TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]
Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Onsdag, 21. oktober, 2020
Forside  |  Nyheder  |  Hardware  |  Software  |  Spil  |  Open source  |  Markedsplads  |  IT jobopslag  |  Frikvarter  |  Forslag & fejl  |  Generel informationNyeste forumindlæg | Nyeste indlæg i mine emner


#0
Svindleren

10/05 - 2016, 18:36

Hvilket objektiv ?
Yoo

 

Jeg har et canon Eos 1100 med std. objektiv 18-55mm (af).

 

Jeg kunne godt tænke mig, at tage lidt bedre billeder. Jeg har egentligt være tilfreds med de billeder, jeg ofte har taget af mine børn mm. med std. objektiv.

Men da jeg er total amatør, vil jeg høre jer, om det kan betale sig, at skifte til et 50mm objektiv, og vil billederne være bedre?

 

Jeg plejer, at få børnene til at stå stille, og så tager jeg billederne. Jeg har også bare peget, og taget random billeder udenfor. Altså jeg tager forskellige billeder.  Jeg tager ikke decidreret portræt billeder, da børnene ofte render rundt. Jeg tager heller ikke landskabs billeder, eller makro.

Hvilket objektivt vil være optimalt til en total amatør, der gerne vil tage billeder af børnene i forskellige situationer ?

Altså det skal passe til et billigt kamera som canon eos 1100d og må selvfølgelig ikke koste alverden.

Jeg har selv kigget på dette canon 50mm

takker.Hva så der ?Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#1

jakobdam

11/05 - 2016, 13:32

Netop 50mm er en yndet brændvidde, hvilket har flere årsager. En af dem er at det er den nemmeste for producenterne at lave i høj kvalitet mht. skarphed og andre optiske kvaliteter - og derfor giver 50mm enormt meget "bang for the bucks".

Den du har kig på, er den man typisk anbefaler Canon-folk som et godt udgangspunkt. Får du lyst til at sælge det, taber du kun meget lidt (et par hundrede), og du kan altid købe den dyrere og bedre 50mm f/1.4 USM senere hen hvis det viser sig at det bare var hit.

Det er vigtigt at pointere at objektivet i sig selv kun giver MULIGHED for at du får bedre billeder - hvis du eks. gør præcist det samme som før, får du mindre ud af det. 

Men hvis du allerede ved noget om blændeåbning og dens virkning på dybdeskarphed, så får du MEGET ud af det 50mm i forhold til dit kitobjektiv. Hvis du gerne vil læse lidt op omkring det med blændeåbning, så se min artikel her:

http://www.fotostart.dk/index.php?p=301&v=4

- Der er flere artikler som du evt. kan kigge igennem. Ellers er der naturligvis også et væld af guider og artikler på nettet generelt, om emnet.

Personligt skyder jeg faktisk kun med primes nu om dage (objektiver der ikke kan zoome). Jeg kører med 20mm, 35mm, 55mm og 135mm. 

Til dine børneportrætter vil du elske at arbejde med 50mm f/1.8; og indendørs vil du også opleve at kunne mønstre hurtigere lukkertider og ikke behøve at køre med så høj ISO, som tidligere.

Det anbefales iøvrigt på det kraftigste at du kører på blændeprioritet eller fuldmanuel.Med venlig hilsen
Jakob Dam | AdministratorVis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

Tingen Faglig
Svindleren Faglig#2

Svindleren

11/05 - 2016, 18:13

Tak for det Jakob.

 

Nu ved jeg du bruger sony alpha kamera.

 

Jeg har helt overvejet, og springe på et a6000. Ville det gøre en forskel. Eller er det bare at skifte objektiv på det jeg har.Hva så der ?Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#3

jakobdam

11/05 - 2016, 18:35

Ja, jeg er Sony ambassadør :)

A6000 er et nyere og dyrere kamera end dit 1100D. Sensoren er bedre, og du kan derfor forvente bedre billedkvalitet. Derudover er kameraet væsentligt mindre og lettere, og hybrid autofokus'et er lige så pålideligt som dit fasedetektion på midterpunktet (som er et krydspunkt og derfor det hurtigste) - blot fylder A6000'erens AF-grid mere, og det er dermed mere versatilt.

