TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Lørdag, 27. juli, 2024
Dansk website er blevet verdens største nyhedssite for Counter-Strike

Billede: hltv.org

Mandag, 12. oktober 2015 - 08:54

  Spil   Online  

Dansk website er blevet verdens største nyhedssite for Counter-Strike


Websitet HLTV.org er over 15 år gammelt, og sidste år fik stifteren Martin Rosenbæk udviklet ideen med stor succes til følge. Den seneste måned har websitet fået 2 millioner flere brugere, og besøgstallet for den måned er oppe på 3,2 millioner med over 165 millioner sidevisninger.

Udsigten til markant højere indtjening har gjort, at HLTV.org blev registreret som et anpartsselskab i juni, med 3 ansatte på kontoret i Aarhus.

E-sport populariteten er vokset meget de senere år, og publikum er i stigende grad villige til at betale for at se de vigtige kampe. Ved Counter-Strike-turneringen i Köln i august i år, var der 11.000 betalende tilskuere - og i går til verdensmesterskabet i League of Legends i Berlin, var de 20.000 billetter revet væk på blot 25 minutter.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 3306


   
Hjernesimulation skabt af 82 forskere, afslører nyt om søvn og hukommelse

Billede: youtube

Søndag, 11. oktober 2015 - 17:52

  Andet  

Hjernesimulation skabt af 82 forskere, afslører nyt om søvn og hukommelse


Blue Brain Project er et projekt der er skabt af 82 forskere rundt omkring i verden, med formål at genskabe den menneskelige hjerne digitalt.

Skønt de stadigvæk er meget langt fra at realisere dette mål, har de nu annonceret et gennembrud, der har givet bedre indsigt i søvn, hukommelse og neurologiske fejl.

Dette er gjort via en simulation af 1/3 kubikmilimeter af en rottes hjerne, hvilket indbefatter 30.000 neuroner og 37 millioner synapser. Den biologiske præcision er langt over hvad man tidligere har set - og man kunne reproducere kendte hjerneaktiviteter, såsom hvordan neuronerne responderer på berøring.

Denne simulationer tilblevet efter tusindvis af eksperimenter udført på rottehjerner, over en periode på 20 år, hvor man har kortlagt alle synapser og neuroner man har opdaget.

En af de største opdagelser var calciums rolle i hjernen. Det har vist sig at calcium er et styrende grundstof for hvornår vores hjerner sover eller er vågne.

Se en film fra forskerne om rekonstruktion og simulation af mikrokredsløb i hjernen, ved at klikke på "Læs mere"-linket.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2182


   
SHA-1-algoritmen kan blive brudt ved årets udgang

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Søndag, 11. oktober 2015 - 14:18

  Software   Online  

SHA-1-algoritmen kan blive brudt ved årets udgang


En af de mest kendte og benyttede kryptografiske algoritmer, er SHA-1 (Secure Hash Algorithm 1).

Allerede i 2005 fandt cryptoanalytikere angreb på SHA-1, der tydede på at algoritmen ikke var til at sikre ting på sigt.

Alle store browsere har haft planlagt at stoppe med at acceptere SHA-1-baserede signaturer fra januar 2017, men en ny undersøgelse fra forskere fra Wiskunde & Informatica i Holland, Inria i Frankrig og Nanyang Technological University fra Singapore, tyder på at SHA-1 vil blive brudt allerede inden årets udgang.

Dette kan potentielt set være katastrofalt, idet mere end 28% af verdens digitale certifikater benytter SHA-1.

Den tidligere advarsel fra 2012, lød nemlig på at real-workd kollissionsangreb på SHA-1, først ville kunne betale sig i 2018. Dette var baseret på estimatet at det ville koste $ 700.000 dollars at udføre et direkte kollissionsangreb på SHA-1 i 2015, og blot $ 173.000 dollars i 2018. Hvor førstnævnte beløb er højt selv for interessegrupper indenfor hackere, så vurderes sidstnævnte beløb til at være indenfor deres rækkevidde.

