TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Fredag, 29. marts, 2024
Troværdighed er en vigtig parameter for en netbutik

Billede:

Søndag, 14. august 2016 - 21:06

  Online  

Troværdighed er en vigtig parameter for en netbutik


Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) har fået lavet en undersøgelse, der belyser hvilke faktorer, som spiller ind på en netbutiks troværdighed overfor en kunde. 

Her viser undersøgelsen at 80% af de adspurgte vil fravælge en netbutik, hvis den har fået dårlige anmeldelser. Tilsvarende vil 81% af de adspurgte også fravælge en netbutik, hvis der er dårlige produktbeskrivelser eller billederne af produkterne er dårlige. En tredje faktor er at det kun er 15% af de adspurgte som vil kontakte en netbutik, hvis netbutikken ikke fremstår troværdig. En fjerde faktor er kontaktinfo på netbutikken. Hvis der ikke er kontaktinfo på netbutikken vil 60% af de adspurgte fravælge netbutikken. 

Denne undersøgelse supplerer en tidligere undersøgelse fra FDIH fra 2015, hvor undersøgelsen viste at ca. halvdelen af de adspurgte ville vælge samme netbutik, hvis de havde fået en god oplevelse. Derfor udtaler Niels Ralund fra FDIH at udover pris, produkter er troværdighed også en faktor i valg af netbutik set fra en kundes synspunkt. 

Det er interessant, fordi det på nettet er hurtigt og nemt at sammenligne priser. Alligevel ser vi, at hvis kunderne har haft en god oplevelse med netbutikken, så er det også den, de benytter sig af næste gang – vel at mærke uden at ose rundt på andre sider. Det understreger, hvor vigtig tilliden er.

Niels Ralund, FDIH

Undersøgelsen omkring netbutikkers troværdighed er baseret på 1400 besvarelser.


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1650


   
2. bølge af Wi-Fi-standarden 802.11ac er annonceret

Billede: iamwahid, FreeImages.com

Mandag, 04. juli 2016 - 08:32

  Online  

2. bølge af Wi-Fi-standarden 802.11ac er annonceret


Wi-Fi Alliance har annonceret 2. bølge af 802.11ac-specifikationen, og her loves der resten af de features som 802.11ac oprindeligt blev specificeret med, men som ikke var tilgængelige da 802.11ac blev lanceret for et par år siden.

En af disse er MU-MIMO (Multi-User - Multiple-Input, Multiple Output), der tillader trådløse adgangspunkter at streame til 3 brugere på samme tid. Uden MU-MIMO kan routere kun streame til én enhed ad gangen, og routeren skifter hurtigst mellem enhederne så brugerne ikke bemærker at netværket er sløvt, medmindre der er mange enheder forbundet på én gang.

802.11ac har fra starten af understøttet 80 MHz med data streaming op til 433 Mbps. Med MU-MIMO opnås 3 streams på hver 433 Mbps, hvilket ialt ville give op til 1,3 Gbps. Men 2. bølge fordobler også båndbredden, idet frekvensen stiger fra 80 MHz til 160 MHz - og hver stream kan således leveres med op til 866 Mbps. Der understøttes desuden op til 4 "spatial" simultane datastrømme.

802.11ac-standarden understøtter teoretisk set op til 8 simultane streams, men lige nu går certificeringsprogrammet kun op til 4.

Certificering til 2. bølge af 802.11ac er allerede i gang nu, og routere med 160 MHz og MU-MIMO har været på markedet siden juli 2014.

Certificeringsprocessen sikrer at enhederne virker korrekt sammen, og kan også gøre at producenter i højere grad tager den nye standard til sig.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1687


   
Ny teknologi muliggør hurtigere transmittering af data fra rummet

Billede: NASA

Onsdag, 22. juni 2016 - 14:03

  Andet  

Ny teknologi muliggør hurtigere transmittering af data fra rummet


Den internationale rumstation ISS, har fået en ny teknologi ombord, der kan transmittere data fra rummet langt hurtigere end den måde NASA bruger i dag.

Normalt kræves der at alle satellitter der bruges til kommunikation, skal være aktive på samme tid, for at få sendt information tilbage til Jorden. Dette er dog ikke altid muligt, idet diverse elementer kan blokere for signalet; eks. planeter, andre rumfartøjer, stråling osv.

