TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Tirsdag, 19. marts, 2024
Gendan dine WannaCry-krypterede data med dette nye værktøj

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 22. maj 2017 - 11:08

  Software   Online   Andet  

Gendan dine WannaCry-krypterede data med dette nye værktøj


Vi skrev tidligere om WannaCry-angrebet, der har inficeret flere hundredetusinde computere på verdensplan. Der er tale om en ransomware der krypterer dine data og forlange en betaling i BitCoin for at låse dem op.

Men nu er der godt nyt til de ramte: På GitHub kom der for nyligt et værktøj ved navn WannaKey, men det dette værktøj krævede for det første at man kørte WindowsXP og for det andet måtte PC'en ikke genstartes efter inficering.

Nu er der så et nyt værktøj ude - nemlig WanaKiwi, der bygger på WannaKeys egenskaber - og den virker på alle Windowsversioner mellem XP og 7 (inklusive Vista og servervarianterne). Desværre må PC'en fortsat ikke genstartes efter inficering.

Værktøjerne virker fordi WannaCry efterlader rester i systemets RAM efter endt mission - og værktøjerne kan genskabe de primtal der er brugt i RSA-nøglen for at dekryptere offerets data.

Både Windows 8 og 10 renser automatisk hukommelsen for disse data, hvorfor værktøjet ikke virker til disse versioner. Ligeledes er dette årsagen til at man ikke må genstarte sin computer efter inficering - da RAM'en renses ud ved genstart.

Download WanaKiwi: Klik her.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1473


   
Google Brain laver AI'er som kan lave ny kryptering

Billede: https://movietvtechgeeks.com

Fredag, 28. oktober 2016 - 19:23

  Software   Online  

Google Brain laver AI'er som kan lave ny kryptering


Forskere hos Google Brain, som ikke associeret med Deepmind, har lavet 3 neurale computernetværk, kaldet Alice, Bob og Eve, hvor de skal lave kryptering og bryde den, som er publiceret i en artikel på arxiv.

I den klassiske opsætning kommunikerer Alice med Bob over en usikker linje, hvor Eve kan aflytte kommunikationen. Forskerne gav hver af de neurale netværk en opgave og et tabskriterie. Alices opgave var at lave en kryptering, som ikke kunne brydes af Eve, men læses af Bob, og tabskriteriet var at Eves gæt ikke måtte være bedre end tilfældige gæt. Ligeledes var Bobs opgave at dekryptere Alices meddelse, og tabskriteriet var at den dekryptede meddelelse ikke måtte være for langt fra den originale tekst. For Eve var opgaven at opfange og dekryptere meddelelsen fra Alice, og tabskriteriet var at Eves gæt skulle være bedre end et tilfældigt gæt. Derudover delte alle 3 neurale netværk den originale tekst, mens Alice og Bob delte en nøgle (symmetrisk kryptering).

Forskerne fandt at Eve gradvis blev bedre, men at Alice og Bob på et tidspunkt forbredrede krypteringen, således at Eve ikke længere kunne dekryptere den.


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1703


   
Forskere har opdaget metode til at placere usynlige bagdøre i kryptografiske nøgler

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 17. oktober 2016 - 07:52

  Online  

Forskere har opdaget metode til at placere usynlige bagdøre i kryptografiske nøgler


Forskere har opdaget en metode til at placere usynlige bagdøre, eller "trapdoors" om man vil, i de 1024-bit kryptografiske nøgler der bl.a. bruges til at beskytte websites, VPN'er og servere.

Således vil man passivt kunne dekryptere flere hundrede millioner krypterede kommunikationer og bryde igennem krypteringen til diverse formål.

Normalt beskytter Diffie-Hellman protokollen krypteringen, idet den jævnligt udskifter krypteringsnøglerne der beskytter en given kommunikation. Den nye hackermetode tillader dog at dekryptere Diffie-Hellman-beskyttede systemer over en given tidsperiode - og endda forfalske krypteringssignaturer.

Tricket for at gøre disse ting, består dog i at få accepteret et kompromitteret primtal, ud af dem der jævnligt sættes i drift. Hvis et primtal der er kompromitteret med denne trapdoor adopteres i mainstream specifikationer, kan hackere således dekryptere op til flere milliarder krypterede kommunikationer.

Diffie-Hellman protokollen er baseret på talteoretiske beregninger der indbefatter primtal der er så store, at kompleksiteten bliver meget svær for at hackere at bryde igennem. Man kan gemme hemmelige data i beregningernes resultater, men med et specielt primtal der er fundet af forskerne, kan man også gemme visse andre skjulte egenskaber - hvor disse gør de ellers hemmelige data nemmere at opdage.

En nøgle med et trapdoor-kompromitteret primtal ligner enhver anden 1024-bit nøgle, men for hackerne gør kompromitteringen sikkerheden 10.000 gange nemmere at løse.

Indtil videre har forskerne ikke fundet nogen beviser for at trapdoor-kompromitterede primtal er ude.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 1533


   
Cryptolocker virusangreb hærger stadig Danmark

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 21. marts 2016 - 15:11

  Software   Online   Andet  

Cryptolocker virusangreb hærger stadig Danmark


Den ondsindede cryptolocker virus hærger fortsat, og her på TechStart bringer vi derfor denne virus i fokus, med råd om hvordan man undgår den.

Hvad er cryptolocker?

Cryptolocker er en virus under betegnelsen ransomware, som krypterer alle data på din computer. For at få adgang til computeren igen, skal du indtaste en kode, som hackerne vil have penge for at give dig. Der er dog ingen garantier for at de giver dig koden, selv efter du har indbetalt penge - og det frarådes på det stærkeste ALDRIG at indbetale penge til hackerne, da det medvirker til at metoden udbredes.

Typisk rammes man af cryptolocker fordi man har klikket på en fil/vedhæftning i en e-mail; typisk en zipfil. E-mail'en udgiver sig for at være en ulæst faktura, penge tilbage, saldooversigt, uafhentet post fra Post Danmark - og meget mere.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2306


   
^ Gå til top 1  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s