TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Tirsdag, 19. marts, 2024
Efteruddannelse og kompetenceudvikling blandt IT-professionelle understøttes ikke af virksomhedsstrategierne

Billede: Vikas Bhargava, freeimages.com

Fredag, 09. oktober 2015 - 10:51

  Andet  

Efteruddannelse og kompetenceudvikling blandt IT-professionelle understøttes ikke af virksomhedsstrategierne


Fagforeningerne PROSA, HK og Ingeniørforeningen har adspurgt 4.370 IT-professionelle, og generelt kunne virksomhederne være bedre til at støtte medarbejderne i efteruddannelse og kompetenceudvikling, mener fagforeningerne.

77% har fået kompetenceudvikling/efteruddannelse det seneste år, og 52% af disse har bestået af selvstudier mens 25% har bestået af private kurser - og kun 5% har været på et ETCS-givende kursus på en offentlig uddannelsesinstitution.

55% af de adspurgte har svaret at deres arbejdsgiver ikke vil betale for efteruddannelse.

Som grund for deres efteruddannelse har 84% svaret at det er deres egne interesser der ligger bag, 75% at det for at blive mere attraktive på arbejdsmarkedet, og 44% at det er på deres arbejdsgivers foranledning.

Tidspres er en af de ting der primært afholder de adspurgte fra at efteruddanne sig - hele 61% har svaret at netop tidspres er årsagen til at de ikke har været på efteruddannelse.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 2107


   
Kunstig intelligens (AI) fra MIT har samme intelligens som en 4-årig

Billede: Gustavo Molina, freeimages.com

Fredag, 09. oktober 2015 - 09:05

  Software  

Kunstig intelligens (AI) fra MIT har samme intelligens som en 4-årig


Måling af intelligens via IQ-test, anses bredt som den bedste måde at bestemme den intellektuelle kapacitet blandt mennesker. En af de p.t. mest komplicerede og stærke AI maskiner, er nu blevet underlagt en sådan test, af forskere fra University of Illinos.

Det er en AI maskine som er udviklet af Massachusetts Institute of Technology (MIT) der her er tale om, og mens den kunne tackle spørgsmål der testede ordforråd og sammenligninger, fejlede den i de tests der omhandlede indforståede meninger og betydninger af ting og handlinger. Eks. svarede den, at folk giver hinanden hånden fordi de har fået et epileptisk anfald.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1964


   
Den første privatsponsorerede månemission har planlagt affyring i 2017

Billede: SpaceIL

Fredag, 09. oktober 2015 - 08:55

  Andet  

Den første privatsponsorerede månemission har planlagt affyring i 2017


Verdens første privatsponsorerede månemission vil blive affyret om blot 2 år. Det israelske non-profit firma SpaceIL, har skrevet en affyringskontrakt med det Californiske Spaceflight Industries, og målet er at få en rover til månen i 2. halvdel af 2017.

At nå til månen uden støtte fra en regering har været en omstændig og kringlet proces, og SpaceIL har formået at hente hele $ 50 millioner dollars i donationer.

Det er den første affyringskontrakt som opfylder Google Lunar XPrize konkurrencen, med en $ 30 millioner dollars pulje.

For at kvalificere sig til Googles præmiepulje, skal et privat sponsoreret team succesfuldt placere et ubemandet fartøj på månens overflade, og udforske mindst 500 meter og transmittere high-definition video og billeder tilbage til Jorden, inden missionens den 31. december 2017.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1986


   
Star Wars: Battlefront i BETA, benchmarks ude nu

Billede: starwars.ea.com

Fredag, 09. oktober 2015 - 08:42

  Spil  

Star Wars: Battlefront i BETA, benchmarks ude nu


Den 17. november (Nord-amerika og Brasillien), den 19. i Australien og endelig den 20. november i Europa på Windows, PS4 og XBox One, frigives det nok mest ventede Star Wars spil nogensinde: Battlefront. Spillet gik Beta i forgårs, og de første benchmarks er derfor allerede ude nu. Star Wars: Battlefront benytter den nye Frostbite 3 game engine.

Minimum systemkrav:

Core i3-6300T el. lign., 8 GB RAM, GeForce GTX660(2 GB) eller Radeon HD7850(2 GB), mindst 40GB fri plads på harddisken, Windows 7

Anbefalet systemkrav:

Core i5-6600 el. lign., 16 GB RAM, GeForce GTX 970 (4 GB) eller Radeon R9 290 (4 GB), mindst 40GB fri plads på HDen, Windows 10

Man skal huske at det er en BETA-udgave, så der kan forekomme små afvigelser ift. den endelige udgivelse, men skulle dog være en fin ledetråd for, om man har hardwaren til at køre det tilfredsstillende.

