er blevet hacket


The Shadow Brokers, der er en hackergruppe og menes at være associeret med Rusland, har offentliggjort en række hacker-værktøjer for kort tid siden. The Shadow Broker udtalte på dette tidspunkt, at værktøjerne kom fra Equation Group, der menes at have forbindelser til NSA. 

Kaspersky har nu lavet nogle analyser på de offentliggjorte filer, hvor de blandt andet har sammenlignet offentliggjorte filer med malware udført af Equation Group. Her har Kaspersky fundet, at der er store ligheder i implementeringen af krypteringsalgoritmerne RC5 og RC6. For eksempel bruger begge versioner en negativ konstant i stedet for en almindelig positiv konstant. Derudover fandt Kaspersky også forskellige kompilerede versioner i de offentliggjorte filer som var ens med malware fra Equation Group. 

Kaspersky skriver på sin blog følgende om lighederne: 

This code similarity makes us believe with a high degree of confidence that thetools from the ShadowBrokers leak are related to the malware from the Equation group. While the ShadowBrokers claimed the data was related to the Equation group, they did not provide any technical evidence of these claims. The highly specific crypto implementation above confirms these allegations.

 


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1751


   
Supercomputer prøver at finde intelligens på Reddit

Billede: technologyreview.com

Torsdag, 18. august 2016 - 14:20

  Andet  

Supercomputer prøver at finde intelligens på Reddit


Firmaet OpenAI udvikler algoritmer der skal lære sprog for derved at klæde kunstig intelligens bedre på.

De trawler internettet for sprog og her på det sidste har de udvist en større interesse for Reddit.

Til det formål bruger de en Nvidia udviklet supercomputer DGX-1, der i spidsbelastning kan opnå en hastighed på 170 teraflops.

De håber, ved at fodre maskinen med trådene fra Reddit, at algoritmerne vil være i stand til at føre en samtale ved at analysere disse diskussioner.

Derudover arbejder de også på at algoritmerne kan blive så gode, at de ikke behøver nær så meget datagrundlag for at kunne opnå succes.

På længere sigt satser de på at kunne overføre disse algoritmer til robotter i husholdingen.


Redaktør: Spaceace   |   Indsendt af: Spaceace   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1707


   
Computex: Windows Holographic kommer til Windows 10 i 2017

Billede: microsoft

Torsdag, 18. august 2016 - 14:02

  Software  

Computex: Windows Holographic kommer til Windows 10 i 2017


Windows Holographic er en mixed reality teknologi, og ifølge Microsofts Executive Vice President for Windows and Devices Group, Terry Myerson, kommer opdateringen til Windows 10 allerede næste år.

Intel og Microsoft har desuden indgået et samarbejde om en specifikation for PC'er der skal være klar til mixed reality og headsets såsom Oculus Rift, HTC Vive og Microsoft Hololens.

Den første version af denne specifikation udkommer til december til WinHEC-konferencen i Shenzhen.

Se Computex-præsentationen ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1811


   
Nikon lancerer D3400 med høj batterilevetid og SnapBridge

Billede: nikon

Torsdag, 18. august 2016 - 07:42

  Fotografering  

Nikon lancerer D3400 med høj batterilevetid og SnapBridge


Nikon har lanceret et nyt digitalt spejlreflekskamera i entry level segmentet: D3400. Det kommer med en 24 MPixels APS-C sensor uden low-pass filter, og en af de store nyheder er batterilevetiden, der på CIPA-måling rækker til hele 1200 skud per opladning.

SnapBridge er også en stor nyhed: Denne teknologi gør det muligt at forbinde smartphones og tablets via BlueTooth Low Energy (BLE).

2 ting er dog fjernet ift. forgængeren D3300: Der er ikke længere ultrasonisk sensorrensning, hvilket betyder at man oftere skal rense sensoren selv. Derudover har D3400 ikke nogen ekstern mikrofon port - hvilket er en stor ulempe for dem der ønsker at bruge deres kamera til mere seriøse filmemner.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1824


   
Intel annoncerer Project Alloy

Billede: Intel Newsroom

Onsdag, 17. august 2016 - 14:38

  Hardware   Spil  

Intel annoncerer Project Alloy


Intel har annonceret Project Alloy, der er en del af deres strategi om "merged reality". Project Alloy består af en VR-brille, der ikke kræver tilslutning til computer eller strømforsyning. VR-brillen kan altså selv tracke brugeren og omgivelserne, og inkluderer også et kamera, der giver mulighed for at omgivelserne. Dermed er Project Alloy både VR og AR.

Intel vil offentliggøre nærmere specifikationer og API næste år, hvor API vil være open source.

Project Alloy vil være kompatibel med Microsofts Holographic, der er et Microsofts SDK for AR/VR. Microsoft har tidligere annonceret at Holographic vil komme til Windows 10 i 2017.


