TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Fredag, 26. april, 2024
ZeniMax har vundet sagsanlæg på $ 500 millioner mod Oculus

Billede: oculus

Fredag, 03. februar 2017 - 08:52

  Andet  

ZeniMax har vundet sagsanlæg på $ 500 millioner mod Oculus


ZeniMax lagde sag an mod Facebooks Oculus, og forlangte oprindeligt $ 2 milliarder i kompensation samt yderligere $ 4 milliarder for skadelig virksomhed. Før sagsanlægget blev iværksat, anklagede ZeniMax spiludvikleren John Carmack for at have leveret teknologier til Oculus. Sagsanlægget centrerede sig derfor omkring beskyldninger om at medstifteren Palmer Luckey samt en del tidligere ZeniMax ansatte der nu arbejder hos Oculus, har været med til at bygge Rift headsettet ved brug af forskning og copyright-beskyttet kode udviklet hos ZeniMax.

Retten har nu forlangt at Oculus skal betale ZeniMax $ 200 millioner for brud på NDA samt $ 50 millioner for copyright brud. Palmer Luckey skal betale $ 50 millioner for falske designeringer og den anden medstifter Brendan Iribe skal betale $ 150 millioner for samme anklage.

Men selvom ZeniMax er tilfredse med at have vundet retssagen, betragter de ikke sagen som lukket. ZeniMax indikerer at de måske vil søge kompensation for salg af Rift fra Facebook og Oculus.

Oculus vil omvendt appellere dommen.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1576


   
ADVARSEL: Ny ransomware spredes via Facebook

Billede: facebook

Tirsdag, 22. november 2016 - 15:41

  Online  

ADVARSEL: Ny ransomware spredes via Facebook


En ny ransomware spredes i øjeblikket via den populære sociale portal Facebook. I værste tilfælde kan den koste brugerne 2500 kroner idet dette er kravet for at få adgang til sine filer igen, efter ransomwaren har krypteret og låst alle filer på ofrets computer.

IT-sikkerhedseksperten Peter Kruse fra CSIS udtaler at der minimum er tale om at 10.000 personer allerede er ramt over de seneste 2 dage.

Man modtager en besked hvor man skal klikke på et link til et billede i SVG-format, og gør man det sendes selvsamme besked videre til ens venner.

Samtidigt åbnes en side i Google Chrome, der tilbyder at installere en udvidelse. Siger man ja, giver man adgang til en cryptolockervirus der krypterer og låser alle brugerfiler på computeren (billeder, regneark, dokumenter, musik osv.).

Vi anbefaler herfra redaktionen at sprede denne advarsel, og ignorere alle tilsendte beskeder af denne type.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2110


   
Facebook Connectivity Lab demonstrerer 20 Gbps trådløs bredbånd over en 13 km afstand

Billede: facebook

Mandag, 14. november 2016 - 13:11

  Andet  

Facebook Connectivity Lab demonstrerer 20 Gbps trådløs bredbånd over en 13 km afstand


Facebook Connectivity Lab har demonstreret overførsel af data med 20 Gbps hastighed, trådløst over en afstand på 13 km. Dette er udført ved hjælp af mmW (milimeter Wave) teknologi, og strømforbruget er blot 105W for transmitter og modtager.

Facebooks ultimative mål er at optimere deres Aquila UAV'er til at kunne håndtere 30 Gbps på afstande op til 30-50 km.

Derudover forventer man at kunne påbegynde test af 40 Gbps bi-directional tidligt i 2017.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1375


   
Mere info om Facebook Gameroom er ude nu

Billede: facebook

Onsdag, 02. november 2016 - 08:37

  Spil   Online  

Mere info om Facebook Gameroom er ude nu


Facebook er på vej med en spilservice i stil med Steam. Den har fået navnet Gameroom, og tillader kun spil på op til 200 MB. Visse spil kan dog få lov til at fylde op til 500 MB, hvilket er en beslutning der sker individuelt.

