TechStart forside
Nyheder indenfor IT og teknologi
Annullér [x]




Log på  Bliv medlem   Om TechStart
Fredag, 19. april, 2024

NYHEDER: ONLINE






Socialdemokraterne laver nyt udspil der kan lukke ekstremisthjemmesider uden varsel og dommerkendelse

Billede: Hans van der Boom, freeimages.com

Tirsdag, 16. februar 2016 - 08:05

  Online  

Socialdemokraterne laver nyt udspil der kan lukke ekstremisthjemmesider uden varsel og dommerkendelse


Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, har fremsat et forslag om at hjemmesider der bidrager til radikalisering og ekstremisme, skal kunne lukkes af myndighederne - uden varsel eller domstolsprøvelse.

»Vi bliver nødt til at have en anden hastighed i kampen mod radikalisering. Derfor skal vi kunne lukke ned, når vi konstaterer, at noget går over stregen,« udtaler Mette Frederiksen.

Direktør for Justitia, Jacob Mchangama, mener dog at forslaget går over en rød streg, og betragter det som for vidtgående.

Justitsminister Søren Pind er derimod ikke afvisende overfor forslaget, men pointerer at det er vigtigt at der ikke kommer såkaldte snuptagsløsninger i spil.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 6   |   Antal visninger 2265


   
USA og EU er endnu ikke nået til enighed om ny Safe Harbour aftale

Billede: Jason Morrison, FreeImages.com

Onsdag, 10. februar 2016 - 11:58

  Online  

USA og EU er endnu ikke nået til enighed om ny Safe Harbour aftale


Den omdiskuterede Safe Harbour aftale mellem EU og USA, har indtil 1. januar i år, tilladt at europæiske persondata blev overført til USA - og EU og USA er nu i forhandlinger om en ny ordning.

Det er foreløbigt ikke blevet til noget konkret - men EUs retskommissær har for nyligt afsløret et bud på en afløser.

Stemningen i EU-Parlmentets borgerrettighedsudvalg var dog skeptisk, og oplægget blev af flere politikere kaldt for vagt.

Den forelåede aftale lyder kort fortalt på, at USA skal være mere gennemsigtige med, hvordan de overvåger europæiske persondata der overføres til USA.

I sjældne tilfælde vil også gives mulighed for masseovervågning, der ikke er målrettet enkelte personer.

Kravet fra EU om at den nye Safe Harbour aftale skulle give europæere mulighed for at få en sag prøvet for en amerikansk domstol i tilfælde af mistanke om at de amerikanske myndigheder skulle have fået adgang til deres persondata, er dog ikke længere på tale. Dette punkt er erstattet af kravet om at USA skal indsætte en ombudsmand der skal tage sig af klager fra europæiske borgere.

Der er desuden tvivl, om USA vil stå ved det der nu måtte blive aftalt, efter det kommende præsidentvalg hvor Obama afstår som Præsident.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2017


   
Facebook udregner hvor mange led du er fra alle med Flajolet-Martin-algoritmen

Billede: facebook

Mandag, 08. februar 2016 - 12:58

  Online  

Facebook udregner hvor mange led du er fra alle med Flajolet-Martin-algoritmen


Der har i lang tid hersket en teori om at alle er forbundet med alle, med højst 6 led; dvs. alle kan forbindes med alle gennem 6 personer.

Det har hidtil været vanskeligt at efterprøve - men nu har Facebook brugt Flajolet-Martin-algoritmen, og skabt en måde at beregne et såkaldt "seperationsindeks" på.

Dette indeks beskriver hvor langt væk man i gennemsnit er fra alle andre.

Det interessante er at ingen er ude i 5 led eller højere; alle har et indeks på under 5 led, og langt størstedelen befinder sig mellem 2,9 og 4,2 led. Gennemsnittet for Facebookbrugere er 3,57.

