TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]
Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Tirsdag, 16. april, 2024
Forside  |  Nyheder  |  Hardware  |  Software  |  Spil  |  Open source  |  Markedsplads  |  IT jobopslag  |  Frikvarter  |  Forslag & fejl  |  Generel informationNyeste forumindlæg | Nyeste indlæg i mine emner


#0
jakobdam

11/08 - 2015, 22:59

Min seneste besættelse...
Hvad er jeres seneste besættelse?

---

Min er en opskalering af at jeg altid har været bidt af ure. Lommeure, armbåndsure, digitalure, mekaniske ure, automatiske ure osv...

Det er så gået skridtet videre - formentligt fordi jeg så Tissot T-Complication Squelette hos Salling, og efterfølgende hos en urmager der havde den frækhed at sætte det på min arm. Det ligger dog klart over mit budget, men det fik mig igang med at undersøge hvad der så ellers findes i samme stil, som er indenfor mit budget.

Først; jeg har allerede et mekanisk skeleton-ur. Sådan et billigt et, som jeg købte til asian food market tidligere på året, til 150 kroner.

Jeg fik hurtigt læst op på urværker - og har en nogenlunde idé om hvad der er godt, mindre godt osv...

Sammen med den læsning kom hele semantikken; naturligvis på engelsk. Complications, tourbillon, vph, jewels osv. - og så en masse læsning af anmeldelser af forskellige specifikke ure, samt se dem på youtube.

Der er rigtigt mange billige Kinaproducerede ure, der giver Kina et voldsomt dårligt ry; de ligger på op til 30 britiske pund på eBay - og dels er deres urværker ikke så gode (det er ok; det kan man ikke forvente til de penge) - men værre er at de lodret prøver på at lyve. En del af dem kaldes "tourbillon" i navnet, og på urskiven ser man også det velkendte cut-out ned til-..... ja, for de uerfarne kan det være hvad som helst, inklusive den dyre og eksklusive tourbillon-mekanisme, der øger urets præcision. I virkeligheden er det blot escapementet - den del der får uret til at tikke i det hele taget - og som alle mekaniske og automatiske ure jo selvsagt har.

For de nysgerrige er mine valg faldet på Ingersoll IN1918RSL, Rotary GS02520, Stuhrling Anatol 371.02, Stuhrling Gemini II samt Stuhrling Executive 133.33352. Det svære bliver at beslutte sig for hvilket det skal være, da de hver især har fordele og ulemper overfor hinanden.

Eks. Ingersoll har formentligt det bedste urværk; Calibre 414. Modsat har vi Rotary'et som måske har PTS Hangzhou, og måske har noget helt andet og endnu værre - det er svært at finde pålidelig info omkring. Stuhrling-modellerne har forskellige urværker som er designet og produceret af Stuhrling selv, og de klarer sig ganske udmærket i anmeldelser, set i forhold til prisen.

I Danmark er priserne voldsomt høje for de ure jeg kan finde fra denne lille liste - værst står det til med Gemini II'eren, der koster over 6.500 herhjemme men 2.632 kroner i USA på Amazon. 

Mærker som Invicta, Fossil, Kronen & Söhne og Theorema har været set, overvejet og kastet væk.

Drømmeuret er lige nu Breguet Classique Complications i skeleton-udgaven, men prisen sikrer at jeg aldrig kommer til at eje det - så meget vil jeg aldrig give for et ur. Jeg stejler allerede hårdt ved de 12.000 kroner som Tissot uret har.

Det kan dog godt være jeg kommer mig over det, hvis jeg i stedet ser det som et inversteringsgrundlag, vinder i lotto eller bliver stinkende rig på TechStart-reklamer sælger rigtigt mange af mine plakat designs.

Jeg har lavet en favoritliste over meget dyre men opnåelige ure, der kan være interessante fordi de har en høj gensalgsværdi. På den finder vi naturligvis Rolex Submariner-serien, Omega SpeedMaster (måneuret) og Hamilton Ventura (Elvis-uret).

