TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Fredag, 29. marts, 2024
Mozilla stopper udviklingen af Firefox OS

Billede: mozilla

Fredag, 30. september 2016 - 11:14

  Software   Andet  

Mozilla stopper udviklingen af Firefox OS


Mozilla har annonceret at de stopper al udvikling af Firefox OS, inklusive versionen til fjernsyn.

Mozilla skriver i et blog-indlæg:

"In the spring and summer of 2016 the Connected Devices team dug deeper into opportunities for Firefox OS. They concluded that Firefox OS TV was a project to be run by our commercial partner and not a project to be led by Mozilla"

Koden bag Firefox OS frigives som open source.

Panasonic har siden foråret 2015, brugt Firefox OS i alle deres fjernsyn med Smart TV, hvor det er kendt for at være meget brugervenligt og hurtigt. Desværre har der ikke været signifikant støtte fra udviklermiljøet.

Panasonic er den eneste TV-producent der bruger Firefox OS, og de har nu muligheden for selv at udvikle videre på Firefox OS - eller at skifte til Google Android TV.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1470


   
Ny teknologi muliggør hurtigere transmittering af data fra rummet

Billede: NASA

Onsdag, 22. juni 2016 - 14:03

  Andet  

Ny teknologi muliggør hurtigere transmittering af data fra rummet


Den internationale rumstation ISS, har fået en ny teknologi ombord, der kan transmittere data fra rummet langt hurtigere end den måde NASA bruger i dag.

Normalt kræves der at alle satellitter der bruges til kommunikation, skal være aktive på samme tid, for at få sendt information tilbage til Jorden. Dette er dog ikke altid muligt, idet diverse elementer kan blokere for signalet; eks. planeter, andre rumfartøjer, stråling osv.

Den nye teknologi kaldes Delay/Disruption Tolerant Networking (DTN), og afliver disse problemer - med langt højere hastigheder og mere stabile forbindelser til følge.

DTN bruger en "gem og videresend"-teknik til at sende informationer til andre rumfartøjer eller tilbage til NASA. Den kan gemme dele af mængder af data i forbindelsespunkterne, og videresende disse mængder når det næste adgangspunkt bliver tilgængeligt. DTN kræver dermed ikke at alle forbindelsespunkter er online samtidigt.

NASA har haft testet DTN i årevis, men dette er det første forsøg i stor skala.

Se NASAs forklaring på den nye teknologi på video, ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1757


   
Panasonic har annonceret Leica DG Summilux 12mm f/1.4

Billede: panasonic

Torsdag, 16. juni 2016 - 09:29

  Fotografering  

Panasonic har annonceret Leica DG Summilux 12mm f/1.4


Panasonic har annonceret et nyt objektiv til deres micro FourThirds (mFT)-platform: Panasonic Leica DG Summilux 12mm f/1.4 Asph, som er deres mest vidvinklede primeobjektiv (udover fiskeøjeobjektiver).

Vægten er 335g og der bruges 62mm filtre.

Objektivet er støv- og stænktæt, med 15 elementer i 12 grupper inkl. 2 stk. asfæriske elementer, 2 stk. Ultra Extra-Low Dispersion (UED) linser og et Extra-Low Dispersion (ED) element.

Blænden består af 9 blade med dedikeret blændering såvel som intern fokuseringsmotor og stepping motor, således at autofokus bliver både flydende og lydløs.

Panasonic Leica DG Summilux 12mm f/1.4 Asph udgives her til sommer til en pris på USD 1.299,-.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2160


   
Nyt Panasonic DMC-GF8 er lanceret med 16 MPixels og indbygget Wi-Fi... og fokus på selfies

Billede: panasonic

Tirsdag, 16. februar 2016 - 08:46

  Fotografering  

Nyt Panasonic DMC-GF8 er lanceret med 16 MPixels og indbygget Wi-Fi... og fokus på selfies


Panasonic har lanceret afsløseren til DMC-GF7, nemlig DMC-GF8, der ligesom sin forgænger hører til Micro FourThirds-platformen.

