TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]
Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Mandag, 20. maj, 2024
Forside   »   Software   Online   Andet   »   Windows 10 kan deaktivere piratkopierede spil og uautoriseret hardware

Windows 10 kan deaktivere piratkopierede spil og uautoriseret hardware


Den 1. august trådte Microsofts nye Services Agreement i kraft. Ifølge denne har Microsoft nu lov til at "downloade softwareopdateringer eller konfigurationsændringer, inklusiv dem, der kan forhindre dig i at få adgang til tjenesterne, at spille forfalskede spil eller bruge uautoriserede eksterne hardwareenheder." (under 7.b. i serviceaftalen)

Det er ikke klart, hvad der menes med eksterne hardwareenheder, men der er muligvis tale om eksempelvis ucertificerede Xbox controllere.

 


  |   via techworm   |   Redaktør: DoomCaek   |   Indsendt af: Hubert

Vilkårene dækker software, hvor der bruges en Microsoft konto. Det betyder at de fleste Windows 10 brugere vil blive påvirket af denne serviceaftale. Det er dog muligt at bruge Windows 10 uden en Microsoft konto.

Men man behøver ikke at have Windows 10 for at blive udsat for de nye vilkår. Microsofttjenester som Office 365, Outlook.com, Skype, OneDrive, Xbox Live, MSN og Bing er også dækket af serviceaftalen. Derudover gælder det også opdateringer til OneDrive app, OneNote app, Windows Photo Gallery, Windows Games, Windows Live Mail, Maps og Windows Movie Maker.

Windows 10 kan deaktivere piratkopierede spil og uautoriseret hardware

Billede: techworm


Kategori: Software   Online   Andet  


Tags: windows 10   microsoft services agreement   microsoft   piratkopiering  

Kommentarer: 14
Visninger: 2727
Gå til kilde
Foreslå rettelser

#1

jakobdam

10/08 - 2015, 00:04

Det er virkeligt en forkert vej at gå efter min mening. Hvem husker ikke den driver som muliggjorde at bruge en wiimote sammen med en lighter og en projekter, for at skabe et touch-lærred (evt udskift lighter med ir-led for ikke at brænde lærredet af)... Ekstremt brugbart - men potentielt en ting som Microsoft kan spærre for nu.Med venlig hilsen
Jakob Dam | AdministratorVis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

DoomCaek Enig
cjoey Enig
Tingen Enig
blopper Enig
thomaxz Enig


#2

cjoey

10/08 - 2015, 07:13

Det bliver meget spændende i den kommende tid hvor MS skal til at vise deres sande nye ansigt. 
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.


#3

blopper

10/08 - 2015, 07:47

vil meget gerne vide hvad "uatoriserede eksterne hardwareenheder" er, før jeg så meget som overvejer win10, har før brugt bla iphone som mus, da min egen mus døde, ku jo godt tænkes at det bliver "uatoriserede eksterne hardwareenheder" for jeg kan ikke lige se hvad de præcis mener i deres "Microsoft Services Agreement"

7.

  • b. Sometimes you’ll need software updates to keep using the Services. We may automatically check your version of the software and download software updates or configuration changes, including those that prevent you from accessing the Services, playing counterfeit games, or using unauthorized hardware peripheral devices. You may also be required to update the software to continue using the Services. Such updates are subject to these Terms unless other terms accompany the updates, in which case, those other terms apply. Microsoft isn’t obligated to make any updates available and we don’t guarantee that we will support the version of the system for which you licensed the software.Vis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

DoomCaek Enig


#4

Lost-Viking

10/08 - 2015, 09:54

 Jeg har et år til at opgradere gratis i. Jeg tror jeg venter det meste af det år med at opgradere. så kan jeg følge lidt med i hvad der sker inden for det her. Microsoft skal IKKE bestemme hvad det er jeg har installeret på MIN computer. Uanset om det er pirat spil eller andet! Dårlig stil Microsoft :)Man skal ikke spise æbler hvis man selv har orm i kærnehusetVis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

DoomCaek Enig


#5

blopper

10/08 - 2015, 10:06

æhh mindre fejl fra min side, ikke at læse hele nyheden, blev harm allerede da jeg havde læst første sektion af nyheden....nu læste jeg så den nederste sektion af nyheden og så blev jeg harm igen.

Det vil sige den nye "Microsoft Services Agreement" gælder mere eller mindre alle deres produkter, så de har lige med et slag, ændret eula på alle produkter. Lidt uhyggeligt de kan det, skal da vist ha fundet linux frem igen, jeg betaler ikke for microsofts ret til at bestemme over mit udstyr og hvad jeg bruger det til, det kun et "skide" stykke software i bund og grund (været tilfreds indtil nu)
Vis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

Tingen Enig
DoomCaek Enig


#6

auro

10/08 - 2015, 12:21

... har de fået storhedsvanvid?
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.


#7

Lost-Viking

10/08 - 2015, 12:34

#5>

Det vil sige den nye "Microsoft Services Agreement" gælder mere eller mindre alle deres produkter, så de har lige med et slag, ændret eula på alle produkter.

 

Det kan de vel ikke? Skal de ikke sende mig en ny agreement jeg skal godkende? Med mindre der selvfølgelig står i den gamle at de har ret til at tilføje nye ting uden jeg skal godkende.Man skal ikke spise æbler hvis man selv har orm i kærnehusetVis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

DoomCaek Enig


#8

blopper

10/08 - 2015, 13:43

nu har jeg siddet det meste af formiddagen og søgt rundt på nettet og prøvet at finde ud af det og må indrømme jeg ikke blevet specielt meget klogere på, hvad det helt konkret betyder.

