TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Fredag, 19. april, 2024
Computex 2017: NVidia annoncerer GeForce GTX med Max-Q design

Billede: nvidia

Tirsdag, 30. maj 2017 - 08:35

  Hardware  

Computex 2017: NVidia annoncerer GeForce GTX med Max-Q design


NVidia har annonceret GeForce GTX med Max-Q design, der muliggør meget kompakte laptops med høj-performance GPU'er såsom GTX 1080.

Som eksempel brugte NVidia CEO Jen Hsun et par ASUS ROG laptops, der tidligere var bygget med GeForce GTX 880. I disse nye udgaver er de udstyret med GTX 1080 og er kun 1/3 tykkelse af forgængeren. Vægten er ligeledes nede på det halve - mens performance er 3,3x højere. Ifølge Jen Hsun er den 60% hurtigere end en PlayStation 4 Pro.

Max-Q designet er beregnet på at optimere spil performance ved GPU'ens peak effektivitet.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1583


   
Baidu ansigtsgenkendelse hjalp forældre med at finde bortført søn efter 27 år

Billede: Berkeley Robinson, freeimages.com

Onsdag, 10. maj 2017 - 11:20

  Software   Online   Andet  

Baidu ansigtsgenkendelse hjalp forældre med at finde bortført søn efter 27 år


I Kina er et forældrepar blevet genforenet med deres søn, 27 år efter han blev bortført.

Det var sønnen, Fu Gui, selv der startede opklaringen, da han uploadede et billede af sig selv som 10 år gammel, til et website ved navn Baobeihuijia (der betyder "Baby kom hjem"). Ved et tilfælde uploadede hans forældre billeder af ham som barn, et par måneder senere.

Baidus ansigtsgenkendelse matchede billederne, og således er forældrene og deres søn nu genforenet, hvilket er cementeret med en DNA-test der beviser deres tilhørsforhold.

Titusinder af børn kidnappes hvert år i Kina, og sælges enten til plejefamilier eller formål såsom børneprostitution eller børneslaveri.

Baidu begyndte test af deres ansigtsgenkendelse der kan sammenligne ansigter på tværs af alder, i november sidste år - og i marts i år blev websitet tilgængeligt for Baobeihuijia, der er en gruppe der hjælper med at forene familier der har været udsat for bortførelse.

Teknologien er ifølge Baidu selv, 99,77% præcis. Den kan dog "kun" matche ansigtet på en given person ud fra billeder der maksimalt må være 6 år i forskel. Fu Gui og hans forældre er kun en blandt flere familier der er blevet genforenet siden systemet trådte i kraft for få måneder siden.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1422


   
YouTube simplificerer sit design og introducerer nyt Dark Mode

Billede: techstart

Torsdag, 04. maj 2017 - 10:42

  Online  

YouTube simplificerer sit design og introducerer nyt Dark Mode


YouTube har brugt et år på at teste et nyt design, der er renere, mere simpelt og mere læsbart. Det passer også bedre i stil med YouTube app'en til mobile enheder.

Der er derudover et nyt Dark Mode, der gør baggrunden sort og mørkegrå.

Indtil videre er der tale om et preview, og ønsker man at se hvad det drejer sig om, skal man blot besøge YouTube.com/new.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1583


   
AMD lægger sag an mod LG, MediaTek, Sigma Designs og Vizio for patentbrud

Billede: AMD

Mandag, 20. marts 2017 - 10:50

  Hardware   Andet  

AMD lægger sag an mod LG, MediaTek, Sigma Designs og Vizio for patentbrud


AMD har lagt sag an mod en række firmaer for patentbrud på deres grafikprocesseringsteknologier, og har i den forbindelse forlangt at US ITC (United States International Trade Commission) skal undersøge sagen nærmere.

AMD påstår i deres søgsmål at produkter fra LG, MediaTek, Sigma Designs og Vizio overtræder 3 patenter, hvoraf 2 søgsmål oprindeligt blev indgivet af ATi Technologies (der blev opkøbt af AMD i 2006) i de tidlige 2000'ere mens det sidste er indgivet af AMD selv.

