TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Fredag, 26. april, 2024
Nyt spil fra Blizzard: Overwatch - se det på torsdag på Twitch

Billede: youtube

Tirsdag, 13. oktober 2015 - 12:07

  Spil  

Nyt spil fra Blizzard: Overwatch - se det på torsdag på Twitch


Overwatch, som er en multiplayer first person shooter, kan betragtes som Blizzards første nye originale spiltitel i over 17 år.

Vi har endnu ikke hørt mange ting om Overwatch, men på torsdag kl. 18 dansk tid, kan man via en Twitch stream, se 90 minutters spil sammen med live kommentarer fra en eller flere udviklere.

Dette vil give et langt bedre indblik i hvad vi kan forvente os af beta'en - og måske får vi endda også en dato for betaversionen.

Se Overwatch Gameplay Trailer ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 13   |   Antal visninger 2671


   
Ny feature fra Adobe kan fjerne uønskede personer fra dine billeder

Billede: youtube

Mandag, 12. oktober 2015 - 15:54

  Software   Fotografering  

Ny feature fra Adobe kan fjerne uønskede personer fra dine billeder


Adobe præsenterede på Max Konferencen en algoritme, der er i stand til at fjerne bevægelige såvel som stationære objekter fra billeder - helt automatisk.

Funktionen ser ud til at fungere i realtime, og kan dermed bruges i eks. en kamera app.

Se algoritmen demonstreret i videoen, ved at klikke på "Læs mere"-linket.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 3051


   
Unity undersøger alternativer til Web Player

Billede: Unity

Mandag, 12. oktober 2015 - 09:07

  Spil   Online  

Unity undersøger alternativer til Web Player


Unity er en af de mest kendte cross-platform game engines, og for browsere har det krævet Unity Web Player.

Alle de store browsere vil snart ophøre med at understøtte NPAPI (Netscape Plug-in API), som er et krav for at Unity Web Player virker.

Unity har dog iværksat en undersøgelse for at bevare alle de spil der gennem tiden er lavet til Unity Web Player, modsat Adobe der mere eller mindre blot planlægger at aflive Flash plugin'et.

Den næste Unity-version der udkommer i marts næste år, Unity 5.4, vil således ikke understøtte eksportering til Unity Web Player, men kun til WebGL, hvilket sætter andre begrænsninger.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2040


   
SHA-1-algoritmen kan blive brudt ved årets udgang

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Søndag, 11. oktober 2015 - 14:18

  Software   Online  

SHA-1-algoritmen kan blive brudt ved årets udgang


En af de mest kendte og benyttede kryptografiske algoritmer, er SHA-1 (Secure Hash Algorithm 1).

Allerede i 2005 fandt cryptoanalytikere angreb på SHA-1, der tydede på at algoritmen ikke var til at sikre ting på sigt.

Alle store browsere har haft planlagt at stoppe med at acceptere SHA-1-baserede signaturer fra januar 2017, men en ny undersøgelse fra forskere fra Wiskunde & Informatica i Holland, Inria i Frankrig og Nanyang Technological University fra Singapore, tyder på at SHA-1 vil blive brudt allerede inden årets udgang.

Dette kan potentielt set være katastrofalt, idet mere end 28% af verdens digitale certifikater benytter SHA-1.

Den tidligere advarsel fra 2012, lød nemlig på at real-workd kollissionsangreb på SHA-1, først ville kunne betale sig i 2018. Dette var baseret på estimatet at det ville koste $ 700.000 dollars at udføre et direkte kollissionsangreb på SHA-1 i 2015, og blot $ 173.000 dollars i 2018. Hvor førstnævnte beløb er højt selv for interessegrupper indenfor hackere, så vurderes sidstnævnte beløb til at være indenfor deres rækkevidde.

Men baseret på undersøgelsen af forskere fra de 3 universiteter, vurderes det at sådan et angreb kan financieres i år, for mellem $ 75.000 dollars og $ 120.000 dollars. Årsagen hertil er at forskerne har opdaget en måde hvorpå grafikkort kan bruge teknikken "boomeranging", for at finde SHA-1 kollissioner.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1824


   
BlackBerry version 10 kan blive den sidste BlackBerry version

Billede: BlackBerry

Søndag, 11. oktober 2015 - 14:02

  Mobil & tablet  

BlackBerry version 10 kan blive den sidste BlackBerry version


BlackBerrys salg har gået dårligt siden Apple iOS- og Android-enheder kom frem, og nu om dage tæller deres markedsandel blot 0,3%.

