Vi bruger ikke pop-up reklamer, og de få reklamer der vises hjælper til at betale for sitets drift. Som medlem kan du desuden tjene points, og bruge dem på at fjerne reklamerne.
Forside » Mobil & tablet » Android Lollipop kører nu på 18,1% af alle aktive Androidenheder
Android Lollipop kører nu på 18,1% af alle aktive Androidenheder
Googles seneste tal udgivet her i august, viser at Lollipop (Android version 5.0 og 5.1) nu udgør ialt 18,1% for alle aktive Androidenheder. Data er indsamlet over en 7-dags periode, der sluttede den 3. august 2015 (i går).
Den suverænt mest udbredte version, er KitKat (version 4.4) med hele 39,3%, mens Jelly Bean (version 4.1.x + 4.2.x + 4.3) samlet udgør 33,6%.
Jeg synes faktisk det er ret flot, og min opfattelse er, at udbredningen af nye Android versioner går hurtigere i dag, end for bare 2-3 år siden.
Personligt fik jeg igår, med møje og besvær, installeret Android 5.1 på min LG G2. Dog ikke en officiel version fra LG, men der er forlydender om at der inden for et par måneder også kommer en officiel 5.1 ROM fra LG. Det synes jeg også er meget pænt, når man tænker på at telefonen er to år gammel, og LG har udgivet to efterfølgere til modellen.
Kan man bruge sådan en udmelding til noget som helst?
Jeg spørg fordi, og ret mig endelig hvis jeg tager fejl, det er vel ikke alle devices der kan opgraderes med seneste nye Android?
For mange år siden købte jeg en HTC Hero og var sådan set rigtig glad for den, men HTC stoppede jo med at udgive de nye versioner. som jeg forstod det fordi HTC har lagt et shell oven på selve Android for at firma brande den? (taler jeg helt i tåger?)
Købte så en desire, og der skete det samme.
Derfor blev jeg æble mand, og har den dag idag en iPhone - men er begyndt at se mere og mere tilbage på Android, og er faktisk lidt nysgerrig om det ikke mere er et problem at opgradere når der kommer nye versioner?
Jeg er ikke særlig vild med at roote, så den løsning er ikke en mulighed for mig.
Så spørgsmålet er vel egentlig: Når man skriver at Lollipop haler ind på de andre udgivelser, er det så bare fordi der bliver solgt ekstra mange devices, eller kan man rent faktisk opgradere ældre enheder? (I så fald - er de tal vel i virkeligheden ikke imponerende?)
EDIT: Tja.. #2 svare vel sådan set lidt på mit spørgsmål...
Det er som sådan ikke blevet nemmere at opgradere til en nyere version af Android, og de enkelte producenters tilpasninger til Android er stadig den største showstopper når der kommer en ny version af Android.
Det er dog min fornemmelse, at producenterne (Samsing, HTC, LG osv.) har øget deres fokus på at få udviklet og udsendt opdateringer til tidligere devices, efterhånden som der kommer nyerer Android versioner, hvilket medvirker til at nyere Android versioner bliver lidt hurtigere udbredt.
Sideløbende har Google selv lanceret deres Nexus-devices, som i hovedregel modtager nye Android versioner efterhånden som de bliver lanceret.
Android vil nok aldrig indhente iOS på dette område, dels fordi Android telefoner bliver produceret af en lang række forskellige producenter (med dertilhørende forskellig hardware) og dels fordi Android netop tillader de enkelte producenter at lave dybdegående tilpasninger til Android.
Personligt er jeg tilhænger af åbenheden i Android, som netop giver de enkelte producenter disse muligheder for tilpasninger, også selvom det kan have negative konsekvenser som f.eks. en langsommere udbredelse af nye Android versioner.
Jeg har også selv haft en Hero, som var min første Android telefon. Og netop HTC's nølen fik mig til at sætte mig ind i hvordan Android fungerer, og hvordan man rooter og installerer en custom recovery og custom ROMs. Det har jeg haft gavn af lige siden. ;-) Men det er selvfølgelig langt fra alle som har lyst/mod til at kaste sig ud i det.
#4 Tak for uddybning, så er det måske lidt som jeg "frygtede" endnu.
Når det er sagt er problemet jo heller ikke så stort når enheden er ny, så er der vel i sagens natur en chance for at der kommer opdateringer, men hvad så med om 1 år...?
Og lige et side spørgsmål - Hvad med sikkerhedsopdateringer - f.eks hvis der findes en sårbarhed i Android, kan de heller ikke opdateres uden producenten kommer på banen?
Har selv en Nexus 6, og skifter nok ikke før næste generation af Nexus (ikke dem som udkommer her til oktober/november) Der er bare ikke noget bøvl med dem.
Eller kan jeg godt forstå dig. Æble telefoner har mange fordele, men også mange ulemper. Det jeg fandt mest irriterende da jeg havde en 6+ var at man ikke kunne skifte default apps.
Når det er sagt er problemet jo heller ikke så stort når enheden er ny, så er der vel i sagens natur en chance for at der kommer opdateringer, men hvad så med om 1 år...?
Og lige et side spørgsmål - Hvad med sikkerhedsopdateringer - f.eks hvis der findes en sårbarhed i Android, kan de heller ikke opdateres uden producenten kommer på banen?
dr.fryd
Jah det er lidt blandet. Nogle enheder, selvom de er forholdsvis nye, modtager aldrig opdateringer, eller får dem først med stor forsinkelse. Andre enheder modtager fortsat opdateringer, selvom de er mere end et år gamle. Der er desværre ikke rigtig nogen rød tråd.
Med hensyn til sikkerhedsopdateringer, så er det ikke muligt for Google/OHA at pushe dem ud på de enkelte devices (bortset fra deres Nexus-devices), hvis sikkerhedsrettelsen skal ske i selve Android systemet. Android går dog mere og mere over til, at den kode hvor der er potentiale for sikkerhedshuller, flyttes ud i deres Google Apps, som frit kan opdateres af alle gennem deres Play Store. På den måde har man mulighed for at lukke langt de fleste sikkerhedshuller, uden at man behøver at opdatere selve Android systemet. Igen har Apple her en klar fordel med iOS, da de af gode grunde har 100% styr på hvilke devices der findes, og de derved selv kan udvikle og frigive opdateringer til alle deres devices, uden at være afhængig af 3. part.
Det var nu ikke for at starte en Android vs. Appel "krig" - jeg spørg bare fordi jeg igen er blevet nysgerrrig på Android, og faktisk selv lige ha købt en Lenovo Tab2 - som jeg faktisk er rigtig godt tilfreds med.... dog lidt bekymret for sikkerheden.
Typisk er man rimelig sikret hvis man køber en topmodel fra de store asiatiske firmaer (Samsung, HTC, osv.) hvorimod man med en mid/low end eller niche model enten skal vente længere, eller slet ikke får en opdatering.
Galaxy Alpha har eksempeltvis først lige fået L, hvor S5 fik det i januar, selvom Alpha er en nyere model (Februar 2014 vs August 2014)