TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Torsdag, 25. april, 2024
WWDC 2017: Apple annoncerer iOS 11

Billede: apple

Tirsdag, 06. juni 2017 - 09:08

  Mobil & tablet  

WWDC 2017: Apple annoncerer iOS 11


Apple har annonceret iOS 11, der også fortæller lidt om hvad vi har i vente til iPhone og iPad.

iMessage har fået et nyt design for app drawer til iMessage apps og klistermærker. Kompatible apps og klistermærkepakker er nu mere tilgængelige og synlige i iMessage. Alle beskeder synkroniseres desuden med iCloud for at optimere lagringskapaciteten på iOS-enheden. Desuden får iMessage nu Apple Pay på en ny måde, således at man kan betale andre via beskeder.

Siri er blevet smartere og har fået machine learning evner, der bringer den tættere på Google Assistant. Efterhånden som Siri lærer dig bedre at kende, vil den foreslå kontekstbaserede emner og vil kunne oversætte mellem kinesisk, fransk, tysk, italiensk og spansk. Flere sprog vil blive tilføjet senere. Siri har desuden fået en ny mandestemme som lyder mere naturlig og udtryksfuld.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1621


   
Elon Musk træder tilbage som rådgiver for Trump efter beslutning om at forlade klimaaftalen i Paris

Billede: tesla

Fredag, 02. juni 2017 - 10:07

  Andet  

Elon Musk træder tilbage som rådgiver for Trump efter beslutning om at forlade klimaaftalen i Paris


Donald Trump har besluttet at forlade klimaaftalen i Paris, og som direkte resultat deraf forlader Elon Musk nu de 2 embeder han har haft som rådgiver for Donald Trump.

Det annoncerede Elon Musk selv i en Twitter post:

Am departing presidential councils. Climate change is real. Leaving Paris is not good for America or the world.

CEO'er fra flere amerikanske teknologifirmaer, herunder Apple, Tesla, Adobe, Facebook og Google, har tidligere forsøgt at få Trump til at forblive en del af klimaaftalen, og de har siden udtrykt deres skuffelse og kritik på Twitter.

Elon Musk varslede også tidligere at han agtede at opsige sin rolle som rådgiver for Trump-administrationen såfremt Trump valgte at forlade klimaaftalen.

Disney's CEO Robert Iger, har ligeledes opsagt sin stilling som rådgiver, ifølge denne tweet:

As a matter of principle, I've resigned from the President's Council over the withdrawal.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1651


   
Dansk iværksætter udvikler AI til at programmere

Billede: Gustavo Molina, freeimages.com

Onsdag, 31. maj 2017 - 15:13

  Software  

Dansk iværksætter udvikler AI til at programmere


Et dansk iværksætter firma, UIzard Technologies, benytter AI til at programmere software udfra nogle screenshots fra et bruger interface. Firmaets grundlægger, Tony Beltramelli, har netop publiceret en forskningsudgivelse der beskriver fremgangsmetoden.

Faktisk er programmet, Pix2code, i stand til at kode løsninger til flere platforme i stedet for én, og dermed løser opgaven bedre end en menneskelig programmør, der normalt kun koder til én platform.

Pix2code bruger machine learning teknologi til at lave et neuralt netværk som så kan kode udfra de screendumps af et bruger interface, som netværket bliver fordret med.

Firmaet forventer at kunne gøre den fulde kildekode offentlig tilgængelig senere i år.

Se en video der viser hvordan AI'en koder i realtime ved at klikke på "Læs mere" nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: Spaceace   |   Indsendt af: Spaceace   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1904


   
Teleselskaberne tager kampen op mod persondataudlevering efter kæmpe stigning i antal sager

Billede: Jason Morrison, FreeImages.com

Tirsdag, 30. maj 2017 - 16:01

  Online  

Teleselskaberne tager kampen op mod persondataudlevering efter kæmpe stigning i antal sager


Siden sidste år er antallet af antipirat-advokaters krav til udlevering af persondata mere end fordoblet. Eks. Telenor havde i 2015 6.187 krav til udlevering af detaljer om IP-adresser fra advokatfirmaer der repræsenterede potentielt ophavsretskrænkede, og det tal steg til 21.163 i 2016.

Telebranchens organisation, Teleindustrien i Danmark, giver fuld opbakning til Telenor til at tage kampen op mod disse advokatfirmaer, der typisk følger op på sagerne ved at sende trusselsbreve ud til kunderne.

Ved byretten i Frederiksberg tabte Telenor tidligt på året en sag om fildeling, men efter de ankede dommen til landsretten trak advokatfirmaet sagen tilbage. Endnu en sag er undervejs, og Telenor agter også her at anke dommen hvis de taber.

