TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Torsdag, 18. april, 2024
Kunstig intelligens er blevet næsten lige så god som mennesker til at detektere brystkræft i væv

Billede: 123dan321, freeimages.com

Mandag, 20. juni 2016 - 08:27

  Andet  

Kunstig intelligens er blevet næsten lige så god som mennesker til at detektere brystkræft i væv


Forskere fra Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) og Harvard Medical School (HMS) har udviklet og trænet en kunstig intelligens, til at aflæse og fortolke billeder indenfor patologien.

Metoden er baseret på "deep learning", der normalt bruges til at træne en kunstig intelligens i at genkende tale, billeder og objekter.

For nyligt deltog de i den årlige International Symposium of Biomedical Imaging konkurrence, hvor deres AI fik opgaven at kigge efter kræft i billeder af lymfeknuder.

Efter teamet havde trænet deres AI med billeder af kræftceller og normale celler, fik de en præcision på hele 92%.

Menneskers præcision er dog oppe på 96%, så der er et stykke vej endnu - men forskernes kunstige intelligens virker afgjort lovende.

Kombinerer man patologernes analyser med den kunstige intelligens analyser, opnår man en præcision på 99,5%.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1433


   
DARPA vil løse problemet med overfyldte frekvensbånd med AI-baserede radioer

Billede: wikipedia

Tirsdag, 05. april 2016 - 10:49

  Andet  

DARPA vil løse problemet med overfyldte frekvensbånd med AI-baserede radioer


Når vi snakker trådløs kommunikation, er der et generelt problem med at båndene efterhånden er overfyldte. DARPA vil løse problemstillingen med AI-baserede radioer, og har i den forbindelse annonceret en konkurrence, hvor forskellige teams skal konkurrere mod hinanden. Målet er at udvikle en AI-baseret teknologi, der løser problemet med overbelastning af frekvenserne.

DARPA ønsker at se en måde hvorpå enhederne kan "forhandle" med hinanden, i de tilfælde hvor de deler frekvenser, for at give hinanden plads når behovet opstår.

Konkurrencen starter først i 2017, og en vinder vil blive fundet tidligt i 2020. Vinderne kan løbe af staben med hele USD 2 millioner.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1763


   
USAs Skynet-program fyldt med sjuskede algoritmer: Kan have kostet uskyldige livet

Billede: NSA

Fredag, 19. februar 2016 - 13:15

  Software  

USAs Skynet-program fyldt med sjuskede algoritmer: Kan have kostet uskyldige livet


IT-forsker og direktør for Human Rights Data Analysis Group, Patrick Ball, kalder det amerikanske Skynet program, der er en machine learning-software der automatisk identificerer potentielle terrorister, for noget "forbandet vrøvl", i en udtalelse til Ars Technica.

Et af problemer er at Skynet baserer sine resultater på et alt for tyndt datagrundlag. Nøjagtigheden af hvem der udpeges som terrorister og snigmyrdes, er derfor usikker, selvom det dog ikke er offentligt kendt hvordan NSA og CIA bruger Skynets resultater, og om der er flere faktorer de benytter sig af, før et droneangreb iværksættes.

NSA har defineret 80 variabler, som er med til at identificere potentielle terrorister - det kan være mønstre ift. at slukke/tænde sin mobil ofte, skifte SIM-kort ofte eller gentagne rejser til områder med terroraktivitet.

Skynet-modellen benytter metada fra blot 6 kendte terrorister, til at identificere en 7. terrorist ud af en gruppe på 100.000 tilfældigt valgte personer

Denne måde har eks. udpeget det arabiske nyhedsmedie Al-Jazeeras bureauchef, Ahmed Zaidan, idet han ofte rejser til områder med terroraktiviteter. Softwaren identificerede desuden Zaidan som værende medlem af både Det Muslimske Broderskab samt Al-Queda.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2132


   
Socialdemokraterne laver nyt udspil der kan lukke ekstremisthjemmesider uden varsel og dommerkendelse

Billede: Hans van der Boom, freeimages.com

Tirsdag, 16. februar 2016 - 08:05

  Online  

Socialdemokraterne laver nyt udspil der kan lukke ekstremisthjemmesider uden varsel og dommerkendelse


Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, har fremsat et forslag om at hjemmesider der bidrager til radikalisering og ekstremisme, skal kunne lukkes af myndighederne - uden varsel eller domstolsprøvelse.

»Vi bliver nødt til at have en anden hastighed i kampen mod radikalisering. Derfor skal vi kunne lukke ned, når vi konstaterer, at noget går over stregen,« udtaler Mette Frederiksen.