Derfor står BlackBerry nu for at lancere deres første Androidbaserede enhed - nemlig BlackBerry Priv, der endnu ikke officielt lanceret, men som forventes at blive lanceret i 4. kvartal i år.

Det betyder at BB10 potentielt kan blive den sidste BlackBerryversion nogensinde - og BlackBerry CEO John Chen, udtaler selv at:

"Android in enterprise is a very underserved space ... With our connection, our accounts, our knowhow, it has expanded our servable market. I love BB10 and I win in the very high-end there. But the very high-end is not big. In order to make money in the handset business, I need to expand that pie."

Der luftes derudover også tanken om at BlackBerry helt forlader hardwaredelen af markedet for håndholdte enheder - og i stedet vil udbyde sikkerhedsløsning for Androidenheder via software.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1826


   
Smart guns: Sensor til detektion af hvornår et håndvåben trækkes og affyres

Billede: peter malinowsky, FreeImages.com

Søndag, 11. oktober 2015 - 13:50

  Andet  

Smart guns: Sensor til detektion af hvornår et håndvåben trækkes og affyres


Amerikanske Yardarm Technologies Inc. har med tidligere sheriff Phil Wowak fra Californien, gået i gang med at teste et produkt som Texas' politiafdeling skrottede tidligere på året i januar.

Teknologien debutterede tilbage i 2013, og siden er der udviklet en del på den. Via mobiltelefonsignal, fortæller et håndvåben med en speciel chip, når våbnet trækkes fra sit hylster, når det affyres og sættes i hylster igen.

Disse stadier kan i reglen monitoreres fra en hvilken som helst internetforbundet lokation, med adgang til de relevante privilegier.

Rent teknisk er der et problem, da mobildækningen ikke altid er god nok til at disse signaler kan gives effektivt.

Der er dog et muligt juridisk problem i samarbejdet mellem Phil Wowak og Yardarm, idet Wowak har promoveret produktet direkte til sine tidligere arbejdsgivere og sin afløser Jim Hart.

Derudover møder smart gun teknologier modstand fra flere sider, såsom rettighedsgrupper for håndvåben - såsom National Rifle Association, der er bekymrede for at disse teknologier kan bruges til monitorering og konfiskering af våben.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: Chewy   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1855


   
Blockbuster har tilføjet download-funktionalitet for film og serier

Billede: Blockbuster

Fredag, 09. oktober 2015 - 13:56

  Software   Apps   Online   Andet  

Blockbuster har tilføjet download-funktionalitet for film og serier


TDC, der ejer YouSee og dermed også BlockBuster som er en tjeneste under YouSee, har nu tilføjet downloadfunktion til Blockbuster app'en - og det er dermed muligt at downloade film og TV-serier, således at man kan se dem når man er offline.

Opdateringen forefindes kun til iOS, og kræver iOS 8 eller nyere. Indenfor et par dage skulle den dog også være at finde til Android.

Downloadede film eller TV-serier til offlinebrug kan dog ikke bruges via hverken Airplay eller Chromecast - indholdet kan udelukkende ses på den enhed, det er downloadet på.

Blockbustertjenesten findes i dag til PC, mobile platformen, Smart TV og spilkonsoller - websitet kører fortsat i betastadie.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 3032


   
Google indfører sit eget HTML for at gøre mobil surfing hurtigere

Billede: Google

Fredag, 09. oktober 2015 - 13:24

  Software   Online  

Google indfører sit eget HTML for at gøre mobil surfing hurtigere


Google er klar med planer til et nyt initiativ der skal gøre nettet hurtigere på mobilen. Initiativet kalder de Accelerated Mobile Pages (AMP), hvilket er et open-source projekt som begrænser visse elementer af HTML, CSS og JavaScript for at skabe en mere strømlinet oplevelse på nettet med øjeblikkelig hentning af sider på mobile platforme. Ved tidlige test har Google observeret en forbedring mellem 15 og 85 procent på en simuleret 3G forbindelse.

