TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Fredag, 29. marts, 2024
Den danske nationalbanks website er angrebet af hackere

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 02. oktober 2017 - 08:16

  Online  

Den danske nationalbanks website er angrebet af hackere


Nationalbanken blev i fredags (29. august) udsat for et DoS-angreb (Denial of Service) over middagstid. DoS-angrebet varede i nogle timer, og resulterede i at Nationalbankens hjemmeside ikke var tilgængelig.

Nationalbanken understreger at ingen af deres øvrige IT-systemer har været berørt.

Det vides endnu ikke om det er de samme tyrkiske hackere der lagde Statsministeriets website ned som følge af udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs telefonbaggrund, der er en af Muhammedtegningerne.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1354


   
6 af verdens største banker samarbejder om ny kryptovaluta

Billede: José A. Warletta, freeimages.com

Tirsdag, 05. september 2017 - 08:20

  Online  

6 af verdens største banker samarbejder om ny kryptovaluta


6 af verdens største banker arbejder i øjeblikket på højtryk sammen om at skabe en ny kryptovaluta, der benytter transaktioner med blockchain i samme stil som Bitcoin, Ethereum og andre kryptovalutaer.

Det er bankerne Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG og State Street der er gået sammen om projektet "Utility Settlemenet Coin".

Det er schweiziske UBS der har initieret projektet og samarbejdet, og Hyder Jaffrey, chef for strategiske investeringer og fintech innovation i UBS, udtaler til Financial Times:

Vi har været i drøftelser med centralbanker og myndigheder, og det vil vi fortsætte med i løbet af de kommende 12 måneder med det formål at gå live i slutningen af 2018


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1292


   
Verdens ældste centralbank lufter muligheden for at indføre egen kryptovaluta

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Torsdag, 24. november 2016 - 07:56

  Online  

Verdens ældste centralbank lufter muligheden for at indføre egen kryptovaluta


Sveriges nationalbank er verdens ældste. Vicenationalbankchef Cecilia Skingley har nu luftet muligheden for at den svenske nationalbank, Riksbank, vil være den første i verden med en kryptovaluta. Den skal have navnet e-krone.

Cecilia Skingley udtaler:

Pointen er, at selv mennesker, der bor i Sverige, men som ikke kan få eller ikke ønsker at benytte kommercielle banktjenester, også bør have en chance for at deltage i økonomien og gennemføre deres daglige transaktioner. Riksbankens e-krone kunne være en mulighed for dem

Der nævnes desuden både tanker om en app eller et særligt kreditkort. Det vil dog ikke være en ukompliceret sag at få en national valuta, da en e-valutaer er særligt følsomme overfor folks tillid. Dette er afspejlet i den statsløse Bitcoins op- og nedture gennem tiden.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1558


   
Swipp har tabt og skal fremover blive en del af MobilePay

Billede: danske bank

Tirsdag, 15. november 2016 - 13:55

  Online   Andet  

Swipp har tabt og skal fremover blive en del af MobilePay


I oktober forlod Nordea Swipp-samarbejdet, og med Jyske Banks exit er slaget endegyldigt tabt for Swipp.

I går meldte de 70 andre banker ud, at også de forlader Swipp til fordel for det populære MobilePay.

Danske Bank har nu valgt at føre MobilePay over i et separat datterselskab, og brandingen er nu ændret fra "MobilePay by Danske Bank" til blot at være "MobilePay".

Swipp vil overleve en rum tid, idet Swipp-brugerne løbende føres over i MobilePay - således at Swipp integreres i MobilePay.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1707


   
NemID 2.0 bliver en realitet: Biometri og mobiltelefonkoder erstatter papkortet

Billede: nemid

Fredag, 01. juli 2016 - 10:20

  Online  

NemID 2.0 bliver en realitet: Biometri og mobiltelefonkoder erstatter papkortet


Digitaliseringsstyrelsen og bankerne er nu nået til enighed om NemID 2.0, og har indgået en 10-årig kontrakt. Partnerskabet træder i kraft den 1. juli 2016, mens udviklingsopgaven skal i udbud.

NemID 2.0 kommer både til at kunne bruges i banken, på offentlige hjemmesider samt privatejede virksomheder og tjenester.

I dag drives NemID af NETS, der står for driften indtil 2018, hvor kontrakten her kan forlænges. NemID 2.0 forventes at komme i drift i 2019.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 2080


   
Hackere stjal USD 81 millioner fra centralbanken i Bangladesh - takket være billige routere

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Fredag, 29. april 2016 - 08:36

  Online  

Hackere stjal USD 81 millioner fra centralbanken i Bangladesh - takket være billige routere


Routere til en pris på blot 65 kroner, spillede en nøglerolle da centralbanken i Bangladesh blev hacket i februar i år.

Derudover havde banken ingen firewall installeret. Hackerne gik efter at stjæle USD 1 milliard, men en stavefejl i en bankoverførsel medførte at hackerne blev opdaget og stoppet, inden de nåede at stjæle det beløb de gik efter.

Mohammad Shah Alam, efterforsker i sagen for politiet i Bangladesh udtaler til Reuters:

Den (banken, red.) ville være svær at hacke, hvis der havde været en firewall

Forskere har sporet overførslerne til bankkonti på Fillipinerne. Banksikkerhedseksperter kritiserer ikke overraskende, centralbanken i Bangladesh for at være uforsigtige.

