TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Fredag, 26. april, 2024
Microsofts specielle Word Flow tastatur kan nu downloades på AppStore

Billede: appstore

Onsdag, 27. april 2016 - 13:39

  Apps  

Microsofts specielle Word Flow tastatur kan nu downloades på AppStore


Microsofts Word Flow tastatur, der i arc-mode er layoutet så man kan skrive med én hånd, er nu tilgængeligt til Apple iPhone- og iPad-brugere.

Word Flow har desuden forudsigelse af ord samt ordforslag, der med tiden bliver klogere - og tastaturet kan indstilles til enten at bruges med taps eller swipes.

Word Flow er gratis på App Store, og der er også planer om en version til Android.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 2326


   
Softwaren Toonz der er brugt til kendte Studio Ghibli film, bliver open source

Billede: Studio Ghibli

Mandag, 21. marts 2016 - 14:15

  Software  

Softwaren Toonz der er brugt til kendte Studio Ghibli film, bliver open source


Animations softwarepakken Toonz, der i særdeleshed er kendt for at være blevet brugt af Studio Ghibli til bl.a. Spirited Away (Chihiro og Heksene) samt af Fox i TV-serien Futurama, bliver open source.

Der vil dog fortsat eksistere en kommerciel premium version, der dog vil blive solgt til en særdeles kompetitiv pris (der dog ikke kendes endnu).

Valget med at gøre Toonz til open source, sker i kølvandet på at japanske Dwango har opkøbt den italienske udvikler Digital Video.

Studio Ghiblis imaging director Atushi Okui udtaler:

we are happy to hear that this open-source version contains the Ghibli Edition. We hope that many people inside and outside of the animation industry will utilize this software for their work.

Med Ghibli Edition menes der en række features som Studio Ghibli har stået for.

Toonz har eksisteret siden 1993, og bruges ofte til at konvertere håndtegninger og raster grafik til vektorgrafik. Derfra kan man animere i 2D ved at lave "skeletter" (Bones og IK solvers) til karaktererne eller objekterne, således at arbejdsprocessen minder om den der kendes fra 3D-verdenen.

Suiten der tidligere har kostere flere tusinde dollars, bliver præsenteret som open source til Anime Japan i Tokyo, der løber af staben den 26. marts - altså om blot 5 dage.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2224


   
Ny browser-emulator gør 2D NES spil til 3D NES spil

Billede: youtube

Torsdag, 17. marts 2016 - 08:55

  Software  

Ny browser-emulator gør 2D NES spil til 3D NES spil


Den vietnamesiske udvikler, Tr?n V? Trúc, har udvklet en emulator der analyserer NES ROM'er og på næsten magisk vis forvandler dem til 3D-spil.

Emulatoren er stadigvæk under udvikling, og Tr?n V? Trúc nævner selv at der vil blive udgivet en Windows-version i fremtiden.

Emulatoren kræver blot at man kører med Firefox-browseren - prøv det nu ved at klikke her (kræver Firefox) eller se videoen ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: brostenen   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2069


   
Google foreslår at udarbejde et nyt harddisk design beregnet til datacentre

Billede: Pawel Kryj, freeimages.com

Tirsdag, 01. marts 2016 - 15:13

  Hardware  

Google foreslår at udarbejde et nyt harddisk design beregnet til datacentre


Google har foreslået at man udarbejder et nyt design for harddiske, der afviger fra det traditionelle 3,5" format da det er højere. Eric Brewer, professor hos UC Berkeley og Vicepræsident for infrastrukturdelen hos Google, udtaler:

The current 3.5” HDD geometry was adopted for historic reasons – its size inherited from the PC floppy disk. An alternative form factor should yield a better TCO overall.

Brewer foreslår at øge højden for standard harddiske, som i dag er ca. 25mm for 3,5" og 15mm for 2,5" harddiske, for således at kunne have flere skiver per disk. Det vil give økonomisk mening i form af mindre emballage, optimalt brug af printkort og ikke mindst drevenes motorer og omkringliggende mekaniske dele.

Ved også at reducere bredden af skiverne øges IOPS via reducerede søgetider, dog på bekostning af kapacitet - så den nye standard skal kombinere højere stabling samt et nyt, mindre format med forbedrede ssøgetider og hurtigere buffer mellem netværk og lagring der tilgås mindre ofte.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2212


   
Dommer i Washington bekræfter: FBI hyrede Carnegie Mellon University til at bryde Tors sikkerhed

Billede: wikimedia

Mandag, 29. februar 2016 - 13:14

  Online  

Dommer i Washington bekræfter: FBI hyrede Carnegie Mellon University til at bryde Tors sikkerhed


En dommer i Washington har nu bekræftet at FBI hyrede forskere fra Software Engineering Institute hos Carnegie Mellon University (CMU), til at bryde Tors sikkerhed i 2014.

