TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Lørdag, 4. maj, 2024
Facebook lancerer nyt værktøj til blinde, der kan beskrive billeder

Billede: facebook

Tirsdag, 05. april 2016 - 13:32

  Apps  

Facebook lancerer nyt værktøj til blinde, der kan beskrive billeder


Facebook har lanceret et nyt værktøj til iOS, der kan hjælpe blinde engelsktalende brugere med at forstå hvilke billeder som folk poster på det sociale medie.

Den nye feature hedder "automatic alternative text", og kan give en grundlæggende beskrivelse af et billedes indhold for dem der bruger oplæserfunktionen.

Tidligere har skærmoplæseren kun kunne berette at der var et billede, men ikke hvad der var på billedet. Nu kan den så fortælle om billedet med sætninger såsom: "May contain: Tree, sky, sea."

Det er firmaet 1 Hacker Way der står bag, og de har brugt millioner af billeder som eksempler til deres neurale netværk.

Det er den samme type machine learning som Google brugte til at lære AlphaGo at spille Go.

Algoritmen er desuden blevet optimeret således at den beskriver mennesker først - derefter objekter og til sidst scener i baggrunden.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1847


   
DARPA vil løse problemet med overfyldte frekvensbånd med AI-baserede radioer

Billede: wikipedia

Tirsdag, 05. april 2016 - 10:49

  Andet  

DARPA vil løse problemet med overfyldte frekvensbånd med AI-baserede radioer


Når vi snakker trådløs kommunikation, er der et generelt problem med at båndene efterhånden er overfyldte. DARPA vil løse problemstillingen med AI-baserede radioer, og har i den forbindelse annonceret en konkurrence, hvor forskellige teams skal konkurrere mod hinanden. Målet er at udvikle en AI-baseret teknologi, der løser problemet med overbelastning af frekvenserne.

DARPA ønsker at se en måde hvorpå enhederne kan "forhandle" med hinanden, i de tilfælde hvor de deler frekvenser, for at give hinanden plads når behovet opstår.

Konkurrencen starter først i 2017, og en vinder vil blive fundet tidligt i 2020. Vinderne kan løbe af staben med hele USD 2 millioner.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1776


   
Baselworld 2016: Michael Kors laver smartwatch til mænd og kvinder

Billede: youtube

Fredag, 18. marts 2016 - 11:45

  Andet  

Baselworld 2016: Michael Kors laver smartwatch til mænd og kvinder


Modemærket Michael Kors har lavet et nyt smartwatch, der udkommer i to versioner - en til mænd og en til kvinder.

Det er baseret på Android Wear, og navnet er Access. Det er blevet fremvist til verdens største messe for ure - Baselworld.

Versionen "til ham" er i sort og stål, mens versionen "til hende" er i guld med en rem der er pyntet med krystaller.

Af features er der hvad man efterhånden forventer af et Android Wear smartwatch, dog med dedikerede eksklusive urskivevalg.

Urene udkommer til efteråret til USD 395,- for hver af versionerne. Den danske pris er endnu ukendt, men vil formentligt komme til at ligge på lige under DKK 3.000.

Se præsentationsvideo af versionerne her:
• Access - til ham
• Access - til hende


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2923


   
Steam giver rabat på spilpakker hvis du ejer et eller flere af spillene i pakken

Billede: valve

Mandag, 14. marts 2016 - 13:00

  Spil  

Steam giver rabat på spilpakker hvis du ejer et eller flere af spillene i pakken


Et af de klassiske problemer med spilpakker (bundles), er hvis man allerede ejer et af spillene i pakken, da man oftest kommer til at få et ekstra som man så vil have i overskud.

Valve giver nu rabat hvis man allerede ejer et af spillene, når man køber via Steam Bundles.

I Valves dokumentation til udviklerne står der bl.a. følgende:

With Steam Bundles, if a customer already [owns] some items in the Bundle, they will pay for and receive only the items not already in their account. This allows the best fans of your series or franchise to 'complete the set' and get a deal on the remaining items in the Bundle.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2092


   
Strategisk kortspil til VR: Mød Dragon Front til Oculus Rift

Billede: youtube

Onsdag, 02. marts 2016 - 11:17

  Spil  

Strategisk kortspil til VR: Mød Dragon Front til Oculus Rift


High Voltage har annonceret Dragon Front, der er lavet til Oculus Rift. Spillet er et strategisk kortspil a'la Magic: The Gathering. I Dragon Front har man et deck på 30 kort, og man vinder når man har udryddet fjendens tropper og fået fjendens liv på 0 eller under.

