TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Lørdag, 20. april, 2024
Japanske NHK er verdens første TV-kanal der kan ses i 8K-opløsning

Billede: wikipedia

Onsdag, 03. august 2016 - 10:14

  Andet  

Japanske NHK er verdens første TV-kanal der kan ses i 8K-opløsning


Den japanske pendant til danske DR, public service udbyderen NHK, sender nu verdens første TV-kanal i den høje 8K-opløsning.

8K-opløsningen er 16 gange højere end FullHD (1080p), idet der er tale om 7680x7320 pixels svarende til 33 MPixels.

8K-fjernsyn er dog en sjældenthed, idet Sharps 8K-fjernsyn, der er verdens første, koster 1 million kroner. LG og Samsung kommer med deres 8K-fjernsyn senere i år.

NHK har derfor opstillet storskærme rundt omkring i Japan, hvor de sender 8K-udsendelser fra kl. 10 - 17 hver dag. Når OL i Rio løber af stablen, udvides disse sendetider.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2142


   
DR kritiseres for at levere 62% underholdning

Billede: dr

Onsdag, 22. juni 2016 - 14:12

  Andet  

DR kritiseres for at levere 62% underholdning


DI Digital har udført en analyse, der peger på at 62% af sendefladen på DRs TV-kanaler er underholdningsprogrammer. Det betyder ifølge DI Digital at DR konkurrerer mere med private TV-udbydere end at fokusere på at være en public service kanal.

En optælling fra uge 22 i 2016 viser, at hele 40% af sendefladen på DRs seks TV-kanaler, bestod af udenlandskproduceret underholdning.

Danskproduceret underholdning udgjorde i samme periode 22%, og dermed ses et samlet tal på 62% for underholdning.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 16   |   Antal visninger 2084


   
WWDC 2016: Apple annoncerer iOS 10

Billede: apple

Tirsdag, 14. juni 2016 - 07:58

  Mobil & tablet   Apps  

WWDC 2016: Apple annoncerer iOS 10


Worldwide Developer Conference 2016 er i fuld gang, og Apple har annonceret iOS 10.

Før iOS 10 blev annonceret, gav Apples Eddy Cue dog en præsentation af en opdatering af Apple tvOS, hvor en ny app til iPhone udkommer og minder meget om det som 4. generations AppleTV-fjernbetjeningen kan udføre. Det er dermed muligt at bruge stemmen til at kontrollere Siri og bevægelser til spil.

Derudover hentes købte apps på tværs af enhederne, der nu inkluderer tvOS, som vi ellers kender det mellem iPhone og iPad.

Apple annoncerede desuden Universal Clipboard, der gør det mulgit at dele bl.a. tekst og links mellem alle iOS- og macOS-enheder.

iOS 10 - den største iOS-udgivelse nogensinde

Apples Craig Federighi kalder iOS 10 for den største iOS-udgivelse nogensinde. Der er 10 store nyheder - vi gennemgår disse samt lidt flere: Klik på "Læs mere"-linket i bunden for at se alle nyhederne i iOS 10.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1891


   
LGs nye generation af OLED-skærme har længere levetid end LCD-skærmene

Billede: LG

Onsdag, 08. juni 2016 - 12:03

  Andet  

LGs nye generation af OLED-skærme har længere levetid end LCD-skærmene


OLED-teknologien har grundet sit organiske materiale, lige siden dens fødsel været genstand for bekymringer over skærmpanelernes levetid. I starten lå levetiden for LGs OLED-dioder på blot 36.000 timer - men nu med den nye generation, er LGs OLED-dioder oppe på 100.000 timers levetid, hvilket er markant over de 60.000-70.000 timer man skal forvente at få ud af en LCD-skærms baggrundsbelysning.

LG har i praksis 100% af OLED-fjernsynsmarkedet, eftersom de i 1. kvartal i år solgte 113.000 OLED-fjernsyn, hvilket udgjorde 96,4% af markedet for OLED-fjernsyn. De resterende blev solgt af Panasonic samt et par kinesiske producenter, der dog alle får deres paneler fra LG.Display.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2230


   
Tysk atomkraftværks system for brændselsstave er ramt af gamle vira og malwares

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Onsdag, 04. maj 2016 - 07:53

  Andet  

Tysk atomkraftværks system for brændselsstave er ramt af gamle vira og malwares


Det tyske atomkraftværk Gundremmingen, der ligger ca. 120 km fra München har været ramt af en række vira og malwares - inklusive trojanere der giver fjernadgang og malware der stjæler filer. Ingen af de inficerede computere har dog været forbundet til internettet, og de forskellige malwares har således ikke været i stand til at blive aktiveret.

Det var det tyske elektronikfirma RWE der opdagede de mange malwares, der bl.a. inkludere Conficker (en orm fra 2008 der stjæler brugeres loginoplysninger og finansielle oplysninger samt gør computeren til en del af et zombienetværk der udfører DDoS-angreb) og W32.Ramnit (en orm der giver fjernadgang til hackerne og tillader dem at stjæle filer og injeksere kode på websites for at stjæle bankoplysninger).

