TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Tirsdag, 19. marts, 2024
WikiLeaks afslører at CIA aflytter partnere, herunder FBI, NSA og Homeland Security

Billede: wikileaks

Mandag, 28. august 2017 - 08:15

  Online  

WikiLeaks afslører at CIA aflytter partnere, herunder FBI, NSA og Homeland Security


Den seneste Vault 7 afsløring fra WikiLeaks er nu kommet, og det viser sig at CIA benytter et værktøj ved navn ExpressLane, der under dække af at være en softwareopdatering, gør CIA i stand til at indsamle specielle filer af interesse, som den kan komprimere og uploade.

Den er beregnet til brug overfor agenturer rundt omkring i verden - men også nationale partnere såsom FBI, NSA og Homeland Security. CIA har allerede en aftale med disse partnere om at dele data, men værktøjet giver CIA mulighed for at tjekke om nu også alt bliver delt.

ExpressLane tager form af en tilsyneladende hamløs .exe-fil som gemmes i Windows' System32-mappe.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1677


   
WikiLeaks afslører at CIA har et hackerværktøj til at overtage webcams

Billede: wikileaks

Fredag, 04. august 2017 - 11:54

  Software   Andet  

WikiLeaks afslører at CIA har et hackerværktøj til at overtage webcams


En ny del af WikiLeaks' Vault 7 samling er nu udkommet, og den afslører at CIA har et hackerværktøj beregnet til at tilgå webcams og deres tilhørende mikrofoner på bestemte Windowssystemer.

Værktøjet hedder Dumbo og er som sådan ikke beregnet til at udspionere, men derimod at korrupere optagelser fra webcams og mikrofoner - eks. med det formål at en agent kan skjule sine spor.

Dumbo kræver fysisk adgang til computeren og virker kun til 32-bit versioner af Windows XP. Den kræver endvidere administratorprivilegier og kommer på en USB-pen. Når USB-drevet isættes en computer, finder Dumbo selv alle installerede webcams og mikrofoner - både lokale og dem der kører via wi-fi og BlueTooth.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1776


   
WikiLeaks afslører at CIA går efter Linuxbrugere med OutlawCountry reroutingværktøj

Billede: wikileaks

Mandag, 03. juli 2017 - 09:01

  Software   Online  

WikiLeaks afslører at CIA går efter Linuxbrugere med OutlawCountry reroutingværktøj


En ny afsløring fra WikiLeaks' Vault 7 viser at CIA har lavet et spionværktøj der er rettet direkte mod Linuxbrugere.
Navnet er OutlawCountry, og det gør CIA i stand til at reroute al netværkstrafik og kommunikation gennem en af deres egne servere.

OutlawCountry starter med at være et Linux kernelmodul ved navn nf_table_6_64.ko der loades ind i systemet og derefter skaber en ny regel i iptables firewall konfigurationen. Derpå slettes det originale modul da der ikke længere er brug for det, og herefter kan CIA køre iptables kommandoer til at reroute al trafik gennem deres egne mining servere.

Det vides endnu ikke hvordan CIA inficerer computere med denne malware. Der kræves adgang til computeren for at dette exploit kan virke, så der er sansynligvis et andet exploit der tillader CIA at komme ind på computeren og derpå ændre privilegierne på kontoen for at udføre angrebet.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1645


   
Avanceret CIA-firmware har inficeret Wi-Fi routere i flere år

Billede: wikileaks

Fredag, 16. juni 2017 - 11:53

  Software   Online  

Avanceret CIA-firmware har inficeret Wi-Fi routere i flere år


Den seneste Vault7-afsløring fra WikiLeaks, afslører at CIA er i stand til at monitorere og manipulere ingående og udgående trafik på routere fra 10 fabrikanter, inklusive Linksys, DLink og Belkin.

Programmet hedder CherryBlossom, og er især effektivt mod D-lnk DIR-130-serie og Linksys WRT300N-serie fordi disse kan inficeres selv hvis der bruges et stærkt admin-kodeord.