Tyveriet af de USD 81 millioner, hører til en af de største summer der nogensinde er blevet stjålet fra en bank.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1881


   
Anonymous forbereder angreb på børser og banker på mandag

Billede: anonymous

Fredag, 05. februar 2016 - 10:47

  Online  

Anonymous forbereder angreb på børser og banker på mandag


Gruppen Anonymous, der efterhånden har haft vidt forskellige mål som f.eks. forskellige regeringer, enkeltpersoner og KKK har nu de helt store mål i sigtekornet - New Yorks børs og Bank of England, som de har udtalt sig om, at de vil angribe på mandag.

De præcise mål i operationen udover ovennævnte er endnu ikke kendt. Sikkerhedsselskabet CSIS Security Group melder om, at også storbanker som Bank of America, Chase, JPMorgan, HSBC, og Wells Fargo er udset som mål i forskellige former for angreb og Anonymous har samtidig med de konkrete angrebsmål også fabrikeret en oversigt over de vigtigste finansielle institutioner i verden, hvor Danmarks Nationalbank også figurerer.

CSIS opfordrer til, at særligt online banker og finansielle institutioner øger deres beredskab hvis de skulle blive udset som mål for denne operation.

Mandagens angreb kaldes Operation Ikaros - eller '#Opicarus' på de sociale medier og er opkaldt efter den græske sagnfigur Ikaros, som fløj for tæt på Solen med sine hjemmelavede vinger og derpå styrtede i døden.


» Læs mere   |   Redaktør: moulder666   |   Indsendt af: moulder666   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2383


   
MobilePay kan misbruges til at slå hemmelige telefonnumre op

Billede: Danske Bank

Onsdag, 25. november 2015 - 10:33

  Apps   Andet  

MobilePay kan misbruges til at slå hemmelige telefonnumre op


Hvis man har et telefonnummer og gerne vil slå det op, finder man ikke ejeren på eks. Krak og andre tjenester, hvis ejeren har valgt hemmeligt nummer.

Det gør man derimod på MobilePay - hvor der er en bekræftelsesskærm inden man gennemfører betalingen, som viser hvem indehaveren af nummeret er.

MobilePay opfordrer nemlig brugerne til at opgive deres rigtige navn ved oprettelsen, således at man sikrer at man overfører penge til den rigtige person. Og det gør langt de fleste.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: Froggaard   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 2844


   
Anticyberangrebløsninger føres an af japanske firmaer

Billede: ntt.com

Onsdag, 14. oktober 2015 - 14:50

  Online  

Anticyberangrebløsninger føres an af japanske firmaer


De japanske firmaer NTT Communications og SoftBank, arbejder på at udvikle en AI-platform, der skal tilbyde services indenfor cyberangrebbeskyttelse.

Firmaerne hightlighter Big Data og analyser som fremtidige værktøjer til at detektere malwares og forhindre distribution af disse.

Resultatet af deres samarbejde, NTT Com Security, lanceres foråret 2016, og vil kunne detektere virusmønstre automatisk samt metoder der er brugt i tidligere ondsindede kampagner.

NTT Com Security påstår at deres løsning vil kunne detektere 99% af al uautoriseret adgang, og servicen vil koste 100.00 yen (ca. 5.500 kroner) per måned.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1846


   
Danske Bank var i fejlfindingstilstand

Billede: Danske Bank

Torsdag, 08. oktober 2015 - 22:47

  Software   Online  

Danske Bank var i fejlfindingstilstand


Efter en samtale om danske bankers HTTPS sikkerhed på en hacker festival nær Berlin, valgte den hollandske Sijmen Ruwhof at kigge nærmere på en af de større danske bankers hjemmesider, nemlig Danske Bank.

Efter et kig gennem HTML-koden på Danske Banks kunde login, fandt hollænderen noget yderst mistænkeligt. I en JavaScript kommentar bemærkede han intern server information. Efter dekodning af disse data, viste det sig at være forskellige server variabler som også indeholdt klient data. Grundet cache, var det ikke hollænderens egen klient informationer han så, men en anden besøgendes information.

Danske Bank har siden udmeldt at deres server ved en fejl var i fejlfindingstilstand, men at der ikke har været uautoriseret adgang til netbanken og at data'ene ikke kunne bruges til at skabe adgang dertil eller adgang til kunde data.


Redaktør: stig.voss   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 5364


   
Microsoft Edge fungerer ikke med flere danske banker

Billede:

Onsdag, 12. august 2015 - 09:38

  Software  

Microsoft Edge fungerer ikke med flere danske banker


Flere danske banker understøtter ikke Microsoft Edge, hos flere af dem kan man ikke logge ind på netbank på grund af ændret understøttelse af pop-up vinduer.

Da TV2 play bruger Silverlight som ikke er understøttet i Edge, anbefaler TV2 ligesom bankerne at man bruger en alternativ browser


» Læs mere   |   Redaktør: auro   |   Indsendt af: konghelmer   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 2875


   
MobilePay-udvikler Trifork og Danske Bank udvikler ny bestil og betal app for hurtigere personløs betjening

Billede: Danske Bank

Torsdag, 06. august 2015 - 12:13

  Mobil & tablet   Apps  

MobilePay-udvikler Trifork og Danske Bank udvikler ny bestil og betal app for hurtigere personløs betjening


Dansk Supermarked har i to udvalgte Føtex-bagere lanceret en løsning, der gør det muligt at forudbestille morgenbrød og betale med MobilePay. Dermed slipper man for køen, og kan gå direkte hen og afhente sin bestilling.

Ligeledes kan man nu i udvalgte 7Eleven-butikker bestille kaffen via en app, hvor man kan skrue op og ned for kaffestyrken, mængden af mælkeskum osv. samt betale med MobilePay.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: vandborg   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 3410


   
^ Gå til top 1  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s