Men baseret på undersøgelsen af forskere fra de 3 universiteter, vurderes det at sådan et angreb kan financieres i år, for mellem $ 75.000 dollars og $ 120.000 dollars. Årsagen hertil er at forskerne har opdaget en måde hvorpå grafikkort kan bruge teknikken "boomeranging", for at finde SHA-1 kollissioner.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1953


   
BlackBerry version 10 kan blive den sidste BlackBerry version

Billede: BlackBerry

Søndag, 11. oktober 2015 - 14:02

  Mobil & tablet  

BlackBerry version 10 kan blive den sidste BlackBerry version


BlackBerrys salg har gået dårligt siden Apple iOS- og Android-enheder kom frem, og nu om dage tæller deres markedsandel blot 0,3%.

Derfor står BlackBerry nu for at lancere deres første Androidbaserede enhed - nemlig BlackBerry Priv, der endnu ikke officielt lanceret, men som forventes at blive lanceret i 4. kvartal i år.

Det betyder at BB10 potentielt kan blive den sidste BlackBerryversion nogensinde - og BlackBerry CEO John Chen, udtaler selv at:

"Android in enterprise is a very underserved space ... With our connection, our accounts, our knowhow, it has expanded our servable market. I love BB10 and I win in the very high-end there. But the very high-end is not big. In order to make money in the handset business, I need to expand that pie."

Der luftes derudover også tanken om at BlackBerry helt forlader hardwaredelen af markedet for håndholdte enheder - og i stedet vil udbyde sikkerhedsløsning for Androidenheder via software.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1959


   
Smart guns: Sensor til detektion af hvornår et håndvåben trækkes og affyres

Billede: peter malinowsky, FreeImages.com

Søndag, 11. oktober 2015 - 13:50

  Andet  

Smart guns: Sensor til detektion af hvornår et håndvåben trækkes og affyres


Amerikanske Yardarm Technologies Inc. har med tidligere sheriff Phil Wowak fra Californien, gået i gang med at teste et produkt som Texas' politiafdeling skrottede tidligere på året i januar.

Teknologien debutterede tilbage i 2013, og siden er der udviklet en del på den. Via mobiltelefonsignal, fortæller et håndvåben med en speciel chip, når våbnet trækkes fra sit hylster, når det affyres og sættes i hylster igen.

Disse stadier kan i reglen monitoreres fra en hvilken som helst internetforbundet lokation, med adgang til de relevante privilegier.

Rent teknisk er der et problem, da mobildækningen ikke altid er god nok til at disse signaler kan gives effektivt.

Der er dog et muligt juridisk problem i samarbejdet mellem Phil Wowak og Yardarm, idet Wowak har promoveret produktet direkte til sine tidligere arbejdsgivere og sin afløser Jim Hart.

Derudover møder smart gun teknologier modstand fra flere sider, såsom rettighedsgrupper for håndvåben - såsom National Rifle Association, der er bekymrede for at disse teknologier kan bruges til monitorering og konfiskering af våben.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: Chewy   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1969


   
Hollandsk raket der flyver på stearin, skal slå rekord og komme op i 50 km højde

Billede: Dare

Fredag, 09. oktober 2015 - 20:55

  Andet  

Hollandsk raket der flyver på stearin, skal slå rekord og komme op i 50 km højde


En 7 meter høj hollandsk amatørraket fra Dare ved navn Stratos II+, der flyver på bl.a. lattergas og stearin, vil blive opsendt om få dage - nemlig den 13. oktober i år. Den skal nå op i 50 km højde og lande i Atlanterhavet.

Dare har samlet over 100 studerende til projektet, og vil opsende raketten via det spanske rumagentur Intas. De studerende kommer primært fra Delft University of Technology, og er sponsoreret af Airbus Defence og Space Netherlands.

Stratos II+ går under betegnelsen hybridraket, og fungerer ved at lattergas sendes gennem et rør der er støbt med brændstofblandingen stearin, sødemiddelet sorbitol og aluminium.

