TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Lørdag, 20. april, 2024
Ny Apple iPad med 9,7 tommer skærm er den billigste iPad nogensinde

Billede: apple

Tirsdag, 21. marts 2017 - 14:52

  Mobil & tablet  

Ny Apple iPad med 9,7 tommer skærm er den billigste iPad nogensinde


Apple har annonceret en ny iPad med 9,7" skærm, og det er den billigste iPad nogensinde.

Den har ikke Air-navnet, den hedder blot iPad. Indeni finder man Apple A9 processoren og skærmen er lysere end hos Air 2 mens opløsningen er uændret (2048 x 1536 pixels).

Også kameraerne er uændrede: 8 MPixels bagkamera og 1,2 MPixels frontkamera.

Man kan vælge mellem en iPad med 32 GB kapacitet eller en udgave med 128 GB kapacitet.

Priserne er de laveste introduktionspriser for en ny midsize iPad: $ 329 for 32 GB versionen og $ 459 for 128 GB modellen.

Derudover kan den fås i farvevarianterne Silver, Gold og Space Gray.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1770


   
EU godkender officielt ny app som medicinsk præventionsmiddel

Billede: Alexander T., freeimages.com

Tirsdag, 14. marts 2017 - 10:05

  Apps  

EU godkender officielt ny app som medicinsk præventionsmiddel


Den ny app ved navn "Natural Cycles" er blevet officielt godkendt af EU som medicinsk prævention, efter studier har vist at app'ens effektivitet kan sammenlignes med p-piller.

App'en måler hvornår kvinden har ægløsning og ved dermed hvornår muligheden for graviditet er størst. Det betyder også at app'en kan bruges til netop at blive gravid.

Natural Cycles er designet af Elina Berglund, der er tidligere fysiker hos CERN, til at holde øje med hendes egen ægløsning.

App'en bruger en avanceret algoritme der bl.a. følger kvindens kropstemperatur og beregner ægløsning og fertilitetsvindue. Brugerne står selv for at indtaste kroptemperatur hver dag i app'en.

App'en informerer derpå brugeren om dagen er "grøn" (ikke indenfor fertilitetsvinduet, hvor det dermed er sikkert at have samleje uden at blive gravid) eller en "rød" dag (høj chance for at blive gravid).

Der er én dag i hver cyklus hvor en kvinde kan blive gravid, men sædceller lever i op til 5 dage, så vinduet for graviditet er ialt på 6 dage.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1610


   
Microsoft har lanceret Playable Ads: Prøv en app uden at downloade den

Billede: microsoft

Mandag, 13. marts 2017 - 08:06

  Software  

Microsoft har lanceret Playable Ads: Prøv en app uden at downloade den


Vi kender allerede den grundlæggende funktionalitet fra Android, hvor man via Instant Apps kan køre et Androidprogram uden at skulle installere det.

Nu har Microsoft lanceret et preview til Windows 10 af en lignende funktion som de kalder Playable Ads, hvor man kan prøve Windows 10 programmer uden at skulle downloade og installere noget.

Klik blot på en promo og app'en streames ud til dig i 3 minutter, så du kan få et indblik i hvordan programmet virker uden at tvinge dig til at downloade, installere og evt. afinstallere efterfølgende.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1597


   
Hackerangreb mod bl.a. banker, regeringer og store firmaer er eskaleret voldsomt de seneste 48 timer på grund af kritisk sårbarhed

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Torsdag, 09. marts 2017 - 14:50

  Online  

Hackerangreb mod bl.a. banker, regeringer og store firmaer er eskaleret voldsomt de seneste 48 timer på grund af kritisk sårbarhed


En kritisk sårbarhed i Apache Struts 2 Web Application Framework er skyld i at massive mængder hackerangreb der er eskaleret voldsomt de seneste 48 timer.

Open source projektet blev ellers patchet i mandags, men mange har endnu ikke opdateret - og nu er der offentliggjort mindst to exploits.

