TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Fredag, 26. april, 2024

NYHEDER: SOFTWARE






Google Translate får AI-opgradering med deep learning

Billede: google

Fredag, 30. september 2016 - 11:25

  Software   Online  

Google Translate får AI-opgradering med deep learning


Google Translate kendes og bruges allerede af mange, og nu får den snart en stor opgradering med deep learning, hvilket ifølge WMT'14 engelsk-til-fransk og engelsk-til-tysk benchmarks, reducerer oversættelsesfejl med 60%
i forhold til den nuværende frase-baserede version.

Den nye version hedder Google Neural Machine Translation System (GNMT), hvor den nuværende model hedder Phrase Based Machine Translation (PBMT).

En af de store fordele ved GNMT i forhold til PBMT, er at GNMT kræver langt færre designvalg fra ingeniørerne bag. Da GNMT først kom i virke, matchede den PBMT i præcision - men over tid har GNMT tillært sig mange nye ting, og GNMT bringer dermed oversættelsespræcisionen og kvaliteten et stort skridt tættere på oversættelser udført af mennesker.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1751


   
Mozilla stopper udviklingen af Firefox OS

Billede: mozilla

Fredag, 30. september 2016 - 11:14

  Software   Andet  

Mozilla stopper udviklingen af Firefox OS


Mozilla har annonceret at de stopper al udvikling af Firefox OS, inklusive versionen til fjernsyn.

Mozilla skriver i et blog-indlæg:

"In the spring and summer of 2016 the Connected Devices team dug deeper into opportunities for Firefox OS. They concluded that Firefox OS TV was a project to be run by our commercial partner and not a project to be led by Mozilla"

Koden bag Firefox OS frigives som open source.

Panasonic har siden foråret 2015, brugt Firefox OS i alle deres fjernsyn med Smart TV, hvor det er kendt for at være meget brugervenligt og hurtigt. Desværre har der ikke været signifikant støtte fra udviklermiljøet.

Panasonic er den eneste TV-producent der bruger Firefox OS, og de har nu muligheden for selv at udvikle videre på Firefox OS - eller at skifte til Google Android TV.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1487


   
HTC har lanceret Viveport: En dedikeret app butik for VR-applikationer

Billede: htc

Fredag, 30. september 2016 - 11:08

  Software   Online  

HTC har lanceret Viveport: En dedikeret app butik for VR-applikationer


HTC har lanceret en ny app butik til deres VR-hardware. Navnet på butikken er Viveport, og den er til alle typer software der ikke er spil: Kunst, kunstværktøjer, uddannelse/e-learning mm.

Årsagen til den dedikerede butik er at bringe fokus på ting der nemt kan forsvinde i Steams store udvalg.

Derudover kan man finde Viveport Premiere i den nye app butik, og her finder man indhold der debutterer på HTC Vive - såsom Google Spotlight Stories, Stonehenge VR, The Music Room mv.

Se mere på viveport.com.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1548


   
HP undskylder at de gjorde det umuligt at bruge uoriginalt blæk, og lover ny firmware der retter problemet

Billede: hp

Torsdag, 29. september 2016 - 14:18

  Hardware   Software  

HP undskylder at de gjorde det umuligt at bruge uoriginalt blæk, og lover ny firmware der retter problemet


HP kom i mediernes søgelys for et par uger siden, da det kom frem at en tidsindstillet funktion i en firmwareopdatering der udkom i foråret, den 13. september gjorde at uoriginale blækpatroner ikke længere kunne bruges i de berørte printere.

HPs Chief Operating Officer, Jon Flaxman udtaler:

“We updated a cartridge authentication procedure in select models of HP office inkjet printers to ensure the best consumer experience and protect them from counterfeit and third-party ink cartridges that do not contain an original HP security chip and that infringe on our IP. When ink cartridges are cloned or counterfeited, the customer is exposed to quality and potential security risks, compromising the printing experience."

Flaxman beklager dog samtidigt også at nogle brugere har oplevet problemer - og HP vil tilbyde en ny firmware til de berørte OfficeJet-printere, der vil gøre dem i stand til igen at køre med uoriginale printerpatroner.