Den danske Copenhagen Suborbitals (CS) bruge ligeldes lattergas og stearin.

Efter vellykkede motortests, står de studerende nu klar med en motor, der kan yde en trykkraft på mellem 11 og 9 kN.

Faktisk var det meningen at raketten ved navn Stratos II skulle være opsendt sidste år, men pga. en lækage frøs hovedventilen fast. Deraf navnet Stratos II+ denne gang.

I øjeblikket samles en affyringsrampe, og raketten er på vej med lastbil.

Dare blev grundlagt i 2010.

Se en af Dares motortests (der dog ender med at brænde hul i trykkammeret) ved at klikke på "Læs mere"-linket.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2806


   
Blockbuster har tilføjet download-funktionalitet for film og serier

Billede: Blockbuster

Fredag, 09. oktober 2015 - 13:56

  Software   Apps   Online   Andet  

Blockbuster har tilføjet download-funktionalitet for film og serier


TDC, der ejer YouSee og dermed også BlockBuster som er en tjeneste under YouSee, har nu tilføjet downloadfunktion til Blockbuster app'en - og det er dermed muligt at downloade film og TV-serier, således at man kan se dem når man er offline.

Opdateringen forefindes kun til iOS, og kræver iOS 8 eller nyere. Indenfor et par dage skulle den dog også være at finde til Android.

Downloadede film eller TV-serier til offlinebrug kan dog ikke bruges via hverken Airplay eller Chromecast - indholdet kan udelukkende ses på den enhed, det er downloadet på.

Blockbustertjenesten findes i dag til PC, mobile platformen, Smart TV og spilkonsoller - websitet kører fortsat i betastadie.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 3159


   
Google indfører sit eget HTML for at gøre mobil surfing hurtigere

Billede: Google

Fredag, 09. oktober 2015 - 13:24

  Software   Online  

Google indfører sit eget HTML for at gøre mobil surfing hurtigere


Google er klar med planer til et nyt initiativ der skal gøre nettet hurtigere på mobilen. Initiativet kalder de Accelerated Mobile Pages (AMP), hvilket er et open-source projekt som begrænser visse elementer af HTML, CSS og JavaScript for at skabe en mere strømlinet oplevelse på nettet med øjeblikkelig hentning af sider på mobile platforme. Ved tidlige test har Google observeret en forbedring mellem 15 og 85 procent på en simuleret 3G forbindelse.

Bag ideen ligger en minimering af HTTP kald, hentning af billeder når de skal vises. Både JavaScript og CSS vil blive begrænset, f.eks. vil elementer som animationer blive fjernet og stylesheets må ikke overskride 50.000 bytes.

Et tidligt udkast til AMP specifikationerne kan findes på GitHub og Google har større sider som Buzzfeed og The Huffington Post bag sig, samt CMS platformen WordPress. 


Redaktør: stig.voss   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2408


   
Efteruddannelse og kompetenceudvikling blandt IT-professionelle understøttes ikke af virksomhedsstrategierne

Billede: Vikas Bhargava, freeimages.com

Fredag, 09. oktober 2015 - 10:51

  Andet  

Efteruddannelse og kompetenceudvikling blandt IT-professionelle understøttes ikke af virksomhedsstrategierne


Fagforeningerne PROSA, HK og Ingeniørforeningen har adspurgt 4.370 IT-professionelle, og generelt kunne virksomhederne være bedre til at støtte medarbejderne i efteruddannelse og kompetenceudvikling, mener fagforeningerne.

77% har fået kompetenceudvikling/efteruddannelse det seneste år, og 52% af disse har bestået af selvstudier mens 25% har bestået af private kurser - og kun 5% har været på et ETCS-givende kursus på en offentlig uddannelsesinstitution.

55% af de adspurgte har svaret at deres arbejdsgiver ikke vil betale for efteruddannelse.

Som grund for deres efteruddannelse har 84% svaret at det er deres egne interesser der ligger bag, 75% at det for at blive mere attraktive på arbejdsmarkedet, og 44% at det er på deres arbejdsgivers foranledning.