Ønsker du at kende dit seperationsindeks, skal du blot besøge siden her, mens du er logget på Facebook: Klik her.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 2207


   
Anonymous forbereder angreb på børser og banker på mandag

Billede: anonymous

Fredag, 05. februar 2016 - 10:47

  Online  

Anonymous forbereder angreb på børser og banker på mandag


Gruppen Anonymous, der efterhånden har haft vidt forskellige mål som f.eks. forskellige regeringer, enkeltpersoner og KKK har nu de helt store mål i sigtekornet - New Yorks børs og Bank of England, som de har udtalt sig om, at de vil angribe på mandag.

De præcise mål i operationen udover ovennævnte er endnu ikke kendt. Sikkerhedsselskabet CSIS Security Group melder om, at også storbanker som Bank of America, Chase, JPMorgan, HSBC, og Wells Fargo er udset som mål i forskellige former for angreb og Anonymous har samtidig med de konkrete angrebsmål også fabrikeret en oversigt over de vigtigste finansielle institutioner i verden, hvor Danmarks Nationalbank også figurerer.

CSIS opfordrer til, at særligt online banker og finansielle institutioner øger deres beredskab hvis de skulle blive udset som mål for denne operation.

Mandagens angreb kaldes Operation Ikaros - eller '#Opicarus' på de sociale medier og er opkaldt efter den græske sagnfigur Ikaros, som fløj for tæt på Solen med sine hjemmelavede vinger og derpå styrtede i døden.


» Læs mere   |   Redaktør: moulder666   |   Indsendt af: moulder666   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2400


   
Oracle gør tilløb til at aflive Java browser plugin

Billede: Oracle

Mandag, 01. februar 2016 - 15:50

  Mobil & tablet   Online  

Oracle gør tilløb til at aflive Java browser plugin


Både Chrome, Firefox, Safari og Edge er stoppet eller vil snart stoppe, med at understøtte NPAPI web plugins, hvilket indbefatter både Java og Silverlight.

Aflivningen sker delvist den 22. september i år, i forbindelse med næste udgivelse af Java, idet java plugin'et her vil være at betragte som forældet - mens en anden fremtidig udgivelse helt og aldeles vil aflive java plugin'et.

Oracle selv skriver på deres blog:

With modern browser vendors working to restrict and reduce plugin support in their products, developers of applications that rely on the Java browser plugin need to consider alternative options such as migrating from Java Applets (which rely on a browser plugin) to the plugin-free Java Web Start technology.


Java har i mange år været udskælt for at være skyld i en række sårbarheder.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 2290


   
ESPN har fået en dedikeret gaming sektion for professionel gaming

Billede: espn

Tirsdag, 26. januar 2016 - 09:44

  Spil   Online  

ESPN har fået en dedikeret gaming sektion for professionel gaming


Kabelnetværket ESPN, der ejes af Disney, har lanceret en sektion på ESPN.com, der er dedikeret til professionel gaming. Dette sker på trods af præsident John Skippers tidligere udtalelse om at han ikke anså eSport for at være sport, og sammenlignede eSport på linje med Skak:

It's not a sport, it's a competition," Skipper said at a media conference in 2014. "Chess is a competition. Checkers is a competition. Mostly I'm interested in doing real sports.

Dækningen inkluderer nyheder, originale rapporter, videoer og profiler om prominente medlemmer af eSports community'et.

Lige nu er der fokus på League of Legends, Dota 2 og Hearthstone.

Se den nye ESPN-sektion her.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2079


   
Google, Amazon og andre tjenester vil måske få pligt til at meddele EU om store sikkerhedsbrud

Billede: EU

Fredag, 22. januar 2016 - 07:42

  Online  

Google, Amazon og andre tjenester vil måske få pligt til at meddele EU om store sikkerhedsbrud


Et nyt forslag for cybersikkerhed fra EU, har fået opbakning fra medlemslandene. Det skal dog stadigvæk godkendes af Det Europæiske Råd samt Europaparlamentet, hvis det skal realiseres.

Det nye forslag vil kræve at søgemaskiner, cloud services og onlie markedspladser skal meddele EUs nationer om cyberangreb.

Forslaget ekskluderer dog mindre online services.