De nye muligheder der er opstået med VR, giver dog spillet en helt anden ånd, og spillet vil føles væsentligt anderledes at spille end de traditionelle kortspil i samme genre.

Som spiller kan du vælge mellem 4 forskellige fraktioner, der hver har deres styrker og svagheder. Til start findes der 250 forskellige kort at bygge sit deck fra, og der arbejdes på 3 ekstra add-on pakker.

Se en trailer for spillet ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1980


   
IBM planlægger at lancere Sword Art Online som VR-spil

Billede: youtube

Fredag, 26. februar 2016 - 13:45

  Spil   Online  

IBM planlægger at lancere Sword Art Online som VR-spil


Spillet Sword Art Online: The Beginning er et VRMMORPG baseret på en populær animeserie af samme navn, og IBM vil bruge deres Watson Cognitive Computing og SoftLayer cloud computing, til at køre spillet. Siliconera rapporterer at en event i Tokyo vil bruge en 3D-scanner for at scanne folk ind i spillet til brug som avatar.

Slashgear skriver at spillet vil understøtte både HTC Vive og Oculus Rift, og næste måneds alpha testfase starter med blot 208 testprersoner - alle baseret i Tokyo metroområdet.

Spillet foregår i 2022, hvor spillet Sword Art Online udgives som et VRMMORPH. Ved hjælp af NerveGear, som er en hjelm der stimulerer alle brugerens 5 sanser, kan spillerne bruge deres in-game karakterer ved hjælp af tankekontrol. Men den 6. november 2022 konstaterer 10.000 spillere, at de længere kan logge ud. Fjerner spillerne NerveGear eller dør de i spillet, dør de også i virkeligheden.

Spillets tema er således perfekt til VR - selvom NerveGear ikke ligefrem ligger tæt ude i fremtiden.

Se en video teaser på japansk ved at klikke på "Læs mere"-linket.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2143


   
MWC 2016: HTC prissætter deres Vive VR til USD 799 - udgivelse vil ske tidligt i april

Billede: HTC

Mandag, 22. februar 2016 - 15:34

  Hardware   Spil   Mobil & tablet  

MWC 2016: HTC prissætter deres Vive VR til USD 799 - udgivelse vil ske tidligt i april


Mange betragter HTC Vive VR som værende den eneste seriøse konkurrent til Oculus Rift, og nu har HTC udgivet en officiel pris på USD 799, hvilket er USD 200 mere end Oculus Rift vil koste.

Direkte omregnet til danske kroner, snakker vi ca. DKK 5370, men typisk får jo lidt højere priser herhjemme, bl.a. pga. vores 25% moms.

HTC har bygget Vive VR i samarbejde med Valve, og udover VR-headset'et får man to trådløse controllere med haptisk feedback (en til hver hånd). Derudover får man også et sæt Lighthouse laserbaserede basestationer til tracking. Oculus Rift vil blive leveret blot med en XBox One controller (og 2 spil), og dedikerede controllere kommer først senere på året til en endnu ukendt pris.

Af smarte features i Vive VR, kan nævnes at der sidder et kamera som lader en se hvad der sker i verden udenfor headset'et. Vive VR kan desuden arbejde sammen med mobiltelefonen, og således lade dig tage opkald via headset'et samt se tekstbeskeder. Dette sker via BlueTooth samt indbygget mikrofon.

Af medfølgende spil kan nævnes Job Simulator: The 2050 Archives samt Contraption.

HTC Anbefaler:

  • Intel Core i5-4590 / AMD FX 8350 eller bedre
  • NVidia GeForce GTX 970 / AMD Radeon R9 290 eller bedre (med mindst 4 GB RAM)
  • Mindst 1 USB 2.0 port
  • Windows 10 SP1 eller nyere

Forudbestillinger starter den 29. februar, og Vive VR vil nå ud til forbrugerne i starten af april.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1929


   
USAs Skynet-program fyldt med sjuskede algoritmer: Kan have kostet uskyldige livet

Billede: NSA

Fredag, 19. februar 2016 - 13:15

  Software  

USAs Skynet-program fyldt med sjuskede algoritmer: Kan have kostet uskyldige livet


IT-forsker og direktør for Human Rights Data Analysis Group, Patrick Ball, kalder det amerikanske Skynet program, der er en machine learning-software der automatisk identificerer potentielle terrorister, for noget "forbandet vrøvl", i en udtalelse til Ars Technica.