Tidspres er en af de ting der primært afholder de adspurgte fra at efteruddanne sig - hele 61% har svaret at netop tidspres er årsagen til at de ikke har været på efteruddannelse.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 2295


   
Kunstig intelligens (AI) fra MIT har samme intelligens som en 4-årig

Billede: Gustavo Molina, freeimages.com

Fredag, 09. oktober 2015 - 09:05

  Software  

Kunstig intelligens (AI) fra MIT har samme intelligens som en 4-årig


Måling af intelligens via IQ-test, anses bredt som den bedste måde at bestemme den intellektuelle kapacitet blandt mennesker. En af de p.t. mest komplicerede og stærke AI maskiner, er nu blevet underlagt en sådan test, af forskere fra University of Illinos.

Det er en AI maskine som er udviklet af Massachusetts Institute of Technology (MIT) der her er tale om, og mens den kunne tackle spørgsmål der testede ordforråd og sammenligninger, fejlede den i de tests der omhandlede indforståede meninger og betydninger af ting og handlinger. Eks. svarede den, at folk giver hinanden hånden fordi de har fået et epileptisk anfald.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2137


   
Den første privatsponsorerede månemission har planlagt affyring i 2017

Billede: SpaceIL

Fredag, 09. oktober 2015 - 08:55

  Andet  

Den første privatsponsorerede månemission har planlagt affyring i 2017


Verdens første privatsponsorerede månemission vil blive affyret om blot 2 år. Det israelske non-profit firma SpaceIL, har skrevet en affyringskontrakt med det Californiske Spaceflight Industries, og målet er at få en rover til månen i 2. halvdel af 2017.

At nå til månen uden støtte fra en regering har været en omstændig og kringlet proces, og SpaceIL har formået at hente hele $ 50 millioner dollars i donationer.

Det er den første affyringskontrakt som opfylder Google Lunar XPrize konkurrencen, med en $ 30 millioner dollars pulje.

For at kvalificere sig til Googles præmiepulje, skal et privat sponsoreret team succesfuldt placere et ubemandet fartøj på månens overflade, og udforske mindst 500 meter og transmittere high-definition video og billeder tilbage til Jorden, inden missionens den 31. december 2017.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2148


   
Star Wars: Battlefront i BETA, benchmarks ude nu

Billede: starwars.ea.com

Fredag, 09. oktober 2015 - 08:42

  Spil  

Star Wars: Battlefront i BETA, benchmarks ude nu


Den 17. november (Nord-amerika og Brasillien), den 19. i Australien og endelig den 20. november i Europa på Windows, PS4 og XBox One, frigives det nok mest ventede Star Wars spil nogensinde: Battlefront. Spillet gik Beta i forgårs, og de første benchmarks er derfor allerede ude nu. Star Wars: Battlefront benytter den nye Frostbite 3 game engine.

Minimum systemkrav:

Core i3-6300T el. lign., 8 GB RAM, GeForce GTX660(2 GB) eller Radeon HD7850(2 GB), mindst 40GB fri plads på harddisken, Windows 7

Anbefalet systemkrav:

Core i5-6600 el. lign., 16 GB RAM, GeForce GTX 970 (4 GB) eller Radeon R9 290 (4 GB), mindst 40GB fri plads på HDen, Windows 10

Man skal huske at det er en BETA-udgave, så der kan forekomme små afvigelser ift. den endelige udgivelse, men skulle dog være en fin ledetråd for, om man har hardwaren til at køre det tilfredsstillende.

Læs om test-opsætningen og se benchmarkresultaterne samt en dybdegående analyse af frame-times mv. på linket til kilden.


Redaktør: Claus_C   |   Indsendt af: Claus_C   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2006


   
Danske Bank var i fejlfindingstilstand

Billede: Danske Bank

Torsdag, 08. oktober 2015 - 22:47

  Software   Online  

Danske Bank var i fejlfindingstilstand


Efter en samtale om danske bankers HTTPS sikkerhed på en hacker festival nær Berlin, valgte den hollandske Sijmen Ruwhof at kigge nærmere på en af de større danske bankers hjemmesider, nemlig Danske Bank.

