TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Torsdag, 25. april, 2024
Ny batteritype giver højere energidensitet, hurtigere ladning og højere holdbarhed

Billede: University of Central Florida

Onsdag, 23. november 2016 - 08:27

  Andet  

Ny batteritype giver højere energidensitet, hurtigere ladning og højere holdbarhed


Vi har før set revolutionerende nye batteriteknologier blive annonceret, men vi har endnu ikke set nogen af dem på markedet. Nu kommer videnskabsfolk fra University of Central Florida med en ny teknologi - i form af en fungerende prototype af et superkondensator batteri.

Prototypen fungerer stadigvæk som ny efter 30.000 ladningscycklusser, og giver en over 20 gange højere energidensitet end traditionelle li-ion/li-polymer batterier. Genopladning tager blot få sekunder.

UCF-videnskabsfolkene har viklet 2D-metaller (TMD'er) der blot er få atomer tykke omkring en 1D-nano tråd, således at elektroner kan passere meget hurtigt fra kernen og ud i skallen.

På den måde opnås et materiale der kan oplades ekstremt hurtigt, og samtidigt give højere energidensitet.

Batteriet er et "proof of concept", og i øjeblikket er teamet ved at patentere de nye processer. Det vil med andre ord tage noget tid før vi kan se et reelt produkt på markedet. Batteriteknologier baseret på superkondesatorer er dog generelt interessante, og spås af mange til at være fremtiden indenfor batteriteknologier.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1924


   
NASA udgiver EmDrive publikation der går imod Newtons 3. lov

Billede: nasa

Mandag, 21. november 2016 - 08:28

  Andet  

NASA udgiver EmDrive publikation der går imod Newtons 3. lov


NASAs Eagleworks Laboratory team har endeligt udgivet deres publikation om EmDrive, som der den seneste måned har floreret en del rygter og leaks omkring.

EmDrive står for Electromagnetic Drive, og blev første gang teoretiseret i 1999 af den engelske opfinder Roger Shawyer.

EmDrive bouncer mikrobølger frem og tilbage i en kegleformet metalbeholder for at generere fremdrift. Ifølge Shawyers beregninger vil EmDrive kunne blive så hurtigt at at vi med denne teknologi vil kunne rejse til Mars på blot 70 dage.

Teknologien går imidlertid også imod Newtons 3. lov, der beskriver at der for hver aktion eksisterer en ligelig og modsat reaktion. Dvs. hvis der skal skabes fremdrift, skal der bringes noget den modsatte vej - og det sker ikke med EmDrive, hvilket umiddelbart virker som en umulighed.

Alligevel har EmDrive bevist at det virker i flere tests - og sidste år fik NASA Eagleworks Laboratory team'et så deres fingre i en EmDrive for at prøve at finde ud af hvad der foregår. Det er de resultater vi endeligt har fået svaret på.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2002


   
Nye elektriske motorcykler fra Zero har en rækkevidde på over 320 km

Billede: youtube

Onsdag, 09. november 2016 - 14:02

  Andet  

Nye elektriske motorcykler fra Zero har en rækkevidde på over 320 km


Zero Motorcycles har annonceret deres 2017-lineup bestående af Zero S, Zero SR, Zero DS, Zero DSR, Zero FX og Zero FXS.

Zero S og SR har en rækkevidde på over 320 km - hvis man holder sig til byerne.

2017-modellerne fra Zero er på vej til forhandlerne til en pris på mellem USD 8.495 og USD 15.995 i USA. Ønsker man længere rækkevidde med det valgfri ekstraudstyr PowerTank, skal man af med yderligere USD 2.695.

Se Zeros præsentation af deres 2017-lineup i videoen ved at klikke på "Læs mere"-knappen nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2005


   
Advarsel: Køb ikke Call of Duty: Infinite Warfare eller Modern Warfare Remastered på Windows Store

Billede: youtube

Fredag, 04. november 2016 - 08:46

  Spil  

Advarsel: Køb ikke Call of Duty: Infinite Warfare eller Modern Warfare Remastered på Windows Store


Activision har bekræftet at hvis man køber Call of Duty: Infinite Warfare samt Modern Warfare Remastered på Windows Store, kan man ikke spille med folk der har købt spillene via Steam.