Telia agter ligeledes at køre sagerne i fremtiden, da de er nervøse for at det er en uheldig glidebane.

Mette Eistrøm Krüger, juridisk direktør i Telenor, udtaler:

Vi er forpligtet til at oplyse navn og adresse, hvis en domstol afsiger en kendelse, men ­anmodningerne fra advokatfirmaerne er taget til i omfang. I en enkelt anmodning kan ligge tusindvis af IP-adresser i et Excel-ark. Der ligger tilsyneladende en rigtig god forretningsmodel bag. Vi synes ikke, at der ved domstolene sker en realitetsafvejning, og det er betænkeligt og bekymrende for ­beskyttelsen af vores kunders personsikkerhed. Den pris, som sættes på brevene til vores kunder, er heller ikke blevet prøvet. Enten betaler folk, fordi de bliver forskrækket, eller også frafalder advokatfirmaet


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1605


   
36,5 millioner Android enheder kan være ramt af ny malware

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Tirsdag, 30. maj 2017 - 08:59

  Mobil & tablet   Apps  

36,5 millioner Android enheder kan være ramt af ny malware


Op til 36,5 millioner Android enheder skønnes at kunne være ramt af en nyopdaget malware, der befandt sig i hele 41 apps.

Den gode nyhed er at denne malware ikke ser ud til at stjæle brugerdata eller oplysninger. I stedet genererer den reklamer der tjener penge hjem til dens skabere.

De 41 apps er allesammen udviklet af koreanske Kiniwini, der på Google Play hedder ENISTUDIO Corp. og som er kendt for at producere diverse spil under "Judy" brand'et.

Apps'ene har været på Google Play i lang tid, men det er uklart hvor længe malwaren har været en del af dem.

Hackerne har sørget for at malwaren først downloades efter installation af app'en, for således at omgå Google Play sikkerhedsforanstaltningerne. App'en forbinder sig til en Command & Control server, og downloader bl.a. en javascript kode, en user-agent streng samt URL'er der kontrolleres af malwarens skabere.

Når en forbindelse er opnået begynder malwaren at åbne URL'er i baggrunden og begynder at generere auto-klik.

Google har fjernet apps'ene fra Google Play, men tag et kig på Check Points website for at se om du har en af dem installeret: Klik her.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1487


   
Google AlphaGo har slået verdens bedste spiller Ke Jie

Billede: google

Mandag, 29. maj 2017 - 07:59

  Software   Spil  

Google AlphaGo har slået verdens bedste spiller Ke Jie


Google AlphaGo trak store overskrifter den 9. - 15. marts i 2016, da den slog Go-legenden, den 18 gange verdensmester Lee Sedol.

Nu har den slået den 19-årige kineser Ke Jie, der betragtes som verdens bedste Go-spiller.

AlphaGo vandt det første ud af 3 spil, med kun et halvt point, som er den mindste margin man kan vinde med - men det er karakteristisk for AI'en, idet den vælger de træk der har størst sansynlighed for at vinde, fremfor at gå efter en større vindermargin.

Selve serien vandt AlphaGo 3-0, på trods af at Ke Jie udviste stor evne til at tilpasse sig, idet han spillede træk som AlphaGo tidligere selv havde brugt.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1572


   
Dubai planlægger politistation uden menneskelige medarbejdere inden 2030

Billede: youtube

Tirsdag, 23. maj 2017 - 12:51

  Andet  

Dubai planlægger politistation uden menneskelige medarbejdere inden 2030


Dubai introducerer denne uge deres første politirobotofficer. Den specialiserede REEM-robot står 1,68m høj og er designet af det spanske firma PAL Robotics.

Dubais plan er at 25% af deres politiforce skal bestå af robotter inden 2030, og samtidigt skal de have den første smarte politistation helt uden menneskelige medarbejdere.

Prototypen på politiofficeren der blev fremvist sidste år til GITEX (et årligt elektronik show i Dubai) var grundlæggende set en glorificeret kiosk med touch screen interface. Ved at bruge den integrerede tablet på robottens midtersektion, kan man rapportere kriminalitet, indlevere papirer og betale bøder.

Der vides endnu ikke om robotten er opgraderet sidenhen, men Dubais politi har arbejdet sammen med IBMs AI-system Watson for stemmegenkendelse.

Dubais mål er at bruge robotter som fuldt ud gyldige politiofficerer. Se en video af prototyperobotten i virke ved at klikke på "Læs mere" nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1641


   
Googles 2. generation TPU machine learning accellerator gøres tilgængelig for offentligheden som cloud-tjeneste

Billede: google

Fredag, 19. maj 2017 - 09:03

  Online   Andet  

Googles 2. generation TPU machine learning accellerator gøres tilgængelig for offentligheden som cloud-tjeneste


At træne machine learning modeller kræver en hel del regnekraft. Faktisk så meget at forskere og ingeniører nogengange skal vente flere uger for resultater.