Patenter dækker fundamentale aspekter i grafikprocesseringsarkitekturer, såsom unified shaders og parallel pipeline graphics system.

Alle firmaer der er sagsøgt af AMD, licenserer deres GPU-teknologier gennem 3. parts udviklere, såsom ARM og Imagination.

AMD er ikke kendt for offensivt at gå rettens gang. Det kan tage flere år for en dom i denne retssag, medmindre parterne finder ud af en løsning udenfor rettens døre.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1411


   
BlueTooth 5-standarden er færdiggjort og enheder udkommer i 2017

Billede: bluetooth.com

Torsdag, 08. december 2016 - 08:11

  Hardware   Mobil & tablet  

BlueTooth 5-standarden er færdiggjort og enheder udkommer i 2017


BlueTooth 5-standarden har fået grønt lys af Special Interest Group (SIG), og er nu klar til at blive implementeret i nye enheder såsom mobiltelefoner, smartwatches, trådløse højttalere osv.

BlueTooth 5 giver bedre rækkevidde (4x højere, max 100 meter), højere overførselshastigheder (2x hastighed), lavere latency og lavere strømforbrug, i forhold til det nuværende BlueTooth 4.2. Derudover er broadcasting-kapaciteten øget med 8x, så større mængder data kan sendes og modtages simultant.

BlueTooth 5-produkter forventes at ramme butikkerne i løbet af 2-6 måneder, men forbedringer af audiokompression, latency og strømforbrug vil vi formentligt først få at se i løbet af 2018.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1444


   
Næsten 3 millioner Androidmobiler er sårbare overfor nyt hijack via OTA-opdatering

Billede: google

Mandag, 21. november 2016 - 13:14

  Mobil & tablet  

Næsten 3 millioner Androidmobiler er sårbare overfor nyt hijack via OTA-opdatering


Ragentek firmwaren der bruges på en række af især de billigere Android smartphones, er ramt af en sårbarhed der kan give angriberne fuld kontrol over Androidenheden.

Forskere fra BitSight Technologies har opdaget 3 internetdomæner der er hard kodet i firmwaren. 2 af disse domæner var ikke registreret - og BitSight bestemte sig således for at registrere dem for at teste lidt.

BitSight opdagede 2,8 millioner enheder forsøgte at forbinde sig til deres domæner via denne exploit - inklusive enheder fra regeringer, banker og sygehuse.

Fordi Ragentek ikke krypterer kommunikationen der sendes til og fra Androidenhederne muliggøres hermed et MITM (Man-in-the-Middle) angreb.

BigSight har potentielt set reddet de 2,8 millioner fra at blive kompromitteret via de 2 domæner de har købt, men det 3. domæne er imidlertid registreret af andre, så der er fortsat et potentielt sikkerhedsproblem.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1418


   
AI fra 2004 forudså både udfaldet af primærvalgene samt Donald Trumps endelige valgsejr

Billede: Alfonso Romero, freeimages.com

Onsdag, 09. november 2016 - 10:20

  Software   Online  

AI fra 2004 forudså både udfaldet af primærvalgene samt Donald Trumps endelige valgsejr


AI-systemet MogIA er udviklet af Sanjiv Rai, der grundlagde det indiske firma Genic.ai.

Ved at medtage 20 millioner datapunkter fra offentlige platforme (inkl. Google, Facebook, Twitter og YouTube) i sin analyse, forudså den både udfaldet af primærvalgene (både for demokraterne samt republikanerne) samt Donald Trumps nylige præsidentvalgsejr. At Trump blev præsident forudsagde den allerede sidst i oktober.

MogIA blev skabt i 2004 og er blevet smartere med tiden.

Rai nævner, at MogIA viser at den kandidat i en valgkamp der har den førende opmærksomhed fra vælgerne op til et valg, vandt valget.

