TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Tirsdag, 30. april, 2024
Skagen lancerer deres første smartwatch

Billede: Skagen

Mandag, 29. august 2016 - 22:25

  Mobil & tablet   Andet  

Skagen lancerer deres første smartwatch


Skagen har lanceret deres smartwatch-kollektion, Hagen Connected. Hagen Connected har angiveligt et mere "analogt" udseende. 

Hagen Connected kan holde øje med dine motionsmål, give besked ved email og SMS og tilpasses med genveje til almindelige opgaver som fotografering og afspilning af musik.

Hagen Connected ankommer til september til en startpris af $195. De forskellige modeller vil have læderrem eller stålrem.


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2878


   
AMD lancerer processordesignet ZEN

Billede: AMD

Torsdag, 18. august 2016 - 20:20

  Hardware  

AMD lancerer processordesignet ZEN


AMD har lanceret deres nyeste processordesign, Zen, der skal konkurrere med Intels Core i7 i højperformance markedet for processorer. Zen er ifølge AMD baseret på princippet om høj ydelse og lavt strømforbrug med deres 14 nm arkitektur.

Zen vil være 40% hurtigere i forhold til Excavator-processordesign med et lavere strømforbrug. Zen vil også inkludere Simultaneous Multithreading, der svarer til Intels Hyper Threading. Udover dette vil Zen indeholde en større L2 og L3 cache samt flere pipelines, der i teorien vil Zen 5 gange mere båndbredde i forhold til Excavator.

Den første processor baseret på Zen vil være Summit Ridge, der vil være med 8 kerner og afvikle 16 tråde, have en AMD4-sokel, DDR4 RAM og "next generation" I/O. AMD satte Summit Ridge op imod Intels Core i7-6900 K, og hvor begge processorer kørte 3 GHz. Her vandt Summit Ridge med et 0,5 sekund i Blender rendering benchmark. AMD fremviste også Summit Ridge sammen med deres R9 Fury X, der afspillede Deux Ex: Mankind Divided i 4K med flydende bevægelser. 

 


» Læs mere   |   Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2169


   
Golden Key nøglen til Microsofts egen bagdør er blevet leaket

Billede: microsoft

Fredag, 12. august 2016 - 11:40

  Software  

Golden Key nøglen til Microsofts egen bagdør er blevet leaket


Microsoft har i deres operativsystemer en bagdør, der kan tilgås med den såkaldte Golden Key, og denne er nu ved et uheld blevet leaket.

Denne kan omgås Secure Boot sikringerne i Windows 8.1 og 10 - og det åbner op for at ondsindede hackere med fysisk adgang til computeren, kan installere bootkits og rootkits.

Golden Keys koderne blev fundet i marts tidligere på året, hvor de ved en fejl var bundlet med retailenheder som et debugger værktøj.

Nu er de tilgængelige online, og enhver kan med disse Golden Keys deaktivere Secure Boot, der fungerer på firmwareniveau.

De fleste desktops giver muligheden for at disable Secure Boot, mens de fleste andre typer enheder har Secure Boot hard-coded. Det betyder at Microsofts tablets og smartphones kan blive udsat for seriøse angreb i fremtiden.

Microsoft har i respons udgivet 2 patches, og en tredje er på vej. Ingen af de nuværende patches lukker bagdøren direkte, og der spekuleres i om Golden Key hullet overhovedet kan lukkes helt.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 2059


   
Norske forskere har lavet en mikroskopisk udgave af Pac-Man

Billede: youtube

Onsdag, 06. juli 2016 - 09:01

  Spil   Andet  

Norske forskere har lavet en mikroskopisk udgave af Pac-Man


Forskere fra Institute of Micro and Nano Systems Technology i Norge, har genskabt den originale Pac-Man labyrint - men i deres udgave måler den blot 1 mm.

Fremfor frugter og 8-bit grafik, er spillet opbygget af nanostrukturer der belyses med farver så de ligner det klassiske arkadespil.