Googles 2. generation Tensor Processing Unit (TPU) søger at løse det problem, og kan levere hele 180 TFLOPS floating-point performance. En gruppe bestående af 64 GPU'er kan således levere 11,5 PFLOPS (petaflops!) performance for en enkelt machine learning opgave.

Google giver alle mulighed for at benytte sig af denne regnekraft, i og med at server clusterne gøres tilgængelige via Googles nye cloudtjeneste, TensorFlow Research Cloud.

Her er tale om et cluster bestående af 1.000 cloud TPU'er, og de gøres tilgængelige for forskere uden omkostninger.

Fra Google.ai:

That’s why we’re bringing our second-generation TPUs to Google Cloud for the first time as Cloud TPUs on GCE, the Google Compute Engine. You’ll be able to mix-and-match Cloud TPUs with Skylake CPUs, NVIDIA GPUs, and all of the rest of our infrastructure and services to build and optimize the perfect machine learning system for your needs. Best of all, Cloud TPUs are easy to program via TensorFlow, the most popular open-source machine learning framework.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1565


   
WannaCrys fætter Adylkuzz bruger din computer til at mine BitCoins

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Torsdag, 18. maj 2017 - 14:56

  Online  

WannaCrys fætter Adylkuzz bruger din computer til at mine BitCoins


For nyligt er WannaCry blevet kendt for sine globale angreb - men sikkerhedsfirmaet Proofpoint har nu opdaget at den har en fætter ved navn Adylkuzz, der meget vel kan være langt mere effektiv til at skaffe dens skabere penge.

Adylkuzz benytter samme sikkerhedshuller og værktøjerne EternalBlue og DoublePulsar fra NSA-leak'et som WannaCry.

Men i stedet for at låse din computer og forlange en løsesum (og ikke mindst forlange at brugeren ved hvad BitCoin er og kan bruge det), så kræver Adylkuzz ikke noget af brugeren - men bruger blot computerens regnekraft til at mine BitCoins i stedet.

Proofpoint har fundet beviser for at Adylkuzz har været i brug siden den 2. maj i år, men kan have været aktiv fra 24. april i år.

Ifølge Ryan Kalember, chef hos Proofpoint, kan Adylkuzz allerede have tjent over en million dollars hjem til sine skabere. Til sammenligning har de 3 BitCoin wallets som WannaCry forbinder sig til, kun hjemtjent $81.000 til sine skabere.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1561


   
Ubisoft bekræfter 4 nye AAA-franchisetitler: Assassin's Creed, Far Cry, The Crew og South Park

Billede: ubisoft

Onsdag, 17. maj 2017 - 13:00

  Spil  

Ubisoft bekræfter 4 nye AAA-franchisetitler: Assassin's Creed, Far Cry, The Crew og South Park


Ubisoft har bekræftet udgivelsen af 4 nye spiltitler indenfor de populære AAA-franchises, Assassin's Creed, Far Cry, The Crew og South Park.

Den officielle Far Cry Twitterkonto har pubiceret et foreløbigt Far Cry 5 logo. Der er endnu ingen officielle udmeldelser om hvad spillet vil handle om, men der er rygter om at teamet vil blive det vilde vesten og lancering i løbet af september i år.

Assassin's Creed: Origins vil foregå i oldtidens Egypten. Spillet er blevet udskudt et år fordi Ubisoft ønskede at skabe det største spil i franchisen.

South Park spillet har fået et endeligt navn - nemlig The Fractured But Whole, og der er allerede trailer ude. Spillet skulle være udkommet den 6. december 2016, men blev udskudt i september sidste år, og sidenhen udskudt igen i februar i år. Ubisoft siger at spillet først vil blive udgivet i løbet af 2018.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1322


   
Google Assistant udkommer måske snart til iPhone

Billede: google

Tirsdag, 16. maj 2017 - 15:59

  Apps  

Google Assistant udkommer måske snart til iPhone


Google Assistant er ikke længere eksklusivt for Google Android og Google Home.

Bloomberg har fået et tip om at Google til deres snarlige I/O Developer Conference, vil lancere Google Assistant til iOS som en gratis app - hvilket formentligt allerede vil ske i denne uge.

Google Assistant til iOS vil ikke have samme dybe adgang til ting som hverken Siri eller Google Assistant til Android, men man vil kunne tilgå indhold fra YouTube og andre Google apps.

