TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]
Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Tirsdag, 23. juli, 2024
Forside   »   Spil   »   Analyse: Sony PlayStation 4 øger sin førerposition over XBox One

Analyse: Sony PlayStation 4 øger sin førerposition over XBox One


Ars Technicas seneste analyse over det globale konsolmarked viser at Sony PlayStation 4 har øget føringen over XBox One, på trods af at XBox salg er forbedret.

Det drejer sig om 3. kvartal i 2015, hvor Sony PlayStation 4 har solgt 4 millioner enheder, mens Microsoft XBox One har solgt op til 1,97 millioner enheder. Nintendo Wii U har i samme periode solgt blot 0,72 millioner enheder.


  |   via Ars Technica   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon

Analyse: Sony PlayStation 4 øger sin førerposition over XBox One

Billede: TechStart


Kategori: Spil  


Tags: analyse   console wars   sony playstation 4   microsoft xbox one   nintendo wiiu  

Kommentarer: 10
Visninger: 2263
Gå til kilde
Foreslå rettelser

#1

graynote

03/11 - 2015, 16:37

Japen er tabt. Der er ikke nogen, der gider udvilke til det japanske marked.

Sidste uge blev der solgt 210 xbones i japen. Ikke 210 tusinde. 210.

Til sammenligning blev der solgt 44.692 PS4.

I Europa (og for så vidt på verdensplan) bliver det mere og mere tiltrækkende at indgå eksklusivaftaler med Sony, da tabet af pontetielle xbone-kunder betyder forholdsvist mindre og mindre.

Gad vide, om Microsoft på et tidspunkt ser slaget som tabt og fremrykker næste generation og samtdig annoncerer en trade-in, så man kan aflevere en xbone mod nedslag i prisen på den kommende maskine?

På den måde kan de holde salget af egne maskiner i gang og måske bremse salget af PS4 samtidig.

Det gør de sikkert ikke, men hvad kan de ellers gøre? Jo flere førstegangs-konsolejere, der vælger Sony nu, desto værre er det for Microsoft, og desto sværre bliver det ved næste konsolkrig. Brand loyalty er større på konsolmarkedet end så mange andre steder, så det gælder om én gang at få kunden om bord. 

Nå, ja, nu må vi se. Men det ser altså lyst ud for Sony i øjeblikket.
Vis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

faroe2k9 Faglig
thimon Faglig


#2

faroe2k9

03/11 - 2015, 17:24

Meget interessant kommentar, graynote. Du fik mig faktisk til at overveje at investere i en PS4 i stedet for en XBOX. Har i forvejen en xbox 360.Jeg ka' nogle ting...Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.


#3

Gediablo

03/11 - 2015, 22:45

Virker nu mere som om PC'en vinder over konsoller generelt. Det er vel primært nostalgi for nogle platform låste titler samt computer-hardware-fobi, der holder nogle spillere fast på konsoller. Kan ikke komme i tanke om 1 signifikant fordel en konsol har set fra spillerens synsvinkel frem for en pc. Som spil udvikler kan jeg godt se det bekvemme i at kende hardware specs stort set 100% - men efter både xbox og playstaytion i den nuværende generation stort set har samme kode som på pc, bliver de fleste titler idag alligevel udviklet til super pc'er og så dummet ned til konsol-niveau.
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.


#4

jakobdam

04/11 - 2015, 07:50

#3 >

Konsollen har vel den fordel at det bare er hurtigere og nemmere. Alt det bøvl man kan have på PC-platformen med forkerte drivere, forkert konfigurerede drivere, hvilken opløsning, detaljegrad og effekter man kan køre osv...

Og så er det rart at kunne spille på sit TV, som jo typisk er en hel del større end computerskærmen. Min computerskærm er 27", mens mit nuværende TV er 46" - det næste bliver formentligt 65". Jeg kan naturligvis trække HDMI eller whatnot fra computer til TV, men det er en del mere besværligt hver gang jeg skal spille.

Jeg valgte PS4 fordi jeg altid har syntes bedst om Sonys eksklusiv-titler ift. XBox'ens, og fordi jeg godt kan lide en hurtig måde at starte visse spil op på, uden bøvl. Og så havde jeg brug for en Blu-Ray afspiller ^_^Med venlig hilsen
Jakob Dam | AdministratorVis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

Hykalos Enig
Target Enig


#5

Target

04/11 - 2015, 08:45

Ligesom Jakobdam, så har jeg også for nyligt investeret i en PS4, som skiftede min gamle PS3 ud.

Da jeg var yngre sværgede jeg også til PC, og kunne som Gediablo ikke se, hvorfor man dog ville vælge en Playstation frem for en PC.

Men realiteterne, for mit vedkommende, er at en Playstation fylder fysisk mindre (jeg har simpelthen ikke plads til en traditionel stationær PC), og den kræver langt mindre tid mht. vedligeholdelse, opdateringer, optimeringer osv.