Såfremt forslaget vedtages senere på året, vil EU-medlemslandene få 21 måneder til at iværksætte direktiverne til nationale love.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2039


   
Dansker bag C++ deltog i AMA kl. 14 i går på Reddit

Billede: reddit

Torsdag, 21. januar 2016 - 12:07

  Online  

Dansker bag C++ deltog i AMA kl. 14 i går på Reddit


Det store internationale community, Reddit, har haft danske Bjarne Stroustrup på programmet, til en AMA (Ask Me Anything) klokken 14 i går (20/1).

Stroustrup, der selv har en Reddit-profil, er kendt for have skabt og videreudviklet programmeringssproget C++, som han påbegyndte udviklingen af i 1978, mens han var chef hos AT&T Bell Labs.

Se mere her: Reddit


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 2   |   Antal visninger 2083


   
Udenrigsministeriet har været hacket i 4 måneder

Billede: Hans van der Boom, freeimages.com

Torsdag, 21. januar 2016 - 10:17

  Online  

Udenrigsministeriet har været hacket i 4 måneder


Center for Cybersikkerhed, der hører under Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), har opdaget at Udenrigsministeriet har været ramt af en virus i 4 måneder.

Det ondsindede programs ophav er officielt ukendt, og centerets chef, Thomas Lund-Sørensen, udtaler at der er tale om "en form for statsstøttet angreb". Indicier peger dog på et land i Mellemøsten, idet der anvendes arabiske navne og begreber i programmet.

Virussen blev oprindeligt sendt til en medarbejder skjult i en vedhæftet fil i en e-mail, og det er ifølge Thomas Lund-Sørensen første gang det er lykkedes hackere at få ondsindet software igennem ministeriets sikkerhedssystemer. Det er dog ikke lykkedes for hackerne at stjæle oplysninger, idet ministeriets sikkerhedssystemer blokerede for dette - dog kan det endnu ikke udelukkes at hackerne har hentet informationer ud. Systemerne viser dog at der ikke er hentet data ud.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 4   |   Antal visninger 2246


   
Exploit til antivirusprogrammet Trend Micro fundet af Google ingeniør

Billede: trend micro

Onsdag, 20. januar 2016 - 10:10

  Software   Online  

Exploit til antivirusprogrammet Trend Micro fundet af Google ingeniør


Google ingeniør Tavis Ormandy har fundet et sikkerhedshul i antivirusprogrammet Trend Micro, som bygger på en svaghed i Trend Micros Password Manager. Denne installeres automatisk sammen med selve antivirusprogrammet på Windowsinstallationer, og denne kan potentielle hackere bruge til at afvikle kommandoer og endda starte programmer på PC'en.

Som resultat deraf kan alle gemte kodeord i Password Manager også udlæses.

Trend Micro har sidenhen arbejdet sammen med Tavis Ormandy om at lave et patch, og de fik løst problemerne på under en uge.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: thimon   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2206


   
LastPass er sårbar overfor phishing angreb

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 18. januar 2016 - 13:47

  Software   Online  

LastPass er sårbar overfor phishing angreb


Sikkerhedsforsker Sean Cassidy har udviklet et værktøj, der ved at udføre phishing angreb på password management tjenesten LastPass, kan indsamle hele kodeordssæt fra LastPass API'et.

Værktøjet hedder LostPass, og blev præsenteret af Sean Cassidy til hackerkonferencen Schmoocon.

LastPass har allerede givet et svar på dette, som kan læses her. Af svaret fremgår bl.a. hvordan LastPass sikrer brugerne, og samtidigt skydes noget af skylden over på Google Chrome browseren.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 1   |   Antal visninger 2212


   
Internet Explorer 8, 9 og 10 aflives på tirsdag

Billede: microsoft

Torsdag, 07. januar 2016 - 16:13

  Online  

Internet Explorer 8, 9 og 10 aflives på tirsdag


På tirsdag den 12. januar får Internet Explorer i version 8, 9 og 10 en patch, der vil minde folk om at få en nyere og mere moderne browser.

Samtidigt vil der ikke længere komme sikkerhedsopdateringer - og dette lader disse browserversioner være sårbare overfor alle trusler og sårbarheder man vil finde i fremtiden.

Påmindelsen kan slås fra for enterprisebrugere, via registreringsdatabasen - men det vil helt sikkert være nemmere og hurtigere blot at opgradere til Internet Explorer 11 eller skifte til eks. Chrome, Firefox eller Opera.

