TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Tirsdag, 19. marts, 2024
VR-briller, exoskeletter og robotben hjælper patienter med rygmarvsskader i nyt gennembrud

Billede: youtube

Mandag, 15. august 2016 - 07:45

  Andet  

VR-briller, exoskeletter og robotben hjælper patienter med rygmarvsskader i nyt gennembrud


8 patienter med lammelser i benene har fået forbedret bevægelsesevnen og følingen ved hjælp af VR-briller, exoskeletter og robotben. Det markerer første gang at patienter med skader på rygmarven, ifølge forskningen kan opleve bedring.

Skader på rygmarven fører ofte til lammelser, og man risikerer dermed at ende i en kørestol, fordi kontakten mellem hjernen og kroppen for det sted skaden er sket, ikke længere eksisterer. Kontakten kan være umulig at genoprette, men forskere fra The Walk Again Project er nu kommet nærmere på at genskabe den manglende kontakt.

De 8 patienter med rygmarvsskader har siden 2014 i mindst 2 timer om ugen, været igennem et træningsforløb.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2321


   
Computerspil gør dig klog

Billede: Mario Alberto Magallanes Trejo, FreeImages.com

Søndag, 14. august 2016 - 21:34

  Spil  

Computerspil gør dig klog


Alberto Posso fra RMIT University, Melbourne har foretaget en undersøgelse, der viser at personer som spiller onlinespil er klogere end personer som for eksempel bruger hovedparten af deres tid online på at chatte eller Facebook. 

Undersøgelsen er udført ved at sammenholde PISA resultaterne for 12.000 elever med deres onlineaktiviteter. Her er det især fagende indenfor matematik, læsning og naturfag, hvor dem som spiller online computerspil scorer højere end dem der eksempelvis kun er på Facebook.

Alberto Posso mener at det især er de evner som skal bruges til at løse gåder, som kommer i brug. Det er for eksempel matematik, læsning og teknik, som kommer i fokus her.

When you play online games you’re solving puzzles to move to the next level and that involves using some of the general knowledge and skills in maths, reading and science that you’ve been taught during the day.

 


» Læs mere   |   Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1507


   
Troværdighed er en vigtig parameter for en netbutik

Billede:

Søndag, 14. august 2016 - 21:06

  Online  

Troværdighed er en vigtig parameter for en netbutik


Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) har fået lavet en undersøgelse, der belyser hvilke faktorer, som spiller ind på en netbutiks troværdighed overfor en kunde. 

Her viser undersøgelsen at 80% af de adspurgte vil fravælge en netbutik, hvis den har fået dårlige anmeldelser. Tilsvarende vil 81% af de adspurgte også fravælge en netbutik, hvis der er dårlige produktbeskrivelser eller billederne af produkterne er dårlige. En tredje faktor er at det kun er 15% af de adspurgte som vil kontakte en netbutik, hvis netbutikken ikke fremstår troværdig. En fjerde faktor er kontaktinfo på netbutikken. Hvis der ikke er kontaktinfo på netbutikken vil 60% af de adspurgte fravælge netbutikken. 

Denne undersøgelse supplerer en tidligere undersøgelse fra FDIH fra 2015, hvor undersøgelsen viste at ca. halvdelen af de adspurgte ville vælge samme netbutik, hvis de havde fået en god oplevelse. Derfor udtaler Niels Ralund fra FDIH at udover pris, produkter er troværdighed også en faktor i valg af netbutik set fra en kundes synspunkt. 

Det er interessant, fordi det på nettet er hurtigt og nemt at sammenligne priser. Alligevel ser vi, at hvis kunderne har haft en god oplevelse med netbutikken, så er det også den, de benytter sig af næste gang – vel at mærke uden at ose rundt på andre sider. Det understreger, hvor vigtig tilliden er.

Niels Ralund, FDIH

Undersøgelsen omkring netbutikkers troværdighed er baseret på 1400 besvarelser.


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1644


   
Windows 10 er eneste OS, som understøtter ny hardware

Billede: microsoft

Søndag, 14. august 2016 - 20:45

  Software  

Windows 10 er eneste OS, som understøtter ny hardware


Microsoft skriver på sin blog, at de ikke længere vil sikre at Windows 7, 8 og 8.1 understøtter den nyeste hardware. Dette betyder at den næste generation af hardware som for eksempel Intels Kaby Lake, AMD's Bristol Ridge og Qualcomm's 8996 kun vil være understøttet af Windows 10. 

