TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Fredag, 26. april, 2024
Google AlphaGo har slået verdens bedste spiller Ke Jie

Billede: google

Mandag, 29. maj 2017 - 07:59

  Software   Spil  

Google AlphaGo har slået verdens bedste spiller Ke Jie


Google AlphaGo trak store overskrifter den 9. - 15. marts i 2016, da den slog Go-legenden, den 18 gange verdensmester Lee Sedol.

Nu har den slået den 19-årige kineser Ke Jie, der betragtes som verdens bedste Go-spiller.

AlphaGo vandt det første ud af 3 spil, med kun et halvt point, som er den mindste margin man kan vinde med - men det er karakteristisk for AI'en, idet den vælger de træk der har størst sansynlighed for at vinde, fremfor at gå efter en større vindermargin.

Selve serien vandt AlphaGo 3-0, på trods af at Ke Jie udviste stor evne til at tilpasse sig, idet han spillede træk som AlphaGo tidligere selv havde brugt.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1574


   
Dubai planlægger politistation uden menneskelige medarbejdere inden 2030

Billede: youtube

Tirsdag, 23. maj 2017 - 12:51

  Andet  

Dubai planlægger politistation uden menneskelige medarbejdere inden 2030


Dubai introducerer denne uge deres første politirobotofficer. Den specialiserede REEM-robot står 1,68m høj og er designet af det spanske firma PAL Robotics.

Dubais plan er at 25% af deres politiforce skal bestå af robotter inden 2030, og samtidigt skal de have den første smarte politistation helt uden menneskelige medarbejdere.

Prototypen på politiofficeren der blev fremvist sidste år til GITEX (et årligt elektronik show i Dubai) var grundlæggende set en glorificeret kiosk med touch screen interface. Ved at bruge den integrerede tablet på robottens midtersektion, kan man rapportere kriminalitet, indlevere papirer og betale bøder.

Der vides endnu ikke om robotten er opgraderet sidenhen, men Dubais politi har arbejdet sammen med IBMs AI-system Watson for stemmegenkendelse.

Dubais mål er at bruge robotter som fuldt ud gyldige politiofficerer. Se en video af prototyperobotten i virke ved at klikke på "Læs mere" nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1642


   
Googles 2. generation TPU machine learning accellerator gøres tilgængelig for offentligheden som cloud-tjeneste

Billede: google

Fredag, 19. maj 2017 - 09:03

  Online   Andet  

Googles 2. generation TPU machine learning accellerator gøres tilgængelig for offentligheden som cloud-tjeneste


At træne machine learning modeller kræver en hel del regnekraft. Faktisk så meget at forskere og ingeniører nogengange skal vente flere uger for resultater.

Googles 2. generation Tensor Processing Unit (TPU) søger at løse det problem, og kan levere hele 180 TFLOPS floating-point performance. En gruppe bestående af 64 GPU'er kan således levere 11,5 PFLOPS (petaflops!) performance for en enkelt machine learning opgave.

Google giver alle mulighed for at benytte sig af denne regnekraft, i og med at server clusterne gøres tilgængelige via Googles nye cloudtjeneste, TensorFlow Research Cloud.

Her er tale om et cluster bestående af 1.000 cloud TPU'er, og de gøres tilgængelige for forskere uden omkostninger.

Fra Google.ai:

That’s why we’re bringing our second-generation TPUs to Google Cloud for the first time as Cloud TPUs on GCE, the Google Compute Engine. You’ll be able to mix-and-match Cloud TPUs with Skylake CPUs, NVIDIA GPUs, and all of the rest of our infrastructure and services to build and optimize the perfect machine learning system for your needs. Best of all, Cloud TPUs are easy to program via TensorFlow, the most popular open-source machine learning framework.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1567


   
Facebook vil streame Counter-Strike eSport events live

Billede: facebook

Fredag, 19. maj 2017 - 08:14

  Spil   Online  

Facebook vil streame Counter-Strike eSport events live


ESL, en førende tjeneste indenfor eSport, har annonceret at de har slået sig sammen med Facebook for streaming af eksklusive events i 6 forskellige sprog. Kampene vil centrere sig omkring den elitære Rank S indenfor Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO).

ESL vil bidrage med 5.500 timers eSport indhold til Facebook, hvor de 1.500 timer vil være eksklusive udelukkende for Facebook. Dette inkluderer Rank S matches for CS:GO såvel som ESL One og Intel Extreme Masters events - der alle skal streames på engelsk, fransk, spansk, portugisisk, polsk og tysk.