Og spillets helt, Pac-Man, er i denne udgave repræsenteret af en en-cellede organismer, men spøgelserne er erstattet af sultne multicellede organismer der vil spise de 1-cellede organismer.

Spillet kører automatisk, så man kan ikke selv styre noget rundt - hvilket netop også er pointen med labyrinten. Den blev til fordi forskerne skulle observere opførselsmønstre hos en-cellede protozoer ift. multicellede protozoer. Væggene fra Pac-Man udgør et langt mere realistisk miljø for disse observationer end en steril petriskål.

Se det hele i aktion ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2006


   
Software Heritage projektet lanceres med 2 milliarder kildefiler i 22,7 millioner projekter

Billede: softwareheritage.org

Tirsdag, 05. juli 2016 - 10:22

  Online  

Software Heritage projektet lanceres med 2 milliarder kildefiler i 22,7 millioner projekter


Software Heritage projektet er nu lanceret, med det formål at samle, organisere, bevare og tilgængeliggøre kildekoden til alt offentligt tilgængeligt software.

Projektet kalder sig selv for Software Wikipedia; et internetarkiv for kildekode.

Ved lancering har projektet det største kildekode arkiv i verden: 22,7 millioner projekter der indeholder 2 milliarder kildefiler og 600 millioner commits.

Projektet blev startet af det franske forskningsinstitut INRIA, og grundlæggeren af Software Heritage projektet er Roberto Di Cosmo.

Arbejdet har været i gang i over et år, og den største industrielle partner er ironisk nok Microsoft, der lægger infrastruktur til i form af Azure.

Besøg projektet - klik her.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1929


   
Stort altomfattende Skyrim-mod udkommer næste måned - trailer er ude nu

Billede: youtube

Tirsdag, 28. juni 2016 - 08:44

  Spil  

Stort altomfattende Skyrim-mod udkommer næste måned - trailer er ude nu


Udvikleren SureAI har bekræftet at Enderal, et altomfattende mod til The Elder Scrolls V: Skyrim, udkommer næste måned.

Dette mod er et komplet spil, med dets egne omgivelser, univers og en mørk fortælling og originale karakterer.

SureAI er et team på 14 der holder til i München i Tyskland, og de er bedst kendt for deres Obliovion-mod ved navn Nehrim: At Fate's Edge.

SureAI har lagt 29.893 timer i Enderal mod'et, og man kan forvente mellem 30 og 100 timers spilletid.

Enderal mod'et er gratis, og kræver blot at man ejer et lovligt eksemplar af Skyrim. Det udkommer først på tysk, og derefter på engelsk et par uger senere.

Se traileren for Enderal ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2226


   
Pirate Bay medstifteren Peter Sunde sagsøger musikselskaber for krænkelse af sit navn

Billede: wikipedia

Mandag, 27. juni 2016 - 08:10

  Online  

Pirate Bay medstifteren Peter Sunde sagsøger musikselskaber for krænkelse af sit navn


Peter Sunde, medstifter af Pirate Bay, er for nyligt blevet dømt af Helsinki District Court til at betale EUR 350.000 for ulovlig musikdeling gennem Pirate Bay. Derudover kan han se frem til et krav på yderligere EUR 1 million, såfremt delingerne fortsætter i fremtiden.

Problemet er bare at Peter Sunde ikke har kontrol med Pirate Bay længere, og faktisk ikke har været involveret i torrentsiden i et årti nu.

Sunde udtaler til TorrentFreak:

I’ve decided I’m going to sue them for damage against my good name and stealing a lot of time from me.

I’m a public person in Finland and they’re calling me a criminal when they KNOW I’m not involved in what they’re suing me for. It’s defamation.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1751


   
Kunstige synapser bruger mindre strøm end ægte synapser

Billede: POSTECH

Onsdag, 22. juni 2016 - 08:34

  Hardware  

Kunstige synapser bruger mindre strøm end ægte synapser


Den primære årsag til at vi (udenfor laboratorier) endnu ikke har set en computer der ligner en hjerne, er det enorme strømforbrug de kunstige synapser typisk har.