Direktør for Justitia, Jacob Mchangama, mener dog at forslaget går over en rød streg, og betragter det som for vidtgående.

Justitsminister Søren Pind er derimod ikke afvisende overfor forslaget, men pointerer at det er vigtigt at der ikke kommer såkaldte snuptagsløsninger i spil.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 6   |   Antal visninger 2265


   
Facebook gør Big Sur for AI til open-source

Billede: Facebook

Tirsdag, 15. december 2015 - 08:26

  Hardware  

Facebook gør Big Sur for AI til open-source


Facebook gør deres Big Sur open-rack-kompatible platform for AI til open source.

Det GPU-accellererede hardwaredesign bliver snart frigivet til Open Compute Project. Designet indbefatter 8 stk. NVidia Tesla M40 GPU'er, der hver kan forbruge op til 300 W.

We plan to open-source Big Sur and will submit the design materials to the Open Compute Project (OCP). Facebook has a culture of support for open source software and hardware, and FAIR has continued that commitment by open-sourcing our code and publishing our discoveries as academic papers freely available from open-access sites. We're very excited to add hardware designed for AI research and production to our list of contributions to the community.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1932


   
Stort nyt redesign af Google+ fokuserer på communities

Billede: Google

Onsdag, 18. november 2015 - 13:59

  Online  

Stort nyt redesign af Google+ fokuserer på communities


Google+ er i dag blevet komplet redesignet, og efter feedback fra brugere har Google besluttet at fokusere på communities og collections i det nye layout.

Til de der ikke kender collections, så er det en feature der blev lanceret tidligere på året. Den lader brugere samles om at skabe indhold sammen, ud fra en enkelt idé, og dele det med andre brugere.

Google+ startede som bekendt oprindeligt ud som en direkte konkurrent til Facebook, men har ikke haft den succes Google havde håbet på. Ved at steamline Google+ til mere specifikke formål, håber Google at skabe fornyet interesse om Google+ og få brugeraktiviteten og -antallet op.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1845


   
Google bruger AI til at løse vanskelige søgeforespørgsler

Billede: Google

Fredag, 30. oktober 2015 - 09:57

  Online  

Google bruger AI til at løse vanskelige søgeforespørgsler


Googles nye store AI-baserede søgeteknologi hedder RankBrain. Den er beregnet til at håndtere nye forespørgsler på søgning, som Google ikke har set i forvejen - hvilket udgør omkring 15% af alle søgninger.

Gennem de seneste måneder er RankBrain blevet den 3. mest vigtige faktor for visning af søgeresultater, ud af de flere hundrede faktorer der bruges.

AI-teknologier spiller en til stadighed større rolle i vores hverdag - eks. Facebook brugere allerede AI til at sortere artikler i nyhedslisterne, og Microsoft bruger det i deres Bing.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1903


   
Anticyberangrebløsninger føres an af japanske firmaer

Billede: ntt.com

Onsdag, 14. oktober 2015 - 14:50

  Online  

Anticyberangrebløsninger føres an af japanske firmaer


De japanske firmaer NTT Communications og SoftBank, arbejder på at udvikle en AI-platform, der skal tilbyde services indenfor cyberangrebbeskyttelse.

Firmaerne hightlighter Big Data og analyser som fremtidige værktøjer til at detektere malwares og forhindre distribution af disse.

Resultatet af deres samarbejde, NTT Com Security, lanceres foråret 2016, og vil kunne detektere virusmønstre automatisk samt metoder der er brugt i tidligere ondsindede kampagner.

NTT Com Security påstår at deres løsning vil kunne detektere 99% af al uautoriseret adgang, og servicen vil koste 100.00 yen (ca. 5.500 kroner) per måned.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1862


   
Hjernesimulation skabt af 82 forskere, afslører nyt om søvn og hukommelse

Billede: youtube

Søndag, 11. oktober 2015 - 17:52

  Andet  

Hjernesimulation skabt af 82 forskere, afslører nyt om søvn og hukommelse


Blue Brain Project er et projekt der er skabt af 82 forskere rundt omkring i verden, med formål at genskabe den menneskelige hjerne digitalt.

Skønt de stadigvæk er meget langt fra at realisere dette mål, har de nu annonceret et gennembrud, der har givet bedre indsigt i søvn, hukommelse og neurologiske fejl.

Dette er gjort via en simulation af 1/3 kubikmilimeter af en rottes hjerne, hvilket indbefatter 30.000 neuroner og 37 millioner synapser. Den biologiske præcision er langt over hvad man tidligere har set - og man kunne reproducere kendte hjerneaktiviteter, såsom hvordan neuronerne responderer på berøring.