Det billigste er Hamilton-uret, der kan fås brugt til under 6.000 - og et velholdt Rolex Submariner kan fås brugt til omkring 35.000.Med venlig hilsen
Jakob Dam | AdministratorVis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

didriksen86 Faglig
mrtb Faglig
JoeCool Enig#81

CBM

21/07 - 2018, 19:33

@jakob: helt enig. Og en ARM eller AMD64 baseret maskine helt uden bagdøre/ ladedøre i hardware+firmware+software med en 100% soft og hardware støttet Linux (meget software+ drivere til alt) vil være at foretrække... Dog skulle der være lidt mere selvopretning og safeguards i Linux for man kommer lynhurtigt ud i tilsyneladende uoprettelige problemer med Linux01000011 01000010 01001101 - Venter på det perfekte mobile OS som sikkert aldrig kommer.Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#82

JoeCool

27/07 - 2018, 11:25#79 CBM skrev:

#78: well godt du er glad ... men et godt OS er ikke nok når CPUen mm er fyldt med ladedøre!

Indtil Apple laver Mac computere med en A9 eller lignende egen produceret ARM chip med en performance der sparker Intel og AMD af banen koblet med mulighed for at bruge moderne grafik kort som fx GTX 1080 m.fl. så er Apple monstre lige så usikre som alt andet

Jeg har ikke et argument til fordel for hverken det ene, det andet eller det tredje OS, hvor man har anvendt Intel, som har lusket bevidst omkring bl.a. Spectre ;)

Imidlertid forstår jeg stadigt ikke, at die dumme Dänen ikke forlængstr har krævet af Marianne Vestager, at hun svinger pisken over spyware-leverandøren, Microsoft, med samme ihærdighed som, når det gælder Google og Apple. Mææn wtf....kosten er radikal, så næste gang, vinden vender, kan vi jo håbe på, at MS får besked på, at deres OS ikke er tilladt i EU. Flere kommuner klarer sig allerede fint med Æinux og anden freeware.

I øvrigt tror jeg ikke, det ene OS  er bedre sikret mod it-kriminelle, men selvfølgeligt går de først efter den største flok, som desværre giver afkald på deres frihedsrettigfheder ved frivilligt at føje Bill Gates. Lad deres database levitere - højt ;o) 

 

 
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#83

jakobdam

25/09 - 2018, 07:44

 Min seneste besættelse er IoT (Raspberry Pi, Arduino) og at lave ting i træ. De to ting kan fint kombineres... nogen herinde med erfaring i de små micro controller boards? :)Med venlig hilsen
Jakob Dam | AdministratorVis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#84

CBM

26/09 - 2018, 09:04#83 jakobdam skrev:

 Min seneste besættelse er IoT (Raspberry Pi, Arduino) og at lave ting i træ. De to ting kan fint kombineres... nogen herinde med erfaring i de små micro controller boards? :)

 

jeg har rodet lidt med pi igen her på det sidste... mest amibian og retro-pie :-)

rigtig mange pi distributioner er godtnok blevet brugervenlige, jeg er dybt imponeret.01000011 01000010 01001101 - Venter på det perfekte mobile OS som sikkert aldrig kommer.Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#85

jakobdam

26/09 - 2018, 09:29

Ja, det er nemt at gå til - hvis ikke lige man har en Zero W klon med et bestemt chipsæt der kan være lidt genstridigt at have med at gøre mht. Windows 10 driveren, men lidt googlen hjalp da på det relativt hurtigt :)

Amibian - så er du ved at lave noget Amiga? :) Kører det ellers godt nok?Med venlig hilsen
Jakob Dam | AdministratorVis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#86

CBM

26/09 - 2018, 16:37

Amibian kører super godt. .det er som at have winuae som OS.

 

Retro pie kører også super fint.. jeg har en laaaang liste af pi distroer jeg skal have prøvet :-)

 

Brugervenligheden er blevet fantastisk på alle de distroer jeg har prøvet indtil videre

 

 01000011 01000010 01001101 - Venter på det perfekte mobile OS som sikkert aldrig kommer.Vis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

jakobdam Faglig#87

jakobdam

28/09 - 2018, 08:12

Fedt at høre med Amibian! Kan være jeg skal lege lidt med det... Har haft mange skønne timer med WinUAE ^_^Med venlig hilsen
Jakob Dam | AdministratorVis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5  Kun registrerede medlemmer kan skrive indlæg.Det er gratis at blive medlem. Klik her
 


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s