Langt de fleste køber spillene via Steam - hvilket betyder at hvis man køber via Windows Store, så kan man i multiplayer kun spille med et meget lille udsnit af PC-spillerne.

Her på redaktionen anbefaler vi derfor klart at man køber spillet via den suverænt mest populære platform - nemlig Steam.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 6   |   Antal visninger 2330


   
Mobiltelefonernes fugtmærker er ikke altid til at stole på

Billede: apple

Mandag, 31. oktober 2016 - 07:54

  Mobil & tablet  

Mobiltelefonernes fugtmærker er ikke altid til at stole på


De fleste mobiltelefoner har nu om dage fugtindikatorer. Nogle af dem sidder så yderligt som i ladestikket, og disse kan udløses blot ved at man går fra kulde og ind i varmen, eller hvis enheden ligger på et køkkenbord mens ovnen afgiver damp eller hvis den er med ude på badeværelset.

Det betyder at der ikke altid er tale om noget fugtrelateret - men det er nemt for butikker at afvise reklamationssager med henvisning til fugtmærkerne.

Lars Krüger, der er IT-ekspert og fungerer som ekspert og censor ved retssager, gennemtester hver måned 10-20 mobiltelefoner der er fejlmeldte. Han oplever tit at væskeindikatorerne er røde, men at problemet er et helt andet. Problemet er at de fleste forbrugere nemt lader sig skræmme af en rød væskeindikator, fordi den fra butikken fremlægges som et endegyldigt bevis for fejlens oprindelse.

Jakob Steenstup, der er jurist hos Forbrugerklagenævnet TÆNK, anbefaler folk at gå til Forbrugerklagenævnet hvis butikken afviser en klage på et tyndt grundlag - såsom farven på et fugtmærke.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: Hekatombe   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2057


   
Microsofts Supercut-event afslører bl.a. ny Surface tablet, Windows 10-nyheder og et nyt VR-headset

Billede: microsoft

Torsdag, 27. oktober 2016 - 12:55

  Hardware   Software  

Microsofts Supercut-event afslører bl.a. ny Surface tablet, Windows 10-nyheder og et nyt VR-headset


Microsofts Supercut-event er afholdt, og i den forbindelse løftede Microsoft sløret for en række kommende interessante ting.

Windows 10: Creators Update

Denne store Windows-opdatering kommer tidligt i 2017, og vil bl.a. byde på et nyt 3D-program ved navn 3D Paint. Derudover vil den have live streaming og custom turneringer for XBox app'en.

 

Windows VR headsets

Udover deres AR-headset HoloLens kommer Microsoft med et VR-headset. Prisen vil blive USD 299,- og platformen vil være den samme som for HoloLens. Der er endnu ingen forlydender om en udgivelsesdato, men store mærker som HP, Dell, ASUS, Lenovo og Acer vil stå for at få det nye Windows VR headset på markedet.

Surface Studio

Det nyeste medlem af Surface-familien har fået navnet Surface Studio, og den er blot 12,5mm i tykkelse. Der er tale om en all-in-1 computer med 28" PixelSense skærm, GeForce 980M og Intel i7-processor. Hukommelsen kan være på op til 32 GB, og lagringskapaciteten op til 2 TB. Den kan forudbestilles allerede nu til en pris på USD 2.999,-.

Surface Dial

Her er tale om en ny input-enhed til Microosfts Surface-produkter. Den lille enhed giver haptisk feedback, og den kan endda sættes på skærmen til kontekstbestemt styring. Surface Dial udkommer i november til USD 99,99 og medfølger gratis med Surface Studio forudbestillinger.