Facebook og ESLs eSport streaming starter i juni i år. Læs mere om det hele og se status på ESEAs Facebookside.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1531


   
Google Assistant udkommer måske snart til iPhone

Billede: google

Tirsdag, 16. maj 2017 - 15:59

  Apps  

Google Assistant udkommer måske snart til iPhone


Google Assistant er ikke længere eksklusivt for Google Android og Google Home.

Bloomberg har fået et tip om at Google til deres snarlige I/O Developer Conference, vil lancere Google Assistant til iOS som en gratis app - hvilket formentligt allerede vil ske i denne uge.

Google Assistant til iOS vil ikke have samme dybe adgang til ting som hverken Siri eller Google Assistant til Android, men man vil kunne tilgå indhold fra YouTube og andre Google apps.

I starten planlægges der at Google Assistant kun gøres tilgængelig i USA.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1565


   
Intels 4 nye Itanium CPU'er bliver de sidste: Farvel til Itanium

Billede: intel

Mandag, 15. maj 2017 - 08:23

  Hardware  

Intels 4 nye Itanium CPU'er bliver de sidste: Farvel til Itanium


I 1989 begyndte Intel at udvikle 64-bit processoren Itanium, og den første Itanium blev udgivet i 2001. Allerede i 2002 så vi Itanium 2, som Intel udviklede i samarbejde med HP - og disse blev produceret helt frem til 2010 (med forskellige udgaver der kom til undervejs). I 2010 udkom Itanium 9300 og i 2012 udkom Itanium 9500.

I år udkom den seneste version af Itanium - nemlig kodenavnet Kittson, bedre kendt som Itanium 9700. Det skete den 11. maj - og topmodellen er Itanium 9760 med 8 kerner, 16 tråde og 2,66 GHz clock frekvens. Derudover har de udgivet 9750, 9740 og 9720.

Dette bliver de sidste processorer i Itanium-serien.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1515


   
Intel lapper sikkerhedshul der har eksisteret siden 2008

Billede: intel

Tirsdag, 02. maj 2017 - 08:09

  Hardware   Software  

Intel lapper sikkerhedshul der har eksisteret siden 2008


Intel har endeligt fået lappet et sikkerhedshul der har eksisteret siden 2008.

Sårbarheden ligger i Intel Active Management Technology (AMT), Intel Standard Manageability (ISM) og Intel Small Business Technology firmware versioner 6.x, 7.x, 8.x, 9.x, 10.x, 11.0, 11.5 og 11.6.

Sårbarheden består i at en hacker kan få kontrol over de features som disse produkter styrer. Dette kan ifølge Intel ske på 2 måder:

  • En upriviligeret netværks hacker kan få systemprivilegier til tilkoblede Intel manageability SKU'er: Intel AMT og Intel ISM.
  • En upriviligeret lokal hacker kan opnå upriviligeret netværks- eller systemprivilegier på tilkoblede Intel manageability SKU'er: Intel AMT, Intel ISM og Intel SBT.

Intel anbefaler at man gennemlæser flg. dokument for at bestemme om man har et AMT, SBA eller ISM system: Klik her.

Derudover bør man gennemgå flg. guide for at tjekke om systemet har en firmware der er omfattet af sårbarheden: Klik her.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1611


   
Intel påstår deres 10nm Cannon Lake vil være en hel generation foran Samsung og TMSC

Billede: intel

Torsdag, 30. marts 2017 - 09:48

  Hardware  

Intel påstår deres 10nm Cannon Lake vil være en hel generation foran Samsung og TMSC


Ifølge Intel vil deres 3. generation FINFET som vi kommer til at kende som 10nm Cannon Lake arkitekturen, være en hel generation foran Samsung og TMSC, takket være "hyper scaling" der gør at de kan placere dobbelt så mange transistorer på samme areal.

Dette vil resultere i CPU'er med 25% højere performance og 45% lavere strømforbrug end den nuværende Kaby Lake generation.

Ydermere mener Intel at kunne tilbyde Cannon Lake CPU'erne i slutningen af 2017 til en 30% lavere pris end konkurrenter såsom AMD.

Samsung producerer allerede chips ved 10nm, såsom Snapdragon 835, men ifølge Intel har deres Cannon Lake en højere densitet der tillader dobbelt så mange transistorer ift. Samsung 10nm chips.