Bag ideen ligger en minimering af HTTP kald, hentning af billeder når de skal vises. Både JavaScript og CSS vil blive begrænset, f.eks. vil elementer som animationer blive fjernet og stylesheets må ikke overskride 50.000 bytes.

Et tidligt udkast til AMP specifikationerne kan findes på GitHub og Google har større sider som Buzzfeed og The Huffington Post bag sig, samt CMS platformen WordPress. 


Redaktør: stig.voss   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2256


   
Star Wars: Battlefront i BETA, benchmarks ude nu

Billede: starwars.ea.com

Fredag, 09. oktober 2015 - 08:42

  Spil  

Star Wars: Battlefront i BETA, benchmarks ude nu


Den 17. november (Nord-amerika og Brasillien), den 19. i Australien og endelig den 20. november i Europa på Windows, PS4 og XBox One, frigives det nok mest ventede Star Wars spil nogensinde: Battlefront. Spillet gik Beta i forgårs, og de første benchmarks er derfor allerede ude nu. Star Wars: Battlefront benytter den nye Frostbite 3 game engine.

Minimum systemkrav:

Core i3-6300T el. lign., 8 GB RAM, GeForce GTX660(2 GB) eller Radeon HD7850(2 GB), mindst 40GB fri plads på harddisken, Windows 7

Anbefalet systemkrav:

Core i5-6600 el. lign., 16 GB RAM, GeForce GTX 970 (4 GB) eller Radeon R9 290 (4 GB), mindst 40GB fri plads på HDen, Windows 10

Man skal huske at det er en BETA-udgave, så der kan forekomme små afvigelser ift. den endelige udgivelse, men skulle dog være en fin ledetråd for, om man har hardwaren til at køre det tilfredsstillende.

Læs om test-opsætningen og se benchmarkresultaterne samt en dybdegående analyse af frame-times mv. på linket til kilden.


Redaktør: Claus_C   |   Indsendt af: Claus_C   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1885


   
Danske Bank var i fejlfindingstilstand

Billede: Danske Bank

Torsdag, 08. oktober 2015 - 22:47

  Software   Online  

Danske Bank var i fejlfindingstilstand


Efter en samtale om danske bankers HTTPS sikkerhed på en hacker festival nær Berlin, valgte den hollandske Sijmen Ruwhof at kigge nærmere på en af de større danske bankers hjemmesider, nemlig Danske Bank.

Efter et kig gennem HTML-koden på Danske Banks kunde login, fandt hollænderen noget yderst mistænkeligt. I en JavaScript kommentar bemærkede han intern server information. Efter dekodning af disse data, viste det sig at være forskellige server variabler som også indeholdt klient data. Grundet cache, var det ikke hollænderens egen klient informationer han så, men en anden besøgendes information.

Danske Bank har siden udmeldt at deres server ved en fejl var i fejlfindingstilstand, men at der ikke har været uautoriseret adgang til netbanken og at data'ene ikke kunne bruges til at skabe adgang dertil eller adgang til kunde data.


Redaktør: stig.voss   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 5397


   
2-qubit logic gate til kvantecomputere er udført i silicium.

Billede: Svilen Milev, freeimages.com

Torsdag, 08. oktober 2015 - 14:53

  Hardware  

2-qubit logic gate til kvantecomputere er udført i silicium.


Forskere på University of New South Wales (UNSW) i Sydney, Australien, har i offentliggjort et gennembrud indenfor kvantecomputere.

Det er lykkedes dem at skabe en 2-qubit logisk gate (som er grundpillen i kvantecomputere) i silicium, fremfor at bruge et dyrt og eksotisk materiale.

Det vil dermed være muligt at skabe en superkraftfuld siliciumbaseret kvantecomputer, der ved at udnytte subatomiske partiklers opførsel, kan løse komplicerede beregningsopgaver langt hurtigere end selv computere.

Traditionelle computere behandler alle data binært som bits, der som bekendt enten kan være 0 eller 1. En quantum bit (qubit) kan dog eksistere i begge stadier samtidigt - og dette kaldes "superposition". Det bliver dermed muligt at beregne flere muligheder simultant - således at et 2-qubit system kan beregne 4 værdier samtidigt, mens et 3-qubit system kan beregne 8 samtidigt osv.