Et af problemer er at Skynet baserer sine resultater på et alt for tyndt datagrundlag. Nøjagtigheden af hvem der udpeges som terrorister og snigmyrdes, er derfor usikker, selvom det dog ikke er offentligt kendt hvordan NSA og CIA bruger Skynets resultater, og om der er flere faktorer de benytter sig af, før et droneangreb iværksættes.

NSA har defineret 80 variabler, som er med til at identificere potentielle terrorister - det kan være mønstre ift. at slukke/tænde sin mobil ofte, skifte SIM-kort ofte eller gentagne rejser til områder med terroraktivitet.

Skynet-modellen benytter metada fra blot 6 kendte terrorister, til at identificere en 7. terrorist ud af en gruppe på 100.000 tilfældigt valgte personer

Denne måde har eks. udpeget det arabiske nyhedsmedie Al-Jazeeras bureauchef, Ahmed Zaidan, idet han ofte rejser til områder med terroraktiviteter. Softwaren identificerede desuden Zaidan som værende medlem af både Det Muslimske Broderskab samt Al-Queda.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2147


   
Ny lagringsteknologi bevarer data i flere milliarder år med 5D diske

Billede: University of South Hampton

Onsdag, 17. februar 2016 - 13:29

  Hardware  

Ny lagringsteknologi bevarer data i flere milliarder år med 5D diske


Forskere ved University of Southampton's Optical Research Center, har annonceret at de har færdiggjort arbejdet på en teknik, der kan lagre data i 5 dimensioner.

Diskene kan indeholde op til 360 TB data per disk og modstå temperaturer op til 1.000 ºC. Levetiden er estimeret til 13,8 milliarder år ved stuetemperatur, uden degradering.

5D-teknologien består af 3 lag af nanoprikker. Disse prikkers kan vende i forskellige retninger med forskellig side, og desuden være placeret indenfor 3 dimensioners rum - hvilket ialt giver 5 dimensioner.

Teknologien blev første gang fremvist i 2013, og dengang kunne man kun klemme 300 kB på en disk.

Professor Peter Kazansky udtaler:

It is thrilling to think that we have created the technology to preserve documents and information and store it in space for future generations...

... This technology can secure the last evidence of our civilisation: all we've learnt will not be forgotten.

Der søges nu efter samarbejdspartnere til at hjælpe med at kommercialisere produktet.

Se en film om hvordan diskene skabes, ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 2595


   
Call of Duty: Black Ops 3 er ude nu på Steam til blot USD 15,- for en multiplayer-version

Billede: activision

Onsdag, 17. februar 2016 - 10:35

  Spil  

Call of Duty: Black Ops 3 er ude nu på Steam til blot USD 15,- for en multiplayer-version


Indtil den 29. februar kan Call of Duty: Black Ops 3 nu fås på Steam til blot USD 15,- i multiplayer-versionen.

Normalt koster Call of Duty: Black Ops 3 USD 60,- for hele spillet.

Ønsker man at opgradere efter købet af multiplayer-versionen, kan dette gøres for enten USD 45,- (standardopgradering) eller USD 85,- (Digital Deluxe versionen).

Af features som IKKE findes i multiplayer-versionen kan nævnes:

  • Zombies game mode
  • Campaign game mode
  • Deltagelse i multiplayer custom spil
  • Prestige (man kan højst opnå 55 i niveau)
  • Adgang til modifikationsværktøjer samt moddet indhold
  • Adgang til urangeret server browser
  • Mulighed for Fresh Start i din profil
  • Adgang til Dead Ops Arcade II og Nightmares spil modes

Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 2639


   
Verdens første store fusionskraftværk er nu oppe at køre i Tyskland

Billede: youtube

Torsdag, 11. februar 2016 - 13:10

  Andet  

Verdens første store fusionskraftværk er nu oppe at køre i Tyskland


Tyskland har med færdiggørelsen og idriftsætningen af verdens første store fusionskraftværk, Wendelstein 7-X, bragt fusionskraft et stort og vigtigt skridt fremad.