Derudover blev der fundet vira og malwares på 18 USB-enheder til lagring.

De ramte computere er en del af systemet der styrer brændsselsstavene, der i værste tilfælde kan smelte og efterlade en stor pøl af uran i reaktoren, der kan starte en ukontrollabel kædereaktion.

Det ser ikke ud til at atomkraftværket har været et specifikt mål, idet de fundne vira og malwares primært er tiltænkt økonomisk svindel.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1747


   
Buede fjernsyn har floppet, men Samsung fortsætter

Billede: samsung

Tirsdag, 03. maj 2016 - 14:11

  Andet  

Buede fjernsyn har floppet, men Samsung fortsætter


Philips, LG, Panasonic, Grundig, TCL m.fl. har erklæret de buede skærme for et flop - specielt i lyset af at GfK og BFE viser, at salget af buede fjernsyn har udgjort blot 4% af solgte fjernsyn i 2015. Det betyder i praksis at salget af disse vil blive indstillet.

Den nordiske direktør Henrik Kyhl fra TP Vision, der står bag Philips TV, udtaler:

Buede tv er især flotte, hvis de står i et rum med buede vægge – men det er trods alt et fåtal af hjemmene, der har eget tårn

Men Samsung vil fortsætte trods de dårlige salgstal for buede TV-skærme. Samsung Danmarks salgschef, Kasper Thomsen udtaler:

Buede TV er hverken et salgstrick eller en designgimmick. Det er et produkt, som er kommet for at blive

Samsung ser dog fortsat en række fordele i de buede skærme, og vil dermed fortsætte med at udbyde buede skærme i deres sortiment.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 6   |   Antal visninger 2054


   
Facebook lancerer nyt værktøj til blinde, der kan beskrive billeder

Billede: facebook

Tirsdag, 05. april 2016 - 13:32

  Apps  

Facebook lancerer nyt værktøj til blinde, der kan beskrive billeder


Facebook har lanceret et nyt værktøj til iOS, der kan hjælpe blinde engelsktalende brugere med at forstå hvilke billeder som folk poster på det sociale medie.

Den nye feature hedder "automatic alternative text", og kan give en grundlæggende beskrivelse af et billedes indhold for dem der bruger oplæserfunktionen.

Tidligere har skærmoplæseren kun kunne berette at der var et billede, men ikke hvad der var på billedet. Nu kan den så fortælle om billedet med sætninger såsom: "May contain: Tree, sky, sea."

Det er firmaet 1 Hacker Way der står bag, og de har brugt millioner af billeder som eksempler til deres neurale netværk.

Det er den samme type machine learning som Google brugte til at lære AlphaGo at spille Go.

Algoritmen er desuden blevet optimeret således at den beskriver mennesker først - derefter objekter og til sidst scener i baggrunden.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1839


   
Nye softwareversioner fra Apple er ude nu: iOS 9.3, OS X 10.11.4, tvOS 9.2 og WatchOS 2.2

Billede: Apple

Tirsdag, 22. marts 2016 - 09:50

  Software   Mobil & tablet   Apps  

Nye softwareversioner fra Apple er ude nu: iOS 9.3, OS X 10.11.4, tvOS 9.2 og WatchOS 2.2


Apple har udgivet softwareopdateringer til deres 4 største platforme. Opdateringerne røg i betatest i januar i år, og blev frigivet i går i forbindelse med Apples lancering af den nye iPhone SE og iPad Pro 9,7".

TechStart har highlightet de største ændringer og nyheder for iOS, tvOS og WatchOS - klik på "Læs mere"-knappen herunder...


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2065


   
Netværksopgradering hos Valve: 100 gigabit skal håndtere op mod 10 millioner samtidige brugere

Billede: valve

Tirsdag, 26. januar 2016 - 14:32

  Spil  

Netværksopgradering hos Valve: 100 gigabit skal håndtere op mod 10 millioner samtidige brugere


Spilfirmaet Valve har opgraderet netværket til 100 gigabit/s, for at kunne følge med en forventet vækst i datatrafik på 75% om året, ifølge Valves globale netværksleverandør, Level 3.

Valves kendte spildistributionsplatform Steam, trækker i sig selv 450-500 petabyte fra Valves datacentre til brugerne hver måned. Det nye netværk skal kunne håndtere de ca. 10 millioner samtidige brugere på Steam.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2207


   
USAs el-netværk ramt af hackere - måske fra Iran

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Tirsdag, 22. december 2015 - 10:35

  Online   Andet  

USAs el-netværk ramt af hackere - måske fra Iran


Sikkerhedsforsker Brian Wallace fulgte et spor efter hackere der havde stjålet filer fra California University, men opdagede et sandt mareridt: Hackerne havde skaffet sig adgang til netværket der kørte USAs el-net.

Sporene peger på at det er iranske hackere der står bag, og Wallace fandt ud af at der var stjålet kodeord såvel som arkitekttegninger af mange elkraftværker. Disse tegninger var så præcise at ondsindede folk ville kunne bruge disse, sammen med andre værktøjer og onsindet kode, til at fjerne strømmen fra millioner af husstande.