Surface Book i7

Sidste års model er nu opgraderet med en Intel i7-processor og et større batteri, der giver op til 16 timers batterilevetid. Den udkommer i november til en pris på USD 2.399,-.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1868


   
Eizo lancerer 2 nye skærme til professionelt grafisk brug: CS2730 og CG2730

Billede: youtube

Mandag, 12. september 2016 - 14:26

  Hardware  

Eizo lancerer 2 nye skærme til professionelt grafisk brug: CS2730 og CG2730


Eizo har lanceret 2 nye skærme i ColorEdge-serien, der er beregnet til professionelt grafisk brug. Begge skærme er på 27" og har en opløsning på 2560x1440 pixels. De har desuden både HDMI, DVI og DisplayPort samt USB 3.0 hub.

CG2730 har indbygget kalibreringssensor, således at man kan foretage nye kalibreringer efter behov. Derudover kommer skærmen med en afskærmningshætte - denne kan købes separat til CS2730. CG2730 kan levere en kontrast på 1500:1 imod CS2730'erens 1000:1.

Begge er baseret på et IPS-panel med LED-bagbelysning, og Eizo giver 10.000 timers garanti på lysstyrke og farvegengivelse, fra den dato skærmen blev købt.

Se Eizos produktlanceringsvideo at klikke på "Læs mere"-linket i bunden.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1998


   
Def Con: Hackere kan overtage kontrollen med din skærm uden at bryde sikkerheden på din computer

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Onsdag, 10. august 2016 - 08:41

  Hardware   Software  

Def Con: Hackere kan overtage kontrollen med din skærm uden at bryde sikkerheden på din computer


Ang Cui, chefforsker hos Red Balloon Security og nylig PhD-gradueret fra Columbia University, har på Def Con 2016 hackerkonferencen præsenteret måder at overtage kontrollen med en computerskærm på.

Ved eks. at få en bruger til at besøge en ondsindet hjemmeside, kan hackerne angribe skærmens firmware direkte, hvor de kan placere noget kode der afventer instruktioner.

Disse instruktioner kan afgives ved at få en bestemt pixel til at blinke - og dette kan gøres ved at brugeren blot ser en bestemt video eller tilgår et givent website. Den blinkende pixel fungerer dermed som en kommunikationsvej både til og fra skærmen.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1946


   
Landmænd i USA kræver retten til at reparere deres egne traktorer.

Billede: Jason Morrison, FreeImages.com

Lørdag, 23. juli 2016 - 12:51

  Hardware   Software   Andet  

Landmænd i USA kræver retten til at reparere deres egne traktorer.


Landmænd i USA vil gerne kunne reparere den traktor de selv har købt og betalt for. Men John Deere påstår at de ikke har købt en traktor med derimod har "lejet" den på licens. Altså at kunden betaler for retten til at kunne betjene maskinen igennem dens levetid.

John Deere påstår at hvis en landmand selv udfører reperationer, er dette et klart brud på DMCA (Digital Millennium Copyright Act).


Redaktør: brostenen   |   Indsendt af: brostenen   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2379


   
Samsung annoncerer verdens første UFS-hukommelseskort, der skal afløse microSD

Billede: Samsung

Torsdag, 07. juli 2016 - 15:04

  Hardware   Mobil & tablet   Fotografering  

Samsung annoncerer verdens første UFS-hukommelseskort, der skal afløse microSD


Vi har tidligere set UFS (Universal Flash Storage) som indbygget hukommelse i eks. Samsung Galaxy S6 og S6 Edge, men nu har Samsung annonceret verdens første UFS-kort, og de vil tilbyde hhv. 32, 64, 128 og 256 GB udgaver med hastigheder der langt overgår de hurtigste microSD.

UFS-kortene har nemlig en sekventiel læsehastighed på op til 530 megabytes pr. sekund (ca. 5x hurtigere end de hurtigste microSD-kort), og skrivehastigheder på op til 170 megabytes pr. sekund (næsten 2x hurtigere end de hurtigste microSD-kort).