Desværre er der ingen garanti for at HP ikke i fremtiden vil genindføre funktionen. Det er der faktisk ekstra stor sansynlighed for, da dette er et led i deres planer for en kommende "dynamic security feature".


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2008


   
Makrovira er vendt tilbage med samme fremgangsmåde som Melissa brugte tilbage i 1999

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Fredag, 23. september 2016 - 12:53

  Software   Online  

Makrovira er vendt tilbage med samme fremgangsmåde som Melissa brugte tilbage i 1999


Makrovira var populært i de tidlige internetdage i slutningen af 90'erne, hvor især virus'en Melissa blev udbredt via tilsynelande harmløse dokumenter.

Mens man læser dokumentets indhold, startes imidlertid en funktion eller en række funktioner, der eks. kan hente en ransomware og afvikle denne.

Antivirusfirmaet MAfee Labs har registreret en forøgelse af makrovira for hvert kvartal siden slutningen af 2014, og i 2. kvartal 2016 har der været en kæmpe stigning, idet næsten 180.000 nye makrovira kom på markedet på under 3 måneder. Det er en tredobling ift. 1. kvartal 2016.

Vi anbefaler en dedikeret og opdateret antivirus software kombineret med sund fornuft, hvor man naturligvis ikke skal åbne vedhæftninger af nogen art, hvis man ikke er sikker på hvorfra de kommer.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1813


   
Facebook gør deres software til objektgenkendelse til open source

Billede: Facebook

Tirsdag, 30. august 2016 - 15:00

  Software  

Facebook gør deres software til objektgenkendelse til open source


Facebook har valgt at gøre 3 værktøjer til open source. Det er disse værktøjer som de selv har udviklet til at genkende objekter i billeder - nærmere betegnet drejer det sig om DeepMask, SharpMask og MultiPathNet, der tilsammen kan analysere indholdet i et billede og sætte de relevante data i kontekst.

Simpelt fortalt står DeepMask for at genkende objekter via segmentering, hvor programmet besvarer en række ja/nej-spørgsmål om et givent billede, for at klassificere billedets indhold.

SharpMask står så for at forfine processen for udvælgelse af objekter, og øge præcisionen.

Udvælgelsen som DeepMask og SharpMask foretager, er en grovsortering - hvor de eks. kan udpege både en hund og et får som særskilte elementer i et billede, men de kan ikke kende forskel på disse to dyr.

MultiPathNet tager resultatet og udfører en objektgenkendelse - og kan dermed fortælle om der er tale om en hund eller et får, jvf. ovenstående eksempel.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1963


   
Linux Kernel 4.6.x er forældet, og brugere rådes til at migrere til Linux 4.7.1

Billede: wikipedia

Mandag, 22. august 2016 - 15:57

  Software  

Linux Kernel 4.6.x er forældet, og brugere rådes til at migrere til Linux 4.7.1


Den kendte Linux-kerneludvikler Greg Kroah-Hartman har annonceret udgivelsen af 4.6.7 kernellen for Linux, hvilket er den 7. og sidste version af 4.6-kernellen.

I den forbindelse råder han derfor alle der benytter en 4.6.x-version, til at migrere til den nye 4.7.1.

Det samme var tilfældet med sidste generation der blev udgivet i juni i år: Da kernel 4.5.7 blev udgivet, rådede Greg Kroah-Hartman også alle 4.5.x-brugere til at migrere til 4.6.1.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2016


   
Fejl i Windows 10 Anniversary Update: Webcams crasher pga. nye encoding-formater

Billede: microsoft

Søndag, 21. august 2016 - 16:51

  Software  

Fejl i Windows 10 Anniversary Update: Webcams crasher pga. nye encoding-formater


Windows 10 Anniversary Update har haft en række problemer - og nu melder et nyt stort problem sig på banen: Microsoft har besluttet sig for at droppe MJPEG og H.264 som encoding for webcams, til fordel for NV12 og YUY2-formaterne.

Dette er pga. sikkerhed, men mange webcams er afhængige af at kunne bruge disse formater.