Going forward, as new silicon generations are introduced, they will require the latest Windows platform at that time for support. This enables us to focus on deep integration between Windows and the silicon, while maintaining maximum reliability and compatibility with previous generations of platform and silicon. For example, Windows 10 will be the only supported Windows platform on Intel’s upcoming “Kaby Lake” silicon, Qualcomm’s upcoming “8996” silicon, and AMD’s upcoming “Bristol Ridge” silicon.

Dette vil betyde at Windows 7, 8 og 8.1 ikke længere officielt understøtter fremtidig hardware.

Microsoft er allerede startet med Skylake og dette betyder at supporten for Skylake for Windows 7, 8 og 8.1 ikke længere understøttes efter juli 17, 2017. Herefter vil det kun være de mest kritiske opdateringer og det kun hvis der ikke er risiko for problemer med understøttelsen på andre tidligere hardware platforme. 


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 3502


   
Golden Key nøglen til Microsofts egen bagdør er blevet leaket

Billede: microsoft

Fredag, 12. august 2016 - 11:40

  Software  

Golden Key nøglen til Microsofts egen bagdør er blevet leaket


Microsoft har i deres operativsystemer en bagdør, der kan tilgås med den såkaldte Golden Key, og denne er nu ved et uheld blevet leaket.

Denne kan omgås Secure Boot sikringerne i Windows 8.1 og 10 - og det åbner op for at ondsindede hackere med fysisk adgang til computeren, kan installere bootkits og rootkits.

Golden Keys koderne blev fundet i marts tidligere på året, hvor de ved en fejl var bundlet med retailenheder som et debugger værktøj.

Nu er de tilgængelige online, og enhver kan med disse Golden Keys deaktivere Secure Boot, der fungerer på firmwareniveau.

De fleste desktops giver muligheden for at disable Secure Boot, mens de fleste andre typer enheder har Secure Boot hard-coded. Det betyder at Microsofts tablets og smartphones kan blive udsat for seriøse angreb i fremtiden.

Microsoft har i respons udgivet 2 patches, og en tredje er på vej. Ingen af de nuværende patches lukker bagdøren direkte, og der spekuleres i om Golden Key hullet overhovedet kan lukkes helt.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 2030


   
Sony bekræfter PlayStation event den 7. september

Billede: sony images press

Fredag, 12. august 2016 - 11:29

  Spil  

Sony bekræfter PlayStation event den 7. september


Sonys kommende variant af PlayStation 4 konsollen, den 4K-kompatible og VR-optimerede PlayStation Neo, vil blive officielt blive afsløret den 7. september.

Rygterne indtil videre peger på at NEO får en 2,1 GHz processor af samme type som den 1,6 GHz der er i den originale PS4. Samtidigt øges antallet af CU'er fra 18 til 36 stk. mens clockfrekvensen for disse øges fra 800 MHz til 911 MHz. Hukommelsesbåndbredden skulle også være forbedret fra 176 GB/s til 218 GB/s.

Sony forventes desuden at sende deres PlayStation VR headset (tidligere kendt som Project Morpheus) på markedet i oktober.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1707


   
Det største danske startup-summit hedder TechBBQ og løber af staben den 20. september

Billede: Hans van der Boom, freeimages.com

Fredag, 12. august 2016 - 11:20

  Andet  

Det største danske startup-summit hedder TechBBQ og løber af staben den 20. september


TechBBQ, der nu styres af non-profil organisationen Startup-Borgen, afvikles i Operaen på Holmen i København den 20. september i år.

Der forventes at 1.700 mennesker fra både det lokale og globale iværksættermiljø vil deltage.

Fra TechBBQs pressemeddelelse:

Teamets ambition med TechBBQ er, at danske virksomheder og iværksættere får adgang til kapital og vokseværk på samme måde som kolleger og konkurrenter årligt oplever via SXSW i USA, Web Summit i Portugal og SLUSH i Finland.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1520


   
Copperhead OS vil prøve løse Androids sikkerhedsproblemer

Billede: copperhead

Torsdag, 11. august 2016 - 14:59

  Software   Mobil & tablet  

Copperhead OS vil prøve løse Androids sikkerhedsproblemer


Et nyt startup-projekt ved navn Copperhead OS søger at løse sikkerhedsproblemerne på Android-platformen.