Læs om test-opsætningen og se benchmarkresultaterne samt en dybdegående analyse af frame-times mv. på linket til kilden.


Redaktør: Claus_C   |   Indsendt af: Claus_C   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1866


   
Danske Bank var i fejlfindingstilstand

Billede: Danske Bank

Torsdag, 08. oktober 2015 - 22:47

  Software   Online  

Danske Bank var i fejlfindingstilstand


Efter en samtale om danske bankers HTTPS sikkerhed på en hacker festival nær Berlin, valgte den hollandske Sijmen Ruwhof at kigge nærmere på en af de større danske bankers hjemmesider, nemlig Danske Bank.

Efter et kig gennem HTML-koden på Danske Banks kunde login, fandt hollænderen noget yderst mistænkeligt. I en JavaScript kommentar bemærkede han intern server information. Efter dekodning af disse data, viste det sig at være forskellige server variabler som også indeholdt klient data. Grundet cache, var det ikke hollænderens egen klient informationer han så, men en anden besøgendes information.

Danske Bank har siden udmeldt at deres server ved en fejl var i fejlfindingstilstand, men at der ikke har været uautoriseret adgang til netbanken og at data'ene ikke kunne bruges til at skabe adgang dertil eller adgang til kunde data.


Redaktør: stig.voss   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 5353


   
Firmaet Light vil revolutionere kameraer med deres nye L16

Billede: light.co

Torsdag, 08. oktober 2015 - 15:12

  Fotografering  

Firmaet Light vil revolutionere kameraer med deres nye L16


Light L16 er et nyt og helt unikt kamera, der har 16 objektiver som hver især er koblet sammen med en sensor på 13 MPixels. 6 af objektiverne har svarende til 15mm brændvidde, 5 af dem 35mm og 5 af dem 70mm.

Efter brugeren har zoomet ind, bruges 10 af objektiverne til at indfange billedet. Derefter bliver billederne sat sammen til ét billede på 52 MPixels.

Kameraet kan desuden skyde video i 4K, har indbygget dual-tone LED-blitz og wifi-deling. Ligesom mange andre moderne kameraer, er firmwaren baseret på Android.

Light nævner selv at der er tale om spejlreflekskamerakvalitet i lommeformat, svarende til hvis man har et spejlreflekskamerahus sammen med et zoomobjektiv og 3 prime objektiver (prime objektiver er objektiver der ikke kan zoome, men som har en fikset brændvidde).

Den største blændeåbning kan via avanceret depth-mapping teknologi komme op på f/1.2. Derudover kan L16 indfange simultant HDRi da sensorerne kan eksponeres separat, i modsætning til sekventiel traditionel HDRi.

Kameraet kan lagre billeder i JPEG, TIFF og det åbne DNG-format fra Adobe.

Kameraet vil blive lanceret i USA i sensommeren 2016, til en pris på $ 1699 dollars.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2654


   
2-qubit logic gate til kvantecomputere er udført i silicium.

Billede: Svilen Milev, freeimages.com

Torsdag, 08. oktober 2015 - 14:53

  Hardware  

2-qubit logic gate til kvantecomputere er udført i silicium.


Forskere på University of New South Wales (UNSW) i Sydney, Australien, har i offentliggjort et gennembrud indenfor kvantecomputere.

Det er lykkedes dem at skabe en 2-qubit logisk gate (som er grundpillen i kvantecomputere) i silicium, fremfor at bruge et dyrt og eksotisk materiale.

Det vil dermed være muligt at skabe en superkraftfuld siliciumbaseret kvantecomputer, der ved at udnytte subatomiske partiklers opførsel, kan løse komplicerede beregningsopgaver langt hurtigere end selv computere.

Traditionelle computere behandler alle data binært som bits, der som bekendt enten kan være 0 eller 1. En quantum bit (qubit) kan dog eksistere i begge stadier samtidigt - og dette kaldes "superposition". Det bliver dermed muligt at beregne flere muligheder simultant - således at et 2-qubit system kan beregne 4 værdier samtidigt, mens et 3-qubit system kan beregne 8 samtidigt osv.

1-qubit i silicium blev offentliggjort tilbage i 2012, og nu er vi nået til 2-qubit. Den store udfordring har været at få de to qubits til at kommunikere med hinanden således at man kan skabe en logisk gate (med silicium) - en opgave der nu er løst.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1907


   
Halo 5: Guardians går Gold forud for udgivelsen den 27. oktober

Billede: xbox.com

Torsdag, 08. oktober 2015 - 14:39

  Spil  

Halo 5: Guardians går Gold forud for udgivelsen den 27. oktober


Halo 5: Guardians udkommer den 27. oktober til XBox One. Nu her er det røget i Gold-stadiet, hvilket betyder spillet ret beset er færdigudviklet.