Microsoft har godt vist at der ville være problemer med sådanne enheder, men der er langt flere med problemer end de først antog.

Fejlen vil blive rettet i en opdatering til september.

Bemærk at du kan tilbagerulle Windows 10 Anniversary-opdateirngen indenfor 10 dage efter installation.

Microsoft udtaler:

Windows 10 continues to have the highest customer satisfaction of any version of Windows. We have seen a small number of reports of unexpected behaviors following the Windows 10 Anniversary Update. Engineering and customer support are investigating these on a case by case basis and offering trouble-shooting tips as necessary. If a customer has any issues, we offer customer support at www.microsoft.com/support.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1733


   
Kaspersky mener at NSA er blevet hacket

Billede: Kaspersky

Torsdag, 18. august 2016 - 17:56

  Software   Online  

Kaspersky mener at NSA er blevet hacket


The Shadow Brokers, der er en hackergruppe og menes at være associeret med Rusland, har offentliggjort en række hacker-værktøjer for kort tid siden. The Shadow Broker udtalte på dette tidspunkt, at værktøjerne kom fra Equation Group, der menes at have forbindelser til NSA. 

Kaspersky har nu lavet nogle analyser på de offentliggjorte filer, hvor de blandt andet har sammenlignet offentliggjorte filer med malware udført af Equation Group. Her har Kaspersky fundet, at der er store ligheder i implementeringen af krypteringsalgoritmerne RC5 og RC6. For eksempel bruger begge versioner en negativ konstant i stedet for en almindelig positiv konstant. Derudover fandt Kaspersky også forskellige kompilerede versioner i de offentliggjorte filer som var ens med malware fra Equation Group. 

Kaspersky skriver på sin blog følgende om lighederne: 

This code similarity makes us believe with a high degree of confidence that thetools from the ShadowBrokers leak are related to the malware from the Equation group. While the ShadowBrokers claimed the data was related to the Equation group, they did not provide any technical evidence of these claims. The highly specific crypto implementation above confirms these allegations.

 


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1777


   
Computex: Windows Holographic kommer til Windows 10 i 2017

Billede: microsoft

Torsdag, 18. august 2016 - 14:02

  Software  

Computex: Windows Holographic kommer til Windows 10 i 2017


Windows Holographic er en mixed reality teknologi, og ifølge Microsofts Executive Vice President for Windows and Devices Group, Terry Myerson, kommer opdateringen til Windows 10 allerede næste år.

Intel og Microsoft har desuden indgået et samarbejde om en specifikation for PC'er der skal være klar til mixed reality og headsets såsom Oculus Rift, HTC Vive og Microsoft Hololens.

Den første version af denne specifikation udkommer til december til WinHEC-konferencen i Shenzhen.

Se Computex-præsentationen ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1849


   
Google lancerer Fuchsia: Et open source operativsystem der er bygget til at kunne skalere

Billede: google

Mandag, 15. august 2016 - 10:12

  Software  

Google lancerer Fuchsia: Et open source operativsystem der er bygget til at kunne skalere


Google har annonceret Fuchsia, et nyt open source operativsystem der er bygget til at kunne skalere fra små enheder såsom Internet of Things enheder, til smartphones, tablet og sågar PC'er.

Travis Geiselbrecht fra Google tilføjer at Fuchsia desuden snart udommer til Raspberry Pi 3.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1744


   
Windows 10 er eneste OS, som understøtter ny hardware

Billede: microsoft

Søndag, 14. august 2016 - 20:45

  Software  

Windows 10 er eneste OS, som understøtter ny hardware


Microsoft skriver på sin blog, at de ikke længere vil sikre at Windows 7, 8 og 8.1 understøtter den nyeste hardware. Dette betyder at den næste generation af hardware som for eksempel Intels Kaby Lake, AMD's Bristol Ridge og Qualcomm's 8996 kun vil være understøttet af Windows 10. 

