TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Torsdag, 18. april, 2024

NYHEDER: ONLINE






Ny algoritme søger at forudsige ISIS-terrorangreb

Billede: ramzi hashisho, freeimages.com

Fredag, 17. juni 2016 - 10:02

  Online   Andet  

Ny algoritme søger at forudsige ISIS-terrorangreb


En fysiker ved navn Dr. Neil Johnson fra University of Miami har sammen med sit team, skrevet en algoritme der kan scanne ISIS-posts på sociale medier, og bruge disse til at forudsige gruppens næste terroristangreb.

Dr. Neil Johnson og hans team har gennemgået data fra den russiske sociale tjeneste VKontakte, hvor de har set efter pro-ISIS udtalelser på forskellige sprog. De resulterende data har de så brugt til at skabe en statistisk model, hvis mål er at identificere opførselsmønstre blandt ISIS-supportere.

Algoritmen ser på hvordan små, selvorganiserede grupper popper op online, forud for større kampagner.

Modellen kan ikke bruges til at forudsige angreb som dem vi har set i den seneste tid (San Bernardino og Orlando), hvor en eller to individer handler alene, men vil potentielt set kunne bruges til at stoppe store terrorangreb før det kommer for vidt.

Terrorist- og kommunikationseksperter har dog sat spørgsmålstegn ved algoritmens praktiske anvendelse, idet de har testet den på data for 2014-2015. Her kunne algoritmen kun forudsige ét angreb præcist; nemlig angrebet på Kobanî i Syrien i 2014.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1673


   
Facebook åbner op for værktøj der skal hjælpe med at forhindre selvmord

Billede: facebook

Torsdag, 16. juni 2016 - 08:57

  Online  

Facebook åbner op for værktøj der skal hjælpe med at forhindre selvmord


Facebook har i samarbejde med forskellige organisationer der beskæftiger sig med mentalt helbred, lavet et værktøjet der skal hjælpe med at forhindre selvmord.

Værktøjet har været testet i USA og England, og nu åbnes det for alle.

Via værktøjet kan man rapportere bekymrende indhold til Facebook - eks. en statusopdatering af særligt deprimerende eller selvdestruktiv karakter - og statusopdateringens skribent vil derefter modtage en notifikation om at du er bekymret over vedkommendes velbefindende. Derudover får personen mulighed for at tale med en ven, ringe til en hjælpelinje, få tips og support - eller blot ignorere det og skippe.

Man kan også vælge at skrive direkte til vedkommende, og Facebook giver forslag og hjælp til fraseringen og hvad man kan skrive.

For at forhindre misbrug af værktøjet, har Facebook et team der gennemgår alle indgående rapporter, og prioriterer potentielle sager om selvskade - hvilket vil nedbringe antallet af falske meldinger.

Frygter du at en du kender er i umiddelbar fysisk fare, anbefaler Facebook at man henvender sig til sit lands nødberedskabsnummer, hvilket for Danmark som bekendt er 112.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1587


   
Microsoft køber LinkedIn for USD 26,2 milliarder

Billede: microsoft

Tirsdag, 14. juni 2016 - 09:24

  Online   Andet  

Microsoft køber LinkedIn for USD 26,2 milliarder


Microsoft har annonceret at de planlægger at købe LinkedIn for USD 26,2 milliarder - kontant.

LinkedIn vil ifølge Microsoft bevare deres eget brandidentitet og uafhængighed, og LinkedIn CEO Jeff Weiner bliver på posten og vil rapportere direkte til Microsoft CEO Satya Nadella.

LinkedIn har over 433 millioner brugere verden over, der bruger tjenesten til at netværke, finde arbejde og skabe forbindelse til gamle kollegaer. Mange af disse LinkedIn-brugere betaler desuden for deres premium services.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1545


   
Getty Images lancerer VR-division med 12.000 360-grader billeder

Billede: getty images

Onsdag, 08. juni 2016 - 11:15

  Fotografering   Online  

Getty Images lancerer VR-division med 12.000 360-grader billeder


Getty Images, som er en af verdens største stock foto bureauer, har lanceret en VR-division ved navn Getty Images Virtual Reality Group.

Getty satser dermed på at VR-headsets såsom Oculus Rift og HTC Vive, er kommet for at blive.

Firmaet har allerede 12.000 stk. 360º billeder, og til De Olympiske Lege i Rio i år, vil de få mange flere - idet alle deres OL-fotografer er blevet udstyret med 360º kameraer som supplement til deres almindelige kameraer.

Dawn Airey, CEO hos Getty, udtaler:
The technology is still in its infancy -- as are the business models addressing how to use it -- but we can expect to see VR become a leading tool for visual storytelling

Samsung har for nyligt udtalt at de har solgt over 1 millioner GearVR headsets, mens Google har solgt 5 millioner CardBoards i starten af i år.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2125


   
TeamViewer-brugere bliver hacket i øjeblikket - få ændret dit kodeord hurtigst muligt

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 06. juni 2016 - 15:56

  Software   Online  

TeamViewer-brugere bliver hacket i øjeblikket - få ændret dit kodeord hurtigst muligt


TeamViewer er en service, hvormed man kan logge på en computer fra en fjernlokation. Det bruges i vid udstrækning af både amatører og professionelle til bl.a. support.