En af de nye ting i Halo 5: Guardians, bliver store 12v12 kampe (Warzone).

Se åbningsfilmen til spillet ved at klikke på "Læs mere"-linket.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1858


   
Stemmeskuespillere for computerspil har stemt for en strejke

Billede: Mario Alberto Magallanes Trejo, FreeImages.com

Torsdag, 08. oktober 2015 - 10:32

  Spil  

Stemmeskuespillere for computerspil har stemt for en strejke


Hele 96,52% af medlemmerne af The Screen Actors Guild - American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFRA), har stemt for en strejke.

Dette er sket som led i forhandlingerne mellem medlemmerne og udgivere såsom Electronic Arts, Activision, Disney og Warner Bros, hvor omdrejningspunktet for uenigheden er hvordan stemmeskuespillerne behandles.

Forhandlingerne har stået på siden februar i år, og fagforeningen efterspørger bl.a. en performance bonus til deres medlemmer, for hver 2 millioner solgte eksemplarer, 2 millioner unikke abonnenter eller solgte downloads, med et loft for 8 millioner enheder/abonnenter.

Dette giver potentielt mulighed for at få udløst 4 bonus'er.

Derudover tales der for at optagesessioner maksimalt må vare 2 timer ad gangen, af hensyn til skuespillernes stemmer.

Der stilles i det fremlagte forslag også et krav som at stemmeskuespillernes navne skal indgå som credits.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1722


   
Offentlige data vitale for samfundsdriften og følsomme persondata er dårligt beskyttet

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Torsdag, 08. oktober 2015 - 08:28

  Online   Andet  

Offentlige data vitale for samfundsdriften og følsomme persondata er dårligt beskyttet


Rigsrevisionen har lavet en større undersøgelse, der har kortlagt sikkerhedsniveauet i flere offentlige systemer.

De kritiserer direkte Energinet.dk, BaneDanmark, National Sundheds-IT, Statens IT, Direktoratet for Kriminalforsorgen og Rigspolitiets Koncern IT.

I den nye rapport skriver Rigsrevisionen:

"Ingen af de 6 undersøgte institutioner har håndteret de udvidede administratorrettigheder med den nødvendige professionalisme."

De udvidede administratorrettigheder giver det højeste adgangsniveau, med fuld kontrol over IT-systemer og data.

En mangelfuld styring og kontrol med de udvidede administratorrettigheder betyder der er en potentiel stor sikkerhedsbrist, som der skal rettes op på.

De nævner endvidere at enkelte ikke-personlige kodeord, ikke er blevet skiftet siden slutningen af 90'erne, og størstedelen af kodeordene er op til 7 år gamle. Ingen af de førnævnte institutioner har haft skiftet kodeord årligt.

 


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1842


   
Den svenske regering vil appellere rettens beskyttelse af thepiratebay.se domænet

Billede: Jason Morrison, FreeImages.com

Torsdag, 08. oktober 2015 - 08:15

  Software   Online  

Den svenske regering vil appellere rettens beskyttelse af thepiratebay.se domænet


Det svenske retsystem besluttede sig tidligere på året i maj, at firmaet IIS der håndterer de svenske .SE top-level domænenavne (pendanten til de danske dkhostmaster), forbrød sig på copyrightlovene ved at tillade nogen at bruge sider med navnene "thepiratebay.se" og "piratebay.se".

Ligeledes blev der besluttet at domænerne kan betragtes som ejendom, og dermed kan blive eksproprieret. Resultatet blev en ordreudstedelse om at give domænenavnene til den svenske regering.

Men helt så simpelt blev det ikke: Denne beslutning blev anket, og domænerne har fortsat med at eksistere under Pirate Bays kontrol.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1871


   
Bliv digital estisk statsborger

Billede: wikipedia

Onsdag, 07. oktober 2015 - 22:15

  Online  

Bliv digital estisk statsborger


Siden lanceringen i december 2014, har det været muligt at blive estisk digital statsborger, eller e-statsborger. I disse 10 måneder har 5500 personer fået et estisk e-statsborgerskab og målet er at nå 10 mio. over de næste 10 år.

Som estisk e-borger er det muligt at bruge Estlands mange digitale tjenester, som f.eks. at oprette virksomhed i landet samt kryptere og underskrive dokumenter via det medfølgende ID-kort. Det giver dog ikke e-borgerne opholdstilladelse i landet, ej heller mulighed for at stemme til landets valg.