Going forward, as new silicon generations are introduced, they will require the latest Windows platform at that time for support. This enables us to focus on deep integration between Windows and the silicon, while maintaining maximum reliability and compatibility with previous generations of platform and silicon. For example, Windows 10 will be the only supported Windows platform on Intel’s upcoming “Kaby Lake” silicon, Qualcomm’s upcoming “8996” silicon, and AMD’s upcoming “Bristol Ridge” silicon.

Dette vil betyde at Windows 7, 8 og 8.1 ikke længere officielt understøtter fremtidig hardware.

Microsoft er allerede startet med Skylake og dette betyder at supporten for Skylake for Windows 7, 8 og 8.1 ikke længere understøttes efter juli 17, 2017. Herefter vil det kun være de mest kritiske opdateringer og det kun hvis der ikke er risiko for problemer med understøttelsen på andre tidligere hardware platforme. 


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 3585


   
Golden Key nøglen til Microsofts egen bagdør er blevet leaket

Billede: microsoft

Fredag, 12. august 2016 - 11:40

  Software  

Golden Key nøglen til Microsofts egen bagdør er blevet leaket


Microsoft har i deres operativsystemer en bagdør, der kan tilgås med den såkaldte Golden Key, og denne er nu ved et uheld blevet leaket.

Denne kan omgås Secure Boot sikringerne i Windows 8.1 og 10 - og det åbner op for at ondsindede hackere med fysisk adgang til computeren, kan installere bootkits og rootkits.

Golden Keys koderne blev fundet i marts tidligere på året, hvor de ved en fejl var bundlet med retailenheder som et debugger værktøj.

Nu er de tilgængelige online, og enhver kan med disse Golden Keys deaktivere Secure Boot, der fungerer på firmwareniveau.

De fleste desktops giver muligheden for at disable Secure Boot, mens de fleste andre typer enheder har Secure Boot hard-coded. Det betyder at Microsofts tablets og smartphones kan blive udsat for seriøse angreb i fremtiden.

Microsoft har i respons udgivet 2 patches, og en tredje er på vej. Ingen af de nuværende patches lukker bagdøren direkte, og der spekuleres i om Golden Key hullet overhovedet kan lukkes helt.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 2057


   
Copperhead OS vil prøve løse Androids sikkerhedsproblemer

Billede: copperhead

Torsdag, 11. august 2016 - 14:59

  Software   Mobil & tablet  

Copperhead OS vil prøve løse Androids sikkerhedsproblemer


Et nyt startup-projekt ved navn Copperhead OS søger at løse sikkerhedsproblemerne på Android-platformen.

Copperhead OS udvikles af blot 2 udviklere, der befinder sig i Toronto. Copperhead OS er en ekstra sikret version af Android, hvor Grsecurity og PaX er integreret i distributionen. Derudover inkluderer operativsystemet mange forskellige udvidelser af sikkerheden, inklusive en udgave af OpenBSDs malloc-implementation, en mere sikker compiler, udvidede SELinux policies samt en function pointer beskyttelse i libc.

Copperhead OS understøtter kun Nexus-enhederne.

Chris Soghoian, teknolog hos "Speech, Privacy and Technology Project" hos American Civil Liberties Union, udtaler:

"Copperhead is probably the most exciting thing happening in the world of Android security today"


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1821


   
Def Con: Hackere kan overtage kontrollen med din skærm uden at bryde sikkerheden på din computer

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Onsdag, 10. august 2016 - 08:41

  Hardware   Software  

Def Con: Hackere kan overtage kontrollen med din skærm uden at bryde sikkerheden på din computer


Ang Cui, chefforsker hos Red Balloon Security og nylig PhD-gradueret fra Columbia University, har på Def Con 2016 hackerkonferencen præsenteret måder at overtage kontrollen med en computerskærm på.

Ved eks. at få en bruger til at besøge en ondsindet hjemmeside, kan hackerne angribe skærmens firmware direkte, hvor de kan placere noget kode der afventer instruktioner.

Disse instruktioner kan afgives ved at få en bestemt pixel til at blinke - og dette kan gøres ved at brugeren blot ser en bestemt video eller tilgår et givent website. Den blinkende pixel fungerer dermed som en kommunikationsvej både til og fra skærmen.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1946


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s