Af nye ting kan primært nævnes funktioner forbundet med selfies, som Panasonic selv fremhæver i deres presseannoncering.

Skærmen kan vippes helt op, så man kan se sig selv når man holder kameraet foran sig, og man får desuden 100 GB på Google Drive.

Dertil er der en række postprocesseringsfiltre man kan vælge mellem - såsom Soft Skin, Defocusing og Slimming.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2111


   
CES 2016: Panasonic planlægger at kommercialisere Facebooks Blu-Ray lagringsmetode

Billede: panasonic

Torsdag, 14. januar 2016 - 08:36

  Hardware  

CES 2016: Panasonic planlægger at kommercialisere Facebooks Blu-Ray lagringsmetode


Facebook afslørede for et par år siden, at de brugte Blu-Ray diske som en billig og effektiv måde at langtidslagre de mange milliarder billeder som brugerne uploader til den kendte sociale portal.

Nu melder Panasonic ud, at de vil kommercialisere denne teknologi - og samtidigt arbejdes der på et nyt medie, der kan lagre 1 terabyte.

Den nye produktlinje hedder Freeze-Ray, fordi den bruges til den type lagring der kaldes kold lagring, hvor store mængder data kan gemmes i længere perioder og kun sjældent tilgås.

For Facebooks vedkommende gælder, at billeder som uploades af brugerne, vises meget ofte de første uger. Derfor gemmes de på en SSD eller konventionelle harddiske. Men som tiden går, bliver billederne vist mindre ofte, og ved et givent skæringspunkt flytter Facebook billederne over på højkapacitets Blu-Ray diske.

Dette er ifølge Facebook 50% billigere end at bruge harddiske, og 80% mere energivenligt.

Panasonics første generation for systemet brugte 100 GB medier, og allerede senere i år planlægger de at iværksætte 300 GB medier. Derudover arbejder de på at lave hhv. 500 GB og 1 TB medier.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2008


   
NASA og Sony samarbejder om at bruge PlayStation VR til at styre robotter i rummet

Billede: NASA

Tirsdag, 15. december 2015 - 08:41

  Andet  

NASA og Sony samarbejder om at bruge PlayStation VR til at styre robotter i rummet


Selvom fremskridt indenfor robotudvikling har gjort brug af robotter mere attraktivt til brug i rummet, er der fortsat en udfordring med styringen af disse.

NASA og Sony er gået i samarbejde om at udforske hvordan VR-teknologier kan bruges til at træne operatører til at kontrollere robotter i rummet.

Fordelen ved at bruge robotter fremfor prober og droner, er at robotter der mimikerer mennesker i form og bevægelighed, er mere fleksible.

NASA har bygget Robonaut 2, der er en menneskelignende robot, designet med arme, hænder og fingre. Styringen har vist sig at være nemmere med brug af virtual reality (VR) teknologier, og til det formål har Sony lavet en VR tech demo ved navn Mighty Morphenaut.

Demoen kører på en PlayStation 4, og genskaber de udfordringer der kan opstå for robotterne i rummet; inklusive tidsforskydning.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2048


   
Danmarks første fusionsreaktor er skabt af Viborg Tekniske Gymnasium

Billede: Dan Candea, freeimages.com

Torsdag, 26. november 2015 - 14:16

  Andet  

Danmarks første fusionsreaktor er skabt af Viborg Tekniske Gymnasium


Gymnasieelever på Viborg Tekniske Gymnasium har lavet Danmarks første fusionsreaktor. Fysiklæreren Bernhard Lind Schistad fik sidste år bevilling på 70.000 til at bygge en fusionsreaktor, og med hjælp fra sine elever fik han fremstillet og designet reaktioren, der kun mangler en sidste test før den kan tændes for første gang.

