TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Torsdag, 28. marts, 2024
EU betalte € 360.000 for en rapport om piratkopierings påvirkninger

Billede: EU

Mandag, 25. september 2017 - 11:14

  Online   Andet  

EU betalte € 360.000 for en rapport om piratkopierings påvirkninger


EU bestilte tilbage i 2014 det hollandske firma Ecorys € 360.000, for at udføre en rapport der skulle afdække hvilke påvirkninger piratkopiering havde på salg af copyright indhold.

Rapporten blev færdiggjort i maj 2015, men ifølge Julia Reda er den aldrig blevet udgivet.

Rapporten er på 300 sider, og nævner at der ikke er noget bevis for at piratkopiering har en negativ effekt på salg af copyright indhold (dog med undtagelse af nyligt udgivne blockbuster film):

In general, the results do not show robust statistical evidence of displacement of sales by online copyright infringements. That does not necessarily mean that piracy has no effect but only that the statistical analysis does not prove with sufficient reliability that there is an effect. An exception is the displacement of recent top films. The results show a displacement rate of 40 per cent which means that for every ten recent top films watched illegally, four fewer films are consumed legally.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1961


   
Pirate Bay benytter besøgendes processorer til at skabe kryptovaluta

Billede: wikipedia

Mandag, 18. september 2017 - 10:25

  Online  

Pirate Bay benytter besøgendes processorer til at skabe kryptovaluta


Pirate Bay websitet har fundet en alternativ måde at tjene penge på. I et 24-timers forsøg har de brugt de besøgendes processorer til at udføre "mining" efter den virtuelle kryptovaluta Monero.

Der er tale om et forsøg der skulle afdække om dette er en måde at erstatte reklamer, så der er en reel mulighed for at dette vil blive en fast del af websitet.

Brugere har dog fundet måder at stoppe processen på - enten gennem browserens indstillinger eller via ad-blockers.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1355


   
Microsoft, Google, MPA og BPI indgår aftale om at piratsider skal ligge lavere i søgeresultaterne

Billede: Jason Morrison, FreeImages.com

Mandag, 20. februar 2017 - 14:49

  Online  

Microsoft, Google, MPA og BPI indgår aftale om at piratsider skal ligge lavere i søgeresultaterne


Englands regering har lavet en "Voluntary Code of Practise", der er designet til at få websites der indeholder copyright overtrædelser, til at ligge væsentligt lavere i søgeresultaterne.

Aftalen er underskrevet af Google, Microsoft (Bing), Motion Picture Association (MPA) og British Phonographic Industry (BPI).

En rettighedshaver kan markere et givent website for at indeholde ulovligt indhold, og hvis det skønnes at dette er korrekt, vil sidens rang blive gjort væsentligt lavere, og den vil ikke længere kunne findes på søgeresultaters side 1.

Steve McCoy, præsident for Motion Picture Association, udtaler:

Pirate websites are currently much too easy to find via search, so we appreciate the parties' willingness to try to improve that situation


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1449


   
Datatilsynet undersøger firma bag breve om ulovlig download af film

Billede: Jason Morrison, FreeImages.com

Fredag, 23. september 2016 - 12:41

  Online  

Datatilsynet undersøger firma bag breve om ulovlig download af film


 

Advokatfirmaet Opus Law har sendt en række breve ud til danskere, hvor de beder om et forlig på DKK 2.200,- for at undgå sagsanlæg, i forbindelse med ulovlig download og deling af film.

Dette er blevet meldt til Datatilsynet, der nu undersøger om Opus Law har brudt persondataloven i forbindelse med behandlingen af brugernes oplysninger.

Nærmere betegnet drejer det sig om behandlingen af IP-adresser på de danskerne der er mistænkt for at have downloadet og/eller distribueret film ulovligt.

Der kræves nemlig at hver af Opus Laws klienter skulle have haft rettet henvendelse til Datatilsynet omkring behandlingen af følsomme personoplysninger - men det er ikke sket.

