TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Torsdag, 18. april, 2024

NYHEDER: ONLINE






Mere info om Facebook Gameroom er ude nu

Billede: facebook

Onsdag, 02. november 2016 - 08:37

  Spil   Online  

Mere info om Facebook Gameroom er ude nu


Facebook er på vej med en spilservice i stil med Steam. Den har fået navnet Gameroom, og tillader kun spil på op til 200 MB. Visse spil kan dog få lov til at fylde op til 500 MB, hvilket er en beslutning der sker individuelt.

Gameroom har kørt i beta i et stykke tid, og diverse spil er allerede begyndt at tikke ind. Facebook har samarbejdet med Unity, og med Unity 5.6 der udkommer næste år, kan udviklere eksportere deres spil direkte til Gameroom.

Ønsker man at få en forsmag på Gameroom, klik her.

Bemærk at app'en kræver at man har Windows 7 eller nyere.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2342


   
Nyeste version af Chrome til Windows er blevet endnu hurtigere

Billede: google

Tirsdag, 01. november 2016 - 08:36

  Software   Online  

Nyeste version af Chrome til Windows er blevet endnu hurtigere


Googles Chrome-browser er i dens seneste opdatering (64-bit Chrome 53 og 32-bit Chrome 54) til Microsoft Windows blevet mærkbart hurtigere.

Dette er angiveligt gjort ved brug af Microsofts Profile Guided Optimization, der er en del af Visual Studio.

Dette har øget performance for sidehentning når man laver en ny fane, med op til 14,8% og generelt hentes sider 5,9% hurtigere. Chrome er desuden blevet 16,8% hurtigere til at starte op.

På Chromium blog'en nævner Sébastien Marchand at den hurtigere performance er opnået ved at beregne hvilke funktioner der bruges oftest, og optimere dem henover mindre brugte funktioner.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1430


   
Schweiziske togstationer vil sælge bitcoins ved billetautomaterne

Billede: wikipedia

Tirsdag, 01. november 2016 - 07:51

  Online   Andet  

Schweiziske togstationer vil sælge bitcoins ved billetautomaterne


Schweiz' jernbaneoperatør SBB, vil i samarbejde med SweePay lancere en 2-årig prøveperiode for en ny service på deres billetautomater, der lader folk veksle mellem Schweiziske Franc (CHF) og bitcoins.

Dette gøres nemt ved at man blot scanner en QR-kode med sin smartphone, og derfra kan man vælge at veksle fra 20 og op til 500 francs til bitcoins.

Et af kravene er at man skal have et schweizisk telefonnummer, være bosat i Schweiz - og du kan ikke betale for din togtur med bitcoins.

Dette forsøg skal afdække om der er et reelt marked for bitcoins i Schweiz.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1569


   
Google Brain laver AI'er som kan lave ny kryptering

Billede: https://movietvtechgeeks.com

Fredag, 28. oktober 2016 - 19:23

  Software   Online  

Google Brain laver AI'er som kan lave ny kryptering


Forskere hos Google Brain, som ikke associeret med Deepmind, har lavet 3 neurale computernetværk, kaldet Alice, Bob og Eve, hvor de skal lave kryptering og bryde den, som er publiceret i en artikel på arxiv.

I den klassiske opsætning kommunikerer Alice med Bob over en usikker linje, hvor Eve kan aflytte kommunikationen. Forskerne gav hver af de neurale netværk en opgave og et tabskriterie. Alices opgave var at lave en kryptering, som ikke kunne brydes af Eve, men læses af Bob, og tabskriteriet var at Eves gæt ikke måtte være bedre end tilfældige gæt. Ligeledes var Bobs opgave at dekryptere Alices meddelse, og tabskriteriet var at den dekryptede meddelelse ikke måtte være for langt fra den originale tekst. For Eve var opgaven at opfange og dekryptere meddelelsen fra Alice, og tabskriteriet var at Eves gæt skulle være bedre end et tilfældigt gæt. Derudover delte alle 3 neurale netværk den originale tekst, mens Alice og Bob delte en nøgle (symmetrisk kryptering).