Estland prøver at være et digital fremgangsland med stor fokus på digitalisering fra statens side. Det er et land der er mere stolt af deres digitale virksomheder som f.eks. TransferWise og at de er landet hvor Skype originalt blev udviklet. Estland var også det første land i verdenen der kunne tilbyde digital stemmeafgivelse til regeringsvalg. Dette er også grunden til at Estland vil tilbyde selv samme teknologi, som de tilbyder deres egne borgere, til alle andre i verdenen.

Den største interesse for initiativet kommer især fra unge iværksættere i alderen 25 til 35 år baseret i udviklingslande, her i blandt Malaysia og Indien.

Hvad initiativet mere specifikt skal bruges til, det ved selv ikke direktøren for initiavet. De håber bare at kunne udnytte deres eksisterende teknologi til deres fordel, internationalt.


Redaktør: stig.voss   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2284


   
Dybdegående Android 6.0 Marshmallow anmeldelse fra Ars Technica

Billede: Ars Technica

Onsdag, 07. oktober 2015 - 11:45

  Software   Mobil & tablet  

Dybdegående Android 6.0 Marshmallow anmeldelse fra Ars Technica


Ars Technica har udgivet en dybdegående anmeldelse af det nyligt færdiggjorte Android 6.0 Marshmallow operativsystem for smartphones og tablets.

Der gås i dybden med både features og API'er, så Android-udviklere vil også have interesse i at læse anmeldelsen.

Bl.a. nævner Ars Technica, at Google er langt bagefter konkurrenterne (som primært er iOS og Windows Phone) når det gælder håndteringen af sikkerhed. Af andre negative ting nævnes selve opdateringspolitikken for de forskellige udbydere, og mangel på autorotation i home screen'et.

Af positive ting nævnes bl.a. ændringerne på home screen'et, forbedringen af appsøgning, vertical scrolling og genvejene til afinstallering af apps. Derudover er det kommet et overskueligt sted at sætte tilladelser for hver app, og ikke mindst giver "adoptable storage" mulighed for at SD-kort kan fungere langt bedre som supplement til den interne lagring, end tidligere set.

Læs hele den spændende og dybdegående anmeldelse ved at klikke på linket til kilden.

Engadget har desuden lavet en oversigt over hvilke enheder der får det nye 6.0 Marshmallow og hvornår - klik her for at se listen.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2215


   
Far Cry Primal foregår i stenalderen - trailer er ude

Billede: youtube

Onsdag, 07. oktober 2015 - 11:36

  Spil  

Far Cry Primal foregår i stenalderen - trailer er ude


Far Cry, der bl.a. er kendt for sin flotte grafik og open world scenerier, kommer i en ny udgave - nemlig Far Cry Primal, hvor man i rollen som jægeren Takkar, skal overleve i det vilde land Oros.

Her skal man kæmpe mod kæmpeulve, sabeltigre, mammutter og fjendtlige mennesker og stammefolk.

Far Cry Primal er bygget på Dunia Engine 2, der er en kraftigt modificeret udgave af Cry Engine.

Spillet foregår 10.000 år før vores tidsregning, og udgivelsen er sat til 23. februar 2016 for PlayStation 4 og XBox One, og marts 2016 for PC.

Se den flotte trailer som Ubisoft har udgivet, ved at klikke på "Læs mere"-linket.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 8   |   Antal visninger 3080


   
Microsoft Surface Pro 4 er annonceret - med stylus der har 1024 trykniveauer

Billede: youtube

Onsdag, 07. oktober 2015 - 00:00

  Mobil & tablet  

Microsoft Surface Pro 4 er annonceret - med stylus der har 1024 trykniveauer


Microsofts Surface Pro-serie har set en støt stigende succes, og på Microsofts liveblog-event i dag, løftede Microsoft sløret for Surface Pro 4.

Den nye Surface Pro 4 er blot 8,4mm tyk, og Pro 4 har en stor 12,3" skærm. Den er bygget specifikt til at køre Windows 10, og der er sket en del.

Skærmen bruger en ny teknologi der kaldes PixelSense, hvor Pixels Per Inch (PPI) kommer op på 267 PPI - mens der samtidigt understøttes 1024 trykfølsomme niveauer med den nye pen.

Surface Pro 4 har intet mindre end 16 GB RAM og 1 TB lagringsplads. Processoren er en 6. generation Intel Core (med i7 som topmodellen), og Pro 4 er ifølge Microsoft 30% hurtigere end sin forgænger Surface Pro 3, og 50% hurtigere end Macbook Air.

 


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 7   |   Antal visninger 2080


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s