Copperhead OS udvikles af blot 2 udviklere, der befinder sig i Toronto. Copperhead OS er en ekstra sikret version af Android, hvor Grsecurity og PaX er integreret i distributionen. Derudover inkluderer operativsystemet mange forskellige udvidelser af sikkerheden, inklusive en udgave af OpenBSDs malloc-implementation, en mere sikker compiler, udvidede SELinux policies samt en function pointer beskyttelse i libc.

Copperhead OS understøtter kun Nexus-enhederne.

Chris Soghoian, teknolog hos "Speech, Privacy and Technology Project" hos American Civil Liberties Union, udtaler:

"Copperhead is probably the most exciting thing happening in the world of Android security today"


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1785


   
Chrome udfaser Flash til fordel for HTML5

Billede: Google

Torsdag, 11. august 2016 - 14:29

  Online  

Chrome udfaser Flash til fordel for HTML5


Begyndende fra Chrome 53, der udkommer i starten af september, vil Chrome blokere småt, usynligt Flash-indhold, der ofte bruges til tracking mm.

I Chrome 55 vil de gå skridtet videre og helt blokere Flash på hjemmesider. Det er med den undtagelse af hjemmesider, som kun understøtter Flash. I disse tilfælde vil Chrome spørge brugeren om Flash skal aktiveres.

Der har tidligere være meldt ud at Google overvejede at white-liste top-10 hjemmesider, som bruger Flash, heriblandt Youtube og Facebook. Om det vil være en del af Chrome 55 vides ikke.


Redaktør: Hykalos   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1780


   
Seagate annoncerer ny SSD på 60 TB

Billede: seagate

Torsdag, 11. august 2016 - 10:00

  Hardware  

Seagate annoncerer ny SSD på 60 TB


Seagate har annonceret en ny SSD på hele 60 TB. Den er dermed rekordholder for den SSD med den højeste kapacitet - og fører over den tidligere rekordholder med en gangefaktor 4.

60 TB SAS SSD udkommer officielt i løbet af 2017 til business-segmentet.

Hvad prisen bliver vides endnu ikke.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1723


   
Def Con: Hackere kan overtage kontrollen med din skærm uden at bryde sikkerheden på din computer

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Onsdag, 10. august 2016 - 08:41

  Hardware   Software  

Def Con: Hackere kan overtage kontrollen med din skærm uden at bryde sikkerheden på din computer


Ang Cui, chefforsker hos Red Balloon Security og nylig PhD-gradueret fra Columbia University, har på Def Con 2016 hackerkonferencen præsenteret måder at overtage kontrollen med en computerskærm på.

Ved eks. at få en bruger til at besøge en ondsindet hjemmeside, kan hackerne angribe skærmens firmware direkte, hvor de kan placere noget kode der afventer instruktioner.

Disse instruktioner kan afgives ved at få en bestemt pixel til at blinke - og dette kan gøres ved at brugeren blot ser en bestemt video eller tilgår et givent website. Den blinkende pixel fungerer dermed som en kommunikationsvej både til og fra skærmen.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1910


   
Fender arbejder på guitar apps til begyndere og professionelle

Billede: fender

Tirsdag, 09. august 2016 - 15:44

  Apps  

Fender arbejder på guitar apps til begyndere og professionelle


Den kendte guitarfabrikant Fender, arbejder på en række værktøjer i form af apps til guitarister, og den første i rækken er allerede udkommet.

Det er en gratis guitar tuner, der nemt og hurtigt hjælper med at stemme en guitar korrekt.

Frender Tune er tilgængelig gratis til iOS-enheder, og den kan tune guitaren både automatisk og manuelt.

Med manuel skal forstås at der spilles en tone, som guitaristen så kan bruge til at stemme efter, hvorimod automatisk viser om man skal stemme op eller ned.