Advokat Niels Dahl-Nielsen fra Opus Law afviser imidlertid at de skulle have haft brudt loven, og at de er dækket ind under at en række behandlinger er fritaget fra anmeldelse.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2666


   
ICANN vil ikke agere som dommer og jury i sager om Copyrightovertrædelser

Billede: Bill Davenport, freeimages.com

Tirsdag, 05. juli 2016 - 11:33

  Online  

ICANN vil ikke agere som dommer og jury i sager om Copyrightovertrædelser


Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) har været udsat for stigende pres fra firmaer og institutioner, for at sløjfe domæner der overtræder de intellektuelle rettigheder.

Stephen Crocker, chef for ICANN, har imidlertid nu skrevet til præsidenten for Intellectual Property Constituency, at ICANN ikke vil agere dommer og jury i disse sager.

Copyrightindehaverne ser gerne at ICANN agerede internetpoliti, men det kommer ikke til at ske - i stedet må de gå af en af de mange andre juridiske veje.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1724


   
Pirate Bay medstifteren Peter Sunde sagsøger musikselskaber for krænkelse af sit navn

Billede: wikipedia

Mandag, 27. juni 2016 - 08:10

  Online  

Pirate Bay medstifteren Peter Sunde sagsøger musikselskaber for krænkelse af sit navn


Peter Sunde, medstifter af Pirate Bay, er for nyligt blevet dømt af Helsinki District Court til at betale EUR 350.000 for ulovlig musikdeling gennem Pirate Bay. Derudover kan han se frem til et krav på yderligere EUR 1 million, såfremt delingerne fortsætter i fremtiden.

Problemet er bare at Peter Sunde ikke har kontrol med Pirate Bay længere, og faktisk ikke har været involveret i torrentsiden i et årti nu.

Sunde udtaler til TorrentFreak:

I’ve decided I’m going to sue them for damage against my good name and stealing a lot of time from me.

I’m a public person in Finland and they’re calling me a criminal when they KNOW I’m not involved in what they’re suing me for. It’s defamation.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1733


   
Piratkopiering kostede (måske) Danmarks musikbranche 33 millioner kroner i 2015

Billede: Bill Davenport, freeimages.com

Onsdag, 01. juni 2016 - 10:22

  Online  

Piratkopiering kostede (måske) Danmarks musikbranche 33 millioner kroner i 2015


EUIPO (European Union Intellectual Property Office) har udgivet en ny rapport, der beretter om et tab for den danske musikbranche, på anslået 33 millioner kroner i 2015.

Rapporten viser at tabet i hele EU, samlet set er på 1,3 milliarder kroner.

Brancheorganisationen IFPI har dog vist en markant stigning i musikbranchens omsætning - fra 437 millioner kroner i 2014 til 453 millioner kroner i 2015, hvilket er 3. år i træk med fremgang.

Det er streamingtjenester som Spotify, TDC Play og det relativt nye Apple Music, der ser ud til at trække en stor del af læsset - idet de tilsammen har hevet 323 millioner kroner hjem.

Det er værd at bemærke at der er tvivl om EUIPO-rapportens tal, og visse kilder mener der endda kan være tale om at musikbranchen samlet set ser en økonomisk gevinst som følge af piratkopiering.

De rapporterede økonomiske tab er nemlig baseret på en forventet meromsætning, i tilfælde af at piratkopiering ikke længere var en faktor.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1886


   
Oculus opdatering forhindrer brugerne i at bruge Oculus VR-apps med HTC Vive

Billede: oculus

Mandag, 23. maj 2016 - 11:57

  Hardware   Software  

Oculus opdatering forhindrer brugerne i at bruge Oculus VR-apps med HTC Vive


Den seneste Oculus-opdatering forhindrer det uofficielle værktøj Revive i at kunne afvikle Oculus Rift VR-apps med HTC Vive.

