TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Torsdag, 25. april, 2024

NYHEDER: SOFTWARE






Nye softwareversioner fra Apple er ude nu: iOS 9.3, OS X 10.11.4, tvOS 9.2 og WatchOS 2.2

Billede: Apple

Tirsdag, 22. marts 2016 - 09:50

  Software   Mobil & tablet   Apps  

Nye softwareversioner fra Apple er ude nu: iOS 9.3, OS X 10.11.4, tvOS 9.2 og WatchOS 2.2


Apple har udgivet softwareopdateringer til deres 4 største platforme. Opdateringerne røg i betatest i januar i år, og blev frigivet i går i forbindelse med Apples lancering af den nye iPhone SE og iPad Pro 9,7".

TechStart har highlightet de største ændringer og nyheder for iOS, tvOS og WatchOS - klik på "Læs mere"-knappen herunder...


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2069


   
Cryptolocker virusangreb hærger stadig Danmark

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 21. marts 2016 - 15:11

  Software   Online   Andet  

Cryptolocker virusangreb hærger stadig Danmark


Den ondsindede cryptolocker virus hærger fortsat, og her på TechStart bringer vi derfor denne virus i fokus, med råd om hvordan man undgår den.

Hvad er cryptolocker?

Cryptolocker er en virus under betegnelsen ransomware, som krypterer alle data på din computer. For at få adgang til computeren igen, skal du indtaste en kode, som hackerne vil have penge for at give dig. Der er dog ingen garantier for at de giver dig koden, selv efter du har indbetalt penge - og det frarådes på det stærkeste ALDRIG at indbetale penge til hackerne, da det medvirker til at metoden udbredes.

Typisk rammes man af cryptolocker fordi man har klikket på en fil/vedhæftning i en e-mail; typisk en zipfil. E-mail'en udgiver sig for at være en ulæst faktura, penge tilbage, saldooversigt, uafhentet post fra Post Danmark - og meget mere.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2339


   
Softwaren Toonz der er brugt til kendte Studio Ghibli film, bliver open source

Billede: Studio Ghibli

Mandag, 21. marts 2016 - 14:15

  Software  

Softwaren Toonz der er brugt til kendte Studio Ghibli film, bliver open source


Animations softwarepakken Toonz, der i særdeleshed er kendt for at være blevet brugt af Studio Ghibli til bl.a. Spirited Away (Chihiro og Heksene) samt af Fox i TV-serien Futurama, bliver open source.

Der vil dog fortsat eksistere en kommerciel premium version, der dog vil blive solgt til en særdeles kompetitiv pris (der dog ikke kendes endnu).

Valget med at gøre Toonz til open source, sker i kølvandet på at japanske Dwango har opkøbt den italienske udvikler Digital Video.

Studio Ghiblis imaging director Atushi Okui udtaler:

we are happy to hear that this open-source version contains the Ghibli Edition. We hope that many people inside and outside of the animation industry will utilize this software for their work.

Med Ghibli Edition menes der en række features som Studio Ghibli har stået for.

Toonz har eksisteret siden 1993, og bruges ofte til at konvertere håndtegninger og raster grafik til vektorgrafik. Derfra kan man animere i 2D ved at lave "skeletter" (Bones og IK solvers) til karaktererne eller objekterne, således at arbejdsprocessen minder om den der kendes fra 3D-verdenen.

Suiten der tidligere har kostere flere tusinde dollars, bliver præsenteret som open source til Anime Japan i Tokyo, der løber af staben den 26. marts - altså om blot 5 dage.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2224


   
Nyt Windows 10 preview giver browser extensions til Edge

Billede: microsoft

Fredag, 18. marts 2016 - 11:00

  Software   Mobil & tablet  

Nyt Windows 10 preview giver browser extensions til Edge


Edge-browseren (i desktopversionen) har i det nyeste Windows 10 preview til "Fast ring"-brugere, fået browser extensions. Der er således lige nu 3 extensions at vælge mellem: Translate, Mouse Gestures og Reddit Enhancement Suite.

Senere i år kommer AdBlock Plus, LastPass, Amazon m.fl.

Til mobilbrugerne er der en ny Maps ap med lokalsøgning og offline-mulighed samt 3D-byer og gadebilleder. Derudover står nu Cortana bag turn-by-turn navigationen, og man kan vise flere søgninger på samme tid på kortet. Dette gør det eks. nemt at planlægge hvilket hotel man skal være på, samtidigt med man kan se hvilke restauranter af interesse der ligger tæt på.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1949


   
Ny browser-emulator gør 2D NES spil til 3D NES spil

Billede: youtube

Torsdag, 17. marts 2016 - 08:55

  Software  

Ny browser-emulator gør 2D NES spil til 3D NES spil


Den vietnamesiske udvikler, Tr?n V? Trúc, har udvklet en emulator der analyserer NES ROM'er og på næsten magisk vis forvandler dem til 3D-spil.

Emulatoren er stadigvæk under udvikling, og Tr?n V? Trúc nævner selv at der vil blive udgivet en Windows-version i fremtiden.