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1905


   
Battlefield 1 udkommer som public beta den 31. august

Billede: youtube

Onsdag, 17. august 2016 - 10:05

  Spil  

Battlefield 1 udkommer som public beta den 31. august


Electronic Arts nye spil i Battlefield-franchisen, Battlefield 1, udkommer i public beta den 31. august til både XBox One, PlayStation 4 og PC.

Det kræver blot at man registrerer sig som Battlefield Insider før den 21. august.

Battlefield 1 vil bl.a. understøtte op til 64 spillere i en bane.

Se Gamescom-traileren for Battlefield 1 ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.

 


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1742


   
NVIDIA afslører deres laptop GPU'er

Billede:

Tirsdag, 16. august 2016 - 17:23

  Hardware  

NVIDIA afslører deres laptop GPU'er


NVIDIA afslørede i sidste uge i Bangkop deres linje af GPU'er til laptops. NVIDIA har i denne generation valgt bibeholde navnene fra desktopvarianterne, således at GPU'erne til laptop bliver kaldt for GTX 1060, 1070 og 1080. 

NVIDIA viste at for GTX 1080, vil det være den samme GPU med samme antal CUDA Cores og en anelse lavere klokfrekvens, der kan boostes. 

For GTX 1070 der forskel på laptop- og desktopvarianterne, hvor laptopvarianterne har flere CUDA Cores, men lavere klokfrekvens. 

For GTX 1060 vil der være samme antal CUDA Cores i både laptop- og desktopvarianten, men med en lavere klokfrekvens for laptopvarianten. 

NVIDIA forventer at ydelsen for laptopvarianterne vil være 10% lavere end for desktopvarianten. Dette skyldes hovedsageligt at kølingen ikke er optimal og at strømforbruget i en laptop er lavere end for desktop.

Med indførelsen af deres laptopvarianter af deres GPU'er er Battery Boost kommet tilbage igen. Battery Boost er en teknologi, der skal prøve at holde en konstant framerat ved et fornuftigt strømforbrug. Dette kan gøres ved at sænke nogle grafikindstillinger midlertidigt for at holde en frameraten konstant.

Det forventes at laptops med GTX 1060, 1070 og 1080 forventes at lande på markedet indenfor nærmeste fremtid.


» Læs mere   |   Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 1753


   
Minecraft er udkommet til Oculus Rift

Billede: minecraft.net

Tirsdag, 16. august 2016 - 10:21

  Spil  

Minecraft er udkommet til Oculus Rift


Minecraft er nu udkommet til Oculus Rift, i forbindelse med den gratis opdatering til spillets Windows 10 betaudgave.

Tidligere skulle man bruge mod'et Minecrift for at spille Minecraft på Oculus Rift - men dette er den første officielle version.

Gear VR-versionen udkom tilbage i april.

Oculus Rift-versionen har dog et par features som ikke findes i Gear VR-versionen, såsom understøttelse for mus og tastatur såvel som grafiske indstillinger der bedre udnytter kraftigt specificerede computere.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1742


   
Spotify lancerer ny portal dedikeret til musik fra computerspil

Billede: spotify

Tirsdag, 16. august 2016 - 08:23

  Spil   Online  

Spotify lancerer ny portal dedikeret til musik fra computerspil


Spotify har lanceret en ny musikportal der er dedikeret til computerspil.

Projektet samler spilmusik på ét sted, og dækker både originale soundtracks såvel som spillelister der er lavet og opdateret af Spotify ansatte samt medlemmer af tjenesten.

Se mere på spotify-gaming.com.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1810


   
Nokia ansætter Angry Birds-chef som marketingschef

Billede: nokia

Tirsdag, 16. august 2016 - 08:17

  Mobil & tablet  

Nokia ansætter Angry Birds-chef som marketingschef


Pekka Rentala, den tidligere topchef for Rovio, der primært er kendt for deres Angry Birds franchise, er blevet hyret af Nokia som marketingschef for selskabet HMD Global Oy, der står for at relancere Nokia på mobiltelefonmarkedet.

Det sker i kølvandet på en massiv massefyring hos Nokia, som følge af skuffende salgstal.

Pekka Rentala har tidligere arbejdet for Nokia i perioden 1994-2011. Han kom først til Rovio i 2015, hvor han omstrukturerede og iværksatte omfattende fyringsrunder.

Nokia nye mobiltelefoner og tablets bruger Android som operativsystem, og selve enhederne fremstilles af FIH Mobil, der er et datterselskab af Foxconn.

Nokia har endnu ikke lagt nogen specifik tidsplan for relanceringen.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1741


   
Google lancerer Fuchsia: Et open source operativsystem der er bygget til at kunne skalere

Billede: google

Mandag, 15. august 2016 - 10:12

  Software  

Google lancerer Fuchsia: Et open source operativsystem der er bygget til at kunne skalere


Google har annonceret Fuchsia, et nyt open source operativsystem der er bygget til at kunne skalere fra små enheder såsom Internet of Things enheder, til smartphones, tablet og sågar PC'er.

Travis Geiselbrecht fra Google tilføjer at Fuchsia desuden snart udommer til Raspberry Pi 3.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1719


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s