Dette er kommet frem som del af en kørende sag mod Brian Farrell, som mistænkes for at være en af Silk Road 2.0s topadministratorer. Det var CMUs forskning der gjorde FBI i stand til at finde ham. Han blev arresteret for over et år siden, og hans sag skal for retten i Seattle den 25. april i år.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1811


   
Tails 2.0.1 er udgivet og er blevet integreret i Debian Linux-distributionen

Billede: debian.org

Tirsdag, 16. februar 2016 - 08:20

  Software  

Tails 2.0.1 er udgivet og er blevet integreret i Debian Linux-distributionen


Tails er et komplet operativsystem, der fokuserer på sikring af privatlivet. Man kan bruge internettet anonymt og omgå censurering uanset hvor man er, især i kraft af at operativsystemet kan afvikles og bruges direkte fra en DVD, USB-stick eller et SD-kort, uagtet det operativsystem computeren normalt kører med.

Tails er baseret på Debian Linux-distributionen, og kommer med en række applikationer der er prækonfigureret med henblik på sikkerhed og privatliv: Web browser, IM klient, e-mail klient, kontorsuite, billed- og lydredigeringsprogrammer mv.

Den nye 2.0.1 retter en række fejl og opgraderer desuden Tor browseren til verison 5.5.2.

Debian har desuden fået Tails installer tilføjet, så man med standard Debiandistributionen nu kan installere Tails på et diskmedie, USB-stick eller SD-kort, eller opgradere en eksisterende Tails på et af disse medier.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: brostenen   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2129


   
Verdens første store fusionskraftværk er nu oppe at køre i Tyskland

Billede: youtube

Torsdag, 11. februar 2016 - 13:10

  Andet  

Verdens første store fusionskraftværk er nu oppe at køre i Tyskland


Tyskland har med færdiggørelsen og idriftsætningen af verdens første store fusionskraftværk, Wendelstein 7-X, bragt fusionskraft et stort og vigtigt skridt fremad.

I øjeblikket producerer det dog blot hydrogen plasma, og generer således ikke egentlig energi. Det er dog et bevis for at stellaratorer kan fungere kontinuerligt og give energioverskud - modsat tokamak-baserede fusionsreaktorer, der kun virker i korte pulseringer. Stellaratorer bør desuden være mere sikre.

Testfasen løber frem til midten af marts i år, hvorefter man vil opgradere fusionskraftværket således at det kan fungere i længere tid ved højere temperaturer. Målet er at det kommer til at aflade 30 minutter ad gangen, og generere en termisk energi på 20 megawatt.

Det har taget 19 år at designe og bygge Wendelstein 7-X, hvilket har kostet EUR 1,2 milliarder.

Se en video fra åbningsceremonien af Wendelstein 7-X ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 7   |   Antal visninger 3584


   
Ruko lancerer ny lås til fysiske servere

Billede: Ruko

Onsdag, 03. februar 2016 - 13:38

  Hardware  

Ruko lancerer ny lås til fysiske servere


Den kendte låsevirksomhed Ruko A/S, der hører under Assa Abloy, lancerer nu en ny type teknologi der skal hjælpe med at sikre fysiske servere mod indbrud.

Låsen er specialdesignet til serverrackskabe, og sikrer at kun autoriseret personale har fysisk adgang til serverne.

Navnet på den nye lås er Aperio KS100, og giver bl.a. mulighed for at man i realtid kan følge med i hvem der tilgår serverne fysisk. Der føres desuden log over hvornår tilgangen sker, hvilket er et vigtigt værktøj i forbindelse med efterforskning af sikkerhedsbrud der kan omfatte uautoriseret adgang.

Låsen kan kobles sammen med et allerede eksisterende elektronisk adgangskontrolsystem, således at tabte adgangskort vil udgøre en minimal sikkerhedsfare, da man hurtigt vil kunne deaktivere dem.

Strømmen får Aperio KS100 fra PoE (Power over Ethernet) eller en fast 24V strømforsyning. Den kommunikerer trådløst via en Aperio kommunikations hub.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2363


   
Kickstarter har nu en forklaring på hvorfor Zano drone projektet gik skævt

Billede: José A. Warletta, freeimages.com

Mandag, 01. februar 2016 - 08:37

  Andet  

Kickstarter har nu en forklaring på hvorfor Zano drone projektet gik skævt


Vi rapporterede i december sidste år her på TechStart, at Kickstarter ansatte rapporteren Mark Harris, til at undersøge hvad der gik galt for Zano drone projektet, der efter at have indsamlet USD 3,4 millioner, fejlede på under et år.

Konklusionen er nu blevet offentliggjort. Kort fortalt har firmaet bag, Torquing Group, prøvet at gabe over mere end de kunne klare. Undervejs måtte de erkende at de ikke havde de nødvendige evner eller ressourcer til at imødekomme forventningerne. Harris konkluderer desuden, at firmaet havde en stor mangel på selvindsigt.

Samtidigt fastslås der at projektet ikke var et "tag pengene og løb"-projekt, da der ikke er beviser for at firmaet bag var grådige. Til skyld er i stedet inkompetence og manglende formåen i budgettering.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1811


   
Apple åbner deres første træningscenter for appudviklere i Italien

Billede: Apple

Fredag, 29. januar 2016 - 09:54

  Apps  

Apple åbner deres første træningscenter for appudviklere i Italien


Apple har annonceret at de vil åbne deres første iOS Developer Center i den italienske by Napoli. Centeret vil operere som en formel træningsskole, hvor udviklere fra hele Europa kan lære om Apples syn på at skabe succes på deres App Store.