Sårbarheden tillader afvikling af kommandoer som hvis man var serverbruger.

Hackerne prøver med en række forskellige angreb at udnytte sårbarheden, bl.a. ved at nedlægge firewall'en samt afvikle malware.

Sårbarheden findes i Jakarta file upload multipart parser'en, som er en fast del af framework'et. De berørte Apache Struts versioner er fra og med 2.3.5 til og 2.3.31 samt 2.5 til og med 2.5.10. Servere der kører en berørt version skal omgående opgradere til enten 2.3.32 eller 2.5.10.1.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1541


   
Mozilla har inkorporeret WebAssembly i en Firefox beta: Muliggør avancerede 3D-spil og applikationer i høj kvalitet

Billede: mozilla

Onsdag, 08. marts 2017 - 14:21

  Spil   Online  

Mozilla har inkorporeret WebAssembly i en Firefox beta: Muliggør avancerede 3D-spil og applikationer i høj kvalitet


Mozilla har en ledende rolle i udviklingen af WebAssembly, som også Google og Microsoft støtter op om. Nu er Mozilla så de første til at inkorporere WebAssembly i en browser, og Firefox betaversionen kan allerede hentes nu til både Mac, PC og Linux.

WebAssembly muliggør afvikling af moderne 3D-spil og applikationer i browseren, uden man skal bekymre sig om platform, operativsystem, installation eller trælsomme plugins.

WebAssembly er i sig selv et low-level programmeringssprog, der tillader andre højniveausprog såsom C eller C++ at køre i en browser. WebAssembly apps parses og kompileres før de afvikles i browseren, hvilket er markant anderledes end eks. javascript apps, hvor alt hentes ind i browseren der så finder ud af hvordan det bedst kan køre på det pågældende system.

Udover understøttelse af WebAssembly har den nye Firefox beta også fået forbedringer til Wi-Fi portaldetektionen og bedre advarsler for usikre logins.

Downloadside for Mozilla Firefox beta - klik her.

Se en flot WebAssembly demo ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1665


   
Russiske hackere der beskyldes for at stå bag hack af USAs præsidentvalg går nu efter macOS

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Tirsdag, 21. februar 2017 - 10:21

  Software  

Russiske hackere der beskyldes for at stå bag hack af USAs præsidentvalg går nu efter macOS


Sikkerhedsforskere hos Bitdefender har fundet en variant af den X-Agent malware der blev brugt af APT28-gruppen.

APT28-gruppen går også under andre navne - såsom Fancy Bear og Pawn Storm. De menes at stå bag trojaneren Sofacy der også kaldes X-Agent.

X-Agent-varianterne til Windows, Linux, Android og iOS er blevet fundet, men nu har Bitdefender fundet den første udgave til macOS.

Bitdefender har desværre ikke fået tilgang til den komplette angrebsvektor, så det er endnu usikkert præcist hvordan den virker.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1502


   
Apple fører salget af smartphones for 4. kvartal 2016 mens Android er den suverænt mest populære platform

Billede: José A. Warletta, freeimages.com

Torsdag, 16. februar 2017 - 08:20

  Mobil & tablet  

Apple fører salget af smartphones for 4. kvartal 2016 mens Android er den suverænt mest populære platform


Nye tal fra Gartner viser at 4. kvartal 2016 så Apple som den smartphone producent der solgte flest enheder - nemlig over 77 millioner enheder, svarende til en markedsandel på 17,9%. Dette er en fremgang på 0,2% fra 4. kvartal 2015.

Lige i hælene ligger Samsung med et enhedssalg på 76,78 millioner enheder, svarende til en markedsandel på 17,8%.

Der er et stykke ned til Huawei på 3. pladsen, der har solgt 40,8 millioner enheder og som har en markedsandel på 9,5% - men der er tale om en solid fremgang for Huawei fra året før, og det samme gælder Oppo der også er hastigt på vej frem.