Efter et kig gennem HTML-koden på Danske Banks kunde login, fandt hollænderen noget yderst mistænkeligt. I en JavaScript kommentar bemærkede han intern server information. Efter dekodning af disse data, viste det sig at være forskellige server variabler som også indeholdt klient data. Grundet cache, var det ikke hollænderens egen klient informationer han så, men en anden besøgendes information.

Danske Bank har siden udmeldt at deres server ved en fejl var i fejlfindingstilstand, men at der ikke har været uautoriseret adgang til netbanken og at data'ene ikke kunne bruges til at skabe adgang dertil eller adgang til kunde data.


Redaktør: stig.voss   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 5567


   
Firmaet Light vil revolutionere kameraer med deres nye L16

Billede: light.co

Torsdag, 08. oktober 2015 - 15:12

  Fotografering  

Firmaet Light vil revolutionere kameraer med deres nye L16


Light L16 er et nyt og helt unikt kamera, der har 16 objektiver som hver især er koblet sammen med en sensor på 13 MPixels. 6 af objektiverne har svarende til 15mm brændvidde, 5 af dem 35mm og 5 af dem 70mm.

Efter brugeren har zoomet ind, bruges 10 af objektiverne til at indfange billedet. Derefter bliver billederne sat sammen til ét billede på 52 MPixels.

Kameraet kan desuden skyde video i 4K, har indbygget dual-tone LED-blitz og wifi-deling. Ligesom mange andre moderne kameraer, er firmwaren baseret på Android.

Light nævner selv at der er tale om spejlreflekskamerakvalitet i lommeformat, svarende til hvis man har et spejlreflekskamerahus sammen med et zoomobjektiv og 3 prime objektiver (prime objektiver er objektiver der ikke kan zoome, men som har en fikset brændvidde).

Den største blændeåbning kan via avanceret depth-mapping teknologi komme op på f/1.2. Derudover kan L16 indfange simultant HDRi da sensorerne kan eksponeres separat, i modsætning til sekventiel traditionel HDRi.

Kameraet kan lagre billeder i JPEG, TIFF og det åbne DNG-format fra Adobe.

Kameraet vil blive lanceret i USA i sensommeren 2016, til en pris på $ 1699 dollars.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2816


   
2-qubit logic gate til kvantecomputere er udført i silicium.

Billede: Svilen Milev, freeimages.com

Torsdag, 08. oktober 2015 - 14:53

  Hardware  

2-qubit logic gate til kvantecomputere er udført i silicium.


Forskere på University of New South Wales (UNSW) i Sydney, Australien, har i offentliggjort et gennembrud indenfor kvantecomputere.

Det er lykkedes dem at skabe en 2-qubit logisk gate (som er grundpillen i kvantecomputere) i silicium, fremfor at bruge et dyrt og eksotisk materiale.

Det vil dermed være muligt at skabe en superkraftfuld siliciumbaseret kvantecomputer, der ved at udnytte subatomiske partiklers opførsel, kan løse komplicerede beregningsopgaver langt hurtigere end selv computere.

Traditionelle computere behandler alle data binært som bits, der som bekendt enten kan være 0 eller 1. En quantum bit (qubit) kan dog eksistere i begge stadier samtidigt - og dette kaldes "superposition". Det bliver dermed muligt at beregne flere muligheder simultant - således at et 2-qubit system kan beregne 4 værdier samtidigt, mens et 3-qubit system kan beregne 8 samtidigt osv.

1-qubit i silicium blev offentliggjort tilbage i 2012, og nu er vi nået til 2-qubit. Den store udfordring har været at få de to qubits til at kommunikere med hinanden således at man kan skabe en logisk gate (med silicium) - en opgave der nu er løst.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2053


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s