Intel har desuden allerede planlagt at udgive videreudviklinger af deres 10nm-teknologi, som de kalder 10+ og 10++. Disse vil ifølge Intel give et boost i performance på hhv. 15% og 30%.

Intel planlægger at producere 10nm-chips i 3 år før de udgiver 7nm teknologi.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1423


   
Elon Musk lancerer Neuralink - et projekt der skal kombinere menneskets hjerne med AI

Billede: Gustavo Molina, freeimages.com

Tirsdag, 28. marts 2017 - 07:45

  Hardware   Software   Online   Andet  

Elon Musk lancerer Neuralink - et projekt der skal kombinere menneskets hjerne med AI


Elon Musk, manden bag SpaceX og Tesla, støtter også et hjerne-computer interface projekt ved navn Neuralink.

Neuralink er stadigvæk på et meget tidligt stadie uden nogen form for offentlig tilstedeværelse, men firmaet søger at lave enheder der kan implementeres i menneskehjerner, med det formål at hjælpe med at blande software og holde trit med nye fremskridt indenfor AI. Disse udviddelser skal forbedre hukommelsen eller give mulighed for at interagere mere direkte med computerenheder.

I øjeblikket er en af de helt store udfordringer dog at det er meget farligt at operere i hjernen, og det gøres kun som en sidste udvej for folk med svære handicaps såsom Parkinsons, epilepsi eller sygdomme der er degenerererende for nervebanerne.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2012


   
3D XPoint udkommer endeligt i form af Intel Optane 375 GB SSD

Billede: intel

Mandag, 20. marts 2017 - 08:04

  Hardware  

3D XPoint udkommer endeligt i form af Intel Optane 375 GB SSD


Intel har annonceret det første drev i Optane produktserien, som indeholder 3D XPoint hukommelse. Navnet er Intel Optane SSD DC P4800X, og kapaciteten er 375 GB mens formatet er PCIe.

Prisen er i USA sat til $ 1520, hvilket svarer til over $ 4 pr. GB.

Udgivelsen er dog begrænset i starten, men allerede i løbet af 2. halvår i år bliver det mere udbredt.

Derudover udkommer en 750 GB PCIe version samt en 375 GB U.2 version i løbet af 2. halvår i år, mens 1,5 TB PCIe samt 750 GB U.2 og 1,5 TB U.2 er i støbeskeen.

Intel har tidligere udtalt at 3D XPoint er 1.000 gange hurtigere end NAND flash, 10 gange tættere end DRAM og 1.000 gange mere holdbare end NAND. Der er dog ikke udpenslet hvilken NAND-arkitektur der er tale om.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1948


   
TAG Heuer har lavet et nyt modulært smartwatch

Billede: tag heuer

Tirsdag, 14. marts 2017 - 12:48

  Andet  

TAG Heuer har lavet et nyt modulært smartwatch


TAG Heuer har lavet et nyt smartwatch som er modulært: TAG Heuer Connected Modular 45.

Prisen er ca. 12.000 kroner, og uret kommer med en række udskiftelige dele som kan gøre det interessant for flere.

En af de helt store ting er at man kan udskifte 45mm smartwatch modulet med et modul med mekanisk urværk: Enten Calibre 5 eller det eksklusive Heuer O2T Tourbillon.

Derudover kan hornene også skiftes, samt naturligvis både rem og lås.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2037


   
Ny danskudviklet tjeneste bruger AI til at give brugerne en intelligent dagbog

Billede: reflectly

Mandag, 13. marts 2017 - 15:28

  Software  

Ny danskudviklet tjeneste bruger AI til at give brugerne en intelligent dagbog


Reflectly er et nyt danskudviklet website, der benytter AI for at skabe det folkene bag selv kalder "verdens første intelligente dagbog".

Det er fire aarhusianere der står bag Reflectly, og projektet er blevet testet blandt danske studerende hvor det har været en stor succes.

Interaktionen mellem bruger og Reflectly foregår via Facebook Messenger, Skype eller Slack - hvor man blot skriver om sin dagligdag og tanker.

Botten stiller brugeren spørgsmål som kan hjælpe brugeren til at huske på at nævne flere detaljer, endda ud fra ting man har skrevet tidligere på ugen.

Derefter formateres alt det skrevne til et dagbogsformat, som man kan tilgå via Reflectly-websitet.