En exploit ved navn Tomato kan nemlig hente kodeordene så længe featuren "universal plug and play" er slået til, hvilket den er som standard.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1519


   
Nyt fra WikiLeaks Vault 7: CIA-værktøjet Athena angriber alle Windows-computere

Billede: wikileaks

Mandag, 22. maj 2017 - 11:28

  Software   Online   Andet  

Nyt fra WikiLeaks Vault 7: CIA-værktøjet Athena angriber alle Windows-computere


WikiLeaks har offentliggjort det seneste fra deres Vault 7 læk. Her afsløres det at CIA har lavet et værktøj ved navn Athena, der agerer fyrtårn for alle kompromitterede Windows-computere og endda også giver remote loader muligheder for CIA.

Athena og dens omkringliggende værktøjer fungerer på alle Windowsversioner fra XP frem til og med 10. Den underliggende version der fungerer fra Windows 8 til 10 hedder Hera.

Athena/Hera tillader CIA at konfiguere og håndtere opgaver på ofrenes computere, og derudover kan værktøjerne give memory loading/unloading af NOD Persistence Specification DLL-filer på ofrenes computere. CIA kan med disse værktøjer konfigurere indstillinger i runtime på de kompromitterede systemer og forblive udetekteret.

Athena/Hera er udviklet af CIA i samarbejde med et firma ved navn Siege Technologies.

I WikiLeaks' Athena/Hera-afsløringer kan man bl.a. finde en brugermanual fra 2015 samt et teknologisk overblik inklusive design og demo dokumenter. Se mere her.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1633


   
Sverige ophæver anklage mod Julian Assange

Billede: wikileaks

Fredag, 19. maj 2017 - 12:07

  Andet  

Sverige ophæver anklage mod Julian Assange


Den svenske chefanklager, Marianne Ny, har meddelt at Sverige har ophævet anklagen om voldtægt mod WikiLeaks-stifteren Julian Assange.

Assange var ellers mistænkt for at stå bag påståede seksuelle angreb mod to kvinder i Sverige i august 2010, og han har siden 2012 befundet sig på Ecuadors ambassade i London.

Assange har afvist at forlade ambassaden af frygt for ulevering til USA, der vil straffe ham for spionage og lækage af klassificerede materialer.

Om Assange nu vil forlade ambassaden er endnu usikkert. Ifølge hans advokat Melinda Taylor ønsker han en garanti fra de britiske myndigheder om ikke at blive pågrebet. Det britiske politi har nemlig meddelt, at Assange vil blive arresteret hvis han forlader ambassaden.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1473


   
Cisco opdager sårbarhed i 318 forskellige switches modeller der har givet CIA fuld kontrol

Billede: cisco

Tirsdag, 21. marts 2017 - 14:28

  Hardware   Online  

Cisco opdager sårbarhed i 318 forskellige switches modeller der har givet CIA fuld kontrol


Cisco Systems har opdaget en sårbarhed der berører 318 modeller af deres switches, og som har givet CIA fuld kontrol over de berørte enheder.

Forskere fra Cisco opdagede sårbarheden da de analyserede dokumenter som WikiLeaks publicerede for 2 uger siden. Sårbarheden tillader angribere at eksekvere kode der kører med forhøjede privilegier.

Fejlen ligger i Cisco CMP (Cluster Management Protocol) der bruger telnet-protokollen til at levere signaler og kommandoer på interne netværk. Den stammer fra en fejl i restriktionen af telnet muligheder for lokal kommunikation og ukorrekt processering af forkerte CMP-only telnet muligheder.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1514


   
WikiLeaks afslører CIAs hemmelige hackerværktøjer og spionage

Billede: wikileaks

Torsdag, 09. marts 2017 - 11:16

  Software   Online  

WikiLeaks afslører CIAs hemmelige hackerværktøjer og spionage


WikiLeaks er begyndt at lægge store mængder data til download, som afslører nye informationer om CIAs hackerværktøjer og spionage.

Første datasæt har fået kodenavnet Vault 7, og indeholder over 8.500 dokumenter og filer. Det kan downloades via BitTorrent som krypteret arkiv.

På grund af at en planlagt WikiLeaks-konference kom under angreb, gjorde WikiLeaks kodeordet tilgængeligt tidligere end planlagt.