Forskerne fandt at Eve gradvis blev bedre, men at Alice og Bob på et tidspunkt forbredrede krypteringen, således at Eve ikke længere kunne dekryptere den.


Redaktør: thimon   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1723


   
9 år gammel fejl i Linux der kan give root-adgang til uvedkommende, er taget i brug

Billede: wikipedia

Mandag, 24. oktober 2016 - 10:20

  Software   Online  

9 år gammel fejl i Linux der kan give root-adgang til uvedkommende, er taget i brug


En 9 år gammel fejl i Linux ved navn CVE-2016-5195 er i øjeblikket taget i brug til en række angreb.

Sårbarheden blev fikset sidste uge, og virker bedst hvis brugeren har fysisk adgang til computeren - alternativt kan man benytte en server/applikation der tillader brugere at uploade filer og afvikle dem - eller via SQL-injects.

Nogle af de tidligst registrerede angreb går tilbage til sidst i juni, men de kan have foregået i længere tid, og problemet er at CVE-2016-5195 foregår via en sektion af Linuxkernellen der forefindes i næsten alle distributioner af Linux.

Via CVE-2016-5195 kan brugere der ikke er "trusted" få root-adgang ved at udnytte den måde Linux-hukommelsen håndterer en dublikeringsteknikken "copy on write".


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2139


   
Ny EU-dom fastslår at dynamiske IP-adresser hører under beskyttede personlige data

Billede: wikipedia

Torsdag, 20. oktober 2016 - 11:10

  Online  

Ny EU-dom fastslår at dynamiske IP-adresser hører under beskyttede personlige data


EUs domstol har erklæret at dynamiske IP-adresser kan gå under definitionen "personlige data", på linje med statiske IP-adresser, hvilket medtager dem EU-loven der beskytter dem mod at blive indsamlet og gemt af websites.

Samtidigt udtaler EU-domstolen dog at en legitim årsag til at et website kan gemme de dynamiske IP-adresser, er at beskytte sig selv mod cyberangreb.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1766


   
Ecuador bekræfter at de har afskåret Julian Assanges internetforbindelse

Billede: wikileaks

Onsdag, 19. oktober 2016 - 13:33

  Online  

Ecuador bekræfter at de har afskåret Julian Assanges internetforbindelse


Stifteren af Wikileaks, Julian Assange, har opholdt sig på den Ecuadorianske ambassade i London sin juni 2012. Nu har ambassaden skiftet kodeordet til deres wifi, hvilket de har bekræftet er på grund af Assanges planer om at afsløre dokumenter om Hillary Clinton.

Udtalelsen fra Ecuador lyder bl.a.:

The Government of Ecuador respects the principle of non-intervention in the internal affairs of other states. In does not interfere in external electoral processes, nor does it favor any particular candidate.

Accordingly, Ecuador has exercised its sovereign right to temporarily restrict access to some of its private communications network within its Embassy in the United Kingdom. This temporary restriction does not prevent the WikiLeaks organization from carrying out its journalistic activities.

Assanges asyl er uberørt af dette, og WikiLeaks har allerede iværksat en nødplan, hvor endnu en stak e-mails er blevet afsløret.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1903


   
Forskere har opdaget metode til at placere usynlige bagdøre i kryptografiske nøgler

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 17. oktober 2016 - 07:52

  Online  

Forskere har opdaget metode til at placere usynlige bagdøre i kryptografiske nøgler


Forskere har opdaget en metode til at placere usynlige bagdøre, eller "trapdoors" om man vil, i de 1024-bit kryptografiske nøgler der bl.a. bruges til at beskytte websites, VPN'er og servere.

Således vil man passivt kunne dekryptere flere hundrede millioner krypterede kommunikationer og bryde igennem krypteringen til diverse formål.

Normalt beskytter Diffie-Hellman protokollen krypteringen, idet den jævnligt udskifter krypteringsnøglerne der beskytter en given kommunikation. Den nye hackermetode tillader dog at dekryptere Diffie-Hellman-beskyttede systemer over en given tidsperiode - og endda forfalske krypteringssignaturer.

