TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Tirsdag, 19. marts, 2024
MIT arbejder på et projekt kaldet BioPhone, der vil forvandle mobiltelefonen til en helbredsmonitor

Billede: mit.edu

Mandag, 16. november 2015 - 15:16

  Mobil & tablet   Apps  

MIT arbejder på et projekt kaldet BioPhone, der vil forvandle mobiltelefonen til en helbredsmonitor


MIT (Massachusset Institute of Technology) Media Lab arbejder på et nyt studie, som de kalder BioPhone. Ideen er at bruge mobiltelefonens accelerometer og gyroskop til at opfange selv små vibrationer og kropsbevægelser, der kommer fra brugerens hjerteslag, samt åndedrættets hævning og sænkning af brystet.

Til dette formål har de udviklet en Android app, som kan installeres på de fleste Android smartphones.

12 testpersoner blev bedt om at bære sådanne telefoner i deres lommer eller i tasker som de bar i begge arme, og udføre cykeltræning og derefter sidde, stå og ligge ned.

I forhold til FDA-godkendte sensorer, som testpersonerne også bar, varierede BioPhone-målingerne med lige over 1 bpm for hjerteslaget, og 1/4 åndedrag i minuttet.

Deres forsøg viste at desto større distancen mellem telefon og testperson var, desto mindre præcise var målingerne.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1910


   
Darknet: Crowdfunding til mord på kendisser er fundet af Deep Web Analyzer

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 16. november 2015 - 12:57

  Online  

Darknet: Crowdfunding til mord på kendisser er fundet af Deep Web Analyzer


Forsker-framework'et Deep Web Analyzer har crawlet darknet i 2 år nu.

En af de mest bemærkelsesværdige fund den har gjort, er en side der fungerer som crowdfunding for mord på kendte personer.

Deep Web Analyzer blev søsat i november 2013, og har siden crawlet, site scrapet og analyseret de forskellige kroge af darknet (eller deep web som det også hedder), såvel som det almindelige internet hvor den kan finde referencer til stedet på dark net, og mere obskure tjenester såsom Cesidian Root.

Prisen for de lejemord den har fundet, varierer fra EUR 5.000 til 10.000. På crowdfunding-siden lover bagmændene/bagmanden at slå kendte personer ihjel, der der indbetales nok penge. På listen optræder bl.a. USA's præsident Obama samt Justin Bieber.

Det betragtes dog som scam, der blot skal narre penge fra folk, idet folk der ikke har fået hvad de betalte for, i dette tilfælde næppe vil gå til politiet.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 2179


   
Apple App Store apps til Mac krævede geninstallation på grund af for gammelt sikkerhedscertifikat

Billede: Apple

Mandag, 16. november 2015 - 12:44

  Software  

Apple App Store apps til Mac krævede geninstallation på grund af for gammelt sikkerhedscertifikat


Apple Mac-brugere begyndte i sidste uge pludseligt at opleve fejl, der i sidste ende krævede at apps man havde installeret fra App Store skulle geninstalleres.

Dette var på grund af et gammelt sikkerhedscertifikat (som Apple bruger som antipiratkopiering) der var udløbet. Udløbsdatoen var 5 år efter udstedelsesdato, og i alt den tid har Apple ikke haft udstedt et nyt.

De berørte apps viste fejlen "damaged" eller "skadet", siden onsdag aften i sidste uge. Kort tid efter fiksede Apple dog problemet med et nyt certifikat, der først er sat til at udløbe i april år 2035.

Men brugere fortsatte med at have problemer, pga. problemer med internetforbindelsen der gjorde at det nye certifikat ikke kunne valideres. Desuden blev de folk ramt, der havde glemt deres logindetaljer.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1867


   
Googles biler har kørt over 1,9 millioner km uden at have fået en eneste bøde

Billede: Google

Mandag, 16. november 2015 - 10:06

  Andet  

Googles biler har kørt over 1,9 millioner km uden at have fået en eneste bøde


Siden Googles biler kom på gaden tidligere i år, har de tilsammen kørt mere end 1,9 millioner kilometer - uden at have fået en eneste bøde.