Pris og udgivelsesdato mangler dog fortsat.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2124


   
Pirate Bay medstifteren Peter Sunde sagsøger musikselskaber for krænkelse af sit navn

Billede: wikipedia

Mandag, 27. juni 2016 - 08:10

  Online  

Pirate Bay medstifteren Peter Sunde sagsøger musikselskaber for krænkelse af sit navn


Peter Sunde, medstifter af Pirate Bay, er for nyligt blevet dømt af Helsinki District Court til at betale EUR 350.000 for ulovlig musikdeling gennem Pirate Bay. Derudover kan han se frem til et krav på yderligere EUR 1 million, såfremt delingerne fortsætter i fremtiden.

Problemet er bare at Peter Sunde ikke har kontrol med Pirate Bay længere, og faktisk ikke har været involveret i torrentsiden i et årti nu.

Sunde udtaler til TorrentFreak:

I’ve decided I’m going to sue them for damage against my good name and stealing a lot of time from me.

I’m a public person in Finland and they’re calling me a criminal when they KNOW I’m not involved in what they’re suing me for. It’s defamation.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1749


   
Zungle-solbriller dublerer som hovedtelefoner der bruger kraniet til at afgive lyd

Billede: youtube

Tirsdag, 21. juni 2016 - 08:59

  Andet  

Zungle-solbriller dublerer som hovedtelefoner der bruger kraniet til at afgive lyd


Kickstarterprojektet Zungle Panther har allerede nået over det dobbelte af deres investeringsmål. Panther er en solbrille med udskiftelige glas, der understøtter BlueTooth-lydafspilning og indbygget mikrofon til håndfri opkald.

Til lydafspilning bruges brugerens kranie til at afgive lyden, hvilket bl.a. har den fordel at dine ører er frie til at høre omgivelserne.

Batterilevetiden er på 4 timer og prisen på Kickstarterkampagnen der slutter den 16. juli, er USD 109.

Levering forventes at ske i løbet af november i år.

Se en video af Zungle Panther ved at klikke på "Læs mere"-knappen nedenfor eller se kampagnen her.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 4281


   
Legendarisk computer fra 1970'erne sættes i stand

Billede: youtube

Tirsdag, 21. juni 2016 - 08:44

  Hardware  

Legendarisk computer fra 1970'erne sættes i stand


Y Combinator har lånt en Xerox Alto computer af Alan Kay, med det formål at sætte den i stand.

Xerox Alto blev designet af Chuck Thacker og udkom i 1973, og er legendarisk af en række årsager:

Den første computer designet med et grafisk brugerinterface
Det første objektorienterede system med understøttelse af Mesa og Smalltalk
Introducerede Ethernet og laserprintere

Se første del af istandsættelsen ved at klikke på "Læs mere"-knappen nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: brostenen   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1960


   
Nyt add-on muliggør afvikling af Game Boy kassetter på Android smartphones

Billede: hyperkin

Mandag, 20. juni 2016 - 08:32

  Mobil & tablet   Apps  

Nyt add-on muliggør afvikling af Game Boy kassetter på Android smartphones


Firmaet Hyperkin har lanceret Smart Boy, der udkommer 1. december i år - lige i tide til julehandlen.

Med Hyperkin kan man afvikle Game Boy kassetter på en Android smartphone, og samtidigt får man de velkendte spilkontroller fra Game Boy'en.

Hyperkin kan afvikle både Game Boy og Game Boy Color kassetter, og prisen er USD 60,-.

Koden bag er open source, og indtil videre kommer der ikke en version til iOS-enheder.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 6   |   Antal visninger 2060


   
Motorola RAZR V3 får comeback

Billede: motorola

Mandag, 23. maj 2016 - 08:55

  Mobil & tablet  

Motorola RAZR V3 får comeback


I 2004 var en af de hotteste mobiltelefoner, en flip phone ved navn Motorola RAZR V3. Ultratynd ift. datidens konkurrenter, stor 2,2" skærm med 262.144 farver og udført i adoniseret aluminium - og et salgstal på over 130 millioner eksemplarer.

Det nu Lenovo-ejede brand har besluttet sig for at genoplive RAZR-navnet med en ny promovideo der er teaser for en event de afholder den 9. juni i år.

RAZR bruges stadigvæk som del af navnet i en række aktuelle modeller, men i videoen ses den originale RAZR V3 flip phone.

Se videoen ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1991


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s