I Vault 7 finder man bl.a. informationer om zero day våben der kan bruges på iPhones, Androidenheder og SamsungTV - samt routere, Linux, macOS og meget mere.

WikiLeaks forklarer desuden at CIAs hackerdivision har skabt flere tusinde malwares, trojanere, vira og andre værktøjer:

This extraordinary collection, which amounts to more than several hundred million lines of code, gives its possessor the entire hacking capacity of the CIA.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1817


   
Ecuador bekræfter at de har afskåret Julian Assanges internetforbindelse

Billede: wikileaks

Onsdag, 19. oktober 2016 - 13:33

  Online  

Ecuador bekræfter at de har afskåret Julian Assanges internetforbindelse


Stifteren af Wikileaks, Julian Assange, har opholdt sig på den Ecuadorianske ambassade i London sin juni 2012. Nu har ambassaden skiftet kodeordet til deres wifi, hvilket de har bekræftet er på grund af Assanges planer om at afsløre dokumenter om Hillary Clinton.

Udtalelsen fra Ecuador lyder bl.a.:

The Government of Ecuador respects the principle of non-intervention in the internal affairs of other states. In does not interfere in external electoral processes, nor does it favor any particular candidate.

Accordingly, Ecuador has exercised its sovereign right to temporarily restrict access to some of its private communications network within its Embassy in the United Kingdom. This temporary restriction does not prevent the WikiLeaks organization from carrying out its journalistic activities.

Assanges asyl er uberørt af dette, og WikiLeaks har allerede iværksat en nødplan, hvor endnu en stak e-mails er blevet afsløret.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1885


   
Ecuador og Sverige har underskrevet juridisk aftale om forhør af Julian Assange

Billede: wikileaks

Mandag, 14. december 2015 - 10:47

  Online  

Ecuador og Sverige har underskrevet juridisk aftale om forhør af Julian Assange


Ecuador og Sverige har begge underskrevet en aftale, som giver de svenske myndigheder mulighed for at kunne afhøre Julian Assange, efter et halvt års forhandlinger.

Det er dog et krav at at forhøret skal foregå på Ecuadors ambassade i London, hvor WikiLeaks-stifteren Assange har opholdt sig i over 3 år.

Assange blev i 2010 anklaget for seksuelle overgreb, men frygter udlevering til USA i forbindelse med WikiLeaks' afsløringer, hvis han stilles for en svensk domstol.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1824


   
WikiLeaks udgiver e-mails fra CIA direktørs hackede AOL-konto

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Fredag, 23. oktober 2015 - 11:26

  Online  

WikiLeaks udgiver e-mails fra CIA direktørs hackede AOL-konto


WikiLeaks har udgivet en række e-mails fra CIA direktør John Brennans AOL-konto.

E-mails'ene går helt tilbage til og med Brennans udfylde form SF86, som var den han skulle udfylde for at få sin nuværende titel.

Derudover kan bl.a. ses Brennans anbefalinger til Præsidenten om Iranaffærer.

Hackeren CWA, der står bag disse oplysninger, offentliggjorde nogle af informationerne via Twitter, hvorfra han blev udelukket i løbet af i mandags.

CWA skulle angiveligt have fået adgang til Brennans konto, ved at narre Verizonmedarbejdere til at videregive visse af Brennans personlige informationer.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 2085


   
Storbritannien frarådede afhøring af Assange i London

Billede: oli mohd, freeimages.com

Mandag, 19. oktober 2015 - 21:43

  Online  

Storbritannien frarådede afhøring af Assange i London


Det Italenske nyhedsmagasin L’Espresso har ved hjælp af agtindsigt, fundet ud af at de britiske myndigheder advarede imod at afhøre Wikileak grundlægger Julian Assange i London tilbage i 2011. I en email sendt fra den britiske anklagemyndighed til Sverige, skrev de at en afhøring i London efter svensk lov kunne være problematisk, og de frarådede derfor Sverige i at benytte sig af muligheden.