Bilerne er af sikkerhedsmæssige årsager, sat til max at kunne køre lige over 40 km/t, så der er nok heller ikke mange steder de reelt set vil kunne få en bøde for at køre for hurtigt.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 6   |   Antal visninger 1971


   
Anonymous har erklæret krig mod daesh

Billede: anonymous

Mandag, 16. november 2015 - 09:50

  Online  

Anonymous har erklæret krig mod daesh


Anonymous, der for nyligt postede oplysninger om ca. 1.000 Ku Klux Klan medlemmer efter 1 års hackerkrig mod dem, har nu erklæret krig mod daesh - ligesom de gjorde i januar efter Charlie Hebdo angrebet. Denne gang lyder budskabet bl.a.:

Make no mistake: #Anonymous is at war with #Daesh. We won't stop opposing #IslamicState. We're also better hackers.

I løbet af i år har Anonymous hacket 149 daesh-websites, markeret ca. 101.000 Twitter-profiler og 5.900 propagandavideoer.

Derudover har Anonymous i denne uge afsløret at de har sporet en pro-daesh hackergruppe ved navn CyberCaliphate, der bruger mindst 10 Twitter-handles via en enkelt IP-adresse i Kuwait.

En Anonymous-hacker har til Epoch Times udtalt, at daesh' Twitter-profiler har en levetid på ca. 8 timer, før de bliver suspenderet. Efter 10 suspensioner forsvinder profilerne i nogle uger, og kommer derefter igen med en identisk profil - via samme IP-adresse og med CyberCaliphate-banneret.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 9   |   Antal visninger 2506


   
Kvanteprikker lavet af svovlkis kan gøre batterier i stand til at lade hurtigere

Billede: http://news.vanderbilt.edu/

Mandag, 16. november 2015 - 08:59

  Andet  

Kvanteprikker lavet af svovlkis kan gøre batterier i stand til at lade hurtigere


Kvanteprikker, dvs. nanokrystaller der er 10.000 gange mindre end bredden på et menneskehår, kan bruges til at muliggøre opladning af batterier på blot 30 sekunder - men problemet er at effekten kun virker på få genladninger.

Nu har forskere hos Vanderbilt University fundet en måde at komme rundt om dette problem på, ved at bruge svovlkis.

Svovlkis, eller pyrit som mineralet hedder, er et biprodukt når man producerer kul, og derfor er det et billigt materiale. Det er en sammensætning af jern og svovl, og kaldes kemisk korrekt jerndisulfid.

Teamet på Vanderbilt University har prøvet at tilføje kvanteprikker af svovlkis til standard lithiumbatterier, såsom de knapcellebatterier vi kender fra quartzure og bilnøgler med fjerncentrallås, og den mest optimale størrelse de fandt frem til var 4,5 nanometer.

Teamet observerede at disse nanopartikler har en størrelse, der tillader jern at bevæge sig på overfladen, mens lithium'et reagerer med svovlforbindelserne i svovlkiset.

Der kunne dermed opnås hurtigere ladetider og batteriets generelle genladningsevner.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2003


   
Google lancerer værktøj der giver overblik over dine personlige informationer på Gmail, YouTube, Maps, Google+ mv.

Billede: Google

Mandag, 16. november 2015 - 08:13

  Online  

Google lancerer værktøj der giver overblik over dine personlige informationer på Gmail, YouTube, Maps, Google+ mv.


 

Google har lanceret et nyt værktøj ved navn "About Me", der både lader dig vise, redigere og fjerne personlige informationer som de mange Google-services viser til andre brugere.

Googles services beder nemlig tit en om tilladelse til at dele bestemte personlige informationer - og med tiden kan det være svært at huske hvad man har givet tilladelse til.