Tricket for at gøre disse ting, består dog i at få accepteret et kompromitteret primtal, ud af dem der jævnligt sættes i drift. Hvis et primtal der er kompromitteret med denne trapdoor adopteres i mainstream specifikationer, kan hackere således dekryptere op til flere milliarder krypterede kommunikationer.

Diffie-Hellman protokollen er baseret på talteoretiske beregninger der indbefatter primtal der er så store, at kompleksiteten bliver meget svær for at hackere at bryde igennem. Man kan gemme hemmelige data i beregningernes resultater, men med et specielt primtal der er fundet af forskerne, kan man også gemme visse andre skjulte egenskaber - hvor disse gør de ellers hemmelige data nemmere at opdage.

En nøgle med et trapdoor-kompromitteret primtal ligner enhver anden 1024-bit nøgle, men for hackerne gør kompromitteringen sikkerheden 10.000 gange nemmere at løse.

Indtil videre har forskerne ikke fundet nogen beviser for at trapdoor-kompromitterede primtal er ude.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 1548


   
Nets indgår partnerskab der muliggør betaling med Apple Pay og Samsung Pay i nordiske banker

Billede: nets

Mandag, 10. oktober 2016 - 13:19

  Online  

Nets indgår partnerskab der muliggør betaling med Apple Pay og Samsung Pay i nordiske banker


Nets har indgået et partnerskab med Oberthur Technologies, og således vil nordiske banker understøtte udenlandske betalingsløsninger - bl.a. Apple Pay og Samsung Pay.

Det betyder at danske forbrugere i fremtiden vil kunne Apple Pay og Samsung Pay når de shopper.

Direktør med ansvar for mobile tjenester hos Nets, Hans Henrik Hoffmeyer, udtaler:

- Nets ønsker at være på forkant med udviklingen på det internationale betalingsmarked og sikre, at vores bankkunder kan understøtte nye betalingsmuligheder som f.eks. Samsung Pay. For det ønsker bankerne at kunne gøre

Bankerne skal dog individuelt indgå kommercielle aftaler med selskaberne - eks. Apple og Samsung, hvis de ønsker at integrere løsningerne i deres Wallet apps.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 4471


   
USA har officielt overdraget kontrollen med internettet til ICANN

Billede: iamwahid, FreeImages.com

Mandag, 03. oktober 2016 - 10:56

  Online  

USA har officielt overdraget kontrollen med internettet til ICANN


USAs regering overdragede i lørdags kontrollen med internettet til ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), der er en global non-profit organisation.

Dermed er det nu ICANN der kontrollerer internettets "root zone", hvor nye online domæner og adresser bliver til.

USAs kontrakt med ICANN udløb efter næsten 20 år, og udløbet er en del af regeringens plan om at "privatisere" internettet.

Stephen Crocker fra ICANN udtaler:

This transition was envisioned 18 years ago, yet it was the tireless work of the global internet community, which drafted the final proposal, that made this a reality

USAs såkaldte kontrol med internettet har som sådan blot været symbolsk, idet internettet teknisk set ikke ejes af en enkelt entitet, og også er decideret designet til at fungere uden en central base. Arbejdet bestod der primært i at godkende tekniske opdateringer til systemet for domænenavne (DNS) - og ikke ret meget andet.

Kritikere frygter dog bl.a. at fjentlige regimer såsom Iran, Kina og Rusland, vil overtage IANA (Internet Assigned Numbers Authority).

IANA kontrolleres helt og holdent af aktieejere.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1761


   
30 Solar Roadways paneler er blevet installeret i Idaho og genererer strøm til fontæne og toiletter

Billede: youtube

Mandag, 03. oktober 2016 - 09:09

  Online   Andet  

30 Solar Roadways paneler er blevet installeret i Idaho og genererer strøm til fontæne og toiletter


Solar Roadways har installeret 30 paneler i Sandpoint i Idaho, der i sig selv producerer et lysshow men samtidigt også giver strøm til en fontæne samt omkringliggende toiletter.

Overfladen er stærk nok til at bære fodgængere og cyklister, og overfladen på panelerne kan varmes op så sne ikke bliver liggende.