Emulatoren kræver blot at man kører med Firefox-browseren - prøv det nu ved at klikke her (kræver Firefox) eller se videoen ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: brostenen   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2068


   
Microsoft annoncerer SQL Server 2016 til Linux

Billede: microsoft

Torsdag, 10. marts 2016 - 09:44

  Software  

Microsoft annoncerer SQL Server 2016 til Linux


Microsoft har annonceret at deres SQL Server 2016 vil udkomme i midten af 2017 til Linuxplatformen.

Faktisk kan man allerede nu hente en "early preview"-version.

SQL Server har traditionen tro kun været tilgængelig til Windowsplatformen, men nu har Microsoft altså besluttet at det også skal være tilgængeligt på Linux.

Scott Guthrie, Microsofts Executive Vice President for deres Cloud and Enterprise Group, skriver:

SQL Server on Linux will provide customers with even more flexibility in their data solution,” Guthrie writes. “One with mission-critical performance, industry-leading TCO, best-in-class security, and hybrid cloud innovations — like Stretch Database which lets customers access their data on-premises and in the cloud whenever they want at low cost — all built in.

Microsoft bruger i øjeblikket SQL Server 2016 som grundlag for mere end 1,4 millioner SQL-databaser i deres Azure cloud.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: brostenen   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1810


   
Linux Mint websitet blev hacket og ledte besøgende til at downloade inficerede ISO-filer med DDoS bot

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 22. februar 2016 - 13:56

  Software  

Linux Mint websitet blev hacket og ledte besøgende til at downloade inficerede ISO-filer med DDoS bot


Linux Mint websitet blev i forgårs hacket, og besøgende blev omdirigeret til at downloade filer på en server i Bulgarien. Denne version af Linux Mint 17.3 Cinnamon, indeholder Linux ELF trojaneren TSUNAMI, der er en simpel IRC-bot der bruges til at udføre DDoS-angreb med.

Hele community forum'ets phpbb-database er desuden blev lagt op på Darknet til salg, til USD 85,-.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2001


   
USAs Skynet-program fyldt med sjuskede algoritmer: Kan have kostet uskyldige livet

Billede: NSA

Fredag, 19. februar 2016 - 13:15

  Software  

USAs Skynet-program fyldt med sjuskede algoritmer: Kan have kostet uskyldige livet


IT-forsker og direktør for Human Rights Data Analysis Group, Patrick Ball, kalder det amerikanske Skynet program, der er en machine learning-software der automatisk identificerer potentielle terrorister, for noget "forbandet vrøvl", i en udtalelse til Ars Technica.

Et af problemer er at Skynet baserer sine resultater på et alt for tyndt datagrundlag. Nøjagtigheden af hvem der udpeges som terrorister og snigmyrdes, er derfor usikker, selvom det dog ikke er offentligt kendt hvordan NSA og CIA bruger Skynets resultater, og om der er flere faktorer de benytter sig af, før et droneangreb iværksættes.

NSA har defineret 80 variabler, som er med til at identificere potentielle terrorister - det kan være mønstre ift. at slukke/tænde sin mobil ofte, skifte SIM-kort ofte eller gentagne rejser til områder med terroraktivitet.

Skynet-modellen benytter metada fra blot 6 kendte terrorister, til at identificere en 7. terrorist ud af en gruppe på 100.000 tilfældigt valgte personer

Denne måde har eks. udpeget det arabiske nyhedsmedie Al-Jazeeras bureauchef, Ahmed Zaidan, idet han ofte rejser til områder med terroraktiviteter. Softwaren identificerede desuden Zaidan som værende medlem af både Det Muslimske Broderskab samt Al-Queda.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2141


   
Næstegenerations OpenGL: Vulkan 1.0 API'et er udgivet

Billede: vulkan

Onsdag, 17. februar 2016 - 10:16

  Software   Spil  

Næstegenerations OpenGL: Vulkan 1.0 API'et er udgivet


Khronos Group har udgivet Vulkan 1.0 API specifikationerne, som er open source og cross-platform. Vulkan, der tidligere var kendt som GLNext, var i starten baseret på AMDs Mantle.

Khronos Group har desuden frigivet en komformitetstest, som NVidia allerede i går frigav en driver der kunne bestå. AMD har en betadriver der dog endnu ikke har bestået testen.

Ligesom DirectX 12 er Vulkan API'et langt mere low-level end vi kender det fra tidligere DirectX- og OpenGL-inkarnationer.

Der er rigeligt med opbakning omkring Vulkan, idet både Epic (Unreal Engine), Unity, Valve (Source 2) og Dice (Frostbite) har været involveret i skabelsen af Vulkan.

Det første spil der understøtter Vulkan, ser ud til at være The Talos Principle fra Croteam. Spillet er udkommet på Steam - se en trailer ved at klikke på "Læs mere"-linket nedenfor.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1938


   
Tails 2.0.1 er udgivet og er blevet integreret i Debian Linux-distributionen

Billede: debian.org

Tirsdag, 16. februar 2016 - 08:20

  Software  

Tails 2.0.1 er udgivet og er blevet integreret i Debian Linux-distributionen


Tails er et komplet operativsystem, der fokuserer på sikring af privatlivet. Man kan bruge internettet anonymt og omgå censurering uanset hvor man er, især i kraft af at operativsystemet kan afvikles og bruges direkte fra en DVD, USB-stick eller et SD-kort, uagtet det operativsystem computeren normalt kører med.

