TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]
Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Onsdag, 20. oktober, 2021
Forside  |  Nyheder  |  Hardware  |  Software  |  Spil  |  Open source  |  Markedsplads  |  IT jobopslag  |  Frikvarter  |  Forslag & fejl  |  Generel informationNyeste forumindlæg | Nyeste indlæg i mine emner


#0
Reinfeldt

17/09 - 2015, 10:03

Programmering: how to basic.
Kære Techstart, 

Jeg er Datateknikerelev med speciale i infrastruktur, som også gerne vil have lidt hints til den lidt sjovere del af programmering,
har aldrig fået min Aha oplvelse ved programmering selvom jeg virkeligt gerne vil.

Nu er det tid til at starte forfra og vil vide, om der er en sjov måde at starte på, jeg har intet i mod, at det bliver for pædagogisk, så er jeg sikker på at få det hele med.

Har ikke haft C# siden 2012 og har haft lidt SQL i sommers, som jeg fik OK fat i, men jeg hurtigt glemte igen.

Evt. hvordan andre har fået deres Aha oplevelser kunne være rart.

Med venlig hilsen
Reinfeldt
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#1

jakobdam

17/09 - 2015, 10:15

For mig er det altid målet som er interessant; det med at lære eks. et programmeringssprog "bare for at lære det", er jeg ikke så god til. 

Jeg skal have en specifik case, eller et projekt, hvor jeg så opdager hvilke sprog jeg kan løse opgaven i. Derefter bliver det interessante at finde ud af hvordan man så gør; hvilket sprog jeg beslutter mig for at grave ned i, vælges hurtigt - for mit vedkommende betyder det meget mht. dokumentation og et community hvor man ka poste alle sine n00b-spørgsmål når man ikke kan få "hello world" til at virke osv. :)

Når du skriver du mangler en "aha" oplevelse; er det så fordi der er koncepter du ikke har forstået indenfor de sprog du har sprøvet - eller er det mere inspiration eller den der følelse af at det er sjovt, som du har manglet?

Hvis det er sidstnævnte, så skal man jo huske på at forskellige sprog er forskelligt struktureret. Jeg synes personligt C# er ok; det pisser mig ikke direkte af. C++ gav mig nogle "for fuck's sake" oplevelser, men jeg kom også fra procedural style programmering i Pascal. Så OOP var nyt for mig dengang - og derudover skulle jeg så lære ny syntax. 

Java synes jeg var rart at programmere i - jeg har ikke lavet vanvittigt meget, men jeg har lavet noget mere i Flash' ActionScript 2 og 3, som minder meget om at sidde i Java.

PHP er blevet mit yndlingssprog, men nok egentligt bare fordi jeg sidder så meget i det.Med venlig hilsen
Jakob Dam | AdministratorVis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

Reinfeldt Faglig
Hykalos Enig
Adagio Faglig#2

Reinfeldt

17/09 - 2015, 11:15

En Aha oplevelse for mig, er når du har følelsen af, at du har fattet budskabet og kan køre selvstændigt og selv bygge videre, samt at du sidder i din egen verden mens du køre der ud ad. 

Min kollega forslår mig https://www.ruby-lang.org/en/

Ved ikke om nogen har erfaring med det.

Jakob, tak for det ekstremt særiøse og gode svar.
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#3

jakobdam

17/09 - 2015, 12:03

Åh ja - at føle man har forstået alle koncepterne; well, der er jo rigtigt mange ting i hvert sprog, og ikke mindst mange meninger om hvad der er "best practise". :)

Det vigtigste er at forstå nogle grundelementer; selve syntax'en og mulighederne kan man jo altid slå op - når jeg udvikler php, skal jeg meget ofte ind og slå noget syntax op på php.net. Med venlig hilsen
Jakob Dam | AdministratorVis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#4

Hykalos

17/09 - 2015, 12:34

Som Jakob siger, så for at få "Aha"-oplevelsen, vil det hjælpe utrolig meget at have et mål, med det du laver. Hvis man bare følger nogle tutorials uden at have et mål med dem, andet end at lære sproget, så har du groft set ikke noget at anvende den viden du får til.

Personligt er jeg stor fan af C# (især sammen med Visual Studio, 2015 kan man få gratis her: https://www.visualstudio.com/en-us/downloads/download-visual-studio-vs.aspx), men Java er også fint til små ting, men synes det nemt bliver uoverskueligt ved større projekter.You must let evil out sometimes, otherwise it will consume youVis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#5

Adagio

17/09 - 2015, 12:39

For mit vedkommende fik jeg først min aha oplevelse da jeg begyndte på at skrive nogle rigtige brugbare applikationer i stedet for det man laver i skolen. At lave f.eks. en consol bank application hvor man skal taste 1 for at sætte penge ind og taste 2 for at hæve penge hjalp mig intet på forståelsen.
Rent ud sagt så havde jeg ikke meget forståelse for programmering da jeg blev færdig som datamater. Det var først da jeg blev ansat som udvikler at jeg fik min aha oplevelse, da jeg skulle til at lave noget der skulle bruges i firmaet.


Hvad der måske kan hjælpe dig (og som jeg burde have gjort dengang), er at finde på et program du selv kan bruge i din dagligdag (eller måske dine venner eller familie). Det behøver ikke at være særligt stort, men gerne noget med mange muligheder for udvidelser til fremtiden.
I begyndelsen er der mange ting du ikke kender til, men dertil har man sin gode ven Google.
For mig var det specielt da jeg skulle til at udvide de programmer jeg havde udviklet at der gik et større lys op for mig. Når man prøver at udvide sit program er det ofte at man bander over hvorfor man har lavet det på den måde dengang og ender med at skulle skrive dele af sin kode om. Der kan man ikke lade være med at tænke om hvad det måske havde været bedre at gøre dengang

Det at man bander over sit gamle kode er noget som man ofte kommer til, uanset hvor mange år man har udviklet. Gør man ikke det, så tyder noget på at man ikke lærer noget nyt. Det er nok de færreste de kan skrive perfekt kode :) Vis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

Reinfeldt Faglig#6

Reinfeldt

17/09 - 2015, 12:55

Tak for svaret fra jer alle :)

Faldt så lige over denne post fra i dag, http://imgur.com/gallery/l7KBzNq

Som jeg også vil se lidt ind på, men C# var helt klart noget jeg elskede at rode med under grundforløbet.

Men jeg fik desværre ikke holdt det vedlige, men håber lidt det kommer igen, som min aha oplevelse, rodder desværre stortset kun med support og infrastruktur på arbejdet og i skolen.

Men hvis man vil noget, må man jo gøre det selv.

Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.^ Gå til top

Kun registrerede medlemmer kan skrive indlæg.Det er gratis at blive medlem. Klik her
 


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s