Forskere fra Pohang University of Science and Technology (POSTECH) i Korea har nu formået at ændre radikalt på dette, idet de har lavet kunstige synapser med et strømforbrug på blot 1,23 femtojoules. Ægte neuroner bruger til sammenligning 10 femtojoules, eller mere end 8 gange så meget som de kunstige synapser koreanerne har skabt.

Emulering af biologiske synapser anses som et vigtigt skridt for at kunne lave computere der virker som hjernen - og hertil har det koreanske forskerhold skabt et organisk nanorør, ved at vikle to organiske materialer sammen, så de kan udløse og indfange ioner - meget i stil med hvordan ægte nervefibre fungerer.

I størrelse måler disse nanorør 300 nm, hvilket er for meget - så forskerne vil nu forsøge at mindske størrelsen væsentligt. Derudover vil de inddrage nye 3D-printteknikker for at lave mere avancerede strukturer, der kommer tættere på at emulere en ægte hjerne.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1786


   
Panasonic har annonceret Leica DG Summilux 12mm f/1.4

Billede: panasonic

Torsdag, 16. juni 2016 - 09:29

  Fotografering  

Panasonic har annonceret Leica DG Summilux 12mm f/1.4


Panasonic har annonceret et nyt objektiv til deres micro FourThirds (mFT)-platform: Panasonic Leica DG Summilux 12mm f/1.4 Asph, som er deres mest vidvinklede primeobjektiv (udover fiskeøjeobjektiver).

Vægten er 335g og der bruges 62mm filtre.

Objektivet er støv- og stænktæt, med 15 elementer i 12 grupper inkl. 2 stk. asfæriske elementer, 2 stk. Ultra Extra-Low Dispersion (UED) linser og et Extra-Low Dispersion (ED) element.

Blænden består af 9 blade med dedikeret blændering såvel som intern fokuseringsmotor og stepping motor, således at autofokus bliver både flydende og lydløs.

Panasonic Leica DG Summilux 12mm f/1.4 Asph udgives her til sommer til en pris på USD 1.299,-.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2180


   
Op imod 20.000 Vestas-ansatte vil få IT-support fra Indien

Billede: vestas

Tirsdag, 07. juni 2016 - 09:04

  Andet  

Op imod 20.000 Vestas-ansatte vil få IT-support fra Indien


Den indiske IT-servicevirksomhed Wipro, har fået en stor ordre i hus fra den danske vindmøllefabrik Vestas. Aftalen indbefatter at Wipro fremover skal stå for drift og vedligeholdelse af alle Vestas-ansattes computere.

Denne outsourcing betyder at Vestas-medarbejderne fremover får deres IT-udstyr og support fra indiske Wipro, fremfor deres egen interne IT-afdeling.

Det er ikke første gang Vestas vælger Indien til outsourcing af IT - for 4 år siden valgte de indiske HCL til at overtage applikationsudviklingen. Sidenhen har HCL også overtaget applikationssupporten og vedligeholdelsen.

Med den nye aftale med Wipro overgår 50 IT-medarbejdere til Wipro, og alt IT-support vil foregå på engelsk, hvilket har været dagsorden hos Vestas de seneste 5 år.

Aftalen ligger økonomisk på et 2-cifret millionbeløb i Euro, og betyder samtidigt at Vestas lukker deres servicedesk på Filippinerne.