I starten planlægges der at Google Assistant kun gøres tilgængelig i USA.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1563


   
Zenimax lægger sag an mod Samsung for Copyright-brud efter delvis sejr mod Oculus VR

Billede: Jason Morrison, FreeImages.com

Tirsdag, 16. maj 2017 - 15:14

  Andet  

Zenimax lægger sag an mod Samsung for Copyright-brud efter delvis sejr mod Oculus VR


Zenimax lagde oprindeligt sag an mod Oculus VR for bl.a. at stjæle branchehemmeligheder da de hyrede John Carmack. De anklagede samtidigt Carmack for at tage teknologien han var ved at udvikle med sig til Oculus.

Retten bestemte at Oculus skulle betale Zenimax $ 500 millioner for brud på Copyright, og fordi medstifteren Palmer Luckey brød en NDA. Dog blev Oculus ikke fundet skyldige i at stjæle branchehemmeligheder, så Zenimax fik altså ikke de $ 4 milliarder de oprindeligt havde ønsket.

Nu har Zenimax lagt sag an mod Samsung - idet de mener at Samsung har brugt deres Copyright bevidst, da Carmack skulle have fået ideen til mobilt VR da han stadigvæk var hos iD Software (der er en gren af Zenimax).

Således søger Zenimax med deres sagsanlæg mod Samsung, at få kompensation for brud på Copyright, skader samt profit fra copyrightbrudte produkter.

Sagen mod Oculus er dog endnu ikke afsluttet, og Carmack har også en åben sag hvor han sagsøger Zenimax for ikke at have udbetalt ham hele $ 22,5 millioner som de angiveligt skylder ham.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1512


   
WannaCry-angrebet kan stamme fra Nordkorea: Rammer Kina, Rusland og Indien hårdt fordi de kører med piratkopieret Windows

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Tirsdag, 16. maj 2017 - 10:20

  Software   Online   Andet  

WannaCry-angrebet kan stamme fra Nordkorea: Rammer Kina, Rusland og Indien hårdt fordi de kører med piratkopieret Windows


I weekend'en blev 99 lande udsat for et storstilet hackerangreb hvor ransomwaren WannaCry udnyttede en fejl i Windows SMB-protokollen.

I kildekoden har Googleforskeren Neel Mehta dog fundet kode der ligner et uddrag fra kode skabt af Lazarus Group, der stammer fra Nordkorea. Det peger på at angrebet kan være initieret fra Nordkoreansk side af.

Ingenting er dog endnu sikkert, og det kræver fortsat en del arbejde at verificere hvor angrebet reelt set stammer fra.

Kina, Rusland og Indien er blandt dem der er hårdest ramt - men det er der en simpel årsag til: Piratkopierede versioner af Windows får ikke opdateringer.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1527


   
Danmark og 98 andre lande er ramt af omfattende hackerangreb

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Tirsdag, 16. maj 2017 - 07:49

  Online  

Danmark og 98 andre lande er ramt af omfattende hackerangreb


Ialt 99 lande blev i fredags ramt af et omfattende hackerangreb med ransomware.

Over 75.000 computere i 99 lande er ramt - de fleste i Rusland, Taiwan og Ukraine. Derudover er det britiske sundhedsvæsen blandt dem der er hårdest ramt.

Softwaren der er blevet brugt er stjålet fra NSA, og hedder WannaCry. Den går også under navnene WannaCrypt, WannaCrypt0r og Wanna Decryptor. Den bruger formentligt et Eternal Blue exploit, der er en sårbarhed i Microsofts SMB-protokol. Dette sikkerhedshul er blevet lappet den 14. marts 2017 for Windows Vista, 7, 8/8.1 og 10 samt Server 2008, 2012 og 2016.

Man ved endnu ikke hvem der står bag angrebet. Prisen som ransomwaren forlanger er 300 US dollars, betalt i BitCoin.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1653


   
The Sims er på vej til iOS og Android

Billede: youtube

Torsdag, 11. maj 2017 - 13:13

  Apps  

The Sims er på vej til iOS og Android


Klassikeren The Sims af EA udkom for 17 år siden. Nu har EA udsendt en såkaldt "soft launch trailer", idet spillet er på vej til iOS og Android.

Spillet virker til at være en nærmest 1:1 port af det 17 år gamle spil, og således kan man lave sin egen Sim som man kan bestemme udseendet for, bygge huse, interagere med andre Sims og opnå "true virtual love".

Derudover kan man følge sin Sims familie i flere generationer, og således låse op for arvestykker og andre stat boosters.

The Sims Mobile er ikke første gang EA har udgivet et Sims-spil til de mobile platforme, idet de tidligere har lavet The Sims Freeplay - men The Sims Mobile er et ægte selvstændigt spil, og byder på langt mere dybde og gameplay end Freeplay-versionen.

Udgivelsesdato og pris vides endnu ikke.

Klik på "Læs mere" for at se den nye "soft launch trailer".


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1626


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s