Denne trend har været gældende i 12 år ifølge Rai, og i dag har det vist sig fortsat at holde stik.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2089


   
AMD lancerer processordesignet ZEN

Billede: AMD

Torsdag, 18. august 2016 - 20:20

  Hardware  

AMD lancerer processordesignet ZEN


AMD har lanceret deres nyeste processordesign, Zen, der skal konkurrere med Intels Core i7 i højperformance markedet for processorer. Zen er ifølge AMD baseret på princippet om høj ydelse og lavt strømforbrug med deres 14 nm arkitektur.

Zen vil være 40% hurtigere i forhold til Excavator-processordesign med et lavere strømforbrug. Zen vil også inkludere Simultaneous Multithreading, der svarer til Intels Hyper Threading. Udover dette vil Zen indeholde en større L2 og L3 cache samt flere pipelines, der i teorien vil Zen 5 gange mere båndbredde i forhold til Excavator.

Den første processor baseret på Zen vil være Summit Ridge, der vil være med 8 kerner og afvikle 16 tråde, have en AMD4-sokel, DDR4 RAM og "next generation" I/O. AMD satte Summit Ridge op imod Intels Core i7-6900 K, og hvor begge processorer kørte 3 GHz. Her vandt Summit Ridge med et 0,5 sekund i Blender rendering benchmark. AMD fremviste også Summit Ridge sammen med deres R9 Fury X, der afspillede Deux Ex: Mankind Divided i 4K med flydende bevægelser. 

 


» Læs mere   |   Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2160


   
BlueTooth 5 er annonceret: 4x rækkevidde og 2x hastighed

Billede: bluetooth.com

Fredag, 17. juni 2016 - 08:49

  Hardware   Mobil & tablet  

BlueTooth 5 er annonceret: 4x rækkevidde og 2x hastighed


Vi skrev tidligere om at BlueTooth Special Interest Group ville annoncere BlueTooth 5 i denne uge (det nævnte de allerede sidste år), og dette er nu sket.

BlueTooth 5-enheder kommer på markedet enten sent i år eller i starten af 2017, og rækkevidden vil være 4x så høj som vi kender i dag, og overførselshastigheden dobbelt så høj.

Selve broadcasting-kapaciteten er øget med 8x, så større mængder data kan sendes og modtages simultant.

Den nye BlueTooth 5 specifikation er den første store ændring indenfor BlueTooth siden 2009.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1929


   
BlueTooth 5 bliver annonceret senere på ugen med 2x hastighed og 4x rækkevidde

Billede: bluetooth.com

Mandag, 13. juni 2016 - 10:15

  Hardware   Mobil & tablet  

BlueTooth 5 bliver annonceret senere på ugen med 2x hastighed og 4x rækkevidde


Næste version af BlueTooth-standarden bliver BlueTooth 5, og BlueTooth SIG (Special Interest Group) direktør Mark Powell, har afsløret lidt om hvad vi kan forvente når BlueTooth 5 officielt lanceres på torsdag den 16/6 i London.

BlueTooth 5 får dobbelt så hurtig overførselshastigheder og fire gange så stor rækkevidde i forhold til sin forgænger, den nuværende BlueTooth 4 protokol.

Derudover vil der understøttes adgangspunkter som kan hjælpe folk med at navigere rundt inde i bygninger.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1875


   
Facebook lancerer modificeret version af Moments uden ansigtsgenkendelse

Billede: facebook

Torsdag, 12. maj 2016 - 09:52

  Apps   Online  

Facebook lancerer modificeret version af Moments uden ansigtsgenkendelse


I juni 2015 lancerede Facebook deres Moments app i USA og en række andre lande, hvor det hurtigt blev opdaget at app'en var i strid med persondatalovene.

Nu er Moments blevet lanceret til hele verden - men til Europa og Canada er den modificeret således at ansigtsgenkendelse ikke længere er en del af den.

I den amerikanske version grupperer Moments automatisk grupper af folk og steder, og bruger ansigtsgenkendelse til at identificere hvem der er i hvert billede, for at gøre deling og organisering nemmere.

