TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]
Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Torsdag, 26. maj, 2022
Forside  |  Nyheder  |  Hardware  |  Software  |  Spil  |  Open source  |  Markedsplads  |  IT jobopslag  |  Frikvarter  |  Forslag & fejl  |  Generel informationNyeste forumindlæg | Nyeste indlæg i mine emner


#0
Qw_freak

17/08 - 2015, 10:12

Køb produkter via Kickstarter, erfaringer.
Hey

 

Er der nogen der har erfaringer med at køber ting vi KS kampagner.

 

Jeg overvejr at købe sådan et par sokker til løb:

https://www.kickstarter.com/projects/swissbarefootcompany/freeyourfeet-with-the-worlds-most-minimalist-footw

 

Er der noget man skal være opmærksom på?
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#1

mrtb

17/08 - 2015, 11:09

Jeg har aldrig købt noget via KS, men vi var nogle stykker på Newz der købte nogle Arduino boards via Indiegogo.

De lavede to kampagner, og bortset lige fra noget logistikkaos, så gik den første kampagne egentlig fint.

Anden kampagne viste sig dog at være en scam - De har aldrig sendt produkterne, selv om de har taget folks penge, og Indiegogo vil ikke gøre noget ved det, da ens pledge åbenbart ikke er en garanti for at de får produktet udviklet færdigt, og sendt.

Jeg ved ikke hvordan Kickstarters regler er på det område, men efter den erfaring er jeg i hvert fald ikke helt så tilbøjelig til at smide penge efter crowdfundingkampagner.
Vis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

Qw_freak Faglig
jakobdam Faglig
Tingen Faglig#2

Adagio

17/08 - 2015, 13:14

Ved alle sådanne kampagner er der en risiko for at man ikke får noget ud af det. Nogle gange vælger firmaerne at give pengene tilbage, hvis det ikke lykkedes at lave det de lovede, men jeg tror at de fleste nok ikke betaler dem tilbage hvis det ikke lykkedes, specielt hvis de har brugt halvdelen af pengene før de fandt ud af at det ikke kan lade sig gøre

Jeg har været med til at kickstarte 2 spil og begge spil er blevet released. Det ene spil lovede dog at med det beløb jeg betalte så ville mit navn blive foreviget på en liste inde i spillet, men på den liste findes mit navn ikke. Det var dog sådan en lille ting, så jeg har ikke nævnt det til det firma der stod bag :) Vis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

Qw_freak Faglig#3

Tripoden

17/08 - 2015, 19:58

Jeg har været med til at funde et par projekter, både fysiske ting og software og har modtaget samtlige produkter som lovet, nogle dog med meget længere ventetid end først lovet.

Har dog også hørt om diverse scams, med kickstarter har så vidt jeg ved været gode til at få dem lukket, inden det gik galt.

 
Vis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

Qw_freak Faglig#4

(slettet bruger)

17/08 - 2015, 21:27

Jeg har været med til at funde 18 projekter over en 3årig periode.

Helt grundlæggende:

* du pledger! du køber IKKE

* du kan ikke gøre krav på noget når projektet er lykkedes. Dvs 'producenten' kan stadig nå at fucke.

* jeg har aldrig oplevet eller læst om at Kickstarter gik ind i en sag og gjorde producenten ansvarlig for tilbagebetaling. 

* tidsplanen holder aldrig

I øjeblikket har jeg penge ude i forhold til Agent som er et smartwatch med en .NET Micro-CPU i. Det er vel to år over tid nu og updatesne har budt på mange mærkelige søforklaringer. Jeg har indset at jeg ikke får mine penge igen ($150 ca) og at uret aldrig realiseres). Et andet projekt jeg pledgede til var en dokumentarfilm om Chris Crocker. Jeg pledgede til at få en plakat med CC's signatur samt DVD. DVD'en fik jeg aldrig - muligvis fordi HBO købte filmen og ikke ville tilade det. Til gengæld modtog jeg en kode så jeg kunne streame filmen (hvis jeg boede i USA). Vi fik så også lige en update omkring alle os der ikke bor i USA kunne købe filmen billigt på Amazon. Jeg råbte og skreg og selvom projektet forlængst var færdigt og over-and-done så flaggede jeg projektet som elendigt osv... men hørte aldrig mere. Jeg skrev til creator - både via kickstarter men også via deres private mail - de svarede aldrig!