Og ja, en Playstation bliver forældet, og ja spillene koster givetvis lidt mere osv. Men alt i alt, så fungerer Playstation faktisk ret godt for mig. Man skal kun spekulere på den når man vil spille, og den er klar til at spille på ~10 sekunder. Alle opdateringer til både spil og selve Playstationen kommer automatisk, og det har, indtil videre, ikke givet noget bøvl.

Hvis jeg var single, og ikke havde nogle børn, så ville jeg med stor sandsynlighed også foretrække en PC. Det ændrer sig måske endda også når vi flytter i hus, og jeg kan få et seperat kontor, så der er plads til en traditionel stationær computer. :-)
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.


#6

Gediablo

04/11 - 2015, 12:58

@Jakobdam - forkerte drivere og hardware, der skal opdateres, var til dels det jeg mente med computer-hardware-fobi. Det skræmmer mange blot at tænke på. Realiteten er dog at jeg personligt har brugt under en time i år på dette - inklusiv opdatering fra Windows 7 til Windows 10. Og jeg har ikke haft issues med dette overhovedet, og skal alligevel bruge en pc i forhold til mit arbejde. Nu har jeg dog selv en IT baggrund og mange års erfaring som gamer, så derfor er noget der virker indlysende for mig, måske noget der tager andre lang tid at rette. 

Jeg har ikke de nyeste konsoller - Ud over The Last Of Us, er det kun spil der kræver extra udstyr (som f.eks. spil hvor man skal spille, synge eller danse) jeg har brugt konsoller til de seneste mange år. Jeg er spændt på hvor udbredt Steams spillebokse bliver. Mit (urealistiske?) håb er at de forskellige konsol udgivere laver bedre form for samarbejsaftale med spil producenterne, således at hvis jeg køber en titel som f.eks. The Last Of Us så har jeg mulighed for at downloade spille til hvilken som helst spille enhed jeg foretrækker som supporterer spillet - om det så er på PS, XBOX, pc eller noget helt fjerde.

Mit TV er altid koblet til min pc. Om jeg spiller fra sofaen på tv'et eller på kontorstolen ved pc-skærmen varrierer, men det er ikke teknikken, der der bestemmer det. Men her er jeg godt klar over, at jeg nok ikke følger normen - det er desværre ikke super almindeligt at folk kobler TV og pc sammen, selvom fordele er indlysende og det rent teknisk er relativt simpelt. Jeg tror Target har fat i en vigtig pointe - pc'en har ikke en høj WAF faktor. Og nu er jeg faktisk i modsætning til Target single og har ikke nogen børn, så WAF har ikke haft nogen indflydelse på mine valg her.

 

 

 

 
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.


#7

CBM

04/11 - 2015, 13:13

#1: det virker bare som om at både Sony og MS har været lidt ligeglade med brand loyalty, for eksempel da sony introducerede PS3,

En PS3 kan ikke bruge udstyr fra PS2 overhovedet AFAIK, heller ikke eye toy eller spille de gamle PS2 discs, samme med en PS4, AFAIK, starter man også på bar bund med en PS4...

Så vidt jeg ved er det samme historie med XBOX serien, måske værre? da PS2 i det mindste kunne benytte sig af PS1 spil og PS1 accessories...

Hvis man skal ud og investere i nye accessories hver gang man opdaterer sin konsol, sammen med nye spil osv... Så er der intet der stopper folk fra at vælge en konkurrent.

 

Enten så ender man med at have en PS1, PS2, PS3 og PS4 plus diverse udgaver af XBOX stående eller også så tror jeg mange måske vælger at købe sig en PC eller måske får sig en steam machine og så blot køber spil online

..

 

det vil være mit gæt... personligt nøjes jeg med at spille på pc, ps2 og wii... men jeg spiller også mest gamle spil.. når jeg har tid

 01000011 01000010 01001101 - Venter på det perfekte mobile OS som sikkert aldrig kommer.Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.


#8

jakobdam

04/11 - 2015, 15:28

#6 >

Jeg har fint styr på Windows - jeg har lavet egne slipstream installationer, og kan gå så dybt ned som jeg behøver for at gøre de ting der skal til. Derudover bygger jeg selv min stationære, så jeg ved præcist hvad der er i, inklusive at arbejde rent i kommandoprompten. De gamle DOS-kommandoer hænger ved, og selvom nogle er ændret er det stort set det samme. :)

Det ændrer dog ikke på at der ofte kan være driverproblemer man skal bruge tid på at holde sig opdateret med - og det rammer langt oftest enkelte spil, fremfor generisk. Er man first mover på driveropdateringerne kan man netop risikere at stå i en irriterende situation hvor man skal ind og Google problemet, for så at rulle tilbage.