Det har Google nu rådet bod på, med værktøjet "About Me", som kan findes ved at klikke her.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2024


   
Belgiens indenrigsminister siger at daesh kommunikerer ved brug af Playstation 4

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 16. november 2015 - 08:07

  Online   Andet  

Belgiens indenrigsminister siger at daesh kommunikerer ved brug af Playstation 4


I kølvandet på fredagens tragedier i både Paris, Frankrig og Beirut, Libanon, gik der en del opmærksomhed til Belgien, idet politiet havde formodninger om at en sort VW Polo med belgiske nummerplader der kørte tæt på teatret hvor daesh-terrorister holdt gidsler fanget, havde tilknytning til sagen. Derudover har politiet haft gennemsøgt et kvarter i Bruxelles, hvor man formoder at 3 af de 8 terrorister har haft boet.

Den øgede interesse for Belgien skyldes også, at daesh har hvervet flere "hellige krigere" fra Belgien end fra noget andet europæisk land.

Den belgiske indenrigsminister Jan Jambon nævner nu, at terrornetværkene på Playstation 4-platformen er i vækst. Ligeså var den kendte spillekonsol impliceret som teknisk kommunikationsværktøj, da en østrisk teenager blev arresteret i juni, for at have downloadet bombeplaner til sin konsol.

Årsagen til at terroristerne bruger konsoller, er at de er svær at monitorere, da man kan chatte direkte i specifikke spil, eller sågar tagge på vægge i spil som Call of Duty. De tilbyder på mange måder derfor en mere sikker måde at kommunikere på, end selv krypterede opkald og beskeder.

Der sammenlignes specifikt med WhatsApp, hvor den kendte konsol skulle være en mere sikker kommunikationsplatform end app'en.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2000


   
Microsoft OneNote får direkte adgang til noteskrivning på Android og 3D Touch på iOS

Billede: Microsoft

Søndag, 15. november 2015 - 13:43

  Software   Apps   Online  

Microsoft OneNote får direkte adgang til noteskrivning på Android og 3D Touch på iOS


Microsoft har udsendt en større OneNote-opdatering til både Android og iOS. For Androids vedkommende kan man nu skrive noter mens man har andre apps åbne, takket være det nye OneNote badge. Der kan dog gå op til 2-3 uger før denne feature er kommet til alle.

For iOS-brugere understøttes der nu 3D Touch, såfremt man har iPhone 6s eller 6s plus. Derudover er OneNote interfacet blevet tilpasset iPad Pro skærmen.

Fælles for både web og iOS versionerne er der nu kommet en audio optage mulighed - dvs. diktafon, ligesom man nu kan vedhæfte filer til en side via webversionen ved at klikke på "Insert" og derefter "File Attachments".

Hvis man har et Office 365 Home eller Personal abonnement på Windows-platformen, får man desuden en ny eksklusiv feature - nemlig muligheden for at embedde YouTube, Vimeo samt Office Mix Videoer direkte på en OneNote 2016 side.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1828


   
YouTube Music er oppe - ny streamingservice fra Google

Billede: youtube

Søndag, 15. november 2015 - 11:49

  Apps   Online  

YouTube Music er oppe - ny streamingservice fra Google


Googles nye service, YouTube Music, er oppe og tilgængelig - dog kun i USA i første omgang.

YouTube Music giver mulighed for at se musikvideoer og lytte til musik - gratis, blot med de sædvanlige reklameindslag. Abonnerer man på YouTube Red fjernes reklamerne.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1810


   
SteamOS performer 21-58% dårligere på samme hardware i forhold til Windows

Billede: Valve

Lørdag, 14. november 2015 - 18:36

  Spil  

SteamOS performer 21-58% dårligere på samme hardware i forhold til Windows


Nu hvor Steam Machine er tilgængelig, er det relevant at se på hvor gode Linux-driverne er blevet. Der er dog ingen tvivl om at de mangler en del i forhold til Windows, men en del af forklaringen skal også findes hos spiludviklerne, der oftest udvikler spil med DirectX som førsteprioritet.

Ars Technica har testet en række spil på en Pentium G3220 (Haswell) 3 GHz med Geforce GTX 660 (2 GB) grafikkort og 8 GB RAM.