Ifølge Revive's skabere er det en del af de opdaterede "platform integrity checks", der formentligt tjekker om Oculus Rift er forbundet med computeren.

Ifølge Oculus skyldes tiltaget udelukkende at de vil præventere mod pirateri.

Grundlæggeren Palmer Luckey har ellers udtalt at han ikke vil låse folk fast til Oculus Rift - men dette er mere eller mindre, hvad der nu er sket i praksis.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2004


   
1 ud af 3 torrentsider spreder malware og tjener hver mellem USD 200 og 5.000 om dagen

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 14. december 2015 - 15:34

  Online  

1 ud af 3 torrentsider spreder malware og tjener hver mellem USD 200 og 5.000 om dagen


En samlet rapport udført af Digital Citizens Alliance og RiskIQ, der kompilerer data fra over 800 portaler med piratkopieret indhold, viser at 1 ud af 3 torrentsider spreder malware.

Der på peges samtidigt at det er 28 gange mere sansynligt at blive inficeret på sider med ulovligt indhold, end almindelige websites.

De fleste gange behøver brugerne ikke engang at gøre noget, idet de udsættes for drive-by downloadangreb idet de blot besøger sitet.

Denne type angreb, hvor en inficeret fil automatisk downloades til den besøgendes computer, står for 45% af alle infektioner. Disse angreb leverer hhv. trojanere (45% af tilfældene), adware (29%), uønskede toolbars (10%) og botnetklienter (9%).

Digital Citizens Alliance og RiskIQ estimerer indtjeningen for piratsiderne er USD 70 millioner om året, som de modtager fra malwaredistributørerne.

Trafikmonitorering estimerer at 12 millioner brugere eksponeres for malware hver måned, alene ud fra de 800 websites der er set på i denne rapport.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2052


   
37.479 pirat-sider fjernes af internationalt politisamarbejde

Billede: clyde steven, freeimages.com

Tirsdag, 01. december 2015 - 12:07

  Online  

37.479 pirat-sider fjernes af internationalt politisamarbejde


Europol (herunder Danmark) og Interpol har i samarbejde med Kina, Chile og Thailand har fjernet hele 37.479 hjemmesider, der brød copyright-lovgivningen.

Dette er den 6. operation af denne type, og den største hidtil.

De lukkede hjemmesider brød copyright-lovgivningen, og talte alt fra IT-selskaber til tøjmærker, og mange af siderne blev brugt til at sælge forfalskninger.

Europol skriver:

Samarbejde med privat industri vedbliver med at være essentielt og en nøgle til at overvåge og rapportere IP-krænkende hjemmesider til de berørte lande via Europol for i sidste ende at gøre internettet til et mere sikkert sted for forbrugerne


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 2181


   
Svensk domstol kan ikke pålægge udbydere at blokere Pirate Bay

Billede: Jason Morrison, FreeImages.com

Mandag, 30. november 2015 - 15:15

  Online  

Svensk domstol kan ikke pålægge udbydere at blokere Pirate Bay


Den svenske District Court of Stockholm har i fredags afgjort, at copyright-indehavere ikke kan pålægge svenske internetserviceudbydere at blokere for Pirate Bay.

Sagen gik specifikt på udbyderen Bredbandsbolaget, som Universal Music, Sony Music, Warner Music, Nordisk Film og Swedish Film Industry i et fælles søgsmål søgte at få til at blokere Pirate Bay. I deres krav indgik, at Bredbandsbolaget skulle holdes økonomisk ansvarlige for alle copyright-overtræder deres kunder begik, hvis de ikke blokerede Pirate Bay.

Dette modsatte Bredbandsbolaget sig, med den begrundelse at deres rolle er at formidle adgang til internettet samt sikre en fri informationsstrøm.