Den nye teknologi kaldes Delay/Disruption Tolerant Networking (DTN), og afliver disse problemer - med langt højere hastigheder og mere stabile forbindelser til følge.

DTN bruger en "gem og videresend"-teknik til at sende informationer til andre rumfartøjer eller tilbage til NASA. Den kan gemme dele af mængder af data i forbindelsespunkterne, og videresende disse mængder når det næste adgangspunkt bliver tilgængeligt. DTN kræver dermed ikke at alle forbindelsespunkter er online samtidigt.

NASA har haft testet DTN i årevis, men dette er det første forsøg i stor skala.

Se NASAs forklaring på den nye teknologi på video, ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1757


   
Kina kan blive skyld i at internettets virken fremover ændres kraftigt

Billede: iamwahid, FreeImages.com

Torsdag, 19. maj 2016 - 08:40

  Online  

Kina kan blive skyld i at internettets virken fremover ændres kraftigt


Ifølge 2 amerikanske topembedsmænd, har Kina varslet med planer om indførelsen af nye regler om at internetdomæner skal registreres særskilt i Kina, og vil samtidigt indføre forbud mod registrering af websites ud fra forbudt indhold defineret ud fra 9 kategorier, som er både bredt og uklart defineret.

Embedsmændene, Daniel Sepulveda og Lawrence Strickling, beretter at over 700 millioner mennesker i Kina har internetadgang - og at flere af verdens største internetfirmaer har hjemme i Kina.

Det vil dermed få alvorlige følgevirkninger hvis Kina indfører særskilte domæneregler for kinesiske domæner, med fare for et fragtmenteret internet - hvilket også skyder hele ideen med internettet ned.

Der er i øjeblikket flere aktører der arbejder for at USA skal afgive sin centrale rolle i håndteringen af internettet. Der skal i stedet indsættes et globalt system med deltagelse fra mange forskellige lande.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1854


   
Firefox slår for første gang Microsofts browsere i markedsandel

Billede: Sureash Kumar, freeimages.com

Onsdag, 18. maj 2016 - 08:28

  Online  

Firefox slår for første gang Microsofts browsere i markedsandel


StatCounters statistikker for april i år, afslører at Mozilla Firefox for første gang nogensinde, bruges af flere end Microsofts Internet Explorer og Edge browsere.

Ikke desto mindre har Firefox set et fald i markedsandel siden årets start, men Microsofts browsere er faldet endnu hurtigere.

Google Chrome ser ud til at have taget de andre browseres tabte brugere til sig, og er således steget.

StatCounter analyserer data fra mere end 3 millioner websites.

Her på TechStart er billedet nogenlunde det samme; dog fører Safari over IE+Edge, selv hvis man lægger dem sammen.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 1908


   
Vivaldi browseren er nu udkommet i version 1.0

Billede: vivaldi

Fredag, 08. april 2016 - 10:42

  Software   Online  

Vivaldi browseren er nu udkommet i version 1.0


Vivaldi browseren er nu endeligt udgivet i version 1.0 - til både Windows, OS X og Linux. Vivaldi udmærker sig ved at kunne personliggøres i langt større udstrækning end man normalt ser.

Vivaldi er baseret på Googles open-source version af Chrome (Chromium), så forskellene mellem Chrome og Vivaldi ligger ikke i performance, men derimod brugeroplevelsen. Fordi Vivaldi netop er baseret på Chrome, kan de også som udgangspunkt bruge Chrome extensions.

Der arbejdes desuden på en version til smart-platformene.

Målgruppen for browseren er power-brugere, der har brug for den udviddede funktionalitet som Vivaldi har i forhold til andre browsere.

Firmaet bag Vivaldi tjener penge på søgninger og bogmærker, hvor firmaer kan købe sig til bedre pladser i de foreslåede emner.

Synkronisering og e-mail funktionalitet er stadigvæk på to-do listen, og vil komme til Vivaldi i en fremtidig opdatering.