Det er dog ifølge The Associated Press ikke første gang noget lignende er sket.

Ifølge anonyme topeksperter er der omkring 20 gange tidligere sket tilfælde, hvor hackerne har stjålet data og skaffet sig adgang til styringen af el-nettet. Disse angreb er potentielt set farlige, og offentliggøres oftest ikke - indimellem heller ikke til regeringen.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: brostenen   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1864


   
10.000 butikker og restauranter i England bruger Facewatch

Billede: Thomas D Mørkeberg, freeimages.com

Fredag, 18. december 2015 - 10:18

  Online  

10.000 butikker og restauranter i England bruger Facewatch


Facewatch er et system, som tillader forskellige typer butikker og restauranter at dele overvågningsvideoer. Med Facewatch kan man nemt rapportere eks. butikstyverier til politiet, og dele deres ansigter. Det samme gælder generende klientel, såsom fulde mennesker.

Den seneste opdatering har muliggjort implementering af software til ansigtsgenkendelse i real-time, såsom NECs NeoFace. Således kan butiksansatte se om en kunde er på "watch"-listen, så de kan holde ekstra godt øje med personen eller evt. bede dem om at forlade butikken.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2066


   
Google Play Movies and TV tilføjer understøttelse for Apple AirPlay

Billede: TechStart

Mandag, 14. december 2015 - 13:31

  Apps  

Google Play Movies and TV tilføjer understøttelse for Apple AirPlay


Google har tilføjet understøttelse for Apple AirPlay i deres "Play Movies and TV" til Android. Det betyder at man kan streame fra en Androidenhed til en AppleTV - og her kræves AppleTV 3. generation eller nyere.

Google har også tilføjet HD-streaming og redesignet selve app'en med bl.a. større billeder og mere flydende overgange. Desuden er det nu muligt at se trailers direkte i app'en.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 4484


   
Apple har udgivet iOS 9.2-opdatering og tvOS 9.1

Billede: Apple

Onsdag, 09. december 2015 - 08:56

  Apps  

Apple har udgivet iOS 9.2-opdatering og tvOS 9.1


Apples nye iOS 9.2-opdatering, der byder på forbedringer til Music og iBooks. Det er blevet nemmere at forene iCloud Music Library med Apples streaming service, og man kan derudover se hvilke sange man har downloadet, og hurtigt iværksætte at hente sange eller hele albums.

iBooks har fået understøttelse for 3D Touch (iPhone 6s og 6s Plus) og audiobøger kan nu køre som baggrundsservice.

Derudover er der generelt tale om mindre nyheder, og visse af dem har ingen indflydelse for os danskere: Eks. Top Stories for News app'en, der kun fungerer til USA, England og Australien.

 

For tvOS er der endeligt kommet understøttelse af Apple Remote app'en, således at indskrivning af brugernavne og kodeord, samt søgninger generelt, kan gå hurtigere. Dette har været et af de helt store kritikpunkter på den nye 4. generation AppleTV. Derudover er der generelle forbedringer - bl.a. bedre netværksfunktionalitet og scrolling.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1899


   
Millioner af mobiltelefoner, routere og fjernsyn er sårbare på grund af gammelt sikkerhedshul

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 07. december 2015 - 11:07

  Software   Mobil & tablet   Andet  

Millioner af mobiltelefoner, routere og fjernsyn er sårbare på grund af gammelt sikkerhedshul


For over 3 år siden blev et sikkerhedshul i libupnp-biblioteket lappet - men visse fabrikanter har ikke brugt nyere versioner af SDK'et med det opdaterede libupnp-bibliotek, og det gør alle disse enheder sårbare overfor angreb.

Ialt er der estimeret tale om 6,1 millioner enheder - inklusive smarpthones, routere og TV med smart-funktionalitet.

Derudover har man opdaget hele 547 apps der bruger en ældre version af libupnp - og 326 af disse er tilgængelige via Google Play Store.

Veo Zhang fra Trend Micro udtaler:

With further research an exploit could be used not just to cause a crash, but to run arbitrary code on an affected device
...
The ability to run arbitrary code would give the attacker the ability to take control of the device, as on a PC


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2070


   
DR TV app er kommet til PlayStation 3 og 4

Billede: DR

Tirsdag, 01. december 2015 - 11:38

  Software   Apps  

DR TV app er kommet til PlayStation 3 og 4


DR TV app'en der kan fås til Apple TV, er nu kommet til Sony PlayStation 3 og 4 også. På PlayStation 4'eren er live-kanalerne også tilgængelige. Live-kanalerne er i øjeblikket ikke teknisk muligt at gøre med PlayStation 3.

App'en er gratis at hente, og giver ifølge DR adgang til over 5.000 programmer.

DR TV er desuden tilgængelig online til desktop browsere, Android, iOS, Chromecast, Airplay, AppleTV og HbbTV. På alle platforme leveres SD-billedkvalitet, hvilket betyder 720x576 pixels opløsning.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2045


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s