En del af reaktoren, nemlig den russiske neutrondetektor, blev købt på eBay til formålet.

Ydelsen for den lille reaktor er 40 kV, og det forventes at reaktoren vil være klar til brug indenfor de næste dage eller uger.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2654


   
NASA betaler USD 1,16 milliarder, så Aerojet Rocketdyne kan begynde produktion af motorer for rejse til Mars

Billede: NASA

Onsdag, 25. november 2015 - 10:09

  Andet  

NASA betaler USD 1,16 milliarder, så Aerojet Rocketdyne kan begynde produktion af motorer for rejse til Mars


NASA har som del af deres Space Launch System (SLS) raket, bestilt 4 stk. RS-25s motorer fra Aerojet Rocketdyne, og i den forbindelse indgået en kontraktaftale på USD 1,16 milliarder. SLS-programmet søger at bringe mennesker længere ud i rummet og på Mars.

RS-25'erne er også kendt for at være dem der blev brugt på Space Shuttle; forgængeren til SLS. De er dog modificerede for at sikre at de virker til SLS. Årsagen er at SLS vil opleve lavere temperaturer end Space Shuttle, såvel som større tryk og højere hastigheder.

NASA har kørt en serie tests på de opdaterede RS-25 motorer i løbet af i år, for at se hvordan motorerne klarer sig i ekstreme situationer, og disse tests har været en succes.

I de første 4 millioner af SLS-programmet vil NASA bruge raketter de selv har på lager fra Space Shuttle, og som er opgraderet til SLS - men efter disse 4 missioner skal RS-25'erne tages i brug.

Målet er at SLS skal bringe mennesker længere ud i rummet end vi hidtil har været, og i løbet af 2030'erne få mennesker på Mars.

Den første testtur vil være i september 2018.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1902


   
Jobsøgning: NASA søger nye astronauter

Billede: NASA

Fredag, 06. november 2015 - 08:05

  Andet  

Jobsøgning: NASA søger nye astronauter


NASA søger nye astronauter og ansøgninger kan indsendes mellem 14. december i år og indtil midten af februar næste år. De valgte kandidater vil først blive afsløret i 2017.

Af krav kan nævnes, at kandidater skal have en bachelor fra en anerkendt institution, såsom ingeniør, biolog, fysiker eller matematiker. En højere grad foretrækkes. Kandidaterne skal have mindst 3 års professionel relateret erfaring eller mindst 1000 timers førstepilot tid i jetjager. Derudover er der en række fysiske krav, som kort kan opsummeres til, at ansøgere skal være perfekte.

Sidst NASA søgte nye astronauter var der 6.372 ansøgninger. NASA udvalgte i 2013 fire mænd og fire kvinder, der nu har færdiggjort deres træning.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2101


   
Google vil lancere deres kommercielle droneservice, Project Wing, allerede i 2017

Billede: youtube

Torsdag, 05. november 2015 - 15:48

  Andet  

Google vil lancere deres kommercielle droneservice, Project Wing, allerede i 2017


Project Wing blev fremvist sidste år, sidst i august. Projektet søger at tilbyde kommerciel levering af pakker ved hjælp af droner.

Project Wing er en del af Google X Lab, som også står bag Project Loon - og nu har Google kontaktet NASA for at få hjælp til at omgås de bureaukratiske udfordringer, så projektet kan blive lanceret hurtigere. Planen er at de kommercielle leverancer skal iværksættes i løbet af 2017.

Se en video af testen som Google fremviste sidste år, ved at klikke på "Læs mere"-linket.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2021


   
ISS rumstationen fylder 15 år, og har nu huset 220 mennesker fra 17 lande

Billede: NASA

Torsdag, 05. november 2015 - 11:32

  Andet  

ISS rumstationen fylder 15 år, og har nu huset 220 mennesker fra 17 lande


Den 2. november 2000 indviede astronaut Bill Shepherd og cosmonauterne Yuri Gidzenko og Sergei Krikalev den internationale rumstation ISS, og blev dens første indflyttere.