Her giver SteamOS mellem 21-58% dårligere framerates end Windows 10. Hvad der kan overraske, er at Valves egne spil også er ramt hårdt - både Portal, Team Fortress 2 og DOTA 2 har væsentligt lavere framerates under SteamOS, sammenlignet med Windows 10.

Kun Left 4 Dead 2 viste stort set samme performance under de to operativsystemer.

Se hele testen ved at klikke på kildeangivelsen i toppen.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 2263


   
Google ignorerer Do Not Track - Google Analytics bruges på 80% af alle websites

Billede: Google

Lørdag, 14. november 2015 - 17:40

  Online  

Google ignorerer Do Not Track - Google Analytics bruges på 80% af alle websites


Det populære analyseværktøj Google Analytics, bruges på 80% af alle websites. Problemet er hvis man bruger Chrome og ikke ønsker at blive sporet af tracking cookies, idet Google ganske enkelt ignorerer "Do Not Track"-indstillingen når det gælder Google Analytics.

Google mener i stedet, at man skal bruge en "opt out"-udvidelse til browseren for at undgå sporingen fra disse tracking cookies.

"Do Not Track" er ikke en del af W3C-standarderne, men står i stedet som "candidate recommendation", hvilket betyder at det i fremtiden kan blive medtaget i standarderne.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1843


   
Facebook tester beskeder der sletter sig selv, i stil med Snapchat

Billede: Facebook

Fredag, 13. november 2015 - 13:00

  Apps  

Facebook tester beskeder der sletter sig selv, i stil med Snapchat


Facebookbrugere i Frankrig har fundet en ny feature i deres Messenger app; nemlig et timeglas i øverste højre hjørne. Dette fører til muligheden for at sætte en timer på den besked man sender, således at den sletter sig selv efter en time.

Facebook udtaler at de tester denne nye feature i Frankrig, og vil gøre den tilgængelig for flere, hvis brugerne i Frankrig bruger den.

Det ser ud til at være en måde for Facebook at integrere funktionaliteten fra deres Slingshot app i deres Messenger app på - hvilket grundlæggende set er bygget på samme koncept som Snapchat bruger.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 2043


   
Et nyt Chrome exploit kan kompromittere alle Android enheder

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Fredag, 13. november 2015 - 11:55

  Mobil & tablet   Apps  

Et nyt Chrome exploit kan kompromittere alle Android enheder


 

I anledning af MobilePwn2Own har Quihoo 360 forsker Guang Gong, fremvist et exploit i Chrome der kan kompromittere selv de nyeste og mest opdaterede Androidenheder (i.e. Nexusenhederne), ved at brugeren blot besøger et inficeret website.

Det der er specielt her, er at der er tale om et enkelt exploit der muliggør dette, fremfor en række forskellige, der tilsammen medfører resultatet.

Det er en sårbarhed i JavaScript v8 der udnyttes, og PacSec vil nu belønne Guang Gong til CanSecWest sikkerhedskonferencen og en skitur i marts 2016. Derudover vil Google formentligt også udbetale en belønning til Guang Gong.

Sårbarheden tog forskeren 3 måneder at opdage og få helt på plads, og ved fremvisningen gik alt skræmmende glat og nemt. Her besøgte en Nexus enhed en given webadresse, og efterfølgende kunne Guang Gong kontrollere alt på enheden.

Eftersom sårbarheden ligger i JavaScript v8, kan den ramme alle Androidenheder.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1962


   
Stor Windows 10 opdatering med fokus på Cortana, Edge og generel ydelse

Billede: Microsoft

Fredag, 13. november 2015 - 10:54

  Software  

Stor Windows 10 opdatering med fokus på Cortana, Edge og generel ydelse


En større opdatering til Windows 10 er i øjeblikket ved at blive rullet ud, og denne har fokus på forbedringer til Cortana og Edge, samt generel ydelse.

Cortana er således nu tilgængelig i Japan, Australien, Canada og Indien - mens fortsat ikke her i Danmark.

Edge har fået nye features såsom "tab previews", der viser indholdet af en tab når man blot holder musen henover den.

Derudover bliver Windows 10 også tilgængeligt for XBox One i løbet af dagen.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 2042


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s