Tails er baseret på Debian Linux-distributionen, og kommer med en række applikationer der er prækonfigureret med henblik på sikkerhed og privatliv: Web browser, IM klient, e-mail klient, kontorsuite, billed- og lydredigeringsprogrammer mv.

Den nye 2.0.1 retter en række fejl og opgraderer desuden Tor browseren til verison 5.5.2.

Debian har desuden fået Tails installer tilføjet, så man med standard Debiandistributionen nu kan installere Tails på et diskmedie, USB-stick eller SD-kort, eller opgradere en eksisterende Tails på et af disse medier.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: brostenen   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2128


   
Exploit til antivirusprogrammet Trend Micro fundet af Google ingeniør

Billede: trend micro

Onsdag, 20. januar 2016 - 10:10

  Software   Online  

Exploit til antivirusprogrammet Trend Micro fundet af Google ingeniør


Google ingeniør Tavis Ormandy har fundet et sikkerhedshul i antivirusprogrammet Trend Micro, som bygger på en svaghed i Trend Micros Password Manager. Denne installeres automatisk sammen med selve antivirusprogrammet på Windowsinstallationer, og denne kan potentielle hackere bruge til at afvikle kommandoer og endda starte programmer på PC'en.

Som resultat deraf kan alle gemte kodeord i Password Manager også udlæses.

Trend Micro har sidenhen arbejdet sammen med Tavis Ormandy om at lave et patch, og de fik løst problemerne på under en uge.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2210


   
Google udvikler nyt SDK for 3D-lyd til Cardboard

Billede: wikipedia

Onsdag, 20. januar 2016 - 09:56

  Software   Mobil & tablet  

Google udvikler nyt SDK for 3D-lyd til Cardboard


Google opdaterer deres SDK så udviklere kan integrere 3D-lyd (det lydentusiaster kender som "binaural audio") med Cardboard.

Det nye Cardboard SDK vil bl.a. muliggøre at udviklere kan bestemme hvor langt væk fra hver lyd skal høres, og derudover emulere lydkildens materiale og størrelse.

Alt dette beregnes af CPU'en i den smartphone man bruger med Cardboard.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1924


   
LastPass er sårbar overfor phishing angreb

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 18. januar 2016 - 13:47

  Software   Online  

LastPass er sårbar overfor phishing angreb


Sikkerhedsforsker Sean Cassidy har udviklet et værktøj, der ved at udføre phishing angreb på password management tjenesten LastPass, kan indsamle hele kodeordssæt fra LastPass API'et.

Værktøjet hedder LostPass, og blev præsenteret af Sean Cassidy til hackerkonferencen Schmoocon.

LastPass har allerede givet et svar på dette, som kan læses her. Af svaret fremgår bl.a. hvordan LastPass sikrer brugerne, og samtidigt skydes noget af skylden over på Google Chrome browseren.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2217


   
PostgreSQL 9.5 er ude nu, og tilføjer bl.a. UPSERT, Row Level Security og Big Data

Billede: postgresql.org

Onsdag, 13. januar 2016 - 11:34

  Software  

PostgreSQL 9.5 er ude nu, og tilføjer bl.a. UPSERT, Row Level Security og Big Data


Den kendte open source database, PostgreSQL, er nu ude i en ny version 9.5, der byder på nyheder som UPSERT, Row Level Security og Big Data.

UPSERT er en ny kommando, der står for "INSERT, ON CONFLICT UPDATE". UPSERT behandler nye og opdaterede rækker ens, således at visse typer konflikthåndtering nu sker i databasen.

Row Level Security (RLS) implementerer per-række og per-kolonne adgangskontrol. Databaseadministratorer kan således bestemme sikkerhedspolitikker der filtrer hvilke rækker bestemte brugere kan vise og/eller opdatere.

Big Data muliggør håndtering af og integrering med Big Data systemer. En række nye kommandoer bruges til disse formål.

Den nye PostgreSQL 9.5 kan hentes her.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2056


   
Microsoft har stoppet support til Windows 8, men fortsætter med support til 8.1

Billede: microsoft

Onsdag, 13. januar 2016 - 10:29

  Software  

Microsoft har stoppet support til Windows 8, men fortsætter med support til 8.1


Windows 8 får ikke længere sikkerhedsopdateringer og support, idet den gratis Windows 8.1 opdatering anses som værende en servicepakke.

Det betyder at det blot 3 år gamle Windows 8, ikke længere får sikkerhedsopdateringer - men de fleste Windows 8-brugere kører også enten Windows 8.1 eller 10, hvor Microsoft foretrækker det sidstnævnte.

Danske Medier Research, der analyserer danskernes internetvaner, vurderer at mindre end 1% anvender Windows 8.

Både Vista og 7 får fortsat support - Vista frem til 11. april 2017.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2073


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s