I den europæiske version kan brugerne i stedet manuelt identificere folk på et billede, og Facebook foreslår selv grupper af billeder der ser ud til at have samme ansigt. Til dette bruges en helt anden og langt mere simpel algoritme end den avancerede ansigtsgenkendelse der bruges i USA.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2296


   
10.000 butikker og restauranter i England bruger Facewatch

Billede: Thomas D Mørkeberg, freeimages.com

Fredag, 18. december 2015 - 10:18

  Online  

10.000 butikker og restauranter i England bruger Facewatch


Facewatch er et system, som tillader forskellige typer butikker og restauranter at dele overvågningsvideoer. Med Facewatch kan man nemt rapportere eks. butikstyverier til politiet, og dele deres ansigter. Det samme gælder generende klientel, såsom fulde mennesker.

Den seneste opdatering har muliggjort implementering af software til ansigtsgenkendelse i real-time, såsom NECs NeoFace. Således kan butiksansatte se om en kunde er på "watch"-listen, så de kan holde ekstra godt øje med personen eller evt. bede dem om at forlade butikken.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2066


   
Ny algoritme kan se om dit ansigt er mindeværdigt eller ej

Billede: ramzi hashisho, freeimages.com

Torsdag, 17. december 2015 - 09:48

  Software  

Ny algoritme kan se om dit ansigt er mindeværdigt eller ej


Visse ansigter er mere mindeværdige end andre, og vores hjerner afgør automatisk om vi husker et ansigt vi ser eller ej. Forskere fra MITs Computer Science and Artifical Intelligence Laboratory (CSAIL) har lavet en "deep learning"-baseret algoritme ved navn MemNet, der imiterer dette ved at forudsige "mindeværdigheden" af personer på billeder, på næsten samme niveau som vores hjerner.

Aditya Khosla, teamleder ved MemNet og forsker på MITs CSAIL, udtaler til Engadget:

People tend to remember and forget the same set of images on average
...
Even though we all have different backgrounds and experiences, somehow our brains are wired in a way that we tend to remember a similar set of images.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1849


   
Sigma har lavet verdens første glaskeramiske beskyttelsesfilter

Billede: Sigma

Onsdag, 16. december 2015 - 08:58

  Fotografering  

Sigma har lavet verdens første glaskeramiske beskyttelsesfilter


Sigma har lavet et nyt beskyttelsesfilter af gennemsigtigt glaskeramisk materiale. Det er det første filter der bruger sådan et materiale til dets konstruktion, og det har givet en lavere vægt, tyndere profil samt højere brudstyrke end normale beskyttelsesfiltre.

Sigma lover desuden at filteret har minimal indvirken på lystransmittering og skarphed, og filteret har en speciel vand- og olieafvisende coating. Det er desuden svært at ridse, med en hårdhed på 700HV, hvilket er 10 gange højere end konventionelle filtre.

Coatingen beskytter samtidigt mod lens flares, idet der kun reflekteres 0,24% af det synlige lys der rammer filteret.

Navnet er Sigma Water Repellent (WR) Ceramic Protector, og filteret kommer i størrelser fra 67mm op til 105mm.

Den tyndere profil (50% tyndere end normale filtre) er praktisk for objektiver der har nemt til vignettering (mørkning i hjørnerne).


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2093


   
Facebook gør Big Sur for AI til open-source

Billede: Facebook

Tirsdag, 15. december 2015 - 08:26

  Hardware  

Facebook gør Big Sur for AI til open-source


Facebook gør deres Big Sur open-rack-kompatible platform for AI til open source.

Det GPU-accellererede hardwaredesign bliver snart frigivet til Open Compute Project. Designet indbefatter 8 stk. NVidia Tesla M40 GPU'er, der hver kan forbruge op til 300 W.

We plan to open-source Big Sur and will submit the design materials to the Open Compute Project (OCP). Facebook has a culture of support for open source software and hardware, and FAIR has continued that commitment by open-sourcing our code and publishing our discoveries as academic papers freely available from open-access sites. We're very excited to add hardware designed for AI research and production to our list of contributions to the community.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1932


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s