Derudover er der spørgsmålet om hvor godt man kan få spillene til at køre; det er aldrig lige til at få en automatisk konfigureret optimal indstilling. Her mener jeg alt lige fra individuel overclocking af grafikkortet til specifikke spil, til de indstillinger du optimalt kan trække med det udstyr du har. 

Dette er ikke en fobi - det er realitet, og bruger du kun et par timer om året på det, så er det fordi du netop ikke er pylret med om du kører helt optimalt, men derimod konfigurer "til venstre" så at sige (safe margin).

Selv der vil jeg nu mene du oftest kan rende ind i nogle problemer - især da Windows 10 udkom og grafikdriverne var alt andet end modne.

Ang. sammenkobling af TV til computer, er det bare irriterende at glo på et 10 meter HDMI-kabel, som er det mindste jeg vil kunne nøjes med. Derudover skal jeg spille med trådløst tastatur og mus, medmindre vi er ude i 10m lange USB-forlængerkabler.

Og så er der opstartstiden... alt andet lige er det hurtigere at starte min PlayStation 4 op, end min stationære PC - selvom jeg har SSD. Her er årsagen måske også at min PC ikke kan må på sleep (det skyldes mit lydkort)... det har så resulteret i at jeg egentligt oftest bare lader den stå tændt. 

Konsoller er i kompleksitet et sted mellem PC'er og håndholdte enheder med iOS eller Android. Man kan virkeligt slå hjernen helt fra, og bare sætte sig hen og trykke START, hvilket er det som tiltaler mange - fordi man har bedre ting at bruge tiden på, end Google endnu et specifikt problem...Med venlig hilsen
Jakob Dam | AdministratorVis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

Target Enig


#9

graynote

04/11 - 2015, 16:51

#1: det virker bare som om at både Sony og MS har været lidt ligeglade med brand loyalty, for eksempel da sony introducerede PS3,

En PS3 kan ikke bruge udstyr fra PS2 overhovedet AFAIK, heller ikke eye toy eller spille de gamle PS2 discs, samme med en PS4, AFAIK, starter man også på bar bund med en PS4...

Så vidt jeg ved er det samme historie med XBOX serien, måske værre? da PS2 i det mindste kunne benytte sig af PS1 spil og PS1 accessories...

Hvis man skal ud og investere i nye accessories hver gang man opdaterer sin konsol, sammen med nye spil osv... Så er der intet der stopper folk fra at vælge en konkurrent.

 

De er ikke ligeglade med brand loyalty.

Det er jo præcis brand loyalty, der muliggør, at de kan tillade sig det, du beskriver.

Hvis deres kunder havde været troløse, så havde Microsoft og Sony haft incitement til at investeret langt mere i at give kunderne grunde til ikke at forlade dem - som for eksempel ved netop at sætte soft- og hardware kompatibilitet på tværs af generationerne i højsædet.

Og du har ret, som det er nu, så er der intet, der stopper folk fra at vælge en konkurrent - det er alene brand loyalty, der holder dem tilbage.

(Næsten. For der ER selvfølgelig andre grunde, så som eksklusivtitler og hensynet til hvad vennerne har)
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.


#10

Gediablo

05/11 - 2015, 08:11

At noget er ekslusivt lyder normalt positivt. I dette tilfælde er det dog ret negativt fra gamernes synspunkt. De tidligere generationers konsoller var meget anderledes i måden man kodede spil til dem - både i forhold til hinanden og i forhold til pc. Koden i den nuværende genereations konsoller er mere lig hinanden og pc end nogen af de andre versioner - med andre ord har det aldrig været så nemt som nu rent teknisk at udgive titler på flere platforme. At der stadig er titler, hvor det ikke sker er beslutninger baseret på politik eller økonomi (og ikke teknik), hvor enten Microsoft eller Sony vil udnytte spillenes brand loyalty, til at holde folk på deres egne konsoller.
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.


Du skal være logget på for at kommentere.Log på via "log på"-linket i toppen eller bliv medlem.Relaterede nyheder:

  Alle nyheder i samme kategori Alle nyheder på TechStart

Torsdag, 30/05, kl. 14:55
Sony arbejder på en PC-adapter for PlayStation VR2

Læs mere...

Torsdag, 25/04, kl. 08:54
Razer annoncerer Viper V3 Pro gaming mus

Læs mere...

Mandag, 19/02, kl. 13:55
Sponsoreret: Få fingrene i de perfekte høretelefoner

Læs mere...

Mandag, 15/01, kl. 10:59
CES 2024: Thunderbolt 5 er annonceret af Intel

Læs mere...

Tirsdag, 09/01, kl. 08:48
CES 2024: MSI introducerer ny håndholdt konsol

Læs mere...

^ Gå til top

 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s