Skiftet sker ikke for at spare penge, men for ifølge Vestas IT-direktør, at give en bedre brugeroplevelse for de ansatte, samt fordi det er en del af deres strategiske transformation til at lade al IT-arbejde blive forretningsdrevet fremfor teknologidrevet.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 1928


   
Raspberry Pi 3 kommer snart til at have officiel Android-support

Billede: raspberrypi.org

Mandag, 30. maj 2016 - 08:09

  Software  

Raspberry Pi 3 kommer snart til at have officiel Android-support


Den lille populære ARM-baserede computer kan allerede bruge diverse Linux-distributioner som Widnows 10 LoT core-versionen - og nu har Google tilføjet et enhedstræ for Raspberry Pi 3 til deres AOSP (Android Open Source Project) repository.

Normalt finder man primært enhedstræer for Google egne Nexus-enheder i AOSP - men nu har Pi 3 altså sneget sig ind.

Der er kun én kommentar til Pi 3 træet: "Initial empty repository" - men der vil formentligt snart blive udgivet kode til det.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: brostenen   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1835


   
Google har lavet et kamera med høj opløsning på 1 gigapixel til bevaring af kunstværker

Billede: Google Cultural Institute

Fredag, 20. maj 2016 - 10:01

  Fotografering  

Google har lavet et kamera med høj opløsning på 1 gigapixel til bevaring af kunstværker


Google Cultural Institute formåede i deres første 5 års levetid, at scanne og arkivere 200 kunstværker i gigapixel-opløsning.

Nu har tingene taget fart - og således har de i de seneste par måneder formået at scanne og arkivere yderligere 1.000 kunstværker.

Dette boost er sket takket være et nyt kamera udviklet af Google, ved navn Art Camera. Det er beregnet til at være ekstra nemt at bruge, således at det bliver nemmere for museumer og institutioner at digitalizere deres kunst og dokumenter.

Tidligere kunne det tage op til næsten en dag at digitalisere ét kunstværk - men denne tid er nu drastisk nedbragt, således at et 1x1m maleri kan digitalizeres på 30 minutter.

Google har bygget 20 Art Camera enheder, som de låner ud.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1962


   
Microsofts specielle Word Flow tastatur kan nu downloades på AppStore

Billede: appstore

Onsdag, 27. april 2016 - 13:39

  Apps  

Microsofts specielle Word Flow tastatur kan nu downloades på AppStore


Microsofts Word Flow tastatur, der i arc-mode er layoutet så man kan skrive med én hånd, er nu tilgængeligt til Apple iPhone- og iPad-brugere.

Word Flow har desuden forudsigelse af ord samt ordforslag, der med tiden bliver klogere - og tastaturet kan indstilles til enten at bruges med taps eller swipes.

Word Flow er gratis på App Store, og der er også planer om en version til Android.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 2329


   
EU ekskluderer open source fra nye teknologiske standarder

Billede: wikipedia

Onsdag, 27. april 2016 - 10:46

  Software   Andet  

EU ekskluderer open source fra nye teknologiske standarder


Den Europæiske Kommission har i deres planer for at hjælpe den europæiske industri, SME'er, forskere og offentlige autoriteter drage maksimal nytte af nye teknologier, valgt at ekskludere open source.

Fra dokumentet med titlen "ICT Standardisation Priorities for the Digital Single Market" kan man bl.a. læse:

Open standards ensure ... interoperability, and foster innovation and low market entry barriers in the Digital Single Market, including for access to media, cultural and educational content.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1974


   
Razer Turret tastatur og mus er ude nu

Billede: razer

Torsdag, 21. april 2016 - 11:56

  Hardware  

Razer Turret tastatur og mus er ude nu


Razers Turret tastatur og mus til stuebrug er ude nu. Det specielle for dette tastatur er at det er designet til at blive brugt mens man sidder med det på skødet. Tilligemed er der et fladt område på fronten i højre side, der fungerer som underlag for musen.

Musen er en højpræcisions 3.500 DPI mus, og både tastatur og mus virker over BlueTooth.

Sættet er primært tiltænkt computere der er sat til et TV.

Prisen i USA er USD 160,- hvilket svarer til ca. DKK 1.050,-.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2322


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s