I øjeblikket producerer det dog blot hydrogen plasma, og generer således ikke egentlig energi. Det er dog et bevis for at stellaratorer kan fungere kontinuerligt og give energioverskud - modsat tokamak-baserede fusionsreaktorer, der kun virker i korte pulseringer. Stellaratorer bør desuden være mere sikre.

Testfasen løber frem til midten af marts i år, hvorefter man vil opgradere fusionskraftværket således at det kan fungere i længere tid ved højere temperaturer. Målet er at det kommer til at aflade 30 minutter ad gangen, og generere en termisk energi på 20 megawatt.

Det har taget 19 år at designe og bygge Wendelstein 7-X, hvilket har kostet EUR 1,2 milliarder.

Se en video fra åbningsceremonien af Wendelstein 7-X ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 7   |   Antal visninger 3590


   
Unreal Engine giver mulighed for at skabe VR-indhold i et VR-miljø

Billede: youtube

Mandag, 08. februar 2016 - 11:14

  Spil  

Unreal Engine giver mulighed for at skabe VR-indhold i et VR-miljø


Epic Games har en opdatering på vej til Unreal Engine, der giver mulighed for at skabe VR-indhold mens man arbejder i et VR-miljø.

Man har hele Unreal-editor'en tilgængelig, og kan arbejde med den i et live workflow der er langt mere intuitivt end hvis man prøver at lave 3D VR-indhold i et 2D-miljø (med skærm, mus og tastatur).

Se et tidligt preview ved at klikke på "Læs mere"-linket herunder.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1935


   
Netværksopgradering hos Valve: 100 gigabit skal håndtere op mod 10 millioner samtidige brugere

Billede: valve

Tirsdag, 26. januar 2016 - 14:32

  Spil  

Netværksopgradering hos Valve: 100 gigabit skal håndtere op mod 10 millioner samtidige brugere


Spilfirmaet Valve har opgraderet netværket til 100 gigabit/s, for at kunne følge med en forventet vækst i datatrafik på 75% om året, ifølge Valves globale netværksleverandør, Level 3.

Valves kendte spildistributionsplatform Steam, trækker i sig selv 450-500 petabyte fra Valves datacentre til brugerne hver måned. Det nye netværk skal kunne håndtere de ca. 10 millioner samtidige brugere på Steam.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2217


   
DARPA efterlyser hjælp til at observere individuelle lysfotoner

Billede: wikipedia

Mandag, 25. januar 2016 - 11:21

  Andet  

DARPA efterlyser hjælp til at observere individuelle lysfotoner


Som mange ved, kan lysfotoner betragtes både som partikler og som en bølge, idet de eksisterer i et kvantestadie.

Det alene kan meget vel gøre det umuligt at observere en enkelt lysfoton - men det er ikke desto mindre DARPAs mål. Til det formål efterlyser de nu hjælp fra de forskellige videnskabelige kredse. Projektet kaldes Fundamental Limits of Photon Detection Program, og det skal bringe teoretiske fysikere sammen med ingeniører, for på den måde at forsøge at lave en præcis fotondetektor.

Denne teknologi vil gavne en række nuværende teknologier, såfremt den kan udføres. Den enhed der eventuelt måtte komme ud af samarbejdet, vil blive bedømt ud fra båndbredde, effektivitet, opløsning og matrixstørrelse.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2130


   
Google, Amazon og andre tjenester vil måske få pligt til at meddele EU om store sikkerhedsbrud

Billede: EU

Fredag, 22. januar 2016 - 07:42

  Online  

Google, Amazon og andre tjenester vil måske få pligt til at meddele EU om store sikkerhedsbrud


Et nyt forslag for cybersikkerhed fra EU, har fået opbakning fra medlemslandene. Det skal dog stadigvæk godkendes af Det Europæiske Råd samt Europaparlamentet, hvis det skal realiseres.

Det nye forslag vil kræve at søgemaskiner, cloud services og onlie markedspladser skal meddele EUs nationer om cyberangreb.

Forslaget ekskluderer dog mindre online services.

Såfremt forslaget vedtages senere på året, vil EU-medlemslandene få 21 måneder til at iværksætte direktiverne til nationale love.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2052


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s