Der har været en svensk arrestorder ude på Julian Assange siden december 2010, hvor han var mistænkt for et tilfælde af voldtægt og den britisk højestret slå fast i 2012 at udleveringen af Assange skulle finde sted. Dog så har det ikke været muligt at udleveringere ham da han siden juni 2012 har søgt tilflugt på Ecuador's ambassade i London.

Assange frygter at hvis han bliver udleveret til Sverige, så vil Sverige udlevere ham til USA for hans aktiviteter i Wikileaks.

En komplet tidslinje kan ses på den svenske anklagemyndheds hjemmeside: Kronologi i Assangeärendet

Opdatering (19-10-2015 22:47): The Guardian rapporterer at på baggrund af disse dokumenter, vil Assanges advokat bede det britiske retssystem om at tage endnu et kig på sagen. Assanges advokater mener at dokumenterne viser, at den britiske anklager var mere intereseret i at vinde sagen fremfor at finde frem til sandheden. Dokumenterne kan findes i L’Espresso's artikel.


Redaktør: Hekatombe   |   Indsendt af: Hekatombe   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2026


   
Alle hackere kan få frataget deres udstyr hvis TPP gennemføres

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Onsdag, 14. oktober 2015 - 10:47

  Hardware   Software   Mobil & tablet   Apps   Fotografering   Online   Andet  

Alle hackere kan få frataget deres udstyr hvis TPP gennemføres


En ny international aftale kaldt TPP (Trans-Pacific Partnership) blev lækket på Wikileaks fredag den 9/10 2015, og den kan betyde at alle hackere over hele verden, inklusive white hat hackere, kan få frataget deres udstyr - lige fra biler, henover hackede traktorer til DVD-drev.

Aftalen giver autoriteterne ret til at beordre destruktion af enheder og produkter der er involveret i enhver form for bypass af DRM-teknologier (Digital Rigts Management).

Det betyder at hvis en person bruger en computer til at rippe en DVD-film, kan vedkommende få hele computeren frataget - eller endda destrueret.

Det betyder også at folk ikke lovligt kan undersøge om deres udstyr er sikret pålideligt, hvilket vil øge risikoen dramatisk for exploits fra ondsindede hackere.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 2153


   
Englands politi dropper vagterne udenfor Ecuadors ambassade, hvor Julian Assange opholder sig

Billede: oli mohd, freeimages.com

Tirsdag, 13. oktober 2015 - 15:27

  Andet  

Englands politi dropper vagterne udenfor Ecuadors ambassade, hvor Julian Assange opholder sig


London's Metropolitan Police Service (MPS) har i 3 år holdt vagt døgnet rundt, udenfor Ecuadors ambassade, i håb om at arrestere Wikileaksmedstifteren, Julian Assange.

Det har været en kostbar affære - over med £ 10.500 pund om dagen, er det blevet til mere end £ 9 millioner pund, der dybest set er brugt i håbet om at Assange ville opgive og lade sig anholde.

MPS afholdt i går en pressekonference, hvori de berettede at "det ikke længere er proportionelt at udstationere officerer performanent" udenfor ambassaden.

I stedet for denne åbenlyst synlige tilgang, vil man iværksætte et antal taktikker for mere skjulte operationer.

Assange har befundet sig på Ecuadors ambassade siden maj 2012, hvor det dengang tog ambassaden 3 måneder at skaffe ham asyl.

Sidste sommer udtalte Julian Assange, at han snart ville forlade ambassaden, efter rapporter om at han havde problemet med helbredet.

MPS fastholder at de fortsat vil gøre deres bedste indsats for at anholde Assange.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 1871


   
Wikileaks: Boeing og Hacking Team vil få droner til at sprede spyware

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Søndag, 19. juli 2015 - 10:21

  Online   Andet  

Wikileaks: Boeing og Hacking Team vil få droner til at sprede spyware


Normalt hører man om bekymringer over at droner kan hackes, men i dette tilfælde ønskes der at dronerne selv kan stå for cyberangreb.

Dette skal kunne ske ved at dronerne angriber specifikke computere via wifi-netværk. Eksempelvis skal dronerne kunne kopiere overvågningssoftware, hvis en mistænkt bruger wifi i en kaffebutik.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2099


   
^ Gå til top 1  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s