Jeg var også med til at pledge den første Peble. Jeg pledgede en limited edition af uret. Da jeg modtog det var der voldsomme problemer med displayet der havde myrekrig ligesom på et TV der ikke har signal (sort/hvide prikker/streger). Jeg fik et nyt gratis men der var ikke meget limited over det nye ur. Lidt trælst.

 

De projekter jeg pledger tracker jeg oftest på kicktraq.com - det giver en meget god ide om projektet er på vej i skoven. Det vigtigste er dog nok altid at huske på at du pledger og ikke køber noget. Du kan ikke stille krav. Overhovedet! Når det er sagt så har jeg pledget vel 18 produkter indtil videre. 4 af dem er blevet cancled pga creator trak stikket fordi pledgingen ikke gik godt nok. 2 har jeg oplevet jeg aldrig fik et produkt af. 5 af dem er kørt over deadline med flere måneder. 
Vis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

Adagio Faglig
Qw_freak Faglig
Tingen Faglig#5

moulder666

28/10 - 2015, 10:38

Jeg har efterhånden været med til at funde 28 projekter - alle computerspil. Derudover er jeg med i en gruppe på FB der snakker meget om KS. (og whiskey, Chthulhu og s'mores) Som #4 siger, er det meget vigtigt at huske, at man ikke køber noget - man pledger et beløb for at være med til at sikre sig, at projektet bliver til noget. Ud af de 28 projekter er der (indtil videre) 2 projekter der ikke er blevet til noget - og alle (seriøst - alle!) projekter er blevet udskudt i forhold til den indledende tidsplan.

Der er selvfølgelig flere typer af folk der pledger. Nogle gør det mest af alt for at støtte producenten af projekter, der virkeligt ligger dem på sinde og lægger derfor flere penge i den enkelte KS.

Med enkelte undtagelser (som f.eks. Torment Kickstarteren som jeg er SÅ hooked på og smed ekstra penge efter) pledger jeg dog altid på det lavest mulige beløb, og KS ender derfor i snit med at være en rigtigt god forretning for mig. En pledge på ca 20 USD i snit for at få et spil der interesserer mig ved release - stillet overfor de ca. 30-45 EUR det oftest koster i pre-purchase på Steam - er en rigtigt god deal. Så er der også plads til, at hvert 10. spil fejler på det groveste! :-)

Der er dog visse ting jeg skyer som pesten:

  • Indiegogo og andre alternative crowdfunding services. Det kan godt være, at de er gode nok - men mange af dem kører med muligheden for, at producenten beholder pengene selv hvis deres projekt ikke bliver til noget - og det gider jeg sgutte.
  • Producenter, der enten aldrig har produceret et spil før eller aldrig har lavet en KS (og leveret) før. Der er mange der tager chancen med de mindre producenter og så brænder nallerne - det har jeg også gjort en enkelt gang, fordi et spil så ekstra tiltalende ud.Vis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

Tingen Faglig#6

D00d

28/10 - 2015, 17:37

har backet 15 ting på KS indtil videre, ingen af dem har haft overholdt tiderne, men indtil videre har jeg fået de ting jeg har backet. alt har været div gadgets/weareables.
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#7

Reinfeldt

28/10 - 2015, 18:27

Kan det økonomisk betale sig at prøve ting fra kickstarter? 

Eller er det samme pris som alternativer ?
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#8

D00d

28/10 - 2015, 18:32

priserne er som regel med rabat i forhold til release/forventede retail priser, til gengæld har du jo så usikkerheden OM de bliver til noget i det hele taget, og hvor forsinkede de bliver med shipping.

 

hvis man regner med at de bliver forsinkede, så bliver man ihf ikke så skuffet :)
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#9

Reinfeldt

28/10 - 2015, 18:41

#8

D00d

Det er helt fint for mig, har købt en hel del fra fx. eBay til forskellige / anderledes hobbyer osv. 
Så om standard, tid og om varen dukker op er ikke KRAV, men at varen dukker op vil da være den største succes for mig :p
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#10

moulder666

29/10 - 2015, 12:58

Kan det økonomisk betale sig at prøve ting fra kickstarter? 