 

Nææ ska jeg heller ikke mene de kan, men der står sikkert et sted i deres eula, at de godt må ændre vilkår efter behov, har ikke læst den 11 siders eula til win 8....endnu, har egentlig aldrig læst den til nogen windows :)

syns bare det er en lidt skræmmende udvikling, at man kan ændre Eula(princippet en kontrakt) med tilbagevirkende kraft

 
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.


#9

codeclad

11/08 - 2015, 13:11

Jeg havde faktisk set frem til at installere Windows 10 på min hjemme pc, som køre Windows 7, men nu er jeg da kommet i tvivl. Det er mest af alt princip og tidligere skræk scenarier (så som drm software der kunne forhindre opstart af maskinen).

Det lyder somom det kun dækker over Microsoft software, i hvilket tilfælde det nok ikke får nogen betydning. Mit skræk scenarie er hvis det dækker bredere og hvilke fejl det kan medføre. For eksempel, kan mods til spil dømmes som værende ulovlige, og i hvilken grad går de i dybden med disse ting? Det er jo ikke realistisk at Microsoft skal holde styr på alle hjemmebryggede software og hardware løsninger (eller bare ikke-standard ting), ergo må der være noget automatisering af disse check, og det har jeg svært ved at føle mig tryg ved som det står nu.

Tror også jeg vil vente med at opgradere indtil jeg finder jeg god nok afklaring af denne problemstilling.
Vis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

blopper Enig


#10

blopper

11/08 - 2015, 19:55

nu går min spekulation på, hvis nu jeg installere en Linux, hvad betydning får det så, hvis jeg bruger de andre "services" jeg har bla en hotmail konto, jeg har brugt i mange år og ville være lidt ked af at skulle af med, de skriver jo det gælder alle "services" eller rammer det kun dem der har win10 eller et winOS installeret.

de kan vel ikke kræve jeg downloader noget som helst, ved brug af deres forskellige online-services?

 

til folk der osse begynder at overveje linux, en hel del forskellige -> http://distrowatch.com 
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.


#11

Madkasse

11/08 - 2015, 21:39

 

Jeg håber da ikke at de bare deaktiverer enheder bare fordi driverne ikke er certificerede og fordi man tilfældigvis har skype installeret. Jeg mener eksempelvis at driverne til vores printer ikke er certificerede. Eller gælder det kun deres egne services/produkter? Det kunne være en mistænkeligt billig kinesisk xbox controller eller en piratkopieret version af office, eller gælder det alt de finder upassende?

 

Men skal man være lidt positiv kan det da være at det hjælper på spilmarkedet til pc. Jeg mindes at have set undskyldningen "der er for meget piratkopiering på pc, derfor laves spillene først til konsoller og derefter kan pc folkene måske få en port af spillet".
Vis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

blopper Enig


#12

blopper

12/08 - 2015, 07:00

Så det dejligt at stå op til "windows har fundet opdateringer" og kan se den ene er "værktøj til fjernelse af skadeligt software" lader til windows ikke bare henter "selv" og man kan stadig godt vælge "værktøj til fjernelse af skadeligt software" fra, ihvertfald i Win7.

der er osse en diskussion på reddit omkring det -> https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/3fspis/windows_10_updates_can_disable_pirated_games_and/

 
Vis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

DoomCaek Faglig


#13

CBM

14/08 - 2015, 20:14

jeg tilslutter mig den skare som er afventende i forhold til at "opgradere" til win 10, da der har været mange foruroligende mistanker omkring win 10 efterhånden01000011 01000010 01001101 - Venter på det perfekte mobile OS som sikkert aldrig kommer.Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.


#14

codeclad

17/08 - 2015, 16:17

I forhold til spil, er omfanget tilsyneladende begrænset til deres egen app store. Steam og andre tjenester røres der ikke ved. Faldt lige over en video rettet mod windows 10 og spil, så det var da et plus.

https://www.youtube.com/watch?v=TlRyfiBXYqc

Nogle siger det samme i den nævnte reddit tråd, kunne dog være rart med en opsumering af de gyldige informationer i den :) Men efter lige at have skimmet den (og antaget det er korrekt), så er det hele måske ikke slemt igen.
Vis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

DoomCaek Faglig
Tingen Faglig


Du skal være logget på for at kommentere.Log på via "log på"-linket i toppen eller bliv medlem.Relaterede nyheder:

  Alle nyheder i samme kategori Alle nyheder på TechStart

Torsdag, 02/05, kl. 08:08
Tilbagekald af Mario Kart go-cart til børn

Læs mere...

Mandag, 19/02, kl. 13:55
Sponsoreret: Få fingrene i de perfekte høretelefoner

Læs mere...

Onsdag, 24/01, kl. 15:42
NAMM 2024: Ny effektenhed til sangere: BOSS VE-22 Vocal Performer

Læs mere...

Fredag, 12/01, kl. 09:02
Microsoft AI finder nyt materiale til erstatning for li-ion batterier

Læs mere...

Tirsdag, 19/12, kl. 15:45
Sponsoreret: Spar penge med et fleksibelt kontor

Læs mere...

^ Gå til top

 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s