Der er tale om SR3-paneler, der er 3. generation af Solar Roadways panelerne. De indeholder 336 LED'er der kan lyse i 16 millioner farver. Derudover indeholder de hver 4 varmeelementer, og genererer 44 Watt DC som konverteres til AC.

Sandpoint har desuden opstillet et webcam, så man kan følge med live: Klik her.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1649


   
Google udgiver to kæmpe databaser for machine learning

Billede: google

Mandag, 03. oktober 2016 - 08:49

  Software   Online  

Google udgiver to kæmpe databaser for machine learning


Google har udgivet to kæmpe databaser med samlet 17 millioner billeder og YouTube videoer, der hver er både linket og tagget. Disse tags blev først autogenereret af en computer, og derefter verificeret af mennesker.

Databaserne har fået navnene Open Images og YouTube8-M, og ifølge Google Research er disse billeder og videoer nok til at træne et neuralt netværk fra bunden.

På GitHub-siden for Open Images nævnes der desuden at de vil forbedre kvaliteten af billedbeskrivelserne i de kommende måneder.

Link til YouTube8-M: Klik her

Link til Open Images: Klik her


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1581


   
Google Translate får AI-opgradering med deep learning

Billede: google

Fredag, 30. september 2016 - 11:25

  Software   Online  

Google Translate får AI-opgradering med deep learning


Google Translate kendes og bruges allerede af mange, og nu får den snart en stor opgradering med deep learning, hvilket ifølge WMT'14 engelsk-til-fransk og engelsk-til-tysk benchmarks, reducerer oversættelsesfejl med 60%
i forhold til den nuværende frase-baserede version.

Den nye version hedder Google Neural Machine Translation System (GNMT), hvor den nuværende model hedder Phrase Based Machine Translation (PBMT).

En af de store fordele ved GNMT i forhold til PBMT, er at GNMT kræver langt færre designvalg fra ingeniørerne bag. Da GNMT først kom i virke, matchede den PBMT i præcision - men over tid har GNMT tillært sig mange nye ting, og GNMT bringer dermed oversættelsespræcisionen og kvaliteten et stort skridt tættere på oversættelser udført af mennesker.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1743


   
HTC har lanceret Viveport: En dedikeret app butik for VR-applikationer

Billede: htc

Fredag, 30. september 2016 - 11:08

  Software   Online  

HTC har lanceret Viveport: En dedikeret app butik for VR-applikationer


HTC har lanceret en ny app butik til deres VR-hardware. Navnet på butikken er Viveport, og den er til alle typer software der ikke er spil: Kunst, kunstværktøjer, uddannelse/e-learning mm.

Årsagen til den dedikerede butik er at bringe fokus på ting der nemt kan forsvinde i Steams store udvalg.

Derudover kan man finde Viveport Premiere i den nye app butik, og her finder man indhold der debutterer på HTC Vive - såsom Google Spotlight Stories, Stonehenge VR, The Music Room mv.

Se mere på viveport.com.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1541


   
5 store teknologiske firmaer indgår nyt samarbejde om at udvikle AI-teknologier

Billede: partnershiponai.org

Torsdag, 29. september 2016 - 11:37

  Online   Andet  

5 store teknologiske firmaer indgår nyt samarbejde om at udvikle AI-teknologier


5 af verdens største teknologiske firmaer har indgået et samarbejde om et AI-relateret projekt. Det drejer sig om Google, Facebook, Microsoft, IBM og Amazon.

Samarbejdet har fået det lident mundrette navn "Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and Society".

Gennem dette samarbejde vil firmaerne støtte relateret forskning såvel som give anbefalinger for bedste praksis indenfor etiske områder. Derudover vil projektet søge at skabe en åben platform hvor forskere og store virksomheder indenfor industrien, kan kommunikere igennem.

Fra initiativets website:

We believe that artificial intelligence technologies hold great promise for raising the quality of people's lives and can be leveraged to help humanity address important global challenges such as climate change, food, inequality, health, and education.

Læs mere på websitet partnershiponai.org.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1703


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s