En række brugere på Reddit og Twitter, har meldt ud af deres kontoer er blevet hacket - og det vides endnu ikke hvordan.

Ifølge TeamViewer skyldes det en række store lækager, hvor over 642 millioner kodeord til profiler på bl.a. LinkedIn, MySpace og andre services er blevet stjålet.

Med TeamViewer er problemet at hackerne kan få direkte adgang til din computer, og stjæle samtlige data der er tilgængelige der.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1782


   
Piratkopiering kostede (måske) Danmarks musikbranche 33 millioner kroner i 2015

Billede: Bill Davenport, freeimages.com

Onsdag, 01. juni 2016 - 10:22

  Online  

Piratkopiering kostede (måske) Danmarks musikbranche 33 millioner kroner i 2015


EUIPO (European Union Intellectual Property Office) har udgivet en ny rapport, der beretter om et tab for den danske musikbranche, på anslået 33 millioner kroner i 2015.

Rapporten viser at tabet i hele EU, samlet set er på 1,3 milliarder kroner.

Brancheorganisationen IFPI har dog vist en markant stigning i musikbranchens omsætning - fra 437 millioner kroner i 2014 til 453 millioner kroner i 2015, hvilket er 3. år i træk med fremgang.

Det er streamingtjenester som Spotify, TDC Play og det relativt nye Apple Music, der ser ud til at trække en stor del af læsset - idet de tilsammen har hevet 323 millioner kroner hjem.

Det er værd at bemærke at der er tvivl om EUIPO-rapportens tal, og visse kilder mener der endda kan være tale om at musikbranchen samlet set ser en økonomisk gevinst som følge af piratkopiering.

De rapporterede økonomiske tab er nemlig baseret på en forventet meromsætning, i tilfælde af at piratkopiering ikke længere var en faktor.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1902


   
Nulled.io er kompromitteret og over en halv million konti er offentliggjort

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 23. maj 2016 - 08:00

  Online  

Nulled.io er kompromitteret og over en halv million konti er offentliggjort


Hacker forum'et Nulled.io er blevet hacket, og en liste med brugerinformationer for over en halv million brugere, er lagt online i form af en SQL-fil på 9,45 GB.

I disse data ligger bl.a. e-mailadresser og kodeord.

Mellem dem finder man bl.a. mailadresser fra både den brasilianske og amerikanske stat - samt en liste med over 5.500 køb og salg af ulovlige varer, såsom kreditkortoplysninger.

Der vides endnu ikke hvordan hacket blev udført, men Nulled.io forum'et kører på IP.Board forum, der alene i år har haft 185 sårbarheder.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1984


   
Highlights fra Google I/O 2016

Billede: google

Fredag, 20. maj 2016 - 13:33

  Online  

Highlights fra Google I/O 2016


Google har afholdt deres I/O event for 2016, med nyheder til Assistant der nu er i stand til at besvare mere naturligt fraserede forespørgsler, forbedringer til Android og ikke mindst deres mobile VR-platform der vil udkomme samtidigt med Android N.

Klik på "læs mere"-linket nedenfor, for at se en opsummering af de 10 største nyheder til Google I/O 2016.

Samtidigt kan du se 10-minutters sammendraget som The Verge har lavet.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1872


   
Kina kan blive skyld i at internettets virken fremover ændres kraftigt

Billede: iamwahid, FreeImages.com

Torsdag, 19. maj 2016 - 08:40

  Online  

Kina kan blive skyld i at internettets virken fremover ændres kraftigt


Ifølge 2 amerikanske topembedsmænd, har Kina varslet med planer om indførelsen af nye regler om at internetdomæner skal registreres særskilt i Kina, og vil samtidigt indføre forbud mod registrering af websites ud fra forbudt indhold defineret ud fra 9 kategorier, som er både bredt og uklart defineret.

Embedsmændene, Daniel Sepulveda og Lawrence Strickling, beretter at over 700 millioner mennesker i Kina har internetadgang - og at flere af verdens største internetfirmaer har hjemme i Kina.

Det vil dermed få alvorlige følgevirkninger hvis Kina indfører særskilte domæneregler for kinesiske domæner, med fare for et fragtmenteret internet - hvilket også skyder hele ideen med internettet ned.

Der er i øjeblikket flere aktører der arbejder for at USA skal afgive sin centrale rolle i håndteringen af internettet. Der skal i stedet indsættes et globalt system med deltagelse fra mange forskellige lande.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1868


   
Et søm mere til Flash-kisten: Chrome vil vælge HTML5 henover Flash

Billede: google

Onsdag, 18. maj 2016 - 08:35

  Online  

Et søm mere til Flash-kisten: Chrome vil vælge HTML5 henover Flash


Google har foreslået et nyt "HTML4 by default"-scheme, der betyder at Flash kun afprøves af browseren som en sidste udvej.