Gameroom har kørt i beta i et stykke tid, og diverse spil er allerede begyndt at tikke ind. Facebook har samarbejdet med Unity, og med Unity 5.6 der udkommer næste år, kan udviklere eksportere deres spil direkte til Gameroom.

Ønsker man at få en forsmag på Gameroom, klik her.

Bemærk at app'en kræver at man har Windows 7 eller nyere.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2350


   
5 store teknologiske firmaer indgår nyt samarbejde om at udvikle AI-teknologier

Billede: partnershiponai.org

Torsdag, 29. september 2016 - 11:37

  Online   Andet  

5 store teknologiske firmaer indgår nyt samarbejde om at udvikle AI-teknologier


5 af verdens største teknologiske firmaer har indgået et samarbejde om et AI-relateret projekt. Det drejer sig om Google, Facebook, Microsoft, IBM og Amazon.

Samarbejdet har fået det lident mundrette navn "Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and Society".

Gennem dette samarbejde vil firmaerne støtte relateret forskning såvel som give anbefalinger for bedste praksis indenfor etiske områder. Derudover vil projektet søge at skabe en åben platform hvor forskere og store virksomheder indenfor industrien, kan kommunikere igennem.

Fra initiativets website:

We believe that artificial intelligence technologies hold great promise for raising the quality of people's lives and can be leveraged to help humanity address important global challenges such as climate change, food, inequality, health, and education.

Læs mere på websitet partnershiponai.org.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1707


   
Facebook gør deres software til objektgenkendelse til open source

Billede: Facebook

Tirsdag, 30. august 2016 - 15:00

  Software  

Facebook gør deres software til objektgenkendelse til open source


Facebook har valgt at gøre 3 værktøjer til open source. Det er disse værktøjer som de selv har udviklet til at genkende objekter i billeder - nærmere betegnet drejer det sig om DeepMask, SharpMask og MultiPathNet, der tilsammen kan analysere indholdet i et billede og sætte de relevante data i kontekst.

Simpelt fortalt står DeepMask for at genkende objekter via segmentering, hvor programmet besvarer en række ja/nej-spørgsmål om et givent billede, for at klassificere billedets indhold.

SharpMask står så for at forfine processen for udvælgelse af objekter, og øge præcisionen.

Udvælgelsen som DeepMask og SharpMask foretager, er en grovsortering - hvor de eks. kan udpege både en hund og et får som særskilte elementer i et billede, men de kan ikke kende forskel på disse to dyr.

MultiPathNet tager resultatet og udfører en objektgenkendelse - og kan dermed fortælle om der er tale om en hund eller et får, jvf. ovenstående eksempel.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1963


   
Facebook og Unity indgår samarbejde om en spilplatform

Billede: Facebook

Torsdag, 18. august 2016 - 18:13

  Spil  

Facebook og Unity indgår samarbejde om en spilplatform


Facebook annoncerer at de sammen med Unity vil udvikle en spilplatform, new Facebook Gaming Platform, der ligesom Steam vil give mulighed for at finde og afvikle spil på forskellige platforme. Modsat Steam, vil new Facebook Gaming Platform også fungere på iOS og Android, samt andre PC-platforme end Windows. new Facebook Gaming Platform vil ikke være påvirket af Facebook Newsfeed eller andre Facebook features.

Dermed kan spiludviklere få adgang til Facebooks 630 mio. casual spillere samt almindelige spillere på andre platforme som PC. Der vil både være casual spil og "hardcore" spil. 

Før i tiden krævede det mere arbejde at porte et spil fra Unity til Facebook pga. Facebooks SDK. Nu kan spiludviklerne nøjes med at bruge Unitys indbyggede Facebook feature. 


» Læs mere   |   Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1951


   
Facebook vinder sag om privatliv, og kan nu tracke folk i Belgien

Billede: wikipedia

Mandag, 04. juli 2016 - 09:05

  Online  

Facebook vinder sag om privatliv, og kan nu tracke folk i Belgien


Appelretten i Bruxelles har afgjort at den belgiske CPP (Commission for the Protection of Privacy) ikke har juridisk magt over Facebook, hvis europæiske base er i Dublin i Irland.