Det mest populære operativsystem for smartphones er ubetinget Android - der med over 352 millioner solgte enheder i 4. kvartal 2016 har en markedsandel på 81,7%.

iOS kommer ind som nummer 2, med lige over 77 millioner solgte enheder (naturligvis præcist det samme tal producenttallet idet det jo kun er Apple der producerer iOS-enheder) og en markedsandel på 17,9%.

Herfra er der meget langt ned til nummer 3 - nemlig Windows, der med næsten 1,1 millioner solgte enheder blot har en markedsandel på 0,3%. Det er en fæl tilbagegang fra året før, hvor de solgt næsten 4,4 millioner enheder og havde en markedsandel på 1,1%.

BlackBerry er på vej helt ud - med blot 0,2 millioner solgte enheder og en markedsandel der dermed afrundes til 0%.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1701


   
Apple overgiver sig og vil nu følge dansk købelov

Billede: Jason Morrison, FreeImages.com

Onsdag, 11. januar 2017 - 10:10

  Mobil & tablet  

Apple overgiver sig og vil nu følge dansk købelov


I december 2016 tabte Apple en retsag i byretten, hvor de havde lagt sag an mod David Lysgaard.

David Lysgaard havde i 2012 oplevet at få en ombytningstelefon (iPhone 4) med brugte dele. Han fik dengang medhold af Forbrugerklagenævnet der mente han skulle have 4.399 kroner plus renter tilbage - men Apple nægtede at efterleve afgørelsen og stævnede i stedet for David for at tvinge ham til at opgive kravet.

I oktober 2016 kom sagen for retten, hvor Apple prøvede at forsvare deres brug af "remanufactured" eller "refurbished" enheder, men den 9. december tabte Apple retsagen i byretten. Den 20. december meddelte Apple til Davids advokat, at de ikke agtede at anke sagen til byretten, og i stedet vil efterleve dansk købelov.

Apple er i skrivende stund i gang med at ændre deres interne procedurer, således at ombytningsenheder bliver fabriksnye fremfor renoverede.

Har man fået en ombytningstelefon fra Apple, bør man undersøge om den indeholder brugte dele, idet man dermed formentligt kan forlange den ombyttet til en fabriksny telefon.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1742


   
Konklusion efter iFixIt-teardown af Apple AirPods og deres ladeetui: Kan ikke repareres uden at ødelægge eksteriøret

Billede: apple

Onsdag, 21. december 2016 - 11:00

  Hardware   Mobil & tablet  

Konklusion efter iFixIt-teardown af Apple AirPods og deres ladeetui: Kan ikke repareres uden at ødelægge eksteriøret


iFixIt har udført et grundigt og ret omstændigt teardown af Apples nye AirPods og deres dertilhørende ladeetui.

Konklusionen er at hverken AirPods eller ladeetuiet kan repareres uden at ødelægge deres eksteriør, bl.a. fordi så meget af det er holdt sammen af store mængder lim.

De afslører dog også nogle interessante specifikationer - bl.a. batteriernes kapacitet og de SoC-løsninger der er at finde.

Den ekstremt svære tilgang til indmaden og dermed umuligheden i at reparere delene (eks. batteriskifte, portskifte osv.) gør at de nye AirPods får en "Repairability Score" på 0%.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1813


   
Apple gør det muligt at købe én enkelt AirPod til £ 65

Billede: Apple

Mandag, 19. december 2016 - 11:19

  Mobil & tablet  

Apple gør det muligt at købe én enkelt AirPod til £ 65


Apple har på en måde anerkendt at det er nemt at komme til at smide en AirPod væk, idet de nu har gjort det muligt at erhverve sig én enkelt AirPod til £65. Dette skal ses i lyset af at et helt par koster £ 159.