Bruger man derfor en Internet Explorer tidligere end version 11, anbefales det derfor kraftigt at skifte browser.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: brostenen   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2043


   
Danske identiteter sælges for 98 kroner på Darknet

Billede: Flavio Takemoto, FreeImages.com

Mandag, 04. januar 2016 - 13:09

  Online  

Danske identiteter sælges for 98 kroner på Darknet


Det er lige nu muligt at købe en danskers oplysninger - herunder fulde navn, adresse, fødselsdato, telefonnummer, kodeord til diverse websites, dankortoplysninger og IP-adresse, på AlphaBay, som er en ulovlig markedsplads på Darknet som kan tilgås via Tor-browseren.

Avisen Politiken har købt identiteten på 2 danskere, og verificeret oplysningerne ved at henvende sig til de to de købte oplysningerne på.

Prisen var blot 98 kroner per person.

Det formodes at oplysningerne er stjålet fra kompromitterede webshops.


» Læs mere   |   Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 0   |   Antal visninger 2187


   
TechStart juleferie

Billede: techstart

Torsdag, 24. december 2015 - 13:14

  Online  

TechStart juleferie


Vi holder en pause med nyhedsopdateringerne her i julen, og ønsker alle en glædelig jul og godt nytår! :)

Vi ses igen i det nye år, til masser af fede nyheder indenfor teknologi og IT - samt om rummet, elbiler og andre sjove ting!

Det har været et forrygende sjovt år, og 2015 er jo året hvor TechStart blev lanceret. Vi håber naturligvis på at folk vil vende tilbage i det nye år, og vi vil få mange nye brugere og stor aktivitet på sitet. :)


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 2364


   
Apple Music fik 54,5 millioner månedlige brugere i 2015

Billede: Apple

Tirsdag, 22. december 2015 - 11:41

  Online   Andet  

Apple Music fik 54,5 millioner månedlige brugere i 2015


Ifølge analyseinstituttet Nielsen, fik Apple Music hele 54,5 millioner månedlige brugere. Nielsens tal dækker dog over gennemsnitligt antal månedlige brugere, og ikke det aktulle antal abonnenter.

De seneste tal stammer fra oktober, hvor Apple CEO Tim Cook afslørede at 15 millioner brugte servicen, hvoraf 6,5 millioner var betalende kunder.

I november blev Apple Music lanceret som beta på Google Android.


Redaktør: jakobdam   |   Indsendt af: jakobdam   |   Antal kommentarer 5   |   Antal visninger 1789


   
^ Gå til top « Forrige   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42   Næste »  





© TechStart.dk   |   v1.5   |   2024   |   Webdesign og programmering af Deep Art Media v/Jakob Dam


 
Indsend nyhed »  
Seneste kommentarer i:
Hvad er dette?


Søges: Gammelt 486 bundkort til projekt.


Skærm / Skærmelement til Dell Vostro 3550 15.6"


Pas på: Dansk firma snyder Netflix-kunder


Min seneste besættelse...


VR-ready computer - er I klar? :)


AVG pinger ud af Techstart (hacked?)


Jeg er ham...


Apple Pay og Danmark?


TechStart har givet sit bud på årets bedste smartphone


10 dage siden sidste nyhed


Skype sound recorder


Gamle computere.


Engelsk pund nede med 10% - billigt elektronik :)


Standalone mikrofon.


Lexar introducerer 3 nye ultrakompa


SanDisk lancerer microSD-kort med 1


Pokémon Go spillere kan langt om læ


Alternativet, S og SF ønsker pant p


LG lancerer ny 31,5 tommer skærm me


Alienware udgiver tynd og letvægts


Nintendo udgiver nye trådløse retro


Sony lancerer PlayStation Classic


8K er på vej: 33 MPixels fjernsyn


JVC udgiver mere prisvenlig 4K DLP-


Sponsoreret artikel: Snabel a


Officiel Tor browser udkommer til A


Nintendo lancerer online service fo


Western Digital lancerer nye SSDer


ASUS Mixed Reality Headset kommer s