CPP har ellers søgt om at få Facebook til at stoppe med at tracke brugere der ikke er logget på Facebook, samt folk der slet ikke er medlem af den sociale tjeneste.

Tilbage i november 2015 vandt CPP ellers ved en laverestående domstol, hvor Facebook blev idømt at skulle betale € 250.000 per dag i bøder, hvis de ikke rettede ind.

Den nylige domsafsigelse fra Bruxelles er dog muligvis ikke enden på det hele, idet både Tyskland og Holland også forventes at prøve med lignende retssager.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 1983


   
Facebook åbner op for værktøj der skal hjælpe med at forhindre selvmord

Billede: facebook

Torsdag, 16. juni 2016 - 08:57

  Online  

Facebook åbner op for værktøj der skal hjælpe med at forhindre selvmord


Facebook har i samarbejde med forskellige organisationer der beskæftiger sig med mentalt helbred, lavet et værktøjet der skal hjælpe med at forhindre selvmord.

Værktøjet har været testet i USA og England, og nu åbnes det for alle.

Via værktøjet kan man rapportere bekymrende indhold til Facebook - eks. en statusopdatering af særligt deprimerende eller selvdestruktiv karakter - og statusopdateringens skribent vil derefter modtage en notifikation om at du er bekymret over vedkommendes velbefindende. Derudover får personen mulighed for at tale med en ven, ringe til en hjælpelinje, få tips og support - eller blot ignorere det og skippe.

Man kan også vælge at skrive direkte til vedkommende, og Facebook giver forslag og hjælp til fraseringen og hvad man kan skrive.

For at forhindre misbrug af værktøjet, har Facebook et team der gennemgår alle indgående rapporter, og prioriterer potentielle sager om selvskade - hvilket vil nedbringe antallet af falske meldinger.

Frygter du at en du kender er i umiddelbar fysisk fare, anbefaler Facebook at man henvender sig til sit lands nødberedskabsnummer, hvilket for Danmark som bekendt er 112.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1590


   
Facebook tilføjer SMS til deres Messenger app for Android

Billede: facebook

Onsdag, 15. juni 2016 - 10:27

  Apps  

Facebook tilføjer SMS til deres Messenger app for Android


Med den nye version af Facebook Messenger kan du få Facebook-beskeder og SMS'er i én og samme app, hvis du har en smartphone med Android.

SMS-integrationen kan naturligvis slås fra og til - og som standard er det slået fra.

Under Indstillinger kan man til vælge "Standard SMS app" for at lade Facebook Messenger håndtere indkommende SMS'er - hvorved alle beskeder vil sendes og modtages via denne app.

SMS-samtaler vil være lilla for at adskille dem fra Facebook-beskederne, der fortsat er blå.

SMS via Facebook Messenger understøtter mere end blot tekst og billeder, idet det nu er muligt at sende stickers, GIFs, emojis mv. - og Facebook lover at ingen af beskederne lagres på Facebooks servere, idet SMS'erne sendes via den sædvanlige SMS-protokol. Det betyder samtidigt også at de normale SMS-tariffer gælder.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2261


   
Facebook lancerer modificeret version af Moments uden ansigtsgenkendelse

Billede: facebook

Torsdag, 12. maj 2016 - 09:52

  Apps   Online  

Facebook lancerer modificeret version af Moments uden ansigtsgenkendelse


I juni 2015 lancerede Facebook deres Moments app i USA og en række andre lande, hvor det hurtigt blev opdaget at app'en var i strid med persondatalovene.

Nu er Moments blevet lanceret til hele verden - men til Europa og Canada er den modificeret således at ansigtsgenkendelse ikke længere er en del af den.

I den amerikanske version grupperer Moments automatisk grupper af folk og steder, og bruger ansigtsgenkendelse til at identificere hvem der er i hvert billede, for at gøre deling og organisering nemmere.