Skulle centeret vise sig at blive en succes, vil det åbne op for muligheden for at Apple bygger flere sådanne centre rundt omkring i verden.

Dette er den først mulighed for et Applecertificeret kursus i programmering til App Store, og Apple nævner selv at deres App Store har hjulpet med at skabe mere end 1,4 millioner jobs i Europa alene, og hjulpet europæiske udviklere til en samlet indtjening på EUR 10,2 milliarder.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1904


   
CES 2016: Lego lancerer WeDo 2.0: Robot kursus for børn

Billede: youtube

Fredag, 08. januar 2016 - 10:18

  Hardware   Software  

CES 2016: Lego lancerer WeDo 2.0: Robot kursus for børn


Lego Education har lanceret deres WeDo 2.0 robot sæt, hvor målgruppen er folkeskoleelever.

Sættet minder om Lego Mindstorm, og alt programmering foregår via en smartphone eller tablet (iOS eller Android), hvor man via et træk-og-slip interface koder robot applikationer.

Børnene lærer desuden grundlæggende elementer indenfor STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) via diverse videnskabelige projekter. Eksempelvis lærer børnene om genbrug ved at designe en lastbil.

WeDo 2.0 er allerede tilgængeligt nu i både USA og England til både smartphones og tablets (iOS samt Android). Der understøttes desuden Windows PC og Mac, og understøttelse for ChromeBooks kommer i 2. halvdel af 2016.

Se en præsentation af Lego WeDo 2.0 ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2771


   
Danske identiteter sælges for 98 kroner på Darknet

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 04. januar 2016 - 13:09

  Online  

Danske identiteter sælges for 98 kroner på Darknet


Det er lige nu muligt at købe en danskers oplysninger - herunder fulde navn, adresse, fødselsdato, telefonnummer, kodeord til diverse websites, dankortoplysninger og IP-adresse, på AlphaBay, som er en ulovlig markedsplads på Darknet som kan tilgås via Tor-browseren.

Avisen Politiken har købt identiteten på 2 danskere, og verificeret oplysningerne ved at henvende sig til de to de købte oplysningerne på.

Prisen var blot 98 kroner per person.

Det formodes at oplysningerne er stjålet fra kompromitterede webshops.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2191


   
Tesla og andre dyre elbiler får fuld afgiftsrabat

Billede: EU

Mandag, 21. december 2015 - 10:58

  Andet  

Tesla og andre dyre elbiler får fuld afgiftsrabat


EU-kommisionen har bestemt at afgiftsændringerne hvor der segmenteres mellem billigere og dyre biler, er en ulovlig form for statsstøtte.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har aftalt med Radikale Venstre og Socialdemokraterne, at man fjerner loftet med afgiftsændringen der blev andenbehandlet i Folketinget i fredags.

Det har til gengæld fået DF til at forlade aftalen, og aftalen er kun lige akkurat kommet i stand.

Den ifølge EU-kommisionen ulovlige skæring var gældende for elbiler over 800.000 kroner, der ikke skulle fritages for afgiftrabatten - men det bliver de så nu.

Det kommer elbiler i luksussegmentet til gode, hvilket p.t. kun tæller Tesla på det danske marked.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1994


   
League of Legends udvikleren Riot Games ejes nu helt af kinesiske Tencent

Billede: José A. Warletta, freeimages.com

Torsdag, 17. december 2015 - 10:10

  Spil   Andet  

League of Legends udvikleren Riot Games ejes nu helt af kinesiske Tencent


Tilbage i februar 2011 købte kinesiske Tencent hovedparten af aktier i Riot Games, der er kendt for bl.a. MOBA-spillet League of Legends.

De har for nyligt købt resten af Riot Games, og det vil få indflydelse på hvordan ansatte kompenseres som del af deres "equity incentive program".

Det betyder i praksis at programmet bliver pengebaseret, så ansatte får mere del i Riots succes.

Tencent ejer desuden 40% af Epic Games, og er investor i Activision Blizzard.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2634


   
LG annoncerer nye skærme og laptops

Billede: LG

Onsdag, 16. december 2015 - 13:40

  Hardware  

LG annoncerer nye skærme og laptops


Koreanske LG har annonceret nye produkter, som vil blive fremvist til CES (Consumer Electronics Show) i Las Vegas.

  • 3 nye 21:9 widescreen modeller der alle har 3440x1440 pixels opløsning og Thunderbolt 2 stik. 2 af disse skærme er kurvede, mens den tredje er flad. Panelerne er alle LGs egne IPS.
  • Nye medlemmer til UD88- og UD68-serierne med USB-C stik og 4K-opløsning.
  • Ny 15.6" laptop, ved navn Gram. Den vejer ca. 1 kg, kører med 6. generation Intelchipsæt og kommer med Windows 10.

Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2089


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s