Derudover har Fender Tune også en kromatisk tuner, så man kan lave sin egen guitarstemning - og der følger 20 andre tuning presets med, hvoraf en af dem er den populære Open G.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1928


   
Linux Kernel 4.8 Release Candidate er ude og understøtter NVidia Pascal, Raspberry Pi 3 og GPU overclocking

Billede: wikipedia

Tirsdag, 09. august 2016 - 08:38

  Software  

Linux Kernel 4.8 Release Candidate er ude og understøtter NVidia Pascal, Raspberry Pi 3 og GPU overclocking


Den første Release Candidate af Linux Kernel version 4.8 er ude nu, hvilket betyder at en stable release er ved at være tæt på.

Der understøttes nu grafikkort baseret på NVidias Pascal-arkitektur i form af open-source Nouveau driveren. NVidia har desuden haft drivere til hvert Pascal-baseret grafikkort da disse blev lanceret.

Nouveau understøtter nu også AMD GPU overclocking - hvilket i første omgang kræver at man gør dette via terminalen, da der endnu ikke er lavet et grafisk interface til det.

En ny gruppe af SoC-løsninger understøttes også - heriblandt Broadcom BMC2837 SoC som findes i Raspberry Pi 3.

Der er derudover tilføjet Intel Virtual Button driver til bærbare baseret på Skylake-arkitekturen, KVM-opdateringer, en ny genstartsdriver til ARM-hardware og understøttelse af touchscreen på Microsoft Surface 3.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1729


   
Nordisk Film vil satse et trecifret millionbeløb i spilbranchen

Billede: Mario Alberto Magallanes Trejo, FreeImages.com

Tirsdag, 09. august 2016 - 04:05

  Software   Spil  

Nordisk Film vil satse et trecifret millionbeløb i spilbranchen


Nordisk Film har oprettet en ny division med titlen Nordisk Film Games. Nordisk Film Games skal investere et trecifret millionbeløb i nordiske spilfirmaer, hvor Nordisk Film Games vil have en minoritetsandel. Mikkel Weider, chef for Nordisk Film Games, udtaler at spilindustrien ligger som et naturligt område for Nordisk Film, hvor Nordisk Film allerede er distributør af Playstation i Norden.

Spil ligger rigtig godt til os: Vi er allerede aktive i playstation, vi distribuerer spil, og det at lave spil kan minde om det at lave en film: at arbejde med kreative mennesker og kommercialisere og markedsføre et kreativt produkt.
Mikkel Weider, Nordisk Film Games

Investeringen i spilbranchen er et resultat af en bugnende egenkapital i Nordisk Film, som sidste år udgjorde 5,6 milliarder kroner. Den danske spilbranche voksede med 36% fra 2014 til 2015 og udgjorde ifølge Producentforeningen 1,12 milliarder kroner, hvoraf eksporten var på 747 millioner kroner. Til sammenligning anslår McKinsey at den globale spilbranche udgjorde 94 milliarder dollars.

Janos Flösser fra Promentum Capital, der investerer i spilbranchen, mener at spilbranchen er en naturlig del af underholdningsbranchen, og at det er godt at Nordisk Film vil investere deri for at understøtte en strategi om at være tilstede på alle medieplatforme.


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1657


   
Næsten 1 milliard Android-enheder er ramt af QuadRooter-sårbarheden

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 08. august 2016 - 14:28

  Mobil & tablet  

Næsten 1 milliard Android-enheder er ramt af QuadRooter-sårbarheden


Firmaet Qualcomm leverer hardwarekomponenter til en række fabrikanter - og deres drivere gør et ondsindet angreb muligt. Det blev Qualcomm bekendtgjort med allerede i april i år - og de udsendte fix til 3 af fejlene, som Google allerede har implementeret. Den sidste kommer i september-opdateringen.

Desværre kan mange som bekendt ikke opdatere deres Androidenheder til nyeste version, og sikkerhedsfirmaet Check Point udtaler at over 900 millioner Android smartphones og tablets, er ramt af sårbarheden.

Denne sårbarhed kan ved et exploit, give hackere fuldstændig kontrol over den ramte enhed. Alt hvad der kræves er at få offeret til at installere en app - der ikke engang kræver specielle tilladelser.

Check Point har udgivet en gratis QuadRooter Scanner app, som kan hentes på Google Play. Med denne kan man finde ud af om man er ramt af sårbarheden.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1765


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s