Reflectly har åbnet op for tidlig adgang, så alle kan give det et kig - klik her.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: Reflectly   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1728


   
AMD Ryzen er blevet testet: Vinder på workstation og streaming men taber (endnu) i spil

Billede: AMD

Tirsdag, 07. marts 2017 - 08:22

  Hardware  

AMD Ryzen er blevet testet: Vinder på workstation og streaming men taber (endnu) i spil


De første anmeldelser af den længe ventede AMD Ryzen 7 1800X er begyndt at blive udgivet.

Både Ars Technica og Tom's Hardware har haft AMDs nye processor under luppen, hvor den primært holdes op imod den dyrere Intel i7-6900K (pris ca. 9.000 kroner).

AMD Ryzen 7 1800X koster ca. 5.000 kroner, og har 8 kerner der fungerer som 16 tråde. Clockfrekvensen er 3,6 Ghz (4,0 GHz turbo).

Hos Intel er der i samme prisklasse kun Xeon E5-2620 v4 som 8-kerne alternativ, og denne har en væsentligt lavere clockfrekvens på 2,1 GHz (3 GHz med boost). Skal man matche specifikationerne med Ryzen, havner man derfor oppe i Intel i7-6900K som er væsentligt dyrere end Ryzen.

I applikationer der benytter flere kerner optimalt, vinder Ryzen overbevisende over i7-6900K. Eks. scorer Ryzen 1.638 point i Cinebench R15 hos Ars Technica, hvor i7-6900K scorer 1.548 point.

Video encoding (applikation Handbrake) domineres også af den billigere Ryzen 7, der scorer 133 fps mens i7-6900K scorer 125 fps.

Ligeledes er Ryzen den eneste CPU der ikke tager et markant performance hit med streaming til Twitch i DOTA 2, hvor Ryzen blot falder med 3 fps under streaming.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 1680


   
AMD har officielt lanceret Ryzen-processorerne, der endeligt er et værdigt modsvar til Intel

Billede: wikipedia

Mandag, 27. februar 2017 - 09:03

  Hardware  

AMD har officielt lanceret Ryzen-processorerne, der endeligt er et værdigt modsvar til Intel


AMD har nu officielt lanceret den længe ventede Ryzen-processorfamilie, hvis performance er blevet leaket flere gange op til lanceringen.

AMDs tidligere processorfamilier har leveret relativt skuffende ydelser ift. ærkekonkurrenten Intel når det kommer til desktop processorer, men dette ændrer sig nu med Ryzen, der har forøget IPC (Instructions Per Clock cycle) med hele 52%.

Ryzen 7 bliver den første til at komme i handlen, og har 8 kerner og 16 tråde. Prisen i USA bliver $ 329 for den billigste model, og topmodellen Ryzen 7 1800X har en clock cyklus på 3,6 GHz (4,0 GHz turbo) til en pris på $ 499.

Ryzen 7 1800X's performance er angiveligt at sammenligne med Intel i7-6900K der koster $ 1050 - ifølge AMDs egne benchmarks står de to processorer lige i enkelttrådede applikationer mens Ryzen vinder i multitrådede. Det er yderst imponerende, prisforskellen taget i betragtning.

De nye processorer kan forudbestilles allerede nu, og vil blive leveret den 2. marts.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1467


   
Google søger hjælp til træning af deres videoanalyseringsalgoritmer og udlover $ 30.000 til de bedste teams

Billede: google

Fredag, 17. februar 2017 - 07:55

  Software   Online  

Google søger hjælp til træning af deres videoanalyseringsalgoritmer og udlover $ 30.000 til de bedste teams


YouTube-8M er en stor database med videoer hvis indhold er keyword tagget, som programmører kan bruge til at teste deres machine learning algoritmer.

Google annoncerede i går at YouTube-8M får en stor opdatering med flere labels på flere af deres videoer, såvel som audio elementer. Derudover vil Google forbedre datasættet med en konkurrence, der udlover en præmiepulje på ialt $ 100.000 til teams der bygger de bedste algoritmer til tagging af 700.000 nye videoer.

Google vil annoncere de vindende teams til YouTube-8M Workshop der afholdes under IEEE Conference on Computer Vision and Pattern Recognizion i juli måned.

Hvert team kan blive tildelt op til $ 30.000 og tidlige deltagere får gratis Google Cloud credits.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1602


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s