Eller er det samme pris som alternativer ?

For pc-spil er svaret klart ja. På steam betaler du gerne mellem 30-45 EUR hvis du laver et prepurchase af et spil. Ved en KS, ligger prisen for spillet alene som oftest mellem 15-25 USD - og det er bestemt ikke hver andet spil, hvor de ikke leverer. Hvis du derudover kun går efter de store spil, er der vitterligt næsten ingen der ikke leverer.
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#11

Reinfeldt

23/11 - 2015, 08:50
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#12

ZM4573R

23/11 - 2015, 11:49

Jeg har pledget en del ting efterhånden, 5 ure, nogle advokado ting (ja wtf), og min totalt yndlings, random drawings..

Har indtil videre fået det hele, venter lige p.t. på en katapult til skrivebordet - jeg ville ikke pledge for meget på seriøse ting, men mere ting som er lidt sjove og skøre, også derfor jeg elsker random drawings. Du giver en person 5-10 dollars også får en en tilfældig tegning, det er nok det sjoveste post at få... :) 

Kun gode erfaringer, et enkelt ur var ikke i den kvalitet jeg havde håbet, men sådan kan det jo generelt være med net handel, det meste har været til tiden, andet med ca 2 måneders delay. 

Oftest kan det hjælpe at kigge på om 'firmaet' har haft flere kampagner og læse i kommentar sporene på disse kampanger, det kan give en indikation af både seriøsitet men også om de formår at holde deres pledges opdateret om ændringer osv.Ammend and extend, it's the shipping wayVis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#13

Reinfeldt

30/11 - 2015, 22:14

Der synes det her er vildt cool, selvom det er moderne citron og varme, og greenpeace lavede loget lignende med økograffitti med mos og vand.

https://www.kickstarter.com/projects/livingink/living-ink-time-lapse-ink/description
 
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#14

Reinfeldt

30/11 - 2015, 22:15

#12 når du pledger, hvornår giver du din adresse ? 
indtil videre kender de kun mit land og postnummer ? :)
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#15

ZM4573R

01/12 - 2015, 11:23

#14 når kampagnen er slut, så indsamles der penge, det tager ca 7-10 dage.. så når kampagnen er klar bliver der udsendt et spørgeskema hvis der skal vælges farve, model, størrelse whatever skal skrives og samtidig skal du bekræfte din adresse eller skrive en ny.
Jeg har som sagt kun gode erfaringer - har da også en enkelt kampagne som er færdig her lige omlidt..

Også den her som jeg synes er ret sjov..
https://www.kickstarter.com/projects/393053146/powerup-fpv-live-streaming-paper-airplane-droneAmmend and extend, it's the shipping wayVis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#16

jakobdam

01/12 - 2015, 11:48

Jeg for første gang virkeligt på nippet til at støtte en crowdfunding kampagne - nemlig denne:

https://www.techstart.dk/index.php?p=100&article=889 

Jeg er ikke supervild med støvler, men tanken om e-paper er virkeligt besnærende!Med venlig hilsen
Jakob Dam | AdministratorVis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#17

Reinfeldt

01/12 - 2015, 12:04

Jeg så den også, samt artiklen, tror at det kunne blive et hit i de farvelige festilvalmiljøer, hvis man kunne lave dem "hutigt" dynamisk(stroboskopsko).

Men jeg bliver mindet om da jeg var lille, med blinkene kondisko, specielt om vinteren :)
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.#18

thimon

08/12 - 2015, 16:17

Her er lidt statistik omkring Kickstarter

9% af projekterne bliver ikke til noget

http://www.engadget.com/2015/12/07/kickstarter-fulfillment-study/
Vis karma-afgivelser
KARMA
Brugernavn: Rating:

Reinfeldt Faglig
jakobdam Faglig#19

Reinfeldt

14/12 - 2015, 19:35

Gad vide om den store omtale om Kickstarter pledging er begyndt at ændre nogle ting?

https://i.gyazo.com/cd67cc7323261b691c6aa88030b6a9c0.png
Vis karma-afgivelser
KARMA
Der er ikke afgivet karma til dette indlæg.^ Gå til top

Kun registrerede medlemmer kan skrive indlæg.Det er gratis at blive medlem. Klik her
 


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s