Dog vil Google lave en "white list" med store websites såsom Facebook og YouTube, som kan fortsætte med at bruge Flash uden at brugeren promptes herom. Denne white list vil dog kun eksistere i et år.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 1713


   
Firefox slår for første gang Microsofts browsere i markedsandel

Billede: Sureash Kumar, freeimages.com

Onsdag, 18. maj 2016 - 08:28

  Online  

Firefox slår for første gang Microsofts browsere i markedsandel


StatCounters statistikker for april i år, afslører at Mozilla Firefox for første gang nogensinde, bruges af flere end Microsofts Internet Explorer og Edge browsere.

Ikke desto mindre har Firefox set et fald i markedsandel siden årets start, men Microsofts browsere er faldet endnu hurtigere.

Google Chrome ser ud til at have taget de andre browseres tabte brugere til sig, og er således steget.

StatCounter analyserer data fra mere end 3 millioner websites.

Her på TechStart er billedet nogenlunde det samme; dog fører Safari over IE+Edge, selv hvis man lægger dem sammen.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 1925


   
Ny EU-aftale kræver at streamingtjenester såsom Netflix, skal tilbyde roaming i EU

Billede: wikipedia

Tirsdag, 17. maj 2016 - 12:57

  Online  

Ny EU-aftale kræver at streamingtjenester såsom Netflix, skal tilbyde roaming i EU


Ikke alle streamingtjenester virker udenfor éns eget land, og de der gør byder ofte på andet indhold og andre sprog, når man kommer til et andet land.

Men fra næste år ændrer det sig indenfor EU, da en ny lov træder i kræft, der kræver roamingadgang til streaming services på abonnement.

Det betyder at danske rejsende vil kunne se Netflix' danske bibliotek, når vi er på ferie i eks. England eller Spanien.

Loven forventes endeligt vedtaget den 26. maj i år, og kan byde på tekniske udfordringer for udbydere af streamingtjenester.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 1845


   
Browseren Opera tilføjer batterisparefunktion, der lover at give op til 49% længere batterilevetid

Billede: opera

Fredag, 13. maj 2016 - 11:39

  Online  

Browseren Opera tilføjer batterisparefunktion, der lover at give op til 49% længere batterilevetid


Den norske browser Opera, der de seneste måneder har fået indbygget både ad blocker og VPN-klient, har nu også fået en batterisparefunktion, som kan give op til 49% længere batterilevetid ifølge Opera selv.

Denne måling er foretaget på en bærbar computer med Windows 10 64-bit installeret, og der sammenlignes med Google Chrome.

Ad blocking var dog også slået til, og det kan i sig selv have stået for en del af gevinsten i batterilevetiden.

Den nye batterisparefunktion vil dog ikke være slået til som standard.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 1914


   
Facebook lancerer modificeret version af Moments uden ansigtsgenkendelse

Billede: facebook

Torsdag, 12. maj 2016 - 09:52

  Apps   Online  

Facebook lancerer modificeret version af Moments uden ansigtsgenkendelse


I juni 2015 lancerede Facebook deres Moments app i USA og en række andre lande, hvor det hurtigt blev opdaget at app'en var i strid med persondatalovene.

Nu er Moments blevet lanceret til hele verden - men til Europa og Canada er den modificeret således at ansigtsgenkendelse ikke længere er en del af den.

I den amerikanske version grupperer Moments automatisk grupper af folk og steder, og bruger ansigtsgenkendelse til at identificere hvem der er i hvert billede, for at gøre deling og organisering nemmere.

I den europæiske version kan brugerne i stedet manuelt identificere folk på et billede, og Facebook foreslår selv grupper af billeder der ser ud til at have samme ansigt. Til dette bruges en helt anden og langt mere simpel algoritme end den avancerede ansigtsgenkendelse der bruges i USA.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2296


   
Den danske gren af Anonymous bryder med AnonHQ

Billede: anonymous

Tirsdag, 03. maj 2016 - 08:38

  Online  

Den danske gren af Anonymous bryder med AnonHQ


Anonymous DK har i et offentligt Facebook-opslag, bekendt at de bryder båndene med AnonHQ.

Anonymous DK skriver bl.a. følgende:

Årsagen er, at AnonHQ over det seneste stykke tid, har udvist en opførelse og et handlingsmønster, der ligger milevidt fra den opførelse som Anons over hele verdenen forventes at føre, og er begyndt at bruge vores fælles identitet i interesser der slet ikke følger vores tankegang.

AnonHQ skulle have fremhævet præsidentkandidat Bernie Sanders i et positivt og proaktivt lys, med direkte udmeldinger der anbefaler at støtte Sanders' kampagne både økonomisk og ved stemmeurnerne.

Derudover har AnonHQ ikke udvist den åbenhed i deres regnskaber som ellers har været forventet, og endeligt er AnonHQ begyndt at tjene en del penge på click bait og reklamer.

Det er på grund af denne grådighed at Anonymous DK nu kapper båndene med AnonHQ, idet AnonHQ ikke længere er at betragte som ægte Anons, ifølge Anonymous DK.

Team Anonymous DK fortsætter som en uafhængig og uofficiel Anonymous gren.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 3   |   Antal visninger 1900


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s