I den europæiske version kan brugerne i stedet manuelt identificere folk på et billede, og Facebook foreslår selv grupper af billeder der ser ud til at have samme ansigt. Til dette bruges en helt anden og langt mere simpel algoritme end den avancerede ansigtsgenkendelse der bruges i USA.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2302


   
Nyt browser plugin indeholder orm der bruger Facebook til at spredes

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Onsdag, 20. april 2016 - 11:45

  Online   Andet  

Nyt browser plugin indeholder orm der bruger Facebook til at spredes


På Facebook spredes der i øjeblikket en ny orm, via en HTML-fil i private samt opslags hvor brugere tagges.

Ormen udgiver sig for at være en video, der kræver at man installerer et specielt browser plugin for at kunne se den. Gør man dette rammes man af ormen, der er i stand til at undgå den antivirussoftware man har installeret.

Er man kommet til at installere ormen, kan man starte sin browser i fejlsikret tilstand for at fjerne den. Under Chrome til Windows kan programmet fjenes ved at man starter browseren i Incognito-tilstand, hvorefter man kan fjerne udvidelsen, der ofte vil hedde noget med 45to75.

Der vides endnu ikke hvilken skade ormen gør.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 2466


   
Facebook lancerer nyt værktøj til blinde, der kan beskrive billeder

Billede: facebook

Tirsdag, 05. april 2016 - 13:32

  Apps  

Facebook lancerer nyt værktøj til blinde, der kan beskrive billeder


Facebook har lanceret et nyt værktøj til iOS, der kan hjælpe blinde engelsktalende brugere med at forstå hvilke billeder som folk poster på det sociale medie.

Den nye feature hedder "automatic alternative text", og kan give en grundlæggende beskrivelse af et billedes indhold for dem der bruger oplæserfunktionen.

Tidligere har skærmoplæseren kun kunne berette at der var et billede, men ikke hvad der var på billedet. Nu kan den så fortælle om billedet med sætninger såsom: "May contain: Tree, sky, sea."

Det er firmaet 1 Hacker Way der står bag, og de har brugt millioner af billeder som eksempler til deres neurale netværk.

Det er den samme type machine learning som Google brugte til at lære AlphaGo at spille Go.

Algoritmen er desuden blevet optimeret således at den beskriver mennesker først - derefter objekter og til sidst scener i baggrunden.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1843


   
Facebook aktiverer Safety Check efter 2 terrorangreb i Bruxelles

Billede: weerman@FDuboccage, twitter.com

Tirsdag, 22. marts 2016 - 12:01

  Online   Andet  

Facebook aktiverer Safety Check efter 2 terrorangreb i Bruxelles


Kort før kl. 8 i morges blev der udført terrorangreb ved Bruxelles Lufthavn. Der meldes p.t. 13 dræbte og 35 sårede.

Derudover er en metrostation i Bruxelles tæt på EU-institutionerne også ramt af terrorangreb, og som følge deraf har politiet lukket alle metrostationer i byen. Mindst 10 er døde.

En tredje eksplosion er blevet hørt efter kl. 11, men det drejer sig om en kontrolleret eksplosion udført af politiets SWAT-team.

Facebook har i den forbindelse aktiveret deres Safety Check, hvor man kan se om man har venner i området. Klik her.

Følg med på Reddits live stream her.

--

Opdatering kl. 14:30

CNN beretter at der nu ialt er 14 døde fra angrebet i lufthavnen og 20 døde i angrebet på metrostationen. Ialt er der 170 sårede.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2053


   
Facebook har fået nye tilkendegivelser

Billede: facebook

Torsdag, 25. februar 2016 - 10:51

  Online  

Facebook har fået nye tilkendegivelser


I løbet af i går har Facebook gennemført en stor ændring af tilkendegivelser. For hovedindlæg/uploads,kan man nu tilkendegive med Like, Love, Haha, Wow, Sad og Angry.

Alle tilkendegivelser samles fortsat til ét tal, så man kan se hvor mange tilkendegivelser man ialt har fået - men samtidigt kan man se fordelingen ved at klikke på området og også hvem der har tilkendegivet hvad.

På dansk hedder de: "Synes godt om", "Vild med", "Haha", "Wow", "Ked" og "Vred".


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2113


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s