Sveriges chefmagistrat Anders Dereborg udtaler:

A unanimous District Court considers, therefore, that it is not in a position to authorize such a ban as the rights holders want and therefore rejects their request


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1814


   
Tjekkisk mand kan undgå bødestraf hvis hans video ses 200.000 gange

Billede: youtube

Fredag, 27. november 2015 - 08:51

  Online  

Tjekkisk mand kan undgå bødestraf hvis hans video ses 200.000 gange


En tjekkisk mand er af Business Software Alliance (BSA) blevet stillet et ultimatum: Enten skal han betale USD 223.709,- eller også skal hans video ses over 200.000 gange.

Dette mål er nået nu, da den i skrivende stund er blevet set mere end 400.000 gange på youtube allerede.

Tjekkeren hedder Jakub F og er 30 år, og er desuden blevet idømt 3 års betinget dom samt krav om at afgive sin PC, harddiske og DVD-backups da han blev fundet skyldig i at dele ulovlige kopier af Windows og andet copyright-beskyttet software på diverse fora over de sidste 8 år.

Videoen er professionelt skudt, og hedder "The Story of My Piracy".

Se videoen ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor, eller besøg hans website hvor videoen også er lagt ud, ved at klikke her.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2009


   
EU-undersøgelse viser at Spotify har reduceret piratkopiering

Billede: Spotify

Mandag, 02. november 2015 - 13:12

  Online  

EU-undersøgelse viser at Spotify har reduceret piratkopiering


En undersøgelse fra EU-kommissionens Joint Research Centre viser at den populære streamingtjeneste Spotify, har reduceret antallet af ulovlige downloads, i lande hvor tjenesten er tilgængelig.

Forskerne Luis Aguiar og Joel Waldfogel har modtaget ugentlige tal for digitale salg samt pirat downloads via torrents, for 8.000 kunstnere i perioden 2012-2013.

Kombineret med data fra Spotify, kan forskerne konkludere 2 ting:

Spotify har en klar effekt på piratkopiering af musik. For hver 47 streams af en sang, falder antallet af ulovlige downloads for denne sang med 1.

Til gengæld reducerer 137 Spotify streams af en sang også antallet af digitale salg for denne sang med 1.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1978


   
Den svenske regering vil appellere rettens beskyttelse af thepiratebay.se domænet

Billede: Jason Morrison, FreeImages.com

Torsdag, 08. oktober 2015 - 08:15

  Software   Online  

Den svenske regering vil appellere rettens beskyttelse af thepiratebay.se domænet


Det svenske retsystem besluttede sig tidligere på året i maj, at firmaet IIS der håndterer de svenske .SE top-level domænenavne (pendanten til de danske dkhostmaster), forbrød sig på copyrightlovene ved at tillade nogen at bruge sider med navnene "thepiratebay.se" og "piratebay.se".

Ligeledes blev der besluttet at domænerne kan betragtes som ejendom, og dermed kan blive eksproprieret. Resultatet blev en ordreudstedelse om at give domænenavnene til den svenske regering.

Men helt så simpelt blev det ikke: Denne beslutning blev anket, og domænerne har fortsat med at eksistere under Pirate Bays kontrol.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1877


   
Windows 10 kan deaktivere piratkopierede spil og uautoriseret hardware

Billede: techworm

Søndag, 09. august 2015 - 20:46

  Software   Online   Andet  

Windows 10 kan deaktivere piratkopierede spil og uautoriseret hardware


Den 1. august trådte Microsofts nye Services Agreement i kraft. Ifølge denne har Microsoft nu lov til at "downloade softwareopdateringer eller konfigurationsændringer, inklusiv dem, der kan forhindre dig i at få adgang til tjenesterne, at spille forfalskede spil eller bruge uautoriserede eksterne hardwareenheder." (under 7.b. i serviceaftalen)

Det er ikke klart, hvad der menes med eksterne hardwareenheder, men der er muligvis tale om eksempelvis ucertificerede Xbox controllere.

 


» Læs mere   |   Redaktør: DoomCaek   |   Indsendt af: Hubert   |   Antal kommentarer 14   |   Antal visninger 2682


   
^ Gå til top 1 2   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s