Apple har ellers en smart feature der hjælper til at opdage hvis man taber en AirPod: Hvis en AirPod ryger ud af øret, stopper musikken. Dette har både til formål at gøre opmærksom på at man muligvis har tabt en AirPod, og til at pause musikken hvis du blot vil høre hvad andre siger til dig.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 3045


   
Apple Airpods er kommet i handlen nu - 2 måneder forsinket

Billede: apple

Fredag, 16. december 2016 - 12:45

  Mobil & tablet  

Apple Airpods er kommet i handlen nu - 2 måneder forsinket


De længe ventede trådløse BlueTooth høretelefoner, Apple Airpods, kan endeligt købes efter at have været forsinket i 2 måneder. Der er ingen annoncering ude i forhold til hvorfor de først kommer nu.

Køber man dem gennem Apples netbutik, afsendes de først den 22. december.

Apples andre trådløse høretelefoner, BeatsX, forventes først at udkomme til februar 2017.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1586


   
iOS 10.2 er ude nu med en række forbedringer

Billede: Apple

Tirsdag, 13. december 2016 - 08:40

  Mobil & tablet  

iOS 10.2 er ude nu med en række forbedringer


Apple har udgivet iOS 10.2, der bl.a. byder på flere emojis, forbedret BlueTooth performance, bedre stabilisering i kameraet, højere frame rates for Live Photos, nyt layout og design for kontrol af musik mm.

For brugere i USA er der desuden tilføjet en ny TV app, men denne er ikke tilgængeligt for os her i Danmark endnu.

Af mindre nyheder finder vi bl.a. nye wallpapers, en ny video app widget og en "husk indstillinger" funktion til kameraet.

Opdateringen fylder over 350 MB og kan hentes nu.

Se Apples komplette liste over iOS 10.2 nyheder ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1543


   
Apple taber sag om ombytning af ny telefon

Billede: Apple

Søndag, 11. december 2016 - 14:21

  Mobil & tablet   Andet  

Apple taber sag om ombytning af ny telefon


Apple taber sag om retten til at ombytte en telefon med en genproduceret telefon ifølge Købeloven.

David Lysgaard købte i 2011 en iPhone 4, som dog går i stykker i 2012, da lydløsknappen ikke virkede. Efter at Apple opgiver at reparare telefonen, giver Apple David Lysgaard en "ny" telefon. David Lysgaard finder dog ud af at den "nye" telefon ikke ny, men er en telefon med genanvendte dele (refurbished). David Lysgaard indbringer sagen for Forbrugerklagenævnet over at han ikke har fået udleveret en ny telefon ifølge Købeloven

David Lysgaard vinder sagen i Forbrugerklagenævnet, hvor afgørelsen skriver at Apple har skrevet:

Den erhvervsdrivende har afvist forbrugerens krav, da de har foretaget omlevering i overensstemmelse med købelovens § 78. Den erhvervsdrivende har oplyst, at de leverede ombytningstele-foner alle var remanufactured. De har derudover oplyst, at en remanufactured telefon har nye ydre dele, men kan have genan-vendte indre dele, herunder bl.a. det fremadrettede kamera, det bagudrettede kamera, earpiece speakeren, logicboardet og vibratoren.

Den erhvervsdrivende har til støtte for, at der er foretaget omlevering i overensstemmelse med købelovens § 78, anført, at købelovens forarbejder ikke forbyder omlevering med et remanufactured produkt, at forbrugere, der tilbydes en sådan omlevering, stilles bedre, end hvis de havde fået foretaget en reparation af det oprindeligt købe produkt, herunder at forbrugere får en ny toårig reklamationsfrist efter købelovens regler.

Apple mener dog at selvom telefonen indeholder op til 5 genanvendte indre dele, er telefonen stadig ligeså god som ny. Ifølge Ekstrabladet kan de Genanvendte dele være logic boardet, kameraet eller vibratoren. Dette bakkes også op af en udtalelse fra en sagkyndig, hvor den sagkyndige udtaler at de genanvendte dele er ligeså god som nye med hensyn til levetid, funktionalitet og pris. Dog udtaler den sagkyndige at salgsværdien på telefonen kan være lavere, da der jo ikke er tale om ny telefon. 

