TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]
Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Tirsdag, 25. januar, 2022
Forside   »   Fotografering   »   Panasonic har lanceret nyt kompakt cinema-kamera: AU-EVA1

Panasonic har lanceret nyt kompakt cinema-kamera: AU-EVA1


Panasonic har lanceret et nyt kompakt cinema-kamera til professionelt brug. Navnet er AU-EVA1, og det skyder i op til 17,25 MPixels (5720 x 3016) og har 14 blændetrins dynamik.

Sensoren er nyudviklet og bærer navnet EVA1. Der er af typen Super-35 (24,6 x 12,97mm) og den høje native opløsning på 17,25 giver højere skarphed når den downsamples til 4K og nedefter.

Sensoren er desuden udstyret med Dual Native ISO, der har 2 ISO-tal som gør at sensoren aflæses på en måde for hver af dem, som giver mindre støj end normalt. De to native-værdier er hhv. ISO 800 og 2.500.

Highspeed kan ske op til 59,94 fps for 4K/UHD, 120 fps for 2K/FullHD og 240 fps for et mindre beskåret område.

Prisen er sat til € 7.290 og det vil kunne købes i løbet af efteråret.

Klik på "Læs mere" for at se hele pressemeddelelsen.


  |   via techstart   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam

PRESSEMEDDELELSE:

Nu offentliggør Panasonic pris og tekniske data på AU-EVA1, det nye kompakte cinema-kamera

Panasonic har offentliggjort yderligere information, inklusiv prissætning og specifikationer, for det kommende AU-EVA1 5.7K håndbårne cinema-kamera. EVA1, som blev vist første gang i foråret på Cine Gear Expo, er klar til levering i efteråret med en vejledende udsalgspris på € 7.290.

De tekniske specifikationer indeholder nu et pixelantal på 5720 H x 3016 V (17,25 millioner), en bekræftet dobbelt ISO-værdi på 800 og 2.500 og 14-blændetrins dynamikområde.

Den nyudviklede EVA1-sensor har Super-35-størrelse (24,60 mm x 12,97 mm) med 5,7K opløsning. Med en aktiv opløsning på 5720 x 3016 leverer EVA1 flere end 17,25 millioner fotopunkter, næsten en fordobling af de 8,8 millioner, som 4K DCI giver (4096 x 2016). Ved at starte med en højere native opløsning, leverer 5,7K-sensoren et højere opløst billede, når den samples ned til 4K, UHD, 2K eller til og med 720p. Desuden giver den øgede farveinformation et finere og mere præcist færdigt billede.

En vigtig egenskab i VariCam-kameraerne er Dual Native ISO, der bruges i en proces som gør, at sensorerne kan læses på en fundamental anderledes måde og ekstrahere langt mere information uden at forringe billedet. Det resulterer i et kamera, som kan veksle fra en standardfølsomhed til en høj følsomhed med næsten ingen stigning af brus eller andre billedforringelser. Dual Native ISO har gjort det muligt for filmfotografer at få et større kunstnerisk valg og muligheden for at bruge mindre lys ved indspilninger, hvilket sparer både tid og penge. EVA1’s Dual Native ISO er 800 og 2.,500, som betyder, at filmfotografer kan filme i næsten et hvilket som helst lysmiljø.

EVA1 kommer med 14 blændetrin, som giver mulighed for en fin gradering i eksponering fra lyst til mørkt. Evnen til at fange de præcise farver og rige hudtoner er en stor gevinst for alle filmskabere. EVA1 har fuldt V-Log/V-Gamut optagelse for bedst mulig udnyttelse af dynamikomfanget og de brede farver. V-Log har logkurve-egenskaber som er HDR-klare og V-Gamut giver en farvepalette, som dækker BT.2020.

Med en vægt på blot 1,2 kg (udelukkende for kamerahuset), en kompakt formfaktor (17cm H x 13.5cm B x 13.3cm D) og et aftageligt håndtag, er EVA1 rigtig velegnet for effektive håndholdte indspilninger. Takket være den kompakte formfaktor, så kan den også monteres på en drone, gimbal-jig eller jib-arm for komplekse, men alligevel bløde kameraoptagelse. Der kommer også til at være mange monteringspunkter på EVA1, og Panasonic arbejder lige nu med flere leverandører af tilbehør, så der kan ske yderligere tilpasninger til EVA1.

Det medfølgende justerbare håndtag indeholder flere kontroller, inklusiv menu, REC start/stop, blænde og to brugerknapper. EVA1’s LCD-skærm er en 3.5” touch-panel. LCD-skærmen har justerbart baglys, inklusiv Power LCD-mode for ekstra lyse miljøer.