1-qubit i silicium blev offentliggjort tilbage i 2012, og nu er vi nået til 2-qubit. Den store udfordring har været at få de to qubits til at kommunikere med hinanden således at man kan skabe en logisk gate (med silicium) - en opgave der nu er løst.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1931


   
Halo 5: Guardians går Gold forud for udgivelsen den 27. oktober

Billede: xbox.com

Torsdag, 08. oktober 2015 - 14:39

  Spil  

Halo 5: Guardians går Gold forud for udgivelsen den 27. oktober


Halo 5: Guardians udkommer den 27. oktober til XBox One. Nu her er det røget i Gold-stadiet, hvilket betyder spillet ret beset er færdigudviklet.

En af de nye ting i Halo 5: Guardians, bliver store 12v12 kampe (Warzone).

Se åbningsfilmen til spillet ved at klikke på "Læs mere"-linket.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1882


   
Den svenske regering vil appellere rettens beskyttelse af thepiratebay.se domænet

Billede: Jason Morrison, FreeImages.com

Torsdag, 08. oktober 2015 - 08:15

  Software   Online  

Den svenske regering vil appellere rettens beskyttelse af thepiratebay.se domænet


Det svenske retsystem besluttede sig tidligere på året i maj, at firmaet IIS der håndterer de svenske .SE top-level domænenavne (pendanten til de danske dkhostmaster), forbrød sig på copyrightlovene ved at tillade nogen at bruge sider med navnene "thepiratebay.se" og "piratebay.se".

Ligeledes blev der besluttet at domænerne kan betragtes som ejendom, og dermed kan blive eksproprieret. Resultatet blev en ordreudstedelse om at give domænenavnene til den svenske regering.

Men helt så simpelt blev det ikke: Denne beslutning blev anket, og domænerne har fortsat med at eksistere under Pirate Bays kontrol.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1904


   
Bliv digital estisk statsborger

Billede: wikipedia

Onsdag, 07. oktober 2015 - 22:15

  Online  

Bliv digital estisk statsborger


Siden lanceringen i december 2014, har det været muligt at blive estisk digital statsborger, eller e-statsborger. I disse 10 måneder har 5500 personer fået et estisk e-statsborgerskab og målet er at nå 10 mio. over de næste 10 år.

Som estisk e-borger er det muligt at bruge Estlands mange digitale tjenester, som f.eks. at oprette virksomhed i landet samt kryptere og underskrive dokumenter via det medfølgende ID-kort. Det giver dog ikke e-borgerne opholdstilladelse i landet, ej heller mulighed for at stemme til landets valg.

Estland prøver at være et digital fremgangsland med stor fokus på digitalisering fra statens side. Det er et land der er mere stolt af deres digitale virksomheder som f.eks. TransferWise og at de er landet hvor Skype originalt blev udviklet. Estland var også det første land i verdenen der kunne tilbyde digital stemmeafgivelse til regeringsvalg. Dette er også grunden til at Estland vil tilbyde selv samme teknologi, som de tilbyder deres egne borgere, til alle andre i verdenen.

Den største interesse for initiativet kommer især fra unge iværksættere i alderen 25 til 35 år baseret i udviklingslande, her i blandt Malaysia og Indien.

Hvad initiativet mere specifikt skal bruges til, det ved selv ikke direktøren for initiavet. De håber bare at kunne udnytte deres eksisterende teknologi til deres fordel, internationalt.


Redaktør: stig.voss   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2312


   
Far Cry Primal foregår i stenalderen - trailer er ude

Billede: youtube

Onsdag, 07. oktober 2015 - 11:36

  Spil  

Far Cry Primal foregår i stenalderen - trailer er ude


Far Cry, der bl.a. er kendt for sin flotte grafik og open world scenerier, kommer i en ny udgave - nemlig Far Cry Primal, hvor man i rollen som jægeren Takkar, skal overleve i det vilde land Oros.

Her skal man kæmpe mod kæmpeulve, sabeltigre, mammutter og fjendtlige mennesker og stammefolk.

Far Cry Primal er bygget på Dunia Engine 2, der er en kraftigt modificeret udgave af Cry Engine.

Spillet foregår 10.000 år før vores tidsregning, og udgivelsen er sat til 23. februar 2016 for PlayStation 4 og XBox One, og marts 2016 for PC.

Se den flotte trailer som Ubisoft har udgivet, ved at klikke på "Læs mere"-linket.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 8   |   Antal visninger 3105


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s