Forbrugerklagenævnet mente dog ikke at Købeloven var blevet overholdt og afgjorde sagen i favor for David Lysgaard. 


» Læs mere   |   Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2221


   
Apple: Du får aldrig ny iPhone som byttetelefon under reklamationsperioden

Billede: Apple

Fredag, 28. oktober 2016 - 19:45

  Mobil & tablet  

Apple: Du får aldrig ny iPhone som byttetelefon under reklamationsperioden


David Lysgaard købte i 2011 en iPhone 4, som gik i stykker i 2012. Derfor fik han den skiftet ud med en ny iPhone 4. David Lysgaard finder dog senere ud af at han har fået en iPhone bestående af brugte dele. Derfor klager han først til Apple og derefter til Forbrugerklagenævnet. 

Forbrugerklagenævnet dømmer i 2013 til fordel for David Lysgaard, hvorefter Apple skal betale 4399 kr. med renter tilbage til David Lysgaard. Apple nægter dog, og vælger i 2014 at stævne David Lysgaard for at få sagen afprøvet ved domstolene. Sagen er nu kommet for retten. 

Michael Lanigan, der er teknisk chef fra Apple, forklarer at telefoner udleveret under reklamationsperioden aldrig er "nye" telefoner. Disse telefoner stammer typisk fra 3 kilder. Den første kilde er telefoner leveret tilbage af kunder, og som kan blive genbrugt. Den anden kilde er telefoner som ikke lever op til Apples kvalitetskrav under fabrikationen, og hvor nogle dele kan bruges igen. Den tredje kilde er telefoner, som er sendt ind til reparation, men som ikke kunne reparares. Dele fra disse telefoner kan så bruges i andre telefoner. De dele som bliver brugt, bliver repararet og testet for fejl, før de indgår i andre telefoner. Det er især 5 interne moduler, som genbruges. Det er blandt andet printkortet, kameraet og vibratoren. 

 


» Læs mere   |   Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1874


   
De største nyheder fra Apples keynote event

Billede: Apple

Fredag, 28. oktober 2016 - 13:51

  Hardware   Software  

De største nyheder fra Apples keynote event


Apples seneste keynote event bød bl.a. på en ny MacBook Pro og en ny Unified TV app til AppleTV.

Den største nyhed var ubetinget MacBook Pro, der byder på en række innovationer.

En af disse Macbook Pro er endda tyndere end MacBook Air, og alle de nye MacBook-modeller har fået den nye Touch Bar, der er en interaktiv erstatning for de ellers så velkendte function-taster (Fn).

Touch Bar er en OLED-strip der viser ikoner baseret på kontekst/software. Den bruges ved hjælp af touch og gestures.

Selve skærmen på MacBook Pro kan nu vise det store DCI-P3 farverum, der oprindeligt er udviklet til Hollywood. Ift. tidligere MacBook Pro-versioner er den nye skærm også 67% mere lysstærk og viser et 67% højere kontrastforhold.

MacBook Pro fås desuden også i 13" nu, og force touch samt Touch ID er også kommet til. MagSafe-ladestikket er blevet aflivet - fordi man nu kan oplade MacBook Pro gennem Thunderbolt-portene.

Derudover fremviste Apple en ny skærm fra LG, der er en 5K-skærm bygget specifikt til Apple Macbook Pro-modellerne. Samtidigt med at den fungerer som docking station for MacBook Pro kan den også oplade den tilkoblede laptop.

Priserne for de nye MacBook Pro modeller, der består af valget mellem 13" og 15", starter på 15.499 kroner.


Den nye Unified TV app til AppleTV kan vise en samlet oversigt over indhold fra de tjenester man abonnerer på. Derudover bruger den én samlet sign-on metode. Denne app kommer i en opdatering senere på året.

Se The Verge's optagelser af event'en ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 2245


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s