Kameraet har en EF-montering, som giver optageren afgang til det store EF-optikprogram, herunder dusinvis af cinema-style prime- og zoom-optik fra et udvalg af producenter. Elektronisk Billedestabilisering (EIS) i kameraet modvirker kamerarystelser og sløring, som giver god bevægelighed ved håndholdte optagelser. Det kommer også til at være fuld blændekontrol, et-tryks autofokus og linse-data.
Bag optik-monteringen hjælper et indbygget ND-filterhjul med 2, 4 og 6 blændetrin med at give en præcis eksponeringskontrol. EVA1 tillader også, at IR-filtret svinges ud af lysvejen til sensoren ved at trykke på en knap. Unikke fotografiske effekter og natbilleder er mulige med denne kontrol over infrarødt.
ND-filtret og IR-filtret fungerer elektronisk og med trådløs adgang fra smartphones og tablets. EVA1 får også en fjernkontrol-app til tablets (iOS og Android), som giver brugere kontrol over EVA1, når den fx er på en kamerakran eller anden ikke-tilgængelig placering.

EVA1 optager på lettilgængelige, billige SD-kort; ideelt til indie-produktioner. Med plads til to SD-kort, kan du foretage indspilningerne enten i simul rec (simultan dobbeltindspilning) eller relay rec (kontinuerlig indspilning). Der findes også single frame-optagelser.

Kameraet kan optage i flere formater og kompressioner og tilbyder op til 10-bit 4:2:2 endda i 4K. Ved optagelser i findes 4K (4096 x 2160), UHD (3840 x 2160), 2K (2048 x 1080), fuld HD (1920 x 1080) og HD (1280 x 720). I en kommende firmware-opgradering kommer EVA1 til at indeholde ALLE Intra-kompressioner for optagelser med kameraet og 5,7K RAW-udgang til tredjeparts optagere.

For high-speed-optagelser tilbyder EVA1 op til 59.94fps/50fps for 4K/UHD, op til 120fps/100fps for 2K/Full HD, eller 240fps/200fps (begrænset område).
I den første udgave vil de tilgængelige bithastigheder strække sig fra så langt som 8 Mbps til 150 Mbps, afhængig af billedhastighed, opløsning og codec. I en fremtidig firmware-opdatering vil optagelser i 400 Mbps blive mulige.

Som et professionelt videoproduktionsværktøj indeholder EVA1 flere professionelle billedbehandlingsværktøjer, som Peaking, Expand (billedezoom), Waveform, Zebra og et spotmeter (Y-Get). EVA1 bruger også fokusfelter, en række grønne felter, der vokser i størrelse, når deres lokale område ser ud til at være skarpt, og det hjælper fotografen med at finde det kritiske fokus. EVA1 har dobbelt balancerede XLR-lydindgang med Dolby Audio™-encoding. HDMI- og SDI-videoudgangene er begge 4K-parate og hver udgang med justeres separat, så fx HD kan sendes til en skærm eller en tredjepartsmonitor, mens 4K sendes til en ekstern optager eller monitor. Kameraet er udstyret med standard TimeCode-funktionalitet.

For yderligere information om AU-EVA1, besøg http://business.panasonic.co.uk/professional-camera/camcorders/AU-EVA1-cinema-compact-camera 

Panasonic har lanceret nyt kompakt cinema-kamera: AU-EVA1

Billede: panasonic


Kategori: Fotografering  


Tags: panasonic   professionelt videokamera   au-eva1   dual native iso  

Kommentarer: 0
Visninger: 1056
Gå til kilde
Foreslå rettelser

Du skal være logget på for at kommentere.Log på via "log på"-linket i toppen eller bliv medlem.Relaterede nyheder:

  Alle nyheder i samme kategori Alle nyheder på TechStart

Torsdag, 09/12, kl. 09:53
Arducam lancerer 16 MPixels kameramodul til Raspberry Pi på Kickstarter

Læs mere...

Tirsdag, 07/12, kl. 14:45
Canon har lavet en ny type fotosensor med 10 gange højere sensitivitet end CMOS-sensorer

Læs mere...

Tirsdag, 19/10, kl. 22:49
Sponsoreret: Find det rette kamera til videoovervågning af din bolig

Læs mere...

Mandag, 11/10, kl. 14:37
Sponsoreret: Hvorfor få et overvågningskamera i et privat hjem?

Læs mere...

Onsdag, 19/05, kl. 14:16
Sponsoreret: Hvorfor høj teknisk kvalitet?

Læs mere...

^ Gå til top

 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s