Hent Vivaldi gratis - klik her.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: Hykalos   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2153


   
Chrome er på vej til at blive verdens mest populære browser

Billede: iamwahid, FreeImages.com

Onsdag, 06. april 2016 - 11:17

  Software   Online  

Chrome er på vej til at blive verdens mest populære browser


Microsoft må måske snart se sig slået på browsermarkedet af Google Chrome. Både Internet Explorer og Edge er gået støt tilbage over længere tid, og i marts tabte de tilsammen 1,4% på desktop og laptop platformene, hvilket er 15. måned i træk de taber markedsandel.

Tilsammen har de nu en markedsandel på 43,4% hvilket er markant lavere end for blot et år siden, hvor de havde 56,5%.

Dermed tyder det på at de vil miste førstepladsen til Google Chrome allerede i løbet af maj måned - idet Chrome i marts vandt 2,5% og dermed kom op på 39,1% i markedsandel.

Firefox tabte 1,1% i marts, og ligger således nu på 10,5% i markedsandel, mens Apple Safari og Opera ligger uændret ift. forrige måned, på hhv. 4,9% og 1,7%.

På de mobile platforme har Microsoft blot 2,5%, mens Google har 55,7% og Apple har 32,7%.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 1846


   
Emailens opfinder død

Billede: Artur Bednarski, freeimages.com

Mandag, 14. marts 2016 - 14:36

  Online  

Emailens opfinder død


Emailens opfinder, Ray Tomlinson, er død 74 år gammel.

Tilbage i 70'erne blev der kun sendt beskeder internt på computerne, men Ray opfandt et system der kunne sende beskeder mellem computerne via det net der senere skulle blive kendt som internettet.

Han brugte det nu velkendte "snabelA" @ som adskillelsestegn mellem navn og server fordi tegnet på det tidspunkt ikke var særligt brugt i kommunikationsøjemed.

I 2012 blev Ray Tomlinson optaget i Internet Hall of Fame.


Redaktør: Spaceace   |   Indsendt af: Spaceace   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2070


   
TDCs ventetid for kunder der vil skifte udbyder er ulovlig

Billede: Jason Morrison, FreeImages.com

Fredag, 05. februar 2016 - 11:40

  Andet  

TDCs ventetid for kunder der vil skifte udbyder er ulovlig


TDC har en forpligtelse til at lade andre udbydere købe sig ind på deres ADSL-net, i kraft af den store markedsandel selskabet besidder.

Erhvervsstyrelsen mener dog ikke at TDC lever op til denne forpligtelse, og de skriver i et brev til TDC at denne forpligtelse misligholdes, da TDC bevidst forhindrer konkurrenter i at levere internet over en kundes linje, i en uge eller mere efter at kunden har opsagt sit abonnement hos TDC - og TDC skal stoppe denne ulovlige praksis.

TDC erklærer sig derimod uenig med Erhvervsstyrelsen, og beskylder Erhvervsstyrelsen for at fremstille sagen mangelfuldt og misvisende, og at de tegner et fordrejet billede af af konsekvenserne af Fullrates praksis (Fullrate er et TDC-selskab).

Telia har tidligere klaget over tilfælde, hvor kunderne var blokeret i op mod 30 dage, når de skiftede fra TDC til Telia.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 3272


   
Internet Explorer 8, 9 og 10 aflives på tirsdag

Billede: microsoft

Torsdag, 07. januar 2016 - 16:13

  Online  

Internet Explorer 8, 9 og 10 aflives på tirsdag


På tirsdag den 12. januar får Internet Explorer i version 8, 9 og 10 en patch, der vil minde folk om at få en nyere og mere moderne browser.

Samtidigt vil der ikke længere komme sikkerhedsopdateringer - og dette lader disse browserversioner være sårbare overfor alle trusler og sårbarheder man vil finde i fremtiden.

Påmindelsen kan slås fra for enterprisebrugere, via registreringsdatabasen - men det vil helt sikkert være nemmere og hurtigere blot at opgradere til Internet Explorer 11 eller skifte til eks. Chrome, Firefox eller Opera.

Bruger man derfor en Internet Explorer tidligere end version 11, anbefales det derfor kraftigt at skifte browser.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: brostenen   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2016


   
Ny WiFi-standard 802.11ah muliggør større rækkevidde og mindre strømforbrug

Billede: iamwahid, FreeImages.com

Mandag, 04. januar 2016 - 15:52

  Hardware  

Ny WiFi-standard 802.11ah muliggør større rækkevidde og mindre strømforbrug


WiFi Alliance har nu godkendt 802.11ah WiFi-standarden, der benytter det ulicenserede 900 MHz bånd.

Standarden har fået tilnavnet "HaLow", og åbner op for en langt bedre dækning, idet 900 MHz har dobbelt rækkevidde ift. 2,4 GHz standarden, mens det samtidigt bruger mindre strøm og giver bedre dækning gennem vægge.

WiFi Alliance har dermed overholdt tidsplanen, der hele tiden har heddet 1. kvartal af 2016.

Routere der bruger en kladdespecifikation er allerede ude nu, og visse vil formentligt modtage firmwareopdateringer i den kommende tid.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2050


   
For 25 år siden kom det første website online

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 21. december 2015 - 08:03

  Online  

For 25 år siden kom det første website online


Den 20. december 1990 kom Tim Berners-Lees første World Wide Web side online hos CERN.

Det første website var dog ikke offentligt tilgængeligt - det skete først i august 1991.

Berners-Lee er stadigvæk særdeles aktiv, idet han leder Word Wide Web konsortiet, og er en stor fortaler for at beskytte det åbne internet mod regeringscensur og fjernelse af netneutralitet.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 2016


   
Internetserviceudbyder Cox er fundet skyldige i deres kunders brud på Copyright

Billede: Jason Morrison, FreeImages.com

Fredag, 18. december 2015 - 12:10

  Online  

Internetserviceudbyder Cox er fundet skyldige i deres kunders brud på Copyright


I Virginia, USA har retten idømt internetserviceudbyderen Cox, en bøde på USD 25 millioner, idet de holdes ansvarlige for deres kunders brud på Copyright.

Denne sag vil sansynligvis danne præcedens for retssager mod en række andre internetudbydere.

Sagen forventes appelleret af Cox.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 7   |   Antal visninger 2244


   
Donald Trump vil lukke for internettet i visse områder

Billede: iamwahid, FreeImages.com

Onsdag, 09. december 2015 - 13:58

  Online  

Donald Trump vil lukke for internettet i visse områder


Præsidentkandidat og rigmand Donald Trump har gjort sig voldsomt upopulær en række udtalelser om især muslimer og terrorister, og en af hans seneste opsigtsvækkende udtalelser lyder:

We're losing a lot of people because of the Internet
...
We have to go see Bill Gates and a lot of different people that really understand what's happening. We have to talk to them about, maybe in certain areas, closing that Internet up in some way. Somebody will say, 'Oh freedom of speech, freedom of speech.' These are foolish people. We have a lot of foolish people.

Hans udtalelser om forbud af al muslimsk indrejse til USA, har dog vagt vrede hos Det Hvide Hus og Pentagon, hvilket aldrig før er sket i verdenshistorien.

Det Hvide Hus udtaler, at Donald Trumps udtalelser har diskvalificeret ham som præsident.

Det Hvide Hus' pressechef udtaler:

Enhver præsident må tages i ed på at bevare, beskytte og forsvare den amerikanske forfatning. Det forhindrer Hr. Trump i at blive præsident

Pentagon er ligeledes misfornøjede med Trumps udtalelser, og Peter Cook, Pentagons pressechef, har udtalt:

Alt der styrker IS' fortælling og spiller USA ud mod den muslimske tro, er til fare for vores nationale sikkerhed


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 2341


   
Julelys forstyrrer Wi-Fi signalerne på linje med mikrobølgeovne og babymonitors

Billede: ofcom

Onsdag, 09. december 2015 - 08:44

  Hardware  

Julelys forstyrrer Wi-Fi signalerne på linje med mikrobølgeovne og babymonitors


Englands telekommunikations regulator Ofcom, har advaret mod at julelysene kan sløve wi-fi netværk ned, og sat julelys på samme liste som babymonitors og mikrobølgeovne.

Derudover har Ofcom udgivet Ofcom Wi-Fi Checker til både iOS og Android. Med denne gratis app kan man tjekke sit wi-fi netværk, og se hvor effektivt tingene kører. Der testes for hhv. datapakketab og forsinkelser.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1858


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s