Det var salgstalen. 

Et mere nuanceret billede er at det kamera du har er godt som det er. Der findes bedre: Ja, og der findes også bedre end A6000 (såsom A7-serien, hvor jeg selv bruger sidste generations topmodel Alpha 7R). Der findes også bedre end selv den nye 7R II, nemlig mediumformat. Vi kan mere eller mindre blive ved, indtil vi havner på en pris på 250.000 kroner for kamerahuset alene.

Et systemskifte er kosteligt; ift. nyprisen på dit 1100D, kan du forvente en afskrivning og samtidigt koster A6000 og dens afløser A6300, noget mere end dit 1100D gjorde selv da det var nyt. En Canon 50mm f/1.8 er til gengæld et billigt køb for at øge værdien på dit nuværende udstyr markant. 

Meget kommer også an på hvordan du bruger dine billeder og hvordan du tager dem. Hvis du eks. primært skyder på AUTO eller et SCENE mode, og aldrig fremkalder i større end A4, så vil fordelen A6000 give dig, ikke være så mærkbare i hverdagen. Du vil mest kunne sidde og nyde den højere kvalitet foran skærmen når du zoomer ind og ser forskellen mellem 1100D og A6000 - men lægger du billederne op på nettet vil du jo typisk downsample dem en hel del (fordi ingen gider at se et 12 MPixels eller større, og tjenester såsom Facebook banker alligevel dit billede kraftigt ned i størrelse). 

Effekten kan blive lidt ligesom jeg har det med mine ure: Jeg nyder at vide der er et vildt godt urværk inde bag urskiven, men andre kan ikke se det, og læser bare om navnet på urskiven er et de kender...

Hvis du derimod får lavet større udskrifter og udfordrer dig selv mere fototeknisk, så vil A6000 være et step op. Ikke et kæmpe step - modsvaret hos Canon indenfor dSLR ville være et sted mellem EOS 760D og 7D mk II. Deres M-linje har endnu ikke et modsvar til A6000 - det ville nærmere være til A5xxx'erne.

Sony har et stort objektivudvalg på A-mount, men A6000 bruger E-mount. E-mount er væsentligt nyere og derfor er der endnu ikke så mange objektiver til den, som du ser hos Canon EF/EF-S, Nikon F og Sony A. Den gode nyhed er at man kan konvertere A-objektiver til E-mount uden at miste noget (andet end at udstyret bliver lidt større pga. converter'en) - jeg mener LA-EA2 koster ca. 1000 kroner, og den kan nok også findes brugt. A-mount er faktisk den ældste af alle de moderne systemkameraer - fordi Sony fik den da de opkøbte Konica Minolta, og Minolta introducerede den i midten af 80'erne. Så der er masser af A-mount objektiver på brugtmarkedet.

TL:DR; hvis jeg var dig ville jeg først tage ud og prøve et A6000 og læse flere holdninger. Hvis det er lige det du tænder på, efter du har prøvet det - så lad være med at investere flere penge i din nuværende platformen hvis du er sikker på du vil skifte. Omvendt - hvis du er i tvivl, så køb et Canon 50mm f/1.8 fremfor at vente og ikke købe noget - som sagt kan du ikke tabe alverden på et objektiv der koster ca. 800 kroner fra nyt og 400-500 fra brugt. :)

 Med venlig hilsen
Jakob Dam | AdministratorVis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

Svindleren Faglig#4

Svindleren

11/05 - 2016, 19:33

Holda ferie... så blev jeg det klogere :) jeg takker og bukker.

Jeg tager billeder, og gemmer dem, som minder, det er sjældent jeg printer dem ud i alverdens størrelser. Børnene skal kunne se på dem når de bliver ældre :)

Som jeg kan forstå, så kan jeg ligeså godt bruge mit nuværende og beholde det i et pr år, og så hoppe på alpha vognen, når a6300 falder "lidt" i pris.

Meget informativt, sad i 2 dage og prøvede at blive klogere. Du har lige reddet min dag :)

 Hva så der ?Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.^ Gå til top

Kun registrerede medlemmer kan skrive indlæg.Det er gratis at blive medlem. Klik her
 


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s