Denne simulationer tilblevet efter tusindvis af eksperimenter udført på rottehjerner, over en periode på 20 år, hvor man har kortlagt alle synapser og neuroner man har opdaget.

En af de største opdagelser var calciums rolle i hjernen. Det har vist sig at calcium er et styrende grundstof for hvornår vores hjerner sover eller er vågne.

Se en film fra forskerne om rekonstruktion og simulation af mikrokredsløb i hjernen, ved at klikke på "Læs mere"-linket.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2045


   
Kunstig intelligens (AI) fra MIT har samme intelligens som en 4-årig

Billede: Gustavo Molina, freeimages.com

Fredag, 09. oktober 2015 - 09:05

  Software  

Kunstig intelligens (AI) fra MIT har samme intelligens som en 4-årig


Måling af intelligens via IQ-test, anses bredt som den bedste måde at bestemme den intellektuelle kapacitet blandt mennesker. En af de p.t. mest komplicerede og stærke AI maskiner, er nu blevet underlagt en sådan test, af forskere fra University of Illinos.

Det er en AI maskine som er udviklet af Massachusetts Institute of Technology (MIT) der her er tale om, og mens den kunne tackle spørgsmål der testede ordforråd og sammenligninger, fejlede den i de tests der omhandlede indforståede meninger og betydninger af ting og handlinger. Eks. svarede den, at folk giver hinanden hånden fordi de har fået et epileptisk anfald.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1986


   
Sony udgiver Star Wars Limited Edition af PlayStation 4.

Billede: youtube

Mandag, 17. august 2015 - 15:07

  Spil  

Sony udgiver Star Wars Limited Edition af PlayStation 4.


Sony udgiver nu en Limited Edition af PlayStation 4, med Darth Vader på siden af konsollen. Derudover er controlleren blevet stylet i unikke farver.

Der udkommer to forskellige bundle-versioner:

  • Det første bundle inkluderer Deluxe Edition af Star Wars Battlefront samt en rabatkupon til at downloade 4 klassiske Star Wars spiltitler - nemlig Bounty Hunter, Jedi Starfighter, Racer Revenge og Super Star Wars.
  • Det andet bundle inkluderer Disney Infinity 3.0 sammen med børnevenlige Star Wars figurer. Denne version kommer også med en rabatkupon til at downloade de samme 4 klassiske Star Wars titler som førnævnte bundle.

Begge bundles udkommer den 17. november. Der er endnu ingen forlydender om priserne.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2348


   
Ultra HD Blu-Ray 4K-formatet licenceres snart til udbydere

Billede: Blu-Ray Disc Association

Mandag, 10. august 2015 - 15:53

  Hardware  

Ultra HD Blu-Ray 4K-formatet licenceres snart til udbydere


Blu-Ray Disc Association begynder at udlicensere Ultra HD Blu-Ray 4K-formatet den 24. august, hvilket betyder at der ikke er længe til at de første afspillerprodukter vil blive annonceret - og de første afspillere forventes i handlen i løbet af i år.

Der understøttes 3840x2160 pixels opløsning, større dynamisk rum (HDR), større farverum og objektbaseret lyd.

 


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 2144


   
Første 3D-printede pille er godkendt af FDA

Billede: aprecia.com

Tirsdag, 04. august 2015 - 20:25

  Andet  

Første 3D-printede pille er godkendt af FDA


Det nye præparat, Spritam, er udviklet af Aprecia Pharmaceuticals til at kontrollere epilepsianfald.

Firmaet planlægger at udvikle flere præparater der skal bruge deres 3D platform. At printe behandlingsmidler muliggør at lag af medikamenter pakkes tættere med mere præcise doseringer.

En separat teknologi ved navn ZipDose, som Aprecia Pharmaceuticals også har udviklet, gør høj-dosis præparater nemmere at sluge.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: KipKup   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1916


   
Mere end 1 million minutters historiske optagelser er tilføjet til YouTube

Billede: youtube

Fredag, 24. juli 2015 - 15:44

  Online  

Mere end 1 million minutters historiske optagelser er tilføjet til YouTube


The Associated Press og British Movietone publicerer nu mere end 1 million minutters digitaliserede nyhedsoptagelser, til YouTube.

Formålet er at alle disse klip skal tjene som et visuelt leksikon for de største øjeblikke i nyere verdenshistorie.

De to YouTube-kanaler, AP Archive og British Movietone - vil tilbyde mere end 550.000 videoer, der går helt tilbage til 1895 og frem til nutiden, inklusive optagelser af angrebet på Pearl Harbor og jordskælvet i San Francisco i 1906.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1912


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s