Ialt har der været 220 mennesker fra 17 forskellige lande ombord på ISS, og rumstationen er gået 87.600 gange rundt om Jorden.

Dengang bestod ISS ikke af meget mere end 3 trykregulerede moduler, nogle forsyninger samt et par solcellevinger for energi. I dag er rumstationen på størrelse med en fodboldbane, og består af 15 trykregulerede moduler. Vægten er oppe på 454.000 kg, og 3,3 millioner linjer software kode kører det hele. For at opnå alt dette, har det krævet 115 opsendelser.

 


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2615


   
NASA har fundet en stjerne der opfører sig anderledes

Billede: Caltiva Creatividad, FreeImages.com

Torsdag, 15. oktober 2015 - 16:03

  Andet  

NASA har fundet en stjerne der opfører sig anderledes


NASA har fundet liv i rummet en stjerne der opfører sig anderledes.

NASA har observeret stjernen KIC 8462852, og fundet en irregulær opførsel i dens afgivelse af lys.

Lysfaldene der forekommer er både kaotisk irregulære og voldsomme - helt op til 22%. Til sammenligning vil en stor planet som Jupiter, kun skabe et lysfald på 1%.

En meteorsværm kan være et bud, men sværmen skal være ekstremt stor for at kunne blokere så meget lys.

Forskerne har også udelukket en kollission mellem planeter, da dette ville skabe en høj mængde IR-lys som ikke er at finde i dette tilfælde.

Kometer kunne også være et bud, men igen betragtes det som usansynligt pga. lysfaldet på 22%.

En af de mere eksotiske teorier er at aliens er ved at bygge en Dysonsfære (gigantiske paneler omkring solen, for at udnytte dens energi).

Der ansøges nu om teleskoptid for specifikt at lytte efter radiosignaler fra stjernen.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 2704


   
Flere tusinde billeder fra NASAs Apollomissioner kan nu findes på Flickr

Billede: Flickr

Tirsdag, 06. oktober 2015 - 08:51

  Andet  

Flere tusinde billeder fra NASAs Apollomissioner kan nu findes på Flickr


I fredags (vi beklager den forsinkede nyhed) lagde NASA over 8.400 højopløsningsbilleder online på den kendte billeddelingstjeneste Flickr, fra deres månemissioner. De strækker sig fra Apollo 11 til den sidste månemission, Apollo 17.

Billederne er genscannet ud fra de originale Hasselblad filmruller, og efter processering er de nu lagt online.

Se de mange flotte billeder - klik her.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1957


   
NASA: Der er vand på Mars.

Billede: NASA

Tirsdag, 29. september 2015 - 11:40

  Andet  

NASA: Der er vand på Mars.


NASA annoncerede mandag den 28. september at den igangværende søgning efter flydende vand på Mars har fået succes. Det er nu verificret at der er vand på Mars.

Der vides fortsat ikke om der også har været liv på Mars, men sansynligheden synes væsentligt større med dette fund.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: Qw_freak   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 3683


   
IFA 2015: Panasonic fremviser deres første OLED-TV: 4K HDR på 65 tommer

Billede: Panasonic

Onsdag, 09. september 2015 - 09:08

  Andet  

IFA 2015: Panasonic fremviser deres første OLED-TV: 4K HDR på 65 tommer


Panasonic fremviste på IFA 2015 i Berlin, deres første OLED TV, som er et buet 65" OLED-TV med HDR og 4K-opløsning. Det benytter et LG OLED-panel, og fjernsynet hedder 65CZ950.

Den maksimale lysstyrke er 400 nits ved 6500 Kelvin, og billedprocesseringen leveres af en 4K Studio Master Processor.

Desuden er det nye Panasonic OLED